Ett beslut är fattat

Hej alla ni som kikar in här,

Jag har bestämt mig. Bestämt mig för att ta en paus från bloggandet. En paus som förmodligen blir lång. Mest troligt är att pausen blir för alltid, känns så nu iallafall.

Det har varit otroligt roligt att ha en blogg. Det har varit fantastiskt kul. Men en känsla som växt fram under en längre tid är att det inte är lika roligt längre.  Bloggandet ger mig inte längre det den en gång gav. Jag behöver den inte längre. Kanske har jag växt ifrån bloggen. Kanske har jag annat perspektiv idag.  


Vilken härlig årstid vi har och så härligt det är att vi snart har en hel sommar framför oss. Men innan dess skall åtminstone jag njuta av våren.

Tack alla ni som kikat in här. Tack alla ni som genom era kommentarer gjort bloggen levande. Tack!

Dagens reflektion handlar om att jag har behövt bloggen. Den har gjort mig oerhört gott. Men nu behöver jag den inte längre och jag  tänker att det är positivt.  Min livsresa har tagit mig en bit på väg och jag är ganska så stolt över mig själv. Balans och harmoni var min strävan och dessa delar känner jag nu är en del av mitt liv. 

Men, man ska aldrig säga aldrig. Kanske kommer jag att sakna bloggandet. Kanske tar jag en bild som jag bara måste dela med mig av. Kanske....

Sköt om er

Marianne Jidhoff

Hej måndag morgon och Hej alla ni rara som kikar in här,

Jag har ännu en helg haft fokus på att i första hand vila min fot. Det innebär bokläsning. 


Denise Rudberg och hennes böcker i  elegant crime - serien dem tycker jag mycket om att läsa. Denna bok är helgens bedrift :-)

Jag tycker om att följa karaktärerna och är oerhört förtjust i Marianne Jidhoff. Jag tycker om hennes strävan efter harmoni och den balans hon för mellan sin profession och privat liv.

 Duktig och framgångsrik på jobbet och oerhört mänsklig privat. Hon finner tvåsamheten som en av livets största utmaningar. Men hon vill igen,  men är rädd eftersom hon inte vet om hon klarar av det.

Dagens reflektion är att det där med att vara begränsad i att leva såsom man vill och som man brukar, det är bra jobbigt! 

Må så gott

Förebilder (not!)

God morgon,

Jag känner mig förbannad för att uttrycka mig i klartext. Idag väljer jag att sticka ut hakan. 

Artisten och tonårsidolen Anton Ewald född 1993
Artisten och tonårsidolen Linus Svenning född 1990

Båda gripna av polis för narkotikabrott. Kokain, cannabis och marijuana.

Två artister som många av våra barn och tonåringar har som idol och  förebild.

I dagspressen och i morgonsoffan kommer det fram om ångest över det inträffade och oro över hur föräldrarna ska reagera. Ingen 
(åtminstone inte som jag läst och hört) journalist pratar med dessa herrar om våra barn och deras ansvar gentemot dem. Ingen pratar med dem om att de är idoler och förebilder. Ingen frågar vad de tror att deras missbruk ger för signaler till fansen.

Dagens reflektion: Våra barn och tonåringar växer upp med att ha idoler som missbrukar narkotika. Våra barn och tonåringar växer upp med att det är hjälp på vägen och helt normalt att ta kokain för att bli lite mer kreativ eller att man röker på lite när man ska festa.

Detta är inte ok! Som idol och förebild har man ett ansvar.

Nu är det som det är med detta. Gjort är gjort. Nu hoppas jag att dessa båda förstår att ta sitt ansvar.


Over and out
Bokslukerska

Hallå där,

Nuförtiden är motionerandet utbytt mot att läsa böcker. 

Började läsa en bok på 441 sidor imorse och nu har jag läst ut den.


Om man läser baksidan på denna bok så blev åtminstone jag nyfiken. " Äta kakan och ha den kvar" är en underhållande roman för alla som letade efter den rätte tillsammans med Bridget Jones och levde singelliv samtidigt med kvinnorna i Marian Keys romaner, men som har vuxit upp och idag har man, barn och pensionssparande.

