Bye ByeHallå där,

äntligen får jag göra ett bokslut och vända blad.

2011 har för mig självklart innehållit väldigt mycket fint och många trevliga stunder och en hel massa lycka.
Nu när jag sitter här på kammaren och funderar i termer av bokslut så kommer jag tyvärr inte fram till något annat än att allt det för mig fina år 2011 överskuggas av trista, tråkiga och jobbiga händelser som jag tyvärr fått uppleva.

Året har varit ett mycket slitsamt år. Fastän orken inte funnits har jag kämpat på. Det sliter hårt på kropp och själ.

Därför mina vänner är jag glad att "snart" äntligen få välkomna år 2012. Ett nytt år och en chans att få börja om från början.

Nyårslöftet som jag ger mig själv är att jag ska göra mitt bästa för att hitta tillbaka till mig själv igen. 2012 blir ett bra år, visst?

Dagens reflektion är att det blir fint med att ha gäster hemmavid ikväll. Trevligt sällskap, glada barn, god mat och dryck. Jag gissar att vi kommer att spela spel att vi kommer att äta för mycket gott och att vi går ut på kvällskvisten för att beskåda fyrverkerierna. Det blir ett bra avslut på ett eländigt år.

Tack alla ni som kikat in här under årets lopp. Ett Gott nytt år önskar jag er alla.

Kram
Barnfritt

Hej alla denna fredag,

här hemma hos mig i radhuset är det barnfritt. Båda mina söner är på landet och min dotter har (ju) flyttat hemifrån. Att för ovanlighetens skull inte ha några barn här hemma känns väldigt konstigt och helt klart annorlunda. Här är tomt och tyst. Är det alltså så här det blir när barnen flygit ur boet tänker jag. Ska det bli så här tyst då? För några timmar eller ngt dygn kan det väl vara skönt någon gång. Men alltid, nja det vetetsjutton!

Dagens reflektion är att jag varit så uppslukad av jobb och trötthet att jag ännu inte hunnit eller orkat prioritera planeringen för imorgon. Vi skall ha gäster här hemma. Gäster som blir kvar över natten. Jag tror bestämt att det är dags att börja skriva inköpslista och att åka till Ica Maxi. Fredagsmys på Ica Maxi, det är grejer det :-)

Ett gott slut på året önskar jag alla rara läsare av denna blogg.

Nio på raken

God kväll på er alla fina läsare,

Oj som jag ser fram emot imorgon kväll. Jag är väl värd det som komma skall. Jag ska vara ledig hela nästa vecka och det ska bli himla skönt. Oj som jag behöver denna ledighet. Jag har till och med (barnsligt nog) räknat ut hur många dagar det blir. Det blir nio på raken :-)


Dagens reflektion är att jag ser fram emot att snart få göra ett bokslut. Jag ser fram emot 2012.

Må så gott

Relation

Hej på er alla denna varma men mörka december kväll,

Dagens reflektion:

Melker min yngsta son tillbringar några dygn med sin farmor ute på landet denna vecka. Han är nöjd och hon är desto nöjdare. De trivs i varandras sällskap. Jag är glad över deras starka band till varandra. Jag tycker att det är något mycket fint och något oerhört värdefullt.

Detta för tankarna in på min egen barndom. Jag och min mormor vi hörde samman. Detta från det jag var liten tills dess hon gick bort 2006. Trots att hon fattas mig så bär jag med henne i mina tankar.

Har så många fina minnen att plocka fram. Hon fick mig att skriva dagbok, lärde mig sticka och sy. Vägledde mig när jag broderade. Försökte att lära mig laga mat m.m. Hon var snäll och fin på alla sätt och vis.

Som vuxen kan jag förstå att det är hon som fått mig att värna om småfåglar och att det är hon som väckt mitt intresse för trädgård. De stunder vi fick tillsammans genom alla år värdesätter jag mycket högt. Vi byggde upp en stark relation till varandra. Oj så mycket hon betytt för mig under alla år.

