Telefonsamtal

Hejsan svejsan kära bloggläsare,Av bilden att döma förstår ni alla att vi varit på hockeymatch :-)

Sista kvalmatchen mot Huddinge. Oavgjort hade räckt för att vara klara. Som ni ser på bilden ovan låg SSK under när det återstod 1,15 min av matchen. Huddinges målvakt hade lämnat sitt mål för en sjätteutespelare.
Huddinge vann matchen med 2-1. Som jag tidigare skrivit i ngt inlägg så ser alla matchen på sitt sätt och med sina glasögon. Jag med mina och andra med sina. Jag såg vissa spelare göra en väldigt bra match. Matchen var spännande och som så ofta är det små marginaler i ishockey.  Jag överhörde en som står nära laget när han fick frågan hur matchen var. Svaret blev - inte något man skriver hem om direkt.
Man har olika glasögon på sig helt enkelt. Det jag såg vara att killarna ville göra mål, lite för mycket och helst på egen hand. Kanske var det det som kostade dem en förlust, vem vet. För Marcus gick det bra, det känns toppenbra. Än är det inte kört, vi har två matcher till på oss.
Som Byggare Bob och hans gäng alltid säger - kan vi klara det? - klart vi kan!

 

Dagens uppmuntran får bli den limpa som ligger i denna påse. När jag och Melker kom hem från matchen låg denna limpa på köksbänken. Malin hade den med sig den hem på inrådan av sin kompis Pauline. Pauline trodde att jag skulle bli glad om Malin tog med sig en limpa hem från det fik Pauline arbetar på. Pauline och Malin, jag bev jätteglad. Tack snälla!

Någonting annat jag blev glad över idag var ett telefonsamtal som jag fick. Älskade Marie (Myran) Blomqvist ringde mig. Hon ville fiska upp mig och det är jag glad för. Vänskap är viktigt och tiden är knapp. Ett telefonsamtal räcker långt. Tack snälla Fru Blomqvist.

Nu ska här nattas barn och strykas kläder. Hoppas även på att få egentid i soffan med en tidning av den blanka sorten :-) Har lovat Malin att hjälpa henne att färga sitt hår ikväll. Hon lyser dock med sin frånvaro.

Må så gott
 


Rensa hjärnan

Hej alla rara ni som besöker min blogg,
ännu en lördag som inte alls blev som jag hoppats på. Spunk på en tiogradig skala led jag av idag. Marie KJ förstår ordets innebörd. Tog en längre promenad i min ensamhet för att rensa hjärnan. En promenad i snöblandat regn, modd alternativt vattenpölar lika stora som mindre sjöar. Fick ingen energi av promenaden, kanske denna långa promenad var för kort. Jag försökte iallafall...Energi får man dock av underbara Maja. Under förmiddagen ringde hon och sin mamma på dörren för att låna lite grejer till en snögubbe de byggt. Majsan ville stanna hos oss. Såklart fick hon det. Här ser ni henne i Melkers rumEnergi får man också av givmilda barn. Idag kom Malin hem med ett par svarta leggings i jeans till mig. Blev så glad att jag satte på mig dem direkt. Tack Malin det var snällt.Ikväll har vi haft en melodifestival kväll hemma hos oss med familjen Westberg. Trevligt och alldeles lagom. Fika, goda kakor, chips, dipp morötter, gurkstavar och blomkål. I glasen har vi (jag och Anne-Marie) haft Freixenet. Öppnade en flaska som vi fick av dem på nyårsafton. Tydligen tjejdricka. Öl föll männen bättre i smaken.Jag är helt slut i kropp och själ. Nu vill jag falla i sömn. Vill ha dröm och dvala samt god sömn på det.

Natti Natti

Båsfunktionär

Hej på er alla denna sena fredagskväll.  Klockan 07.30 åkte jag hemifrån imorse och kl. 22.10 kom jag hem, stelfrusen. Jag har haft en låång dag. Direkt efter jobbet åkte jag för att hämta upp Marcus som tagit sig till Östertälje. Därefter bar det iväg till Scaniarinken.Lag 95 står för anordningen av pool games vilket är ett regionalt kvalspel för U16 (94:or) Ett kvalspel som pågår under hela helgen. Alla föräldrar och barn skall bidra med ngn insats. Min insats i detta kvalspel förutom att ha med mig ett gäng chokladbollar, blev att vara båsfunktionär ikväll mellan kl. 17.00-21.30. Under tre hockeymatcher har jag således skött hemmalagets bås. Mitt bås för kvällen. Satan i gatan vad kallt det var att stå i detta bås hela kvällen. Tack och lov för mina långkalsonger :-)

Att stå i båset är inte så lätt som det låter. Åtminstone inte förrän man lärt sig. Förutom att man ser till att utvisade släpps ut från båset i rätt tid ska man även räkna skott mot mål. Svårigheten är när det är många utvisade i båset samtidigt. Svårast är när det är fler utvisningsminuter än 2. Exempelvis som 2 min + 10 min. Att ha koll på exakt vilken sekund han skall ut på isen igen, det är svårt. Jag fick god hjälp när jag behövde. Trots det lyckades vi ändå släppa ut en kille för tidigt, suck!

