Djupt försjunken

Hej, 

Jag har läst en bok :-)


En bok om relationer. På omslaget stod det att det var en feel good bok, som ju är precis vad jag behöver. Mot slutet visade sig att det var en bok som höll löftet om feel good.

Att känna sig vilsen i en relation känner säkert många igen. Att familjeterapi och dans är en (kanske) lösning är något som få kanske har vetskap om. Men jag som läst boken vet nu att just det kan vara lösningen, för somliga. 

Dagens reflektion handlar om att vara djupt försjunken i en bok. Så pass att man ( läs jag) missade att stiga av tåget där jag skulle ha gått av. Då är en bok bra tänker jag som åkte för långt.

Må så gott

Gaudi

 Hej, 
 
Barcelona var ett blankt blad för mig innan jag åkte dit. Det enda jag hade med mig när jag åkte dit var att det var en stad med strand och att tapasen skulle vara grym. Jag visste också om att det fanns en park ( Ciutadella) som skulle vara värt ett besök.
 
 
Palau Guell
 
 
 
Parc Guell
 
 
 
 

La Pedrera (Casa Mila)

Nu efter att ha besökt detta omtalade Barcelona så vet jag så mycket mer. Jösses som jag fick uppleva och lära mig!
 
Dagens reflektion: Vad skulle Barcelona vara utan Antoni Gaudí? Gaudí är Barcelona. Att besöka Barcelona är att besöka Gaudí. Vilken man! Vilka verk! Vilken arkitektur!
 
Må så gott

Park Guell

Hola.....
 
Mer Barcelona. Det händer inte något särskilt att berätta i mitt liv så jag håller mig kvar i Barca :-)
.
 

 
(så vackert)
 
(ett kodak moment)

 
(underbar utsikt)
 
 (han fick en slant)
 
Parc Guell har utsikt över stad och hav och är ett verk av Antoni Gaudí (såklart). Jag gissar att han lät fantasin flöda för parken är fantastisk med pepparkakshus, mosaik i massor, grönska, sten, stigar och gångvägar. Här kan man tillbringa en hel dag. Här kan man njuta av Barcelona med eller utan picknick.
 
Dagens reflektion är att det är något visst med parker. Tycker om att parker är till för alla. Alla hör hemma.

Må så gott

Också

Hej,
 
Idag bjuder jag på bilder som också representerar Barcelona. Åtminstone det Barcelona jag besökte.
 

Detta hus låg i ett bra område ( läget var galet bra) kanske låter jag mig luras av det slitna och allmänt stökiga. Kanske räknas detta som ett bra boende och inte ett sämre?
 
 
Uteliggare fanns förstås. Många var dom dock inte, iallafall så såg jag få.
 
 
Pigga papegojor fanns det gott om. Jättetrevligt!
 
Dagens reflektion handlar om kontraster. Jag är glad i dessa bilder. De gav mig en helhetsbild. Kontraster berikar. 

Hustak

Hallå där,
 
När jag var i Barcelona ( hänger fortsatt kvar där i mina inlägg) fick jag uppleva att hamna i nivå så att jag fick se ut över hustak. Och jag fick njuta av att se utöver hustak på flera ställen som jag besökte. Lyckliga jag bodde dessutom på ett hotell med takterrass.
 
Många hustak finns det :-)

Dagens reflektion handlar om att det finns vissa saker som förtrollar mig. Att se ut över hustak gör precis just det med mig. Kan liksom inte bli mätt på vyn.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Lyfta blicken

Hej tisdag och Hej alla ni som kikar in här hos mig.
 
Idag fortsätter jag på temat Barcelona. Jag skall bjuda er på tre bilder. Tre exempel på sådant som jag uppskattar att mötas av när jag är utomlands
 Två fönster och en balkongdörr. Olika varandra men fina alla tre.
 
Dagens reflektion handlar om att jag är glad över att jag är duktig på att lyfta blicken. Tänk så mycket som skulle gå mig förlorat annars.
 
Må så gott

Stranden

God eftermiddag på er,
 
Förra helgen tillbringade jag i Barcelona. Har många bilder att dela med mig av, såklart :-)
 
Till stranden
 
På väg till stranden fanns det massor att fastna för. Allt från fantasiska båtar, matställen att bli glad av och husfasader som överaskar.