Ni kan tro att den relation Melker har med sin farmor den gör mig varm om hjärtat.Må så gott du rara som kikat in här idag


Lång dag

Hej på er alla, då har tisdagen snart passerat revy. Dagen blev ungefär som jag trodde, men ändå inte. Gå hem tidigt blev det då inte tal om. Det blev en lång dag idag. Men i övrigt känner jag mig nöjd :-)

Dagens reflektion är att det är väldigt lätt att stanna kvar på jobbet när man inte har ngn Lillfis att hämta på fritids. Kanske är det inte så tokigt med måsten såsom exempelvis att hämta på fritids. Helt klart värt att tänka på :-)

Må så gott

Hemma igen

Hallå där alla ni som tagit er tiden att kika in här hos mig, hoppas att julen varit fin.Dagens båtbild. Så här års är det inte många båtar som passerar tomten men väl en och annan. Ingen is på havet finns i sikte, så varför inte :-)

Är hemma i radhuset igen. Jag har en arbetsvecka framför mig. Resten av familjen är lediga, så det känns så där. Det som är positivt med att arbeta under mellandagarna är att telefonen är tystare än vanligt, flödet i mailen är inte densamma som under en vanlig arbetsvecka och tiden finns till att arbeta bort surdegarna. Och kanske, kanske kan jag gå hem i bra tid :-)

Dagens refllektion är att jag nog blev lite skraj för Dagmar i natt. Hon hade kraften att väcka mig och att få mig att lyssna till ljudet av allt vad hon ställde till med. Naturens krafter är inte att leka med, det är då ett som er sant.

Må så gott


Julefrid

God fortsättning på julen alla läsare av denna blogg,

Bilder från igår:Jag är barnsligt förtjust i tomten. Han är varmt välkommen tillbaka även nästa år :-)Lilla Ella, som inte är så liten längre, fick en tomteluva i julklapp och den uppskattade hon inte alls.Melker hade fullt sjå med alla julklappar.Min fina dotter Malin.

Bilder från idag:

I förmiddags valde jag att ta en promenad i min ensamhet.Gick då förbi denna övergivna båt.Någon har jobbat i skogen.Stranden låg öde.Det enda på havsbadet som minner om sommaren som var.Dagens båtbild. Väl hemma på tomten igen passerade denna båt. 

Dagens reflektion handlar om något som jag funderat på ganska mycket idag nämligen julefrid.

På frågan om vad julefrid är så tror jag att svaren varierar beroende på vem som får frågan och vart den personen befinner sig i livet. Om du frågar mig så vet jag precis vad julefrid är, för mig. Frågar du min 16 åring får du med all säkerhet ett helt annat svar.

Idag har jag och min svärmor stått i köket i flera timmar. Vi har haft mycket att stå i. Vare sig hon eller jag har haft någon känsla av julefrid.... Nog är det väl så för väldigt många just under jultider. Att många tillbringar väldigt mycket tid i köket.

Nu så här på kvällskvisten har julefriden infunnit sig för mig. Så det är absolut inte synd om mig. Men dessvärre tror jag att många sliter hårt för att ge andra en fin helg. Tyvärr tror jag att många inte ens får uppleva någon julefrid. Alla är värda att få känna julefriden inom sig, stora som små.

Jag hoppas att ni alla får en fin fortsättning på julhelgen.

Må så gott


Den 24 december 2011

God jul på er alla,

Vi firar jul på landet. Vi har inlett julafton med den traditionella julfrukosten
tillsammans med Melkers gudfar & Anna och deras barn. Nästa år är det deras tur
att bjuda på frulle :-)Jag tänker att denna bild inte riktigt passar in då det faktiskt är julafton idag. Vi har
den 24 december 2011 trots allt :-)

Denna man i cowboyhatt passerade tomten i förmiddags. Jag tänker att han har 
julefriden inom sig. Han är nog en livsnjutare av stora mått mätt.

Svärmors amaryllisar är så vackra. Aldrig har jag sett vackrare.

En fågel har viskat i mitt öra att tomten kommer kl 14.50 för att lämna klappar
till Melker. Bäst jag sätter fart här nu.

