Life is good

Hej på er alla,
 
helgen som precis just nu börjar lida mot sitt slut blev precis som jag ville. Jag har haft en underbar helg!
 
 
Jag har njutit av livet på landet, av vackert väder och av förbipasserande båtar
 
 
Jag har njutit av tidiga morgnar på bryggan. Så stilla och vackert med hav, dimma och sällskap av en svan.
 
 
Jag har spelat den trevligaste av golfrundor tillsammans med dem jag ser som min familj.
 
 
Jag har gått promenader med Ella.
 
 
Jag har lapat sol, ägnat mig åt trädgårdsarbete, löptränat och gått vårligt klädd.
 
Och det viktigaste av allt, jag har fått hem min yngsta son igen.
 
Dagens reflektion är att kvinnan jag kallar för svärmor, det är henne jag har att tacka för att jag fick en fin helg. Hon såg till att jag fick en "life is good" känsla i helgen trots att jag har mycket jag funderar på. Tack snälla Monica!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtar

God morgon,
 
då stundar en arbetsdag och därefter helg......:-)
 
 
Så här vill jag se mig själv i helgen. Jag vill fotografera, jag vill bli smutsig av hårt jobb och jag vill gå vårligt klädd. Lite sol på kind, trevligt sällskap, löpning och en golfrunda, det är vad jag hoppas på denna helg.
 
Men framför allt ser jag fram emot att på söndag få krama om en av männen i mitt liv. Som jag längtar!
 
Dagens reflektion handlar om sorg. Sorg över så som det blivit, det som kunde ha varit så bra.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Sånt jag längtat efter

Hej och god morgon,
 
Då har vi onsdag och det är snart dags för veckan andra arbetsdag. Jag håller fast vid de påskdagar jag tillbringat i Trosa. För jag ägnade mig åt sånt jag längtat efter.
 
 
Strosade runt inne i Trosa och njöt av atmosfär och av sommarkänsla.
 
 
Fikade med svärmor och två av hennes systrar på Marsipangården och gladdes åt denna påskkärring :-)
 
 
Strosade runt på svärmors tomt och njöt av förbipasserande båtar. Gladdes åt att påskliljorna jag planterade förra året har kommit upp så fint.
 
 
Njöt av blommor som poppat upp här och där.
 
 
Tog långa promenader med svärmors hund och träffade på denna vackra.
 
Svärmors påskris
 
 
Jag har tillbringat mestadels tid utomhus, förstås. Har ägnat mig åt kroppsarbete och älskat varje sekund och minut. Som jag saknat just detta.
 
 
Jag har suttit på min favoritbrygga och dinglat med benen. Jag djupandades och njöt av allt det vackra runt om kring mig. Som jag behövde en stund på denna brygga!
 
 
Båtar.....
 
 
Jag har gått en golfrunda tillsammans med svärmor. Kvällen var magisk. Så vackert och stilla väder och sol och sällskapet var perfekt. Mysigt så mysigt!
 
Lapat sol och löptränat har jag också hunnit med.
 
Dagens reflektion håller jag för mig själv.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sällskap

Glad påsk på er alla,
 
min påskafton bjöd på sommarvärme, underbart!
 
Jag har haft mina två äldsta barn med respektive på påskmiddag. Det var trevligt! De skämde bort mig med en massa fina blommor. Det doftar ljuvligt här hemma!
 
 
Den här boken höll mig sällskap i solstolen idag. Ville inte att boken skulle ta slut. Så jag slog i hop boken och lapade sol men öppnade straxt boken igen för att fortsätta läsa.
 
Livet slutar inte för att man råkar vara i övre medelåldern och på gränsen till gammal. Elsa 70 år har inget resesällskap men vill väldigt gärna resa. Hon bestämmer sig därför att skaffa sig ett resesällskap genom att slumpvis välja personer att följa efter. Elsa hon får upptäcka både Västerås och New York och hon får en massa goa vänner. En feel good bok om vänskap, kärlek, om rädsla att binda sig, om livet och om att lära känna sig själv. En mycket bra bok!
 
Dagens reflektion handlar om att ha sitt yngsta barn på resande fot (via flyg) och själv inte vara med. Det gav mig en orolig natt trots att avresan var först på morgonkvisten och det gav mig en orolig förmiddag.  Flygresan gick bra och först när jag fick detta klart för mig så andades jag ut. Älskade unge!
 
Må så gott
 
 

Fotobok

God morgon på er alla,
 
Jag är förtjust i konceptet fotobok. Det vet jag särskilt eftersom jag fått en som jag tycker särskilt mycket om.
 
 
Denna för mig oerhört fina fotobok finns i två exemplar. Min dotter och hennes make har en och så även jag.
Glad över denna fina gåva.
 
