Sparlåga

Onsdag i Örnsköldsvik.

Efter frukosten gick vi en sista runda i centrum. För min skull, för att jag ville det :-) Efter lite shopping var det dags för oss att bege oss till hotellet för att checka ut och packa in oss i bilen. Då matchen inte började förrän kl. 18.20 så hade vi en hel massa tid att göra något annat på. Vi valde därför att gå på bio. Vi såg Megamind. En film som Melker gillade. Jag ska ärligt säga att min förkylning gjorde att jag inte orkade hålla ögonlocken mina öppna under hela filmen.

Hostan min kändes något bättre varför vi efter biobesöket vågade besöka en restaurang. God mat åt vi, så trevligt. Desutom höll vi i och med detta besök vårat löfte till Melker om ett riktigt restaurangbesök. Han var nöjd.

Sista matchen för våra SSK killar i årets Modo Cup spelades i Fjällrävens center, Modos arena. Arenan var helt klart värt ett besök. Väldigt fin.  De andra matcherna spelades i Kempe hallen. Matchen ikväll handlade om en 11 eller 12 placering av 20 möjliga. Tråkigt nog mötte vi Nyköping. Tråkigt med anledning av att vi möter dem många gånger under säsongen då vi har dem i vår serie. Hade varit roligare att mött något av de andra lagen, tycker jag. Tråkigt också med förlust....

Efter matchen var det dags för oss att åka hem. Nattkörning med förhoppning om att jag skulle sova där bak i bilen. Något som inte var helt lätt visade det sig. Min sambo körde som vanligt väldigt bra. Körtiden var extremt bra, trots svår halka.

Torsdag, hemma igen

Väl hemma mitt i natten var det till att slänga sig i säng. Klockan ställdes på 05.15.

Jag i sällskap av min hopplösa förkylning tog mig till jobbet. Kl.07.00 var jag på plats. Inte var jag vare sig pigg eller kry. Men på plats var jag. Jag kan ärligt erkänna att jag gått på någon form av sparlåga idag.

Nu är det kväller och Marcus som åkte från Örnsköldsvik tillsammans med laget imorse är nu hemkommen. 

Jag ska nu göra mitt bästa för att vara snäll mot mig själv. Tre dagars ledighet har jag nu framför mig. Dagar som jag välkomnar.

Till er alla som är så rara och lämnar kommentarer. Till er säger jag stort tack! Jag svarar alltid på alla kommentarer. Nu ligger jag efter med dessa svar det är jag medveten om . 

Ett gott slut på året önskar jag er alla.

HelveteshostaMorgonens match var mot Timrå och slutade med vinst för sonen och hans lagkamrater.Melker är måttligt road av storebrors hockeymatcher. Istället för att följa matcherna ägnar han sig bland annat åt att lösa detektivarbete i en pysselbok.Mellan dagens matcher besökte vi Paradisbadet. Jag badade inte men väl Melker och hans pappa. Jag gillar inte att visa upp mig i bikini. Då kan ni snart räkna ut att omklädningsrum är något jag helst undviker. Har inget svar på varför jag finner detta som olustigt på gränsen till obehagligt.Eftermiddagens match var mot Piteå och även den slutade med vinst för vårat SSK. Roligt för grabbarna med två vunna matcher av två möjliga.

Jag har sedan några veckor innan jul inte känt mig kry. Dagarna innan jul kom hostan som ett brev på posten. Nu har hostan kommit att verka som en helveteshosta. Den tar fullständigt knäcken på mig. Lungorna är trötta. Hela jag är slut. Hostar galet hela tiden. Hostar så pass att jag ibland inte kan hosta för att jag inte får luft. Denna eländiga hosta blir bara värre och värre. Hostan gjorde att vi idag kände det som nödvändigt att välja bort middag på restaurang. Det blev hämtmat från en kinakrog i närheten istället.

Imorgon är det en hockeymatch. Därefter är det hemfärd för våran del. För Marcus och hans lagkamraters skull så hoppas jag att de blir kvar i cupen även under torsdagen. Det vore roligt för dem.