Dagens reflektion är att vår fina gröna gräsmatta inte hjälper till att ge julen den där
inramningen som man så gärna vill ha. Snön fattas oss helt klart.

God jul!


Förväntansfull

Hej, här kommer ett litet inlägg från ett regnigt Trosa. Trist med regn, men ack så
skönt att få landa på landet.

Melker är spänd och mycket förväntanfull. Imorgon är det (ju) äntligen julafton.

- Imorgon är den bästa dagen!

-Åh vad jag längtar!

 Och så hör jag mig själv säga den frasen man själv fick höra så ofta som barn
 " Om du går och lägger dig och somnar fort, så blir det fortare dag" 

- Ja -Åh vad härligt det ska bli!

Det är något visst med förväntansfulla barn så här i juletider.

Dagens reflektion: Trots att jag vet att det är julafton imorgon, så har jag ändå
svårt att tro att det stämmer. Vart tar tiden vägen och hur fort får tiden gå egentligen?

Må så gott alla ni som kikat in. Jag önskar er alla en fröjdefull jul!


Getabocken

Hej på er alla, här kommer ett litet inlägg innan jag kryper till kojs, för sent ikväll igen.....

Hemma i radhuset denna torsdagskväll har sambon min ägnat sig åt att göra godis. 
Min uppgift blev att diska och städa upp efter honom.

Hemma hos oss brukar det se ut just så. Den uppdelningen passar mig mycket bra.

Jag är inte duktig i köket you see :-(

Dagens reflektion handlar om livet. Efter jobbet besökte jag en kollega som jag jobbade
sida vid sida med i 14 år. Han gick dessa år under smeknamnet Getabocken och jag
som Långskånken. Vi var ett radarpar. Ett team han och jag.

Idag är han tyvärr mycket sjuk och ligger sedan en tid tillbaka på sjukhus.
Oj, så glad och tacksam man ska vara över att få vara frisk. Det ska man ägna en
tanke åt lite då och då. Att uppskatta detta först när man blivit sjuk, vilket nog är
typiskt för de flesta av oss. Det är bara dumt.

Getabocken, honom skall jag snart besöka igen.

Må så gottAtt få en stund för sig själv

Hej och gokväll,Jag har försökt, men det går bara inte att göra min fina gran rättvis på bild. Kanske har jag inte den rätta knycken längre :-(Idag har jag varit hos min pappa, vid hans gravplats. Istället för en krans fick han
sin favoritblomma. Den la jag ovan gravstenen, på en bädd av snö.I Stockholmslän har vi frusna träd. Det är väldigt vacker med en vit vinter.

Att få en stund för sig själv, vilket jag fick i förmiddags, är inte så tokigt. Ibland är
det riktigt skönt att vara ensamen.

Dagens reflektion är att det finns sådant som jag märker upprepas inför varje jul. Då tänker jag inte på de traditioner vi byggt upp. Jag tänker på det faktum att man, i detta fall jag, fastän jag
är klar med julklapparna funderar ut än mer klappar att införskaffa. Kanske skulle
jag köpa en till. Såklart gör jag det, det är ju så himla roligt att ge. Någon av er därute i cyberrymden som känner igen er?

Nu väntar storhandling på Ica Maxi. Allt för att slippa när alla andra är där.....

Må så gott

Att göra kvällen till min

Godmorgon på er,

Direkt efter jobbet igår kväll valde jag att åka till mina morföräldrars grav. Ett måste för mig inför varje jul. Det är min julklapp till dem.  Att tända ljus och lägga dit en fin krans känns bra. Det vet jag uppskattas. Jag känner så. Har jag fel så vet jag med bestämdhet att det skulle ha uppskattats.Väl hemma valde  jag och min 16 åring att parkera oss i soffan och kika på filmen Bridesmaids. Den var inte alls vad jag förväntat mig. Jag skrattade gott (väldigt mycket) så pass att tårarna rann....Jag skrattade gott dels för att filmen
stundtals var så knäpp och för att den var så rolig. Sonen min han skakade på huvudet och skrattade han också. Nästa gång får han välja film, det har jag lovat :-)

Dagens reflektion är att det var riktigt skönt att få göra kvällen till min. Detta måste jag snart göra om igen.