Den här berättelsen börjar med en liten lögn, som leder till ett dubbelliv. Underhållande berättelse. Ska erkänna att jag nu känner mig helt slut..... Men det slutar gott. Kärleken kan överleva bra mycket den.

Dagens reflektion är att jag snart hoppas på att få byta ut böckerna mot motionerande igen. Jag har varit stilla länge nu. Älskar att läsa men kropp och själ behöver motion nu känner jag.

Må så gott

Deckare

Godmorgon fina du,

Vi har fredag och snart helg. Jag hoppas på sol och värme. Gissar att jag inte är ensamen om det :-)

Under påskhelgen läste jag ut tre böcker varav två av dem var deckare.

Deckare av det lättsammare slaget. Deckare som jag fastnade för.
De här böckerna var spännande med bra handlingar och upplösningarna kom som en överaskning. Allt hänger ihop, men det förstår man först när man läst klart boken. 

Dagens reflektion är att jag aldrig läst dessa böcker om inte en av mina vänner proppsat på att låna ut dem till mig.

Att lämna tillbaka böcker som jag lånat och som jag inte läst, det går ju inte. 

" ett perfekt offer" och "aldrig mer" är skrivna av Sophie Hannah. 

Vad sjutton ska jag läsa nu.....?

Må så gottSällskap

Hej och godmorgon,

I går tisdag haltade jag glatt iväg till jobbet.

 På grund av min begränsade rörlighet och behovet av att vila fot och tänka högläge så blev det en
stillasittande/liggande påsk inomhus. En ledig långhelg som inte representerar mitt egentliga jag. 

Det gäller ju att tänka positivt och på självaste påskafton fick jag snusa på lilla A. vilket var så härligt och så har jag ju haft sällskap av  bokens värld.


Under påskhelgen har jag läst ut tre böcker. Detta är en av dem.

 Tidigare har jag läst Linda Olssons " nu vill jag sjunga dig milda sånger" och "sonat till Miriam". Dessa böcker har jag tyckt om mycket.

I skymningen sjunger Koltrasten gjorde mig inte besviken. Det visade sig vara en bok med en mycket stark berättelse. Den handlar om ensamhet och vänskap och om kärlek. 

Vi har alla vår egen historia. Den historia som format oss till dem vi är och har blivit. Ibland måste man våga fastän man är rädd. 

Att vara lycklig kan vara skrämmande. Skrämmande eftersom lyckan kan gå en förlorad. Skrämmande för att man måste ge av sig själv. Skrämmande för att man måste våga.

Detta är en bok av sitt slag. 

Dagens reflektion är att jag är så jätteglad över att vara förtjust i att läsa böcker. Vilket fint sällskap det är när man inte kan annat än att vara stilla.

Må så gott

Stunder som denna

Hallå där,

Påskafton bjöd på en god middag tillsammans med mina äldsta barn och deras kärlekar. Den bjöd också på mys med lilla A. (mitt barnbarn)


Stunder som denna är stunder i vilken man befinner sig i nuet. 
I stunder som denna stannar tiden för en stund. I stunder som denna existerar inte igår och inte imorgon. Här och nu, det finns inget annat.

Dagens reflektion är att stunder som denna är lycka och harmoni. 

Life is good


Note to self

God kväll gott folk,

Det är bra härligt med rabatter som vaknar till liv. 


Krokusen hör våren till. Jag blir glad av dem. Min enda fråga nu är - Varför jag i hela friden inte planterat krokus vid min egna uteplats?!

Dagens reflektion handlar om att påminna mig själv om att plantera lökar till hösten. Note to self: plantera många!

Glad påsk

Barnbarn

Godmorgon,

Igår var en stor dag i mitt liv. Jag blev med barnbarn och kan nu titulera mig som farmor. Jag är så innerligt lycklig och tacksam.


Jag har fått lyckan att bli farmor till den här fina pojken. Mitt första barnbarn. 

Dagens reflektion handlar om att mitt hjärta svämmar över av kärlek. Min familj, den jag först skapade, har utökas och vi har nu ännu en familjemedlem att älska, ta om hand och bry oss om. 
Mina båda föräldrar dog på tok för tidigt, varför jag känner en sådan oerhörd tacksamhet över att få vara med om detta vackra. 

Jag är farmor och jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är.

Må så gott
RSS 2.0