Hoppas trötta jag ska somna fort som sjutton nu. Jag vill vila från att hosta.

Må så gott


Örnsköldsvik

Vi är i Örnsköldsvik. Tanken var att överaska Marcus som är i Örnsköldsvik med sitt lag. De deltar i Modo Hockeycup. Vi är således på semester ca 60 mil hemifrån. Det vetesjutton om han blev så överaskad förresten.....
 


Första matchen var mot Djurgården. Det blev en "vi har ingen vilja match" som slutade med förlust.Efter matchen mot Djurgården tog vi oss till en underbart ställe för att fika. Stället ligger 149 meter ovanför havet. Ska ni besöka Örnsköldsvik är detta helt klart värt ett besök. http://www.varvsberget.se/system/visa.asp?HID=822&FID=794&HSID=14403 Utsikten var fantastisk och fikat var gott.Dagens andra och sista match var mot Björklöven. Den matchen var en "vi borde ha vunnit match".På hotellrummet i kväll har vi spelat spel. Vi har ätit potatisskruvar och godis och läst saga. Jag har även passat på att läsa ur Kajsa Ingemanssons Bara vanligt vatten. En bok som jag egentligen inte vill ta slut för att den är så bra. Vad det är avkopplande att läsa en bra bok. Precis vad trötta och slitna jag behöver.

Må så gott alla mina läsare. Tack för att ni hälsar på och tack till er som lämnar kommentarer. Jag blir så glad!

Vägtrafikverket

På dagens löpsedlar framgick det med all tydlighet att vägtrafikverket varnade (alla) för att ge sig ut på vägarna idag. På radion talades det om klass 2 varning. På radion gick det även ut information om att ett av taxibolagen på en av städerna vi passerade, ställt in alla körningar på grund av ovädret.

Längs vägen möttes vi:

Av kraftigt snöfall.

Av kraftig blåst.

Av snödrivor.

Av snörök

Av extremt dålig sikt.Den långa resan gick bra av två anledningar. 1. Han som satt bakom ratten kan köra bil och det mycket bra.
2. Melkers portabla DVD, guld värd.

Vart färden gick ska jag berätta för er alla imorgon :-)
Soffan

Nu är min stund äntligen kommen. Min stund i soffan. Ljusen är tända (många ljus). En hel hög med blanka tidningar samt en underbart bra bok har jag vid min sida. I glaset har jag rött vin och i skålen hemmagjort godis.

Sämre kan man ha det.


Tomtemor

Grötfrukost och julklappsutdelning hemma hos Melkers gudfar och hans familj enligt gängse tradition. Mysig start på dagen.Julafton har vi firat på landet i Trosa. Här ser ni mina fina barn. Förutom svärmor, hennes Leif och Ante så var också Malins Stefan med. Familjen utökas så sakterligen :-)Jag klär mig väldigt tråkigt nuförtiden men dagen till ära så skärpte jag till mig. Är så nöjd över mitt klädval.Denna julklapp blev en hit. Ibland blir det man köpt bara så rätt :-)Det knackade på dörren hemma hos farmor och Tomtemor kom på besök. Ett trevligt besök. Må hon eller tomten komma tillbaka nästa år. Jag är barnsligt förtjust i dessa besök. Melker blev också nöjd.

Dagens reflektion är att jag känner mig glad över att ha mina tre barn hos mig på julafton. Förstår att det om något/några år kan komma att bli annorlunda. När barnen bildar egna familjer med egna traditioner. Traditioner med respektives familjer osv. Men denna julafon var vi tillsammans, mysigt.

God Jul önskar jag er alla som hittat hit. Hoppas ni får en fridefull jul.

AmarlylissAmarylissen minner mig om min pappa. Han älskade denna vackra blomma. Två fönsterbrädor vill jag minnas att han hade på sitt kontor. Under juletid var dessa fönsterbrädor prydda med många amarylissar. Min pappa gick bort år 1993. Han blev endast 59 år gammal. Ikväll har jag besökt hans grav. Han har nu en amaryllis på stjälk liggandes på sin gravsten.