Må så gott

Jag längtar

Hej och god kväll på er alla mina besökare,

sedan en tid tillbaka bär jag på längtan av olika de slag. Jag längtar efter att nådithän. Inga stora saker men väl sådant som jag längtar efter.

Jag längtar efter att ta mig tiden att njuta av en god bok. Längtar efter att få sjunka in i en berättelse och fokusera på annat för en stund.

Jag längtar efter att få shoppa lite nytt till garderoben, till min garderob.

Jag längtar efter att få ledigt i fler än två dagar. Få tid att varva ned och njuta av friheten om än för några dagar.

Jag längtar efter att vakna och känna mig utvilad. Förmodligen blir jag som ny när jag väl når dit.

Jag längtar efter att få tid att ägna mig åt kameran. Jag saknar att fotografera.

Jag längtar till landet.

Sen finns det annat att längta efter också. Men jag tror bestämt att jag ska sikta på att nå dessa punkter först. Rom byggdes som bekant inte på en dag :-)

Dagens reflektion är att brevlådan plötsligt har fått fokus från min sida, igen. Jag är barnsligt förtjust i handskrivna julkort. Julkort som någon skrivit och frankerat och lagt i brevlådan. Julkort som herr eller fru/fröken brevbärare kommer med. Sådana julkort gör mig glad. Och de har börjat dimpa ned nu :-)

Må så gott

Doften av jul

Hej på er alla idag söndagen den fjärde advent. Det är nära nu. Snart har vi julen här på riktigt :-)

Melker har efter dagens ispass (Börnligan) nu juluppehåll. Idag testade han stundtals på att vara målvakt. Oj så mycket beröm han fick. Han vågar offra sig för pucken denna pojk. Helt orädd slängde han sig efter pucken.

Doften av jul den har kommit till oss hemma i radhuset. Här doftar det Lussebullar och glögg. Då förstår ni att jag
valt bort att lata mig. Jag har stått i mest hela dagen. Även klapparna från tomten är nu inslagna och färdiga att läggas i tomtesäcken.

Sitter nu med laptopen i mitt knä och med en mugg med glögg i min hand. Kvällen är här och jag har bestämt mig för att knyta mig tidigt ikväll.

Dagens reflektion är att det var ett rätt beslut att ägna del av eftermiddag/kväll åt Lussebak. Jösses så skönt att
ha det gjort. Och så gott det doftar av lussebak.

Må så gott


Tänka

Hallå där,

Kom på mig själv i dag med att tänka helt fel. Väldigt lätt hänt att så göra.....

Lördag kväll och helgen känns nästan som slut. Så tänkte jag.
Tills dess att jag bestämde mig för att tänka om och tänka rätt och tänka positivt. Tänka att det är mycket helg kvar :-)Tomten besökte grabbarna på isen under träningen i förmiddags. Till allas lycka :-)

En liten skymt av köket hemma i radhuset. Se ni att det snöar?

Med en vecka kvar till julafton borde jag idag ha bakat lussebullar. Jag borde ha slagit in klapparna från tomten. Jag borde ha handlat de där allra sista klapparna. Men det gjorde jag inte. Jag valde istället att koppla av i soffan. Jag valde att blunda för en stund. Och det känns som ett helt rätt beslut. Jag kommer att hinna, gott om tid kvar :-)

Dagens reflektion är att det är väldigt trevligt att det äntligen kommit snö. Det vita gör allt så mycket
vackrare. Tycker ni inte?

Må så gott


Helg

Hej alla,

att få landa hemma efter en lång vecka känns inte helt fel, inte alls faktiskt :-)

Och jag har precis just nu bestämt mig för att ägna resten av kvällen åt bläddra igenom en sådan där blank härlig tidning. Det blir ett fint avslut på fredagen den 16 december.