En kille som blev utvisad skrämde mig nästan med sitt beteende i båset. Han gapade och skrek fula ord. Slog klubban i plexiglaset. Kastade handskar, och skällde på domarna. Inget varumärke för sitt lag direkt. Hualigen, må min son ALDRIG bete sig på det viset.

Spottar gör de som tokar också. Äckliga spottloskor som man som båsfunktionären inte vill trampa i. Dålig arbetsmiljö...

Inte sjutton var det roligt att åka till Scaniarinken direkt efter jobbet ikväll. Men, jag måste ändå erkänna att det kändes bra väl på plats. Trevliga föräldrar i laget som samarbetade gott. Lärde mig några saker gjorde jag också. Snart är jag en fena på att vara båsfunktionär.

Nu ska stelfrusna jag gå och knyta mig. Godnatt alla ni som orkat läsa ännu ett inlägg om ishockey.


Min semesterdag

Hej på er alla denna torsdagskväll,

Idag valde jag att ta ut en semesterdag. Ordet semester låter inte så tokigt om man smakar på ordet.

Så här har min semsterdag sett ut:

Uppstigning kl. 06.00

Bilbesikting kl. 07.20 -07.45

Frukost, betala räkningar, morgonbestyr såsom bäddning& hängning av tvätt kl. 08.00-09.40

Besök på Stalands och en tur till Skärholmen för att utföra några ärenden kl. 09.55-11.30

Hämta Melker på dagis kl.11.30-11.40

Städa kl. 11.40 -14.30

Besök på Team Sportia i Hagsätra, inhandling av hockeyklubba kl. 14.30-16.40

Lagade god middagsmat, åt middag, dukade av och (lite) diskande kl. 16.40- 18.30.

Bläddrade i en tidning kl. 18.30-18.50.

Hämta Melker hos familjen Westberg kl. 18.50-19.05.

Nattade Melker med sagoläsning kl. 19.05 -19.30

Bläddrade i en tidning kl. 19.30-19.40

En stund hos Melker som ropade efter mig kl. 19.40-19.50. Malin ringde 19.41 och bad om att bli hämtad på jobbet då ingen buss skulle gå på en stund.

Åker och hämtar Malin kl. 19.50 - 20.30

En stund framför dator kl. 20.30-21.10.

Det var min semesterdag det. Nu säger jag godnatt :-)

Bråttom, bråttom

Hej och gokväll på er kära bloggläsare,

efter jobbet bar det iväg hemåt i en hast. Bråttom, bråttom då  middagsmat skulle lagas och Melker skulle efter middagsmaten överlämnas till familjen Westberg som kvällen till ära skulle vara barnvakter tills dess att Malin kom från jobbet. För att spara tid hämtade Marcus Melker på dagis idag.

Kanske har ni nu räknat ut att vi hade en tid att passa då det var dags för en hockeymatch :-)

Serieslutspelsmatch i Allhallen i Skå som ligger på Ekerö. Super fin ishall. Kanske den finaste jag varit i förutom Scaniarinken då förstås. Matchen började klockan 20.30 Sent om ni frågar mig. För sent för en lillfis att följa med.
Tack Malin, igen. Du skämmer bort mamma och det tycker jag mycket om :-)Matchen bjöd på några snygga passar och några snygga mål. SSK var överlägsna varför det aldrig blev någon spänning i matchen.Förra gången vi var här fick min son matchstraff och fick lämna isen istället för att sitta i detta bås. Idag blev det ingen utvisning för hans del (tycker mamma är bra). På bilden ser ni tre SSK. are sittandes, på en och samma gång i detta bås. Två av dem är grannar till oss. De har spelat ihop med Marcus sedan han började spela ishockey. Då var de småglin :-). Det hör till ovanligheten att någon av dem sitter i utvisningsbåset.Ca 2 minuter kvar av matchen med ställningen 2-6 tog Skå en time out. Detta skapade viss irritation på läktaren då samtliga bilar i vårat lag var tvugna att hinna med sista färjan hem. Time outen resulterade i ett mål och matchen slutade med vinst till SSK med 6-3. I laget finns det grabbar som bor i Strängnäs och Gnesta. De hade en lång väg hem denna sena onsdagskväll. Hoppas innerligt att de hann med sista färjan som hade avgångstid 22.30.

Mer spännande än så här blev inte dagens inlägg. Urtråkigt för er som inte känner mig, det förstår jag fullt ut. Kanske tråkigt för några av er som känner mig och min familj, förstår jag också. Men ishockey är en stor del av mitt liv. Något jag  för övrigt är oerhört glad över. Hoppas att få njuta av Marcus och grabbarna på isen i några år till.