Foton från viktiga händelser i ens liv sammansatta i en fotobok gör att bilderna kommer till sin rätt på ett helt annat sätt än om man som jag genom åren (och som de flesta med mig) gjort, klistrat in bilder i fotoalbum eller som nu när jag förvarar mina bilder i datorn och på cd-skiva.
 
Det är himla trevligt att njuta av personliga bilder genom att bläddra i en riktig bok.
 
Dagens reflektion är att denna vecka är en så kallad kort vecka, men som jag finner vara så lång så lång :-(
 
Må så gott
 
 

Bibliotek

Hallå där,
 
 
Den här boken hade jag aldrig läst om det inte varit för att bibliotikarien som finns på mitt jobb. Hon kom med den till mig och sa att andra som läst de böcker jag läst på senaste tiden hade läst denna och tyckt om den. Hon undrade om jag ville ge den en chans. Såklart ville jag det.
 
Boken var en helt okey-bok, men mot slutet grep den inte bara tag i mig den överaskade mig också. Jösses så härligt det är med böcker som överaskar med ett slut som man aldrig hade kunnat gissa sig till. Åtminstone gjorde inte jag det.
 
En mor har växt upp under kriget och har en rad svårigheter och förluster bakom sig. Hon bär på en hemlighet och det finns barn i en barnaskara som vid moderns dödsbädd förstår att de nog inte vet så mycket om sin mor. Det visar sig att hon inte är den person som hon utgett sig för att vara.
 
Boken gick från att vara okey till att vara riktigt bra.
 
Dagens reflektion handlar om att bibliotek är underskattade. Biblioteken lånar oss böcker att läsa och detta helt gratis. Alla har råd att läsa. Hur bra som helst! Jag hissar här med bibiloteken.
 
Må så gott
 
 
 

-Alla vägar tar oss hem

Hej,
 
i fredags önskade jag mig en riktigt lång helg. Och nu så här på söndagkvällen konstaterar jag att jag fick det jag önskade. Det känns som att jag haft en lång helg.
 
 
 
Idag tog vi oss ut på en cykeltur jag och min yngste son. 
 
 
Vackra moln på en himmel som inte bjöd oss på något annat än just moln. 
 
 
Ett av målen med vår cykeltur var att ta oss till en strand som vi inte hade besökt tidigare. Lika bra att sondera terrängen, snart är det strandliv som gäller :-) Stranden var i behov av vårstädning.
 
 
Dagens båtbild.
 
 
Med en kamera i cykelkorgen blev det några stopp längs vägen. Ett av dem var för att fånga denna fina tulpan på bild.
 
Vi tog en annan väg hem från stranden än den vi tog dit. Vi var osäkra på vart vi skulle hamna, men som sonen sa - alla vägar tar oss hem. Och hem kom vi till slut. Vi cyklade längs mälaren och passerade hästhagar och fina hus, så härligt!
 
Dagens reflektion är att dagens cykeltur gav kvalitetstid. Det var så jättemysigt att cykla sida vid sida, mysigt att se oss omkring och att snicksnacka om allt mellan himmel och jord. Glad för dagens cykeltur.
 
Må så gott
 

Separationsångest

Godkväll så här sen fredagskväll,
 
En tuff jobbdag kan bockas av, hockeyträningen är genomförd, fredagsmyset är avnjuten och nattningen avklarad. Nu stundar helg, den skall jag njuta av och ta mig igenom mycket långsamt.
 
 
 
Valet föll på svarta fjädrar i år. Tråkigt kan tyckas men snyggt mot det vit-svart-gråa hem jag har. Barnens påskpynt kommer till sin rätt får man lov att säga :-)
 
Dagens reflektion handlar om att vilja stoppa tiden. Den här helgen vill jag hålla fast vid, vill inte att den ska ta slut. Separationsångest är bara förnamnet.
 
Må så gott
 
 

Drömmen

God morgon,
 
 
I natt drömde jag att jag och kvinnan jag kallar för min svärmor var ute i hennes trädgård och gladdes åt  blåklinten som blommade (hon har för övrigt inga) Vi gladdes åt att smörblommorna lös upp slänten så vackert gul. Den blomningen vi stod mitt ibland var så vacker. Allt var bara så härligt!
 
Sen vaknade jag upp och tänkte att saknaden efter både henne och hennes fantastiska tomt är stor.
 
Bilden på krokusen ovan är i alla fall ingen dröm. Den finns här ute på gården där jag bor. Den kan jag njuta av i väntan på svärmor och hennes fantastiska tomt.
 