Dagens reflektion gör jag efter att ha varit hemma hos min dotter Malin och hennes Stefan i deras nyinköpta lägenhet vilken står under renovering, innan inflytt. Jag gör en liknelse med när Malin var liten och lekte med dockhus. Så kommer deras hem att bli. Fint som ett perfekt dockhus. Något att glädjas över.

Må så gott

Tandvärk

Hallå på er,

ikväll har jag varit på besök hos (min) tandläkare. Bokade in mig på en tid trots vetskapen om att jag blir kallad i februari.

Bokade in mig för att jag har ont i mina tänder. Jag som inte kan minnas när jag hade hål i tänderna senast. Jag som alltid känner mig som en vinnare efter varendaste tandläkarbesök. Jag har ont i mina tänder.

-Var har du ont?

- Alla mina tänder gör ont,  jag som aldrig har hål, har plötsligt fått hål i alla mina tänder!

- Du brukar inte ha hål, låt mig titta.

- Nej, det ser bra ut. Hur är det med stress? Har du huvudvärk ofta?

Återbesök inbokat i februari. Då blir den stora frågan om en bettskena måste införskaffas eller inte.

Tänk att ha ont i tänderna utan att ha hål. Hur skumt är inte det. Kroppen den kan då säga ifrån på alla de möjliga sätt......

Dagens reflektion är att läxan jag fick av herr tandläkare måste göras. MVG är att sikta emot. Jobba bort stressen. Hur svårt kan det vara.

Natti natti

Förberedelser

Hej och varmt välkomna till dagens inlägg :-)

Dagen idag har ägnats åt förberedelser. Förberedelser inför julen. Oj som jag stått i idag.

Nu står granen på plats. Belysningen och julgranskulor i (enbart) svart och silvet gör hallen mycket
välkomnande att stiga in i.

Jag ska erkänna att jag i grunden inte hoppar och skuttar av glädje när det kommer till att
fixa och dona inför högtider. Dock är det där med traditioner lite viktigt för mig. När granen
nu står på plats och lyser upp så fint. Då känner jag mig mer än nöjd.

Att jag inte hoppar och skuttar av glädje tror jag beror på att det något påtvingat över det
där med högtider. 

Men när Melker formligen hoppade och skuttade av glädje över denna gran, ja då vet man
att man ger sina barn en fin inramning med att göra allt det där som känns lite påtvingat.
Och då mår jag som mamma gott av att jag inte struntade i det :-)

Lussebaket kvarstår, men det får bli en annan dag.

Dagens reflektion är att jag i jakten på julklappr idag, hittade ännu mer kläder till mig som
det stod mitt namn på. Nu är det dags att börja skriva en inköpslista att börja bocka av efter
jul. Oj, så shoppingsugen jag är :-)

Må så gott

 

Samtalet

Hej på er alla fina läsare av denna blogg,

i förra veckan träffade jag mitt tjejgäng över en bit mat. Vänner berikar livet tycker jag. Dessa tjejer
har jag hört samman med sedan gymnasietiden. Således känner vi varandra mycket bra.
Vi har gått igenom så otroligt mycket tillsammans. 

Jag blir full i skratt när jag tänker på samtalets skiftningar utifrån när vi var unga kontra
nu. Nu när vi plötsligt står mitt i livet. Helt naturligt och helt underbart!


Inför den årliga middagen till jul har vi som tradition att ha med en varsin juklapp för ca 100 kr. Under middagen lottas julklappen. Julklappen har sett olika över tid, förstås

I år fick jag denna brandsläckare i julklapp, finns att handla på Clas Olsson för ca 100 kr.
En sådan julklapp tror jag är åldersrelaterad. Både att ge och att bli glad över att få.
Tantvarning tyckte min 21 åriga dotter :-)

Att vi samtalade om att införskaffa broddar, som en i gänget redan hade gjort sammantaget
med att vi pratade om hur väldigt snygg Tomas Ledin, snart 60 år är. Det blir man full i skratt
över, när man tar sig tid att tänka efter.