Tack och lov dammsög Marcus entreplan när han kom hem från skolan idag. Jag slapp göra det nu när jag kom hem sent. Det är ngt att vara glad över det. Tack Anne-Marie och Robban för att ni passade Melker. Många parter inblandade för att kunna gå på ishockey sent en onsdagskväll.

Natti natti

Tack

Hej på er,
i skrivande stund är jag precis hemkommen från en hockeymatch. Kom hem från jobbet och hade som så ofta bråttom då det var matchkväll i Huddinge. Hade således en tid att passa. Kom hem till färdig middag och ett dukat bord, idag igen. Slängde i mig maten, pussade på Melker och åkte därefter till Björkängshallen. Tack vare Malin som passade Melker kunde vi åka både jag och Kärleken vilket var trevligt. 
.


Kvalmatch ikväll som blev till en kämparmatch. En bra match med vinst till SSK med 2-1. Två bra lag på isen, kul.Väl hemma igen upptäckte Marcus att det ovanför garagedörren var risk för fallande snö. Lite coolt, om man slipper raset vill säga.På fredag ska alla i hockeylaget ha med sig ett bakverk till Scaniarinken. Bakverken skall säljas i helgen under "Pool Games" som ska spelas i Scaniarinken. När vi kom hem ikväll  efter hockeymatchen hade Malin och Melker bakat chokladbollar.Dagens uppmuntran fick jag av fina Marie KJ. Tre härliga tidningar.

Tack Malin för att du hämtade Melker på dagis. För att du lagade middagsmat. För att du dukade bordet. För att du gjorde chokladbollar. För att du var barnvakt så att vi kunde gå på hockey.

Tack Marie Kj för tidningarna.

Natti natti

Tacksam

Hejsan, hejsan,Imorse när jag gick hemifrån för att åka till jobbet sken solen så oerhört vackert. 23 minus grader gjorde att det var väldigt kallt att skrapa bilen, hualigen! Solen och ljuset som blev med den gjorde det aningens lättare.Malin (min 19 åriga dotter) har varit ledig från jobbet idag. Det innebar att både Kärleken och jag kunde jobba då Melker som behövde vara hemma och ha en feberfri dag kunde vara hemma med sin storasyster. Någon av oss slapp vabba, det tackar vi för.

När jag kom hem från jobbet var middagsbordet dukat och middagsmaten färdig. Dessutom hade Malin och Melker bakat kakor. Jag känner mig så tacksam. Tacksam över hjälpen med Melker. Tacksam över att komma hem till dukat bord och färdig middag. Känner mig tacksam över goda kakor och det faktum att min äldsta bakat tillsammans min yngsta. Tack snälla Malin. Detta var precis vad mamma behövde. 

Tacksam är jag också över att Melker nu är feberfri. Han synes vara redo för dagis igen. Tyvärr, kanske jag ska skriva. Vi hade hoppats på vattkoppor för att få det överstökat innan skolstart. Men inga koppor har det blivit.

Tacksam får bli dagens ord.


Göra om göra rätt

Gokväll på er ni som hittat hit,

Min dag har varit en sån där dag som jag önskar att jag fick göra om, för att göra rätt. Har haft en urtrist dag. Finge jag göra om den skulle jag gärna göra det. Även dåliga dagar ska man försöka hitta positiva saker med dagen har jag lärt mig.Idag träffade jag lilla Maja som var på väg till pulkabacken. Att träffa lilla Maja är alltid positivt. Jag är helt frälst i detta flickebarn. Hon är så otroligt gullig go och rar. Jag smälter.

Har sett en kvalmatch i Telgerinken mot Farsta idag. Det positiva med denna match var att SSK vann. Vinst med 7-1. Urdålig prestation av våra grabbar trots vinst (tycker jag). En match som stundtals gick i slow motion. De kan så mycket mer än vad de bjöd på oss på idag. Farsta skall ha en eloge. De gjorde en bra match med de förutsättningar de hade. De kom till matchen med 11 utespelare. Kort in i matchen bröt en av spelarna handleden. Så otroligt synd om den pojken. Då hade de endast två femmor att spela med. Jag tyckte synd om dem.