Urhärligt och kulDet lag som inte går att slå för att de är så himla duktiga, vilket de verkligen är, gick att slå ikväll. Urhärligt med vinst. Riktigt härligt att vinna över alltid så överlägsna SDE. 

Innan matchen berättade min hockeyspelande son att det skulle komma en blond tjej och titta på matchen. En tjej född 94, med samma namn som min bloggande lillasyster. Sonen hade således två blondiner på läktaren som hejade på honom.  Jag kikade såklart nyfiket, men ändå lite i smyg. Lite spännade och lite kul!

Natti NattiBrevlådanJag har i ett tidigare inlägg berättat om att jag är väldigt förtjust i att både skicka- och att få julkort. Så här dagarna innan jul är det en fröjd att tömma brevlådan. De har nämligen börjat komma nu. Man blir ju så glad :-)

LussebullarÄntligen har jag gjort det. Jag har ägnat kvällen till lussebullsbak. Marcus fick skjuts till hockeyträningen ikväll vilket innebar att jag inte behövde skjutsa vilket innebar att jag såg min möjlighet till bullbak.

Nu kan jag bocka av detta på min lista över dåliga samveten. Skönt!

Skönt var också att de blev saftiga och goda. Kanske blev de aningens för stora, men vad gör väl det :-)

Natti natti

Ösmo-Järfälla-Södertälje

ÖsmoImorse åkte vi till kyrkogården i Ösmo för att besöka mina morföräldrars grav. Ett av mina måsten innan jul. Vi möttes av en kyrkogård som få kan besöka. Det var inte skottat någonstans. Det fanns inga skottade gångar mellan gravarna. Inte en enda gravsten syntes p.g.a av all snön. Vi fick pulsa och skotta oss fram. Turligt nog hade vi med oss en skyffel. Bilden är på den grav som betyder massor för mig. Ni ser själva hur snötäckt den var. Jag lider med alla som vill besöka gravarna på denna kyrkogård, men som måste avstå detta då de inte har kraft och ork att göra som vi gjorde. Vart går kyrkoskatten till undrade vi? Vi gissar att det handlade om 40-50 cm snö. Bedrövligt är det ord jag finner vara mest lämpligt.Min mormor och morfar har nu det skottat vid sin grav. Vidare har de nu en kärlekshälsning i form av ett hjärta hos dem samt även ljus som brinner. Det känns riktigt bra.

Järfälla

Efter besöket vid graven åkte vi till Järfälla för att fira Peter som fyller 40 år. Peter och hans fru Caroline har ett oerhört vackert hem. Hemmet är helt perfekt och platsar in i vilken inredningstidning som helst.  Inspiration som heter duga får man av att besöka deras hem. Peter sa att det är hans frus förtjänst . Hon borde starta en inredningsblogg tänker jag :-)

SödertäljeEfter 40-års firandet hade vi bråttom hem då jag skulle gå på hockey. Idag mötte SSK Värmdö hemma i Telgerinken. Det var också min tur att stå i det ena utvisningsbåset. Vi (föräldrar) har ett schema på olika uppdrag av detta slag under alla hemmamatcher. I att stå i utvisningsbåset ingår också att räkna skott mot mål.

Skott mot mål i denna match slutade med 49 för SSK mot 21 för Värmdö. Mot bakgrund av dessa siffror skulle man kunna tro att vi vann. Men icke. 2-2 blev slutresultatet. Vi har svårt att göra mål......

Efter en hektisk dag känns det nu himla bra med en bloggstund tillsammans med en mugg innehållandes stärkande glögg.

Som jag, i skrivande stund önskar att jag åtminstone sökt ledigt en dag i veckan som kommer. Men det har jag inte :-(

Dagens reflektion är att snön stjäl en hel massa tid av en. Det ska skottas och skottas och skottas. Det går inte fort på vägarna heller. 3 mil i 30 km i timmen är inge kul!