Brandsläckare av denna form är hur smart som helt. Genialt banne mig. 
Att förse sig med broddar är  väl inget annat än ett smart drag? Jag halkade en vinter för några år sedan och spräckte svanskotan. Med broddar på hade jag kanske sluppit allt detta onda som halkan medförde. Och Tomas Ledin, han blir ju bara snyggare med åren. Det är ju ett faktum :-)

Samtalet oss tjejer emellan har ändrats över tid. Tack och lov! Med åldern ska man ju bli
mer mogen och klokare. Vis av erfarenhet. Allt är precis som det ska vara.

Dagens reflektion är att vi nog allt ska vara glada över att få bli äldre :-)

Må så gottAtt inte vilja

Hej alla,

just nu bär jag känslan av att inte vilja. Att inte vilja gå och lägga mig. Jag vill ha mer kväll än så här.
Och (jag vet)  jag är uppe på övertid nu eftersom klockan ringer 05.00.

Jag känner mig som ett trotsigt litet barn fastän jag ser mig själv som en mogen kvinna på 43 somrar

Ge mig mer kväll nu :-)

Dagens reflektion är att det blir väldigt lite fotograferande nuförtiden. Det är så mörkt när jag kommer hem från jobbet. Dessutom finner jag det väldigt svårt att ta bra bilder inomhus under den här årstiden. Mörkt ute ger mindre ljus inne. Trist!

Dags att sluta upp med att trotsa. Time to go to bed :-(

Må så gott


Beröm

God kväll på er,

Ibland måste man ge sig själv beröm. Efter denna för mig fina helg ger jag mig själv beröm.
Jag är värd beröm förstår ni.

Jag tillhör den skara av kvinnor som kämpar hårt för att finna en balans i livet. Livet har
under de senaste månaderna varit (extra) tufft för mig.

Inför denna helg bestämde jag mig för att försöka finna den där balansen. Jag behöver tid
för återhämtning samtidigt som jag behöver få en del gjort. Ni kanske känner igen kombinationen...

Ikväll när jag lagade middagsmat gjorde jag det i sällskap av bland annat lite musik. Ganska snart märkte jag att jag sjöng med och att min kropp rörde sig i takt med musiken. Jag kände livet i mig och förstod
att jag är på rätt väg. På väg tillbaka.

Jag älskar söndagar av detta slag. Lata långa morgnar. Bocka av några måsten i min egen takt,
Ingen stress och så lite hockey förstås :-)Att ramla ingår i att vara en hockeyspelare :-)

Dagens reflektion är att jag inte känner någon julstress. Klapparna är inslagna och
julkorten är färdiga att posta. Jag har en plan för när granen skall på plats och har endast
någon enstaka julklapp kvar att inhandla. Lussebullsbaket kvarstår också, förstås. Det löser
sig.

Må så gott och ett stort tack för ditt besök
Att blunda för en stund

Hej på er alla denna sena lördagskväll,

Förniddagen tillbringades även denna lördag i ishallen.
Melker var nöjd efter träningen, det var roliga övningar tyckte han.

Idag har gjort mitt bästa för att lyssna till kroppens signaler.
Jag unnade mig soffhäng mitt på blanka dagen. Jag mös i soffan omsvept av en
filt tillsammans med en blank härlig tidning och lite wordfeud ända tills jag bestämde mig
för att blunda för en stund. Så jätteskönt att få koppla av.

Dagens reflektion är att när grannen gör fint på tomten sin med gran och belysning.
Då gör de fint även för mig. Jag njuter så av att kika på grannens fina gran som
lyser upp så vackert i mörkret.

Må så gott


Julknut

Hej kära läsare, så roligt att ni hittar/hittat hit. Jag blir så glad över ditt besök.

Jag är en fena på att slå knut på mig själv. Det är sällan eller aldrig så snällt att göra så
mot sig själv. Detta vet jag så väl. En Julknut däremot, det är jag bra på att undvika.Att skapa ett pepparkakshus är en tradition här hemma. Melker fick fria händer och
se så fint det blev. Detta pepparkakshus är en färdig byggsats. Det räcker bra för mig/oss.