Middagsmaten blev lyckad och Melker har inte kräkts idag = också positivt :-)

Nu släcker jag ned datorn för idag. Nytt inlägg för er som vill imorgon.Snö och åter snö

Hej snälla ni som hittat hit,

vi är hemma igen efter att ha tillbringat halva helgen på landet, i underbara Trosa. Riktigt skönt med ett miljombyte. Härligt att vara och att sova på landet.På landet har vi gott om snö. På bilden ser ni skymten av en bil.Massor av snö som sagt....
Melker som mådde bättre efter en natt i sin säng på landet följde med ut en sväng.Kärleken har ägnat största del av dagen åt att skotta snö. Redan igår kväll (i mörkret) påbörjade han med att skotta iordning en isplätt till oss att åka skridskor på.Idag har vi åkt skridskor på vår alldeles egna skridksobana. Curling?Idag har vi pulsat en del i snön. Svårt att gå i hög snö, lätt att ramla :-)Efter skridskoåkning gick vi hem till oss och mös inomhus. På bilden ser ni en nöjd Melker som är inne på Bolibompa webben.Under vår, sommar eller höst när jag är på landet händer det ibland att jag bjuder på en bild med rubriken dagens båt. Idag får det bli en bild på dagens scooter. På bilden ser ni också en del av vår egna skridskobana :-)

Vad mycket snö vi har, och vad det har snöat idag! Tack och lov att Kärleken körde bilen hem.

Nu är Melker nedbäddad i soffan och vi väntar på att Melodifestivalen ska börja. Melker är inte kry. Inga
koppor än dock. Men väl feber. Skridskoåkning och pulsande i snö sög musten ur honom.

Hela familjen är hemma denna lördagskväll. Det känns mycket bra.

Slutbloggat för idag. Nytt inlägg utlovas imorgon.

Trevlig helg!


Härlig dag

Hej kära bloggläsare,

idag unnade jag mig ledighet från jobbet. Känns som ett mycket bra beslut må jag säga. Det är härligt att vara ledig. Till och med härligt att ägna del av dagen åt att städa. Jag har blivit duktig på att ta ledigt när jag känner att jag behöver det. Mitt sätt att ta hand om mig.Idag fick jag och Melker finbesök. Vi fick besök av Marita, ett efterlängtat besök. Jag och Marita lärde känna varandra på högstadiet. För några år sedan tappade vi tyvärr kontakten med varandra.  Nu har vi äntligen återupptagit kontakten igen. Ett kärt återseende! På bilden ser ni Marita med en febrig Melker i sitt knä.Marita hade med sig vackra tulpaner till mig och lego till Melker. Tack snälla!

Efter en trevlig fikastund med Marita åkte vi för att hämta upp Kärleken på jobbet. Därefter styrde vi kosan mot landet. Jag och svärmor hjälptes åt med middagsmaten. Trevligt så trevligt. Efter god middag med trevligt sällskap bjöd svärmor på hembakade semlor, gott så gott. Nu sitter jag hemma i våran del av huset på landet och väntar på att Solsidan ska börja. Jag är helt såld på den tv-serien.

Malin är hemma och Marcus är hos sin pappa. Han svarar inte på telefonen vilket är oerhört irriterande....
Melker är febrig och jag anar att han kommer att ha prickar på sin kropp imorgon. Bästa kompisen Max har vattkoppor.....

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att jag haft en härlig dag. Hoppas ni också haft det.

Må så gott
Påmind

Gokväll på er kära läsare,

de senaste dagarna har jag haft anledning att fundera på att tiden är nu. När någon i ens närhet går bort blir man inte bara påmind om sin egen dödlighet. Man blir även påmind om att man har ett liv och att det ska levas. Tiden är NU kanske inte SEN.

Lev väl

Skratt

Hej på er, ikväll kände jag att jag inte hade något speciellt att skriva om i mitt inlägg. Detta var innan Marcus skulle berätta ett skämt. Ikväll är hela familjen hemma. Detta är ytterst ovanligt. Passade på att hålla mina ungdomar sällskap i köket och det visade sig att vi alla tre var väldigt trötta. Skratt och fniss var ett tydligt tecken på just detta. Marcus frågade om vi ville höra ett skämt. Såklart ville vi det. Bara det att varje gång han försökte börja på skämtet så skrattade han. Efter tjugoelva försök gav han upp. Han bad då att få skriva ned skämtet istället. Enklare så.... sagt och gjort

Du e så seg så att det tar 2 timmar för dig att kolla på programmet 60 minutes

Malin och jag läste och skrattade. Vi skrattade dock inte åt skämtet (tror jag). Vi skrattade nog mer åt honom och svårigheten för honom att klämma ur sig några få ord.

Dagens skämt har han således bjudit oss på, och nu även er. Ett skratt förlänger livet sägs det.

Tack Marcus! 