Men vi får en vit vinter i år :-)

Tre Kronor

Idag var det avslutning på hockeyskolan inför jullovet. Hockeyskolan startar upp igen den 8 januari. Avslutningen innebar match i Tre kronor tröjor. Hur gulligt landslag som helst på isen denna lördag :-)

Efter matchen dök Tomten upp på isen och delade ut godispåsar till varje spelare. En riktig tomte på skridskor. Otroligt mysigt.Melkers farmor kom för att kika på Melker. Hon ville inte missa Melkers första hockeymatch. Hon ville vara med på premiären. Melkers farbror Tomas överaskade Melker med en present. En present för att det var avslutning och för att Melker varit så duktig i hockeyskolan. Så omtänksamt av honom. Jag finner inga ord.

Dagen i övrigt att gått i en hastighet som jag för övrigt börjar tröttna på. Lugn och ro och en stressfri vardag och helg står på min önskelista. Inte blev det något Lussebullsbak idag heller :-(

Må så gott alla mina läsare


Torsdag & Fredag

TorsdagJulstämningen har ännu inte infunnit sig på riktigt för mig. Inte heller har jag bakat Lussebullar ännu. Något jag för övrigt har extremt dåligt samvete för. Gran skall jag nog strunta i. Ännu mer att ha dåligt samvete för. Men vi ska knappt vara hemma. Något jag däremot inte skulle tänka tanken att göra avkall på är julkort. Jag älskar julkort. Både att skicka och att få. Årets julkort är nu ivägskickade. Julkort inköpta i New York när jag var där i oktober förra året. Torsdagskvällen ägnade vi oss åt att slå in julklappar. Nästa vecka är julen kommen... Hoppas innerligt att jag får lite julstämning i kroppen innan dess.

FredagAtt mötas av ett hjärta gjort av snöbollar när jag steg in på hemma på tomten efter arbetsdagens slut gjorde mig väldigt glad. Tack Marcus!Ikväll var det match mot Djurgården. Förlust för SSK som trots vad resultatet sa, gjorde en riktigt bra insats. Vilken match! Sällskap på läktaren hade jag av Malin och hennes Stefan. Stefan som för övrigt levde sig in i matchen på ett underbart sätt. Alltid härligt med en djurgårdare som hejar på SSK :-)

Hemma igen efter matchen först kl. 23.00. En lång dag övergår snart i en ny dag. Ännu en dag närmare julafton.

Nu är det dags för mig att invänta John Blund. Imorgon ringer väckarklockan tidigt.

Må så gott alla ni som hittat hit.

Tavla
Denna tavla fanns bland kaffebönorna inne i en Coop affär i vilken jag besökte för lite sedan. Jag tyckte om den. De har lyckats med det där lilla extra. Det där som får kunden att stanna till. Åtminstone gjorde jag det :-)

Fågel
Inne i en butik häromdagen fann jag en fågel ibland växterna. Personalen var medvetna om att den fanns där. Kanske hade de gjort sina ansträgningar för att få ut den i frihet men misslyckats och tröttnat.

Jag är som bekant väldigt förtjust i småfåglar. Tyvärr har de övergivit våran tomtplätt. Detta sedan det blev vinter. Talgbollarna verkar vara hel ointressanta. Därför har denna jordnötshållare inhandlats. Välkomna tillbaka säger jag till fåglarna genom att fylla den med mat. Hoppas de hittar tillbaka till oss snart. 

Må så gott

Stjärngosse

I eftermiddag var det dags för Luciafirande på dagis. Luciatåg utomhus och fika inomhus. Kaos med så mycket folk på så liten yta. Detta till trots är det himla mysigt med denna fina tradition.
 


Det var inte bara jag och Melkers pappa som kom för att kika på den finaste stjärngossen av dem alla. Även Melkers farmor var på plats.Samt även Marcus och Malin (Melkers syskon) och Malins Stefan kom för att kika på årets luciatåg.

Malin och Stefan följde med hem på middag och fika. De såg på julkalendern med oss innan de begav sig hemåt.