Jag har haft en riktigt bra fredag. En ledig fredag.

Dagens reflektion är att en förmiddag innehållandes julklappsinhandling i Skärholmens
köpcentrum med finaste dottern gav lust att shoppa till "mig" själv. Oj, så mycket fint det
finns till mig och detta i många affärer.

Note to my self : När julen är över, unna dig då lite shopping, bara till dig. Glöm inte det :-)

Må så gott

Fem saker ni inte visste om mig

Hej på er,

tänk att vi redan har torsdag. Hur fort har inte denna vecka gått? Jag hänger inte med....

Av Anna med fina bloggen http://annasweden.blogspot.com/ har jag blivit utmanad.
Hon styrde således dagens rubrik :-)

Fem saker ni inte visste om mig:

1. Jag är allergisk mot katter.

2. Jag är inte konflikträdd.

3. Jag hörs. Min röst är ingen ljuv sådan.

4. När jag var ung hände det att folk tog mig för att vara Eva Dahlgren. Tyvärr händer det mig aldrig längre :-(

5. Man kan lita på mig.

Dagens reflektion är att det nog är dags för mig att köpa Elisabet Gummessons bok Good Enough.
Den är nog bra för mig att läsa tror jag bestämt. Så får det (nog) bli.

Må så gott

Stockholm

God kväll på er,

Hela långa dagen och kvällen har tillbringats i Stockholm. Dagen inleddes med arbete för att tidig eftermiddag övergå i flanerande på stan. Några julklappar inhandlades, men inte så många som jag hoppats på.

Kvällen har jag tillbringat här
http://www.scandichotels.se/sv/Hotels/Countries/Sverige/Stockholm/Hotels/Grand-Central/?hotelpage=additionalfacilities&facilityid=18459 tillsammans med Tjejligan.
Middag med julklappsutdelning hör traditionen till. Tjejligan har hängt ihop sedan gymnasietiden.
Fina vänner att hålla fast vid.

Nu är jag mätt, jag har tankat energi av vänner. Jag har fått en julklapp.
Men nu, nu är det läggdags. Inte kom jag i säng kl 21.00 ikväll heller. Men det var det helt klart värt :-)

Dagens reflektion är att det faktiskt inte är så roligt att flanera på stan, springa i affärer, titta på NK.s julskyltning och ta en fika på ett cafe i sin ensamhet.
Att ha sällskap är helt klart mycket trevligare.

Natti Natti

Prioriteringar

Hej bloggen och alla dess läsare,

Mina tankar ikväll handlar om prioriteringar. På jobbet har jag inga som helst svårigheter med att prioritera. Inte heller när det gäller hemmasysslorna. Men banne mig har jag fått stora problem med att prioritera vad jag skall ägna min egentid åt.

Kväll efter kväll när jag får några timmars egentid har jag noterat att jag vill hinna med allt och att jag just inte gör detta.

Eftersom jag går upp väldigt tidigt varje morgon borde jag egentligen gå och lägga mig redan kl 21.00. Detta för att få mina timmars sömn, som jag såväl behöver.

Men sen är det ju på så sätt att jag också vill hinna med att bläddra i blanka tidningar, läsa en bok, måla naglarna, blogga och spela wordfeud. Helst skulle jag behöva hinna med att motionera också.

Ni förstår ju själva att jag inte hinner allt fastän jag så gärna vill. Någon som känner igen sig?

Dagens reflektion är att jag nog allt blev lite besviken över att den där snön, som jag sett fram emot att mötas av imorse, den lös med sin frånvaro.

Må så gott

Sida vid Sida

Hej och god kväll på er alla,

Efter en lång och stressig dag på jobbet känns det nu så himla gott att sitta sida vid sida med min 16 årige son. Vi dricker te, vi snicksnackar och vi kikar på tv.

Vissa dagar får ett bättre avslut än andra, så enkelt är det bara.