Selma

Hej bloggen och dess besökare,

Idag efter jobbet var det bråttom, bråttom. Match med start kl. 19.00 i Skå. Vi ville väldigt gärna se denna första kvalmatch. För att se matchen var det nödvändigt att frångå en av (mina) principer. Den som handlar om nattning i bra tid. Nattningen förskjöts en och en halv timma med anledning av att vi båda ville åka på matchen.Denna bild är tagen av Melker. En Melker som ville följa med på matchen, men som under första perioden inte visade något tecken på detta. Kände mig som världens sämsta mamma. Vi borde ha stannat hemma med honom tänkte jag många gånger. Svårt för mig att frångå mina sedvanliga rutiner. Ångrade mig några gånger ska jag erkänna. Såklart var han trött efter en lång dag på dagis. Dock vände hans humör i andra perioden.Ännu en bild tagen av Melker. Matchen var sisådär, ingen höjdare. Några riktigt snygga mål bjöds det dock på. Andremålvakten stod hela matchen och höll nollan vilket var riktigt roligt. Mindre roligt var att min son i slutet av andra perioden fick matchstraff. Han fick inte vara kvar i båset utan fick gå ut till omklädningsrummet. TRIST så TRIST! En vinst med 4-0 fick SSK:arna åka hem med. Det var en bra start i denna kvalserie.Malin som har sålt 3000 semlor idag hade med sig en varsin till oss när hon kom hem. Magnus, det betyder att jag inte stod emot fullt ut idag. Tur att jag inte åt den du förökte lura i mig på jobbet :-)

Melker han har ätit en Selma på dagis. Och den hade varit god :-)

Natti natti

Presentkort

Hej på er,

Igår kväll efter att ha nattat Melker gick jag och Kärleken på bio. Häromdagen fick vi ett presentkort på SF av våra grannar som tack för viss taxiverksamhet :-)

Att gå på bio bara VI blev ett trevligt avslut på Alla hjärtans dag. För presentkortet köpte vi biljetter till Sherlock Holmes och en Kärleksmeny :-) 

Filmen var klart sevärd.

Tack snälla Anne-Marie, Robban, Osmo & Maria för presentkortet. Tack Malin och Marcus för att ni var barnvakter.

Mysigt

Hejsan,Efter grötfrukosten imorse bestämde vi (jag och Marcus) oss för att ta en lång promenad. Marcus tycker om att gå igång benen innan match, och jag behöver röra på mig. En riktigt trevlig start på dagen. Idag var det match i Björkängshallen mot Flemingsberg. Samling kl. 11.15 och matchstart kl. 12.30. Jag slog ihjäl tid innan matchen genom att läsa lite ur Läckbergs bok "Fyrvaktaren". Kallt som attan var det i ishallen men av erfarenhet hade jag min pläd med mig. På bilden ser ni ett glatt vitt gäng som precis gjort första målet i matchen.Matchen som slutade 4-4 var riktigt underhållande och  mycket bra. Hela laget har lyft sig flera snäpp om man jämför med början av säsongen. De är på gång nu! De är mer samspelade än tidigare.

På vägen hem svängde vi förbi en sportaffär och köpte nya träningsskor till Marcus. Trasiga skor är det värsta jag vet! Inte det värsta kanske, men någonting ditåt ....

Nu sitter jag här hemma med (nästan) hela familjen. Malin lyser fortfarande med sin frånvaro. Men Kärleken och Lillfisen är hemma hos mig och Marcus igen, mysigt!

Jag är barnsligt förtjust i att ha dem nära mig. Njuter i fulla drag av att sitta i soffan och ha mina kära samlade i ett och samma rum/plan. Detta oavsett det faktum att samtliga är upptagna med sitt. 

En fortsatt trevlig söndag önskas er alla.

Halv inte hel

Hej på er,

denna lördag inleddes med ett inplanerat läkarbesök för lilla Melker på ögonmottagningen. Med vetskap om att han såg bra,  åkte vi hem. Det vara bara jag som ville åka skridskor eller pulka. Det blev därför en  förmiddag hemmavid. Kl. 14.00 var det dags att gå på kalas. Maja fyllde två år igår och detta firade vi idag. Här ser ni henne med presenten hon fick av Melker. Efter kalaset åkte jag till Scaniarinken för att se på en hockeymatch. Melker åkte till landet med sin pappa. De blir kvar på landet över natten (snyft).Idag fick 95 laget den äran att spela en match åt 94:orna. En match mot Göta/Tranebergs 94:or. Vinst med 4-2 blev kvällens resultat. En tre x 20 minuters match med två spolningar. På bilden ser ni en straffläggning som vår målvakt tog. Jag har i tidigare inlägg skrivit att jag tycker synd om lagets andremålvakt då han får spela så sällan. Idag måste jag bara skriva om förstamålvakten. Han gjorde en väldigt bra match. Många enormt fina räddningar stod han för. Spelarna tar alltsomoftast målvakterna lite för givna. Det händer att de glöms bort på isen. Glömmer bort att stötta och att uppmuntra osv. Idag tyckte jag dock att det såg bättre ut på den fronten.Det har lossnat för min son på isen. Han har nu gjort flera bra matcher. Två mål i gårdagens match samt en ass och ett mål idag. Piggare i skridskoåkningen och krigar på ett helt annat sätt nu än tidigare. Svackan är över = skönt.

Här sitter jag nu ensamen i soffan en lördagskväll. Marcus har gått och lagt sig. Melker är på landet och Malin lyser med sin frånvaro. Jag känner mig långtifrån hel.