Dagens reflektion handlar om mitt nya liv. Nuförtiden händer det sig att jag har ocean av tid bara för mig själv. Det händer sig att jag kommer hem och kan lägga mig på soffan för att läsa, märkligt så märkligt. Inga måsten, inga krav. Jag både Gillar och Inte gillar mitt nya liv.
 
Må så gott
 

Hon är vännen

Hej,
 
då har vi söndag kväll och helgen lider mot sitt slut.
 
 
Denna är ganska så nyinflyttad hemma hos mig. Det var kärlek vid första ögonkastet, något jag förstod när jag kom hem, utan att ha köpt den. Snart därefter blev den min. Den är begagnad och kostade mig 95 kronor.
Jag är glad att jag ångrade mig. Den passar bra här hemma.
 
Dagens reflektion handlar om min vän Marie KJ. Jag önskar att alla skulle ha en vän som henne.
 
Hon är vännen som skickar sms av vilken det framgår vilken tid de ska äta middag, om jag vill så är jag välkommen. Hon är vännen som kommer över med bubbel när det finns något extra att fira. Hon är vännen som tar mig ut på långpromenad (senast idag 1,1 mil). Hon är vännen som lyssnar och som finns där. Hon är vännen som bjuder in mig till den årliga på tjejresan. Hon är vännen som tipsar om bra tv-program för att det faktisk finns bra tv program :-) Hon är omhändertagande. Genom sin vänskap gör hon mig hel.
 
Alla skulle ha en Marie KJ i sitt liv.
 
Vill du lära känna henne mer så hittar du henne här http://systermarie.blogspot.com/
 
Må så gott
 
 
 
 

Ett dygn

Godmorgon alla rara,
 
Idag tänkte jag tipsa er om ännu en bok. En bok som de flesta av er kanske redan har bekantat sig med. Om inte så kommer här dagens boktips.
 
 
En dygn i världen. Bilder tagna runt om den värld vi lever i. Bilder tagna på ett och samma dygn. Bilderna talar för sig själv. Fantastiska bilder med inslag av livet som den levs runt hela världen. Någon badar med flodhästar, någon har sorg, någon bor i en lerhydda, någon gifter sig, någon befinner sig mitt i krig, någon befinner sig på stranden, någon bor i slummen, någon äter frukost, någon sover, någon föder barn, någon befinner sig i paradiset med-mycket-mer.
 
Jag har fått min bok av kvinnan jag kallar för svärmor. Och jag älskar den (och henne).
 
Dagens reflektion handlar om att  Sol och en Blå himmel gör en gott. 
 
 
 
 
 

Tankens kraft

Hallå där,
 
Att läsa kan ge en stunds avkoppling, det kan lära en något och kan i det bästa av fall ge tid för eftertanke. Jag tycker om att läsa.
 
 
Den här boken är en bok av det slag som jag gillar allra mest att läsa. Den gav mig något att ta till mig. Väckte något inom mig. Och den påminde mig om vikten av att vara sann mot sig själv. Vikten av att leva det liv man egentligen vill leva för när livet tar slut det vet vi ingenting om.
 
När man släppt in någon i ens liv har man kvar den personen vad som än händer. Om man behöver ha någon som står en nära vid sin sida och detta av någon anledning inte går, så går det att ha den personen hos sig ändå. Med tankens kraft går allt. Med tankens kraft står man inte ensam.
 
Boken handlar om relationer och systerskap och om kärlek och om död och om vikten av att förvalta livet.
 
Dagens reflektion är att tankens kraft inte skall underskattas. Den kan man ha god hjälp av genom livet. Med den kan man få både sällskap och kraft.
 
Må så gott
 
 
 

Jag behöver

Hallå där,
 
då har vi april månad (äntligen) och jag undrar just om någon av er låter er luras idag :-)
 
 
 
Jag längtar - Jag behöver - Jag ska.
 
Min kropp skriker efter motion. Jag känner en längtan efter att helt köra slut på mig själv. Älskar känslan av att ha tagit ut mig maximalt i spåret. Det var länge sedan nu. Jag behöver komma ut i spåret.
 
Och jag ska!
 
Dagens reflektion handlar om att jag är glad över att ha fått in motion som en livsstil. Särskilt glad eftersom jag av erfarenhet vet att minsta uppehåll kan få latmasken att vakna till liv.
 
Min kropp säger nuförtiden till min hjärna att den vill ha motion, att det är vad den behöver, vad den skriker efter, vad den måste få för att kropp och själ ska må bra.
 
Efter några dagar inomhus med en sjukling som nu äntligen är på bättringsvägen så finns det hopp om att jag snart kunna ge mig iväg ut i spåret. Har jag sagt att jag längtar....
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0