Dagens reflektion är att det var väldigt vackert att mötas av kyla och rimfrost imorse. Nu har ryktet nått mig om att det snöar i Stockholmslän. I morgonbitti på väg till jobbet kanske jag möts av snö. Time will tell :-)

Må så gott


Björnligan

Hej på er alla denna andra söndagen i advent. En söndag som bjöd på ett underbart dagsljus. Det var trevligt att få njuta av detta ljusa som omväxling mot det mörka.

Idag var det premiär för Melker att spela Björnligan. Björnligan spelas utomhus. Det är något visst med utomhusrinkar, något gammeldags över det hela. Kallt som attan var det också. Åtminstone för den fotograferande mamman, dvs jag.

En mamma kom fram till mig vid rinken. Hon hade noterat att jag ALLTID hade kameran med mig och att jag fotograferade mycket. Hon sa att hon, när hon ser mig, förbannar sig själv över att hon alltid glömmer kameran :-)

Ljuset idag var underbart att fota i. Bilderna blir så mycket bättre när man har ljuset på sin sida.


Dagens reflektion är att jag nog måste börja använda mina terminalglasögon (som så fint legat i mín väska år ut och år in) när jag sitter vid datorn, spelar wordfeud och när jag läser. Oh My säger jag bara, vilken skillnad med och utan glasögon.

Jag har sedan en tid tillbaka tyckt att det har känts som lite suddigt. Och nu med glasögon på, så vet jag att det har VARIT suddigt.

Jag har tänkt att stressen jag lever under  sedan en tid tillbaka har gjort mina ögon lite grumliga. Så kan det förstås vara.
Men det kan ju också vara på så sätt att det är ett sant ålderstecken :-(

Må så gott alla ni som kikat in.

Engelska

Hallo,Ännu en lördag förmiddag har tillbringats på läktaren i ishallen. Igen kommer jag på mig själv sittandes på läktaren och skratta gott åt det jag ser på isen. Igen kan jag se tydliga framsteg. Underbart!

Dagen reflektion är att det pratas väldigt mycket engelska här hemma just nu. Det är himla bra att kunna prata julkappsinköp fastän Melker är i närheten :-)

Nu skall här njutas av lördagen, hemma i radhuset för omväxlings skull. Må så gott.


Hemma hos

God kväller på er alla ni som hittat,

Ikväll har vi för första gången varit hemma hos min dotter Malin och hennes Stefan. Vi har varit i deras nyinköpta bostadsrätt, i vilken de ännu inte flyttat in i då den står under renovering.

Lägenheten var jättefin och kommer att bli superfin. Så kul! 

Dagens reflektion är att det känns stort att besöka sitt barn i det första egna hemmet. Allt är liksom precis som det ska vara. Som man vill att det ska bli.  Hon tar ett stort kliv framåt in i vuxenlivet. Och jag, jag fick ett kvitto på att allt blev bra :-)

Må så gott

Nedräkning

Välkommen december månad och varmt välkomna kära besökare :-)

Jag måste erkänna att det känns fint att lämna november månad. November blev en tung månad. En grå och allmänt trist sådan. Nu hoppas jag att det trista och tunga och gråa skall övergå till något trevligare och gladare och ljusare :-)Hemma hos oss har nedräkningen börjat, som i de flesta hem förstås :-)

Lillfisen här hemma har både Haribios julkalender och en chokladkalender. Det räcker gott får man lov att säga.

Detta till trots så kunde jag bara inte låta bli att iordningställa julkalendern som ni har på bild. Den har har följt mina barn genom åren. Malin fick den när hon var mycket liten. Hon är 21 år nu. Under många år hängde det 48 små klappar på den. En till Malin och en till Marcus. När Melker kom till världen blev det hans.

Melker har den nu i sitt rum. Den hänger på väggen och gör både honom och mig glad.

Den kändes för fin och värdefull att ha liggandes i en påse på vinden. Sen har jag faktiskt broderat den alldeles själv. Bara en sån sak :-)

Dagens reflektion är att jag borde gå och lägga mig redan nu. Det kostar på att slå in 24 små paket sent om kvällen. Men det var det värt :-)

Må så gott
RSS 2.0