Min kamera ville inte som jag idag. Jag är osäker på om det var kylan eller om jag kommit åt fel inställningar. Hoppas det var kylan. Om inte så har jag problem då instruktionsboken är rena grekiskan för mig  :-)

En trevlig Lucia önskas er alla.


En dag att minnasDessa siffror köpte jag för länge sedan. Om jag hade varit händig så hade de varit uppsatta på väggen och det för länge sedan. Nu är de tyvärr inte det, ännu......

Dessa siffror symboliserar året som jag och min sambo blev ett VI. Varför jag väljer att skriva om detta idag är för att det idag, den 12 december, är sju år sedan.

För mig är det ett datum jag minns med stor värme. Jag kan plocka fram känslan av hur underbart det var den kvällen och den natten. Och inte att förglömma tiden som följde. Härlig så härligt. 

Mindre bra dagar är det himla bra att kunna plocka fram dessa minnen :-)

Nedan följer 7 gyllene regler för att slippa skiljas. Dessa regler fann jag i en sådan där blank härlig tidning.

* Prata om allt.

* Var ärliga mot varandra.

* Ge varandra komplimanger -ofta!

* Säg hur mycket ni uppskattar varandra-dagligen!

* Var generösa.

* Var hjälpsamma.

* Låt varandra sova ut.

Råden som finns om vad man skall tänka på för att vårda kärleken är oändligt många. Vidare är jag säker på att många, för många, fastnar i vardagen bland alla måsten. Detta gör att många par tappar bort varandra. Att ta hand om relationen är ett lika viktigt måste som alla andra måsten. 

Sen finns det också dem som är väldigt duktiga på att vårda kärleken. Det vet jag, det har jag minsann sett bevis på :-)

Är ni kära läsare av denna blogg duktiga på att vårda kärleken?

Hockeylördag

MorgonHockeyskola í Telgerinken för lilla Melker.

FörmiddagSå fort vi kom hem från hockeyskolan ville Melker testa att åka skridskor på våran egen isbana, med benskydd för första gången. Det gick bra :-)

EftermiddagMatch i Telgerinken för Marcus och hans lagkamrater. En bra match vilken slutade oavgjort. Grabbarna gjorde ett bra jobb på isen. Jag hade sällskap av Melkers farbror Tomas samt av Melkers kusin Emilia. Det jag såg på isen och i båset gjorde mig glad.

KvällEfter hockeymatchen mot Nyköping var det ingen idé för mig och Marcus att åka hem. Vi höll oss kvar på Scaniarinken för att se A-lags matchen mellan SSK-Luleå. I en av periodpauserna bjöds vi på ett vackert Luciatåg.A-lagsmatchen gick vi på bara för att vi ändå skulle städa efter matchen. Att städa efter en A-lagsmatch är inte jätteroligt. Att det var lördag kväll gjorde det hela inte mycket roligare. Till vår fördel i kväll var att det inte var så jätte skräpigt. Till vår nackdel var att vi var färre föräldrar än vanligt. Färre föräldrar innebär att det tar längre tid....

Väl hemma så möttes vi av att min sambo lagat oerhört god middagsmat och att han och Melker väntat på oss. Fastän klockan närmat sig 20.00 fick vi äta middag tillsammans. Trevligt!

Dagens reflektion är att jag känner en oerhörd tacksamhet. Tacksamhet över de föräldrar i Marcus hockeylag som
genom positiv feedback över hans insats i matcherna ger mig verktyg att fortsätta peppa min son. Att fortsätta uppmuntra honom att fortsätta spela ishockey. Verktyg som ger honom styrka och en tro på sig själv. Tack, tack!

Ikväll har jag fått både sms och telefonsamtal om att jag synt i tv :-)

Jag har i princip tillbringat hela långa dagen och stor del av kvällen i Scaniarinken/Telgerinken. Det blev något man kan kalla hockeykördag :-)

Avslutningsvis vill jag bara berätta för er alla att min söndag är blank i kalendern. Jag har ingenting inbokat, tjohoo!