Jag beundrar alla varannanveckas föräldrar som orkar och klarar av att leva utan sina barn under regelbunden basis. Jag har svårt att vara ifrån mina barn, så är det bara. Jag är van att ha mina barn 100% och vill också ha det på det viset. Malin 19 år är ett undantag. Vi har sedan länge klarat av separationsfasen. Hon har sett till att vänja mig....

Jag vet, Lillfisen kommer hem imorgon. Han är på landet med sin pappa. Träffar sin farmor och säkerligen sin farbror Ante, Han har det toppenbra, men ändå....
 
Tack för titten alla ni som hittat hitBås 1

Hej på er alla denna fredagskväll,

Nu förstår jag att ni som läste gårdagens inlägg undrar om jag varit piggare och gladare idag :-)

Som utlovat gick jag och la mig tidigt igår kväll. Drömde konstiga drömmar och vaknade till några gånger under natten. Trots detta så har jag känt mig både piggare och gladare idag. Men, jag upptäckte sent på eftermiddagen att min blus var ut och in. Som tur var hade jag en kofta över, tror ingen märkte ngt. Dock erkännes att jag ibland blir orolig över mig själv :-(Matchkväll i Telgerinken då SSK mötte Huddinge. En bra match som jag fick se från bås 1 och inte från läktaren.
Aldrig tidigare har jag stått i bås 1. Kanske är spelarna lika glad för det :-)
Att stå i ngt av båsen under match innebär att man räknar skott mot mål samt att man öppnar och stänger båsdörren för utvisade. Man skall också öppna båsdörren när den utvisade skall ut på isen igen... Jag klarade mig sisådär. Jag missade att öppna båsdörren vid två tillfällen, förlåt Joel :-) Övning ger färdighet, nästa gång skall jag inte missa, jag lovar. Sonen besökte tack och lov inte utvisningsbåset. Han gjorde ännu en bra match. Man blir ju så glad. 4-4 slutade matchen.

Melker hade svårt över att ha mig i ett bås istället för på läktaren. Han stod på läktaren ovanför mitt bås och ropade på mig och bankade på plexiglaset. Han blåste på plexiglaset och ritade ett hjärta till mig. Det är kärlek :-)

Nu tittar jag på Solsidan, superroligt program. Som man känner igen sig och andra :-)

Må så gottGodnatt

Hej på er,

Jag har förmånen att arbeta hemifrån när det behövs. Frihet under ansvar är något jag uppskattar oerhört. Idag har jag arbetat hemifrån. Efter en dag inomhus var det härligt att på eftermiddagen få promenera till dagis och hämta hem dessa två busungar. Jag och Melker överaskade Max genom att hämta honom också. De är som syskon dessa två. Snö finns det gott om varför det blev ett barn på kälke till dagis och två barn på kälken från dagis. Dagens träning :-)Istappar kan vara oerhört vackert tycker jag. Dessa hänger på vårat hus. Tyvärr har jag svårt att ta bra bilder med vår kamera. Som jag skulle vilja ha en systemkamera.

Sitter med Malin (min dotter) och tittar på Sofia Wistam i "du är vad du äter". Kanske behöver jag en Anna Skipper för att få energin tillbaka. Bli pigg och glad igen. Jag har ingen Anna Skipper som kör med mig (tyvärr) så min strategi för att klara av morgondagen är att gå och lägga mig tidigt, typ snart....


Godnatt

Onsdagsmys

Hej på er,Ikväll har jag och min dotter haft onsdagsmys. Vi har kikat på filmen "Sommaren med Göran". En helt okey film som lockade fram endel skratt. Frågan är om Peter Magnusson är som den roll han gestaltar i filmen eller om han spelar? Hursom gör han filmen bra. Malin blundade sig igenom halva filmen. Hon tycker det är jobbigt när folk gör bort sig. Folk gör bort sig i denna film, men det är ju bara en film :-)


Jag har ikväll ätit för mycket godis. Har även ätit en stor chokladboll. God som attan var den, men nu är jag för mätt :-)

Natti natti

Äntligen hemma

Gokväll på er,

ibland händer det att jag drabbas av hemlängtan redan innan jag åkt hemifrån för dagen. Här sitter jag nu och klockan är 21.00 och jag är äntligen hemma. Lång och krävande dag på jobbet. Kom hem, åt middag (snabbt) för att därefter rusa iväg på styrelsemöte i samfälligheten. Nu sitter jag i vårat kök tillsammans med mina två äldsta barn. Uppdateras lite på dem och hur deras dag varit. Snart är det natta för min del, som jag längtar :-)

Må så gott

Match

Hej på er denna sena måndagskväll. Jag är precis hemkommen från en hockeymatch i Telgerinken.