Stranden
 
Stranden bjöd också den på så mycket mer än vad jag räknat med. Njöt av det någon kreativ person skapat av sand, älskar ljudet av vågor och att parera promenaden utifrån hur vågorna mötte strand. Palmer...ni som kikar in här i bland... vet att jag är svag för Palmer. Ett lutande hus fanns också att finna. Ett hus vars historia och funktion jag inte kan. Tycker om den och dess placering.
 
Dagens reflektion gör jag utifrån att ett besök på stranden, som jag hade hört så mycket om, var ett måste för mig under min weekend i Barcelona. Glad att jag promenerade dit, trots att jag inte skulle bada. En strand kan njutas av oavsett bad eller inte och oavsett årstid.
 
Må så gott
 
 
 
 

Mosaik

Godmorgon,

Barcelona hade jag hört mycket gott om. Och efter en weekend just där så kan jag meddela att jag också tycker gott om Barcelona.


(Bilder tagna med iPad mini)

Barcelona bjuder på mycket. Bland annat en hel massa mosaik. Det var det ingen som berättat för mig. Det blev en glad överaskning. 

Det finns mosaik i alla dess former och i precis alla färger. Vacker mosaik att vila ögonen på.

Dagens reflektion är att Barcelona är så mycket mer än en stad med strand. Så mycket mer.

Må så gott

Nyårslöfte

Hallå där,

Ett nyårslöfte har jag gett mig själv och det är att resa mer än jag brukar. Jag bär en enorm längtan efter att ge mig iväg.

Jag inledde starkt med en resa i januari. En resa som var bokad innan nyårslöftet ska tilläggas. 
Här är några få bilder ( tagna med ipad mini) från ett Barcelona som jag kom att uppskatta mycket.

Dagens reflektion är att löften är till för att hållas. Även dem man ger sig själv.

Mer om Barcelona kommer en annan dag.

Må så gott

En vacker dag

God morgon, 

Jag har läst ännu en bok om relationer.


I hans famn vill hon vila, så länge som hon får. Sedan får man se.

Den här boken handlar om kärlek och dess kraft. Om hur härlig den kan vara men att den också kan söndra.

En bok helt i min smak. 

Dagens reflektion är att den här boken fick mig att längta ännu mer efter den där lilla stugan som jag så gärna vill ha. Den där stugan som jag vill ska bli min och min familjs samlingsplats under sommartid. Det finns en sån stuga i den här boken. En stuga i skogen. En vacker dag.....så är den min :-)

Må så gott

Att göra stan

Hallå där, 

Känns lite märkligt att det var helg igår, arbetsdag idag och imorgon helg igen. En måndag med fredagskänsla  :-)


Dagen innan julafton valde jag och min yngsta son att ha en mamma-son dag. Vi flanerade inne i stan ( Stockholm). Vi kikade på NK.s julskyltning. Vi promenerade i Gamla Stan och fascinerades av de trånga gränderna. Såklart besökte vi också julmarknaden. Efter Gamla Stan promenerade vi vidare för lunch på Götgatsbacken. Vi pratade om ditten och datten och vi hade det toppen jag och min yngsta son.

Dagens reflektion är att det går att göra stan utan att det behöver kosta särskilt mycket. Det går att få kvalitetstid tillsammans för en billig peng. En tågresa till Stockholm ( vi bor nära) och promenerande gjorde vår dag. 

Må så gott

Britt-Marie

God fortsättning på er alla,

Efter 10 dagars sammanhängande ledighet så är det åter till jobbet som gäller för min del idag.  Det innebär att jag återgår till bokläsandet på tåget till och från jobbet.

Boken jag ska tipsa er om idag den läste jag nedbäddad i den mysigaste av soffor. 


Efter att ha läst boken "mormor hälsar och säger förlåt" så visste jag att jag ville lära känna Britt-Marie ännu lite mer. Och nu har jag det. 

Nu tycker jag om denna 63 åriga passivt aggressiva kvinna. Jag har förståelse och jag tycker om henne, mycket.

Britt-Marie har väntat i 63 år på att hennes liv ska börja. I hela sitt vuxna liv har hon gjort sina val utifrån hur andra har önskat.

Boken handlar om att förstå att göra egna val. Den handlar om vänskap. Alla behövs och alla kan vi betyda något fint för andra. Vi kan alla göra skillnad. Och, det är inte för sent förrän det är för sent.

Må så gott

RSS 2.0