Må så gott alla ni snälla som kikar in här.
Grillad fläskfilé
Ikväll har vi avnjutit en väldigt god middag här hemma hos oss. En av många fördelar med att bo i radhus är att man kan grilla när man känner för det. Höst som Vinter, vår som sommar. Kanske har ni räknat ut att vi grillat ikväll :-)

Denna fredagskväll ska jag njuta av. Vad skönt att det stundar en helg. Med lite vin kvar i glaset skall jag nu lägga mig i soffan och bläddra i några av de blanka tidningar jag fick i går. Vardagslyx i min värld.

Samtidigt håller jag tummarna för att Marcus kommer hem från träningen och meddelar att träningen gick bra och att han ska spela imorgon. Hoppas, hoppas....

Ett stort tack till er alla som kikar in i min lilla blogg. Trevlig helg!


Mina grabbar

På väg hem från jobbet idag kände jag mig allmänt trött, sur och irriterad. Irriterad på allt och alla. Till och med på kundvagnen som inte ville som jag, på medtrafikanten som körde för sakta och på kylan som gör mina händer mycket frusna, ja ni förstår.Jag blev genast mycket gladare och piggare när jag hämtade Melker på dagis. Han hade bakat pepparkakor och hjärtat var till mig. Glad blev jag också över att NO provet gått bra för Marcus idag.Ikväll tillbringade vi en stund vid "vår"isbana". Grabbarna åkte skridskor och lekte med puck och klubba. Vi, jag och kärleken njöt av en god kopp kaffe. Som det värmer i hjärtat att se mina grabbar tillsammans. Ålderskillnaden är trots allt 10 år. Trots denna åldersskillnad finns det aktiviteter de kan göra tillsammans och som de båda har behållning av. Det känns bra.På isen fanns även Melker bästa kompis Max. Lika som bär :-)Vid isbanan fanns också några mycket frusna tidningar ställda i en hink. Dessa var ämnade till mig, men min sambo glömde dem där igårkväll efter att han spolat vatten på isen. Nu ligger dessa underbara blanka tidningar på tork här hemma.

Ha en trevlig kväll alla mina läsare.

Bästa matchen

Jag är nyligen hemkommen från en hockeymatch i Danderyd mot SDE. En match som slutade med förlust för våran del. Trots förlust så kan jag meddela er alla att det var den bästa matchen de våra spelat på mycket länge. Vad spännande det var och vilket tempo de höll. Det var hockey på hög nivå ikväll. Kul!

Idag gick det bara inte att stå still och vara tyst på läktaren. Frågan är om jag har någon röst kvar imorgon :-) 

Lite roligt var att huvuddomaren var en kollega till mig. Han skötte sig sisådär. Men så hade han feber och gick på alvedon :-)

Trist och tråkigt var att det under tid för match varit en stöldraid ute på parkeringsplatsen. Uppskattningsvis var det ca 7 bilar som fått en ruta inslagen och därmed blivit av med tillhörigheter som legat i bilen.
Kallt för dem alla att ta sig hem. Och trist med självrisk och allt jobb som det innebär samt även att förlora saker.

Nu är det dags att nana kudde. Klockan har blivit för mycket ikväll igen.....

Natti natti


Färdigräknat på finska

Några punkter för mig att vara glad för idag den 7 december 2010.

1. Jag har för denna gång slutat att räkna på finska. Jag tog idag tag i det som bekymrat/bekymrar mig. Och banne mig tror jag att räknandet eller rättare sagt att jag valde att inte ta tag i det just när min frustration var som starkast hjälpte mig att göra samtalet till ett bättre sådant. Jag valde att ta några dagar på mig för att landa i de känslostormar som pågick inom mig innan jag ringde samtalet. Samtalet som jag bara kände mig tvungen att genomföra. Vad gör man inte när ens modershjärta blöder. Inget mer yksi, kaksi för nu åtminstone :-)

2. Ikväll kl.19.00 hade jag ett utvecklingssamtal inbokat. Med anledning av det så avstod jag kvällens styrelsemöte. Utvecklingssamtalet blev inställt p.g.a. sjukdom vilket innebar att jag fick en kväll hemmavid. Passade mig perfekt :-)

3. Väl hemma efter jobbet så hade min sambo som vabbat både igår och idag, gjort pizza. Hur god som helst och t.o.m. nästan vacker att titta på. Han är duktig han och jag är tacksam.