Från kl. 09.30 till kl. 14.00 har jag suttit upptagen i möten. Avbrott för lunch däremellan förstås. Efter en sådan arbetsdag var det inte alls tokigt att avsluta kvällen med en match :-)

SSK mötte Nyköping i en DM match. Ett Nyköping som inte var sig likt. SSK vann med 7-1 vilket inte tillhör vanligheterna i möte mellan dessa två lag. Det brukar vara tight. Det tillhör inte heller vanligheterna att se våra spelare le och vara glada när det återstår flera minuter kvar av matchen :-) Kul med vinst!

Natti Natti

Aktiviteter

Hallå där,
då lider sorgligt nog denna söndag mot sitt slut. Dagen har ägnats åt en rad olika aktiviteter.Jag och Lillfisen har åkt skridskor idag. Efter frukosten tog vi oss till fågelkärret i Södertälje. Ett trevligt ställe att åka skridskor på. Melker börjar bli riktigt duktig på att åka skridskor. Här ser ni honom åkandes skridskor samtidigt som han fotograferar.Han kan åka skridskor fastän han blundar :-) Han kunde också dra mig runt isbanan, och detta utan problem. Bättre fotarbete och snabbare skridskoåkning bjöd han på idag. Övning ger färdighet.Efter lunch gick jag och Melker till pulkabacken. Glädjande var att även solen tagit sig dit.Alltid lika skoj i pulkabacken.Melker prövade på att åka på mage nedför en iskana. Fungerade också bra :-)Efter att ha förberett middagsmaten åkte vi till Scaniarinken. Match mot serieledarna Haninge.Tyvärr blev det till att åka hem med förlust. Bilden är tagen precis efter avblåsning. En bra och händelserik match. En match som inte var omöjlig att vinna. Marginalerna var inte på SSK.s sida idag.
För er som undrar hur det gick för min son så kan jag meddela att jag, sett ur och med mina "modersglasögon" tycker att det gick väldigt bra.
Jag ser att han växt under de två senaste matcherna. Det gör mig så glad. Det har sedan en tid  tillbaka gått lite trögt för honom. Nu verkar det som att han är på väg att hitta tillbaka. Det gör en mamma glad. Ett av målen stod han för idag, också bra för självförtroendet. Mycket speltid fick han, också bra för självförtroendet.

Nu efter att ha avnjutit middag och nattat lillfisen så har min hockeyspelande son precis roat mig genom att träna med mitt Wii Fit spel. Jag har fått skratta idag. Tack Marcus!

Må så gott all ni som hittat hit

Blixtvisit

Hallå där,
Vart tog denna lördag vägen? Den försvann på tok för fort.

Idag åkte vi på en blixtvisit till landet. Så lite tid men så mycket vilja att tillbringa mer tid ute på landet. Man får vara glad för de stunder vi får där ute. En blixtvisit är bättre än ingen visit.

Snö fanns det gott om även i Trosa. Plogning av vägar var bra mycket bättre än hemmavid.

Plogningen hemmavid är under all kritik. Ikväll när jag parkerade bilen fick jag kämpa för att få in bilen på parkeringsplatsen. P.g.a av all snö fick jag ge upp för att söka upp annan plats. Jag var helt klart rädd att fastna med bilen i snön När jag väl fann en ruta fick jag kämpa (igen) för att klara av att parkera. När jag lämnade bilen efter att ha lyckats parkera den, luktade det bränt. Inte bra, inte bra alls.....

Jag är vän av vintern. Jag finner ingen anledning att klaga nu när vi äntligen fått en riktig vinter. Men plogningen, den är under all kritik. Där finns mer att önska.

Ikväll har jag och Melker myst i soffan och tittat på Melodifestivalen. Han är vän av musik varför han självklart fick vara uppe för att se programet. Om någon i denna familj ska se melodifestivalen så är det han som ska göra det :-)

Ola var hans favorit. Efter alla andra bidrag gav han omdömet - sådär. Dolphs uppträdande tyckte han också om.


Sångaren i Pain of Salvation (tror gruppen hette så) hade trasiga byxor på sig. Melker tyckte att det var konstigt att han inte märkte att de var trasiga när han satte dem på sig :-)


Grattis Jenny på födelsedagen!

Må så gott alla ni som hittat hit


Förtroende

Godkväll på er,

Ikväll har det spelats match i Nacka. Vilken match sedan, hur bra som helst! Innan matchstart kan jag erkänna att jag tänkte endel, och hoppades så på att sonen skulle få mycket speltid. 

Jag känner mig så glad över att han fick mycket speltid i denna match.
Jag känner mig så glad över att han fick göra ett mål.
Jag känner mig så glad och stolt över hans insats.
Jag känner mig så glad över att grabbarna fick åka hem från Nacka med vinst. De vann med 3-1.
Jag känner mig så glad över att han spelar ishockey.