4. Melker är kräk-och feberfri. Han är redo för dagis imorgon.

5. Malin som kom hem igår kväll blev sjuk på tunnelbanan och kräktes i rulltrappan på vägen hem. Idag var hon dock pigg igen. Skönt!

Tänker man efter finns det en hel massa att vara glad över.

Pepparkashus

Sedan mina två äldsta barn var små så har vi haft en tradition att bygga ihop ett pepparkashus. Att köpa en byggsats passar mig bra då jag inte skulle klara av att göra ett eget. I år fick Melker dekorera huset alldeles själv. Finare kan det knappast bli :-)

Dessa fina har år efter år fått stå jämte pepparkakshuset. Många olika varianter av hus har det blivit genom åren.. Till och med hus som limmats ihop med lim istället för med sockerlag :-) 

Just dessa julpynt är så otroligt fina men också oerhört betydelsefulla för mig. Fina för att de är fina och betydelsefulla för att Malin, min nu 20 åriga dotter gjort dem på dagis när hon var en liten tös.

Jag har glad över att jag hållit fast vid denna skatt genom åren. Den som spar han har :-)

För er som undrar så är årets pepparkakshus inget fuskbygge. Sockerlag har sedan jag blev tillsammans med min sambo varit det enda alternativet. Lim är ett minne blott.

Finns det någon därute i cyberrymden som har använt lim eller är jag ensamen om att ha använt den metod?

Ykis, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän, kahdeksan, yhdneksän, kymmenen.......
 


Yxi, kaxsi, kolme, nelje, visi, kosi

Ni som har kikat på något avsnitt ur årets julkalender vet att mamman i familjen räknar på finska för att klara av att behärska sig när hon av någon anledning blir arg.

Idag väljer jag att göra detsamma då frustrationen jag känner inom mig snart nått bristningsgränsen.

Yxi, kaxi kolme, nelje, visi, kosi (jag kan inte finska men gissar att det stavas någorlunda så här).

Lika bra att räkna och att andas och att inte ringa upp eller maila ett mail precis nu när jag känner just denna frustration. Frustration över något som jag, eftersom jag nu räknat på finska många gånger om och om igen, förstår att jag inte ska skriva ett långt inlägg om. Jag som också alltid vågar säga vad fasiken jag tycker och tänker. Inte så bra alla gånger. Bra att räkna yxi, kaxi, kolme.....

Jag kan inte vara tyst och tänker inte längre vara det. Jag ska skicka iväg ett mail eller kanske slå en signal. Jag ska bara räkna många gånger till, yxi, kaxi, kolme......så att mailet eller kanske samtalet inte uppfattas som så otrevligt det skulle kunna bli!

När någon av mina barn far illa då väcks tigrinnan  inom mig.

Är det någon därute som kan lära mig att räkna längre än 6 på finska så vore jag tacksam :-( :-)


Som jag skrev i gårdagens inlägg så insjuknade min lilla Melker igår kväll. Först kl. 04.00 slog han sig till ro. Jag tror att jag somnade ungefär en timma efter det. Klockan ringde 07.00 då det vara dags att göra grötfrukost och åka iväg på hockeymatch. Han är fortsatt dålig idag, tyvärr.

Således är jag inte bara arg och frustrerad idag. Jag är trött också.

Jag känner mig glad och tacksam också. Snacka om att Per Gessles låt "här kommer alla känslorna på en och samma gång" stämmer in på mig idag. Känner mig ju ledsen också. Men jag ska inte gråta fastän jag har lust.

Glad och tacksam över det stöd som min 15 åring får både genom hockeyföräldrar och lagkamrater. Det är INTE bara jag som inte förstår. Inte bara jag som tycker att saker borde skötas Mycket bättre. Många andra faktiskt. Och det känns riktigt bra med det stödet. Det tycker vi båda.


Yxi, kaxi, kolme, nelje visi, kosi......


Bra dag med trist avslutImorse hade både Melker och Marcus hockeyträning. Melker med hockeyskolan och Marcus med sitt lag. Båda verkade nöjda efter träningarna.

Båda mina söner har under denna dag- och del av kväll tillbringat flera flera timmar på fotbollsplanen som nu äntligen fungerar som en isbana. Denna isbana blev en stor hit bland barnen i området där vi bor. Kul!
Kring isbanan åt vi lunch idag. Grillad korv med bröd ute i kylan. Riktigt gott.Idag har det varit riktigt kallt ute. Kylan gör att det fortsatt är mycket vackert utomhus.

Jag och mina söner skulle ha lördagsmys ikväll. God middag, godis, chips och Dansbandskampen på tv, ett måste för Melker. Tyvärr blev det inte alls som planerat då Melker efter en hel dag med skridskor på fötterna plötsligt insjuknade. Han är dålig min Lillfis och kräks och kräks. Han mår så pass dåligt att han avstod Dansbandskampen.

Innan han insjuknade så lovade jag min sambo, som är på herrmiddag i Södertälje, att hämta honom inatt. - Ring när du vill bli hämtad. Den meningen tar jag tillbaka nu. Jag behövs hemma.

Vi har haft en bra dag men dagen fick sannerligen ett trist avslut.

Må så gott alla ni som hittat hit.Fredag kväll

Hej på er alla som kikat in,

fredag kväll har jag tillbringat med min tjejliga. Vi möttes upp i Stockholm och valde att gå till  "Och himlen därtill" för att ta något gott att dricka, innan vi gick vidare för att äta en bit mat. Och himlen därtill var ett urfint ställe vilket jag kan varmt rekommendera. Utsikten över Stockholm var fenomenal. Helt klart värt ett besök eller två. http://www.restauranghimlen.se/ 

Kvällen i övrigt bjöd på god mat, dålig service och en massa härligt prat. Julklappsutdelning enligt sedvanlig tradition skall också nämnas i sammanhanget. Det är så trevligt med traditioner som hänger med år efter år efter år....Marie B, Sirpa och mina söners gudmor Viktoria. Mina vänner sedan gymnasietiden. Helene var också med ikväll men hon hann gå innan det var dags för fotografering :-)

Kvällen till ära valde jag att ta tunnelbanan. På tunnelbanan när klockan nästan blivit till natt satt jag och reflekterade över att det är väldigt många som är ute sent på kvällarna, så pass att alla inte fick sittplats. Själv tillhör jag kategorin som vanligtvis håller sig hemma- eller i en ishall under kvällstid :-)

Natti Natti

KylaDet finns kyla av olika de slag. Den som råder utomhus är bitande kall. Oavsett vad man tycker om just denna kyla så finner åtminstone jag att den hjälper till att göra våran omgivning mycket vacker.

Av den anledningen tog jag mig ut för en liten stund ikväll. Med kameran som sällskap försökte jag fånga det vackra.

Jag och mina grabbar är hemma ikväll. Jag som älskar att bara vara hemma skulle mycket hellre sitta på läktaren i Telgerinken och titta på Marcus och hans lagkamrater i matchen mot Nacka.

Marcus är istället för att spela match ute och spolar vatten på fotbollsplanen. Han är en av de personer på våran gata som jobbar för att göra fotbollsplanen i området vi bor i till en skridskobana.

Kanske till och med jag kan ta mig en skridskotur inom kort :-)

En värmande kram till alla mina läsare. Som jag uppskattar att ni kikar in.

Nedräkning

Här hemma hos oss och förmodligen hos de flesta familjer har nedräkningen börjat på riktigt idag :-)


RSS 2.0