Allt handlar om förtroende. Han fick förtroendet i denna match. Någon annan än mamma trodde på honom ikväll, tror jag bestämt. Under matchen ledde detta förtroende till ett bättre självförtroende att ta med ut på isen. Det känner jag mig mest glad över. Snälla Marcus sluta aldrig att spela ishockey. Framför allt ska du aldrig att sluta tro på dig själv.Dagens uppmuntran har jag fått av min kära vännina som jag träffar alltför sällan. Tack Marie KJ!

Nu ska jag titta på tv vilket jag gör väldigt sällan. Solsidan såg jag förra veckan, och det av en ren händelse. Galet bra!

Må så gott

Guld värt

Hej bloggen :-)

Att bara vara hemma, gå osminkad och fixa. Det är Guld värt. Att göra detta en torsdag gör det hela ännu bättre. Som ni förstår är det precis vad jag har gjort idag, tillsammans med min lillfis. Lillfisen har gått i pyjamas hela långa dagen. Han ville vara inne och valde bort pulkaåkning. Jag har varit ute i omgångar för att skotta snö. Vad ska moderjord göra av all denna snö när det börjar töa, det är frågan det.

Må så gott

Operation rensning

Hej, idag har jag varit ledig från jobbet. Detta passade mig mycket bra.

Medans snön yrde utanför fönstret valde jag att äntligen starta operation rensing. Som jag har rensat. Känner mig mycket nöjd över min insats. Det blev så bra. Vad vi har sparat på en massa papper som vi kunde ha kastat för flera år sedan.
Vi har haft en sådan oordning på viktiga papper jag och Kärleken.  När vi var i butiken Granit för lite sedan köpte vi arkiv-boxen med hängmappar som ser ni på bilderna ovan. Idag iordningställde jag den med våra viktigaste papper/dokument/handlingar. Jag är supernöjd. Känns bra att äntligen ha ett samlat grepp.Idag har Melker och jag varit på bvc för fem års kontroll. Han var så duktig så. Han ville inte sitta i mitt knä när han skulle få en spruta. Han ville sitta själv. Satt själv gjorde han, och inte ett knyst sa han, och inte en tår fällde han. Helt otroligt duktig! Han blev ombedd att rita en teckning. Han valde att skriva sitt samt sin bästa kompis namn istället. Melker och Max skrev han. Nu blir det inga fler kontroller på bvc. Nästa kontroll sker av skolsköterska. Nästa spruta får han först när han går i årskurs fyra. Han börjar bli stor vår lilla pojk.

Må så gott

Tandis

Hejsan,

idag slutade jag tidigt från jobbet. Detta med anledning av ett inbokat läkarbesök för min egen del, och ett inbokat tandläkarbesök för Melkers del.Här ser ni en duktig kille med mycket fina tänder. Måtte det alltid vara med lätta steg han går till och från tandis.När man kommer hem efter en dag på dagis innefattandes både besök på bibliotek och stjärtlappsåkande i en pulkabacke sammantagett med att efter dagis besökt tandläkaren, då kan man bli väldans trött. Det blev Melker. Jag hittade honom i hans rum sovandes vid sitt lekbord. Att bandspelaren skvalade musik på hög volym kunde inte stoppa denna gullunge från att somna. Han blev snart pigg igen. Han tog sig en powernap helt enkelt.

Av mitt läkarbesök blev jag inte klokare, tyvärr. Att inte åka till Sälen på torsdag med tjejligan var ett korrekt beslut. Lyssna på min kropp har jag genom åren varit dålig på. Är det fortfarande. Börjar  dock bli bättre på detta. Att tacka nej till något som man ser fram emot så mycket som resan vi gör varje år till Sälen är ett säkert tecken på det.

Må så gott

Nöjd

Hej alla,

Under en längre tid har tröttheten tagit över mitt liv. Inte riktigt så illa kanske, men nästan. Idag känner jag mig mycket piggare än på länge. Detta är en skön känsla som jag hoppas stannar kvar hos mig länge.

Två bilder på vårat duschrum som jag är så nöjd med. Igår inhandlades nya fina handukar samt handukshållare och krokar till handukar. Inhandlades lite annat smått och gott också. Så roligt :-)

Nöjd är jag också över att Melker är frisk igen. Han sover bättre på nätterna och hembesöken av spöken har upphört.

Nöjd är jag också över att Malin väntar in Marcus på kvällarna för att äta middag tillsammans med honom. Han kommer oftast hem så sent efter träning. Vanligast är att han får äta middag i sin ensamhet. Nu har han allt oftare sällskap av sin storasyster. Härligt att höra dem snicksnacka vid matbordet. De värmer ett modershjärta.

Nöjd är jag också över att sitta i soffan och blogga medans Mannen i mitt liv sitter jämte och spelar Wii. Nära varandra fastän var och en pysslar med sitt.

Nöjd är jag över att endast ha vaknat en gång under natten som var. Lyckade somna om direkt.

Må så gott


RSS 2.0