Livboj

God kväll alla,
 
Jag är lyckligt lottad som har ett stort nätverk. Jag har många fantastiska kvinnor i mitt liv. Fyra av dem har jag fått chansen att umgås med denna vecka. Fyra på en och samma vecka, så himla härligt!
 
Min syster Jenny i måndags, Karren i tisdags, Viktoria i onsdags och Marie KJ ikväll (torsdag).
 
 
Bilden får symbolisera dagens reflektion.
 
Dagens reflektion är att det slog mig att vänskap av den riktiga sorten, tänker på den där sorten av vänner som finns där och som inte viker av vid svåra tider. Jag tänker att vänner av det slaget har mycket gemensamt med livbojen. Båda står där (och är redo) när så behövs.
 
Tack alla kvinnor i mitt liv. Ni gör alla skillnad.
 
Love you
 
 
 

Vänskap

Hej på er alla,
 
 
Gissa om det doftar hemma hos mig?
- Det gör det och som jag njuter av det! Det var en fröjd att öppna ytterdörren och mötas av liljans fantastiska doft. De inte bara doftar gott, de är vackra också.
 
Dagens reflektion handlar om vänskap och det fina i att ha vänner som lyssnar, tar om hand och visar vägen. En sån vän har jag haft hemma på besök ikväll. Hon gav mig den syrgas jag så väl behövde. Så nu tuffar på ett tag till.
 
Må så gott
 
 

Älskar att....

God kväll alla rara,
 
En mycket lång söndag idag, som jag snart säger god natt till.
 
 
Att fota genom ett nät vid hockeyrink är inte helt lätt :-)
 
Samling 07.15 för bortamatcher mellan kl. 08.50-11.50. Tidigt morgon och en jättekall ishall MEN så kul!
 
Dagens reflektion är att det är fint att samla ihop familjen för söndagsmiddag. Ikväll hade jag alla de mina runt matbordet. En dotter, två söner och en svärson. Mysigt, hur mysigt som helst! Älskar att vara mamma och svärmor!
 
Må så gott
 
 
 

Bollar

God kväll,
 
 
På Djurgården (i Stockholm) finns detta fantastiska träd. Bollarna i trädet fångade mitt intresse. Ett träd att bli glad av. Kul!
 
Dagens reflektion är att när man springer på en ytligt bekant som man inte träffat på ca 10 år och som känner igen en. Då tänker jag att det finns hopp. Trött och sliten som aldrig förr + 10 år äldre sedan sist vi sågs och hon kände igen mig, på direkten. Jag blev glad :-)
 
Må så gott
 
 
 

Längtan

Gokväll,
 
 
En båtbild som jag tog för lite sedan bjuder jag på idag. Den får symbolisera min längtan efter att slå mig ned på min favoritbrygga. Det finns en brygga på vilken jag trivs mycket bra. Där andas jag bra och där kan jag tänka klara tankar. Timme efter timme kan jag sitta där. Vid en brygga blir man aldrig ensam. Fiskar som leker vid vattenytan, båtar som passerar, fåglar som är på väg någonstans. Jag längtar efter en stund på bryggan. Jag tror bestämt att det skulle göra mig gott.
 
Dagens reflektion handlar om att det imorgon äntligen är fredag. Älskar fredagar!
 
Må så gott
 
 

Vissa dagar alltså

Gokväll,
 
 
Vissa dagar alltså......gråa och trista....
 
Dagens reflektion handlar om att det grå och trista gör många av oss gråa och trista. Det är som att många vissnar likt en blomma som gjort sitt. Vädret har stor inverkan. Ge mig lite sol och jag och många med mig piggnar till.
 
Må så gott
 

Ett år

God kväll på er,
 
 
Älskade tulpaner välkommen hem till mig igen!
 
För nu precis ett år sedan flyttade jag och mina söner in i vår lägenhet. Ett år har gått sedan flyttlasset gick från radhuset. Som jag våndades över om jag fattat rätt beslut när jag köpte just denna lägenhet. Skulle vi trivas? Skulle den passa oss? Skulle det bli bra?
 
Vilken tur att jag vågade!
 
 
Dagens reflektion är den samma som varje söndag. Vart tog helgen vägen ? Jag vill ha mer helg!
 
Må så gott
 

Faktum

Gokväll fina ni!
 
 
 
Att vi har höst är ett faktum. Att vi snart har november i almanackan är ett annat faktum. Det sägs att snön är i antågande och jag känner mig inte redo, inte alls faktiskt. Vi har höst och fortfarande sommartid, jag vill hänga fast vid det ett tag till. Snälla.....vädergudarna!
 
Dagens reflektion handlar om att det nog är dags för mig att förbereda min uteplats och mina utemöbler för vintern. Dags att köpa presenning. Har ju hört att det ska komma snö :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Gatukonst ?

Gokväll alla rara,
 
 
Gatukonst eller klotter det är frågan det.....?
 
En sak är säker, texten fångade mitt öga och jag har sett värre klotter än så här. Faktum är att varje gång jag passerar denna plats, så kan jag inte låta bli att börja nynna på denna sång :-)
 
Dagens reflektion är att det på min önskelista står en god-natts-sömn (gärna flera) och gärna med en drös trevliga drömmar.
 
Må så gott
 
 

Några Dagens :-)

Gokväll,
 
Vilken vacker höstdag vi fick njuta av i Trosa idag. Solen värmde gott må jag säga!
 
 
I morse när vi kom ut till det vi kallar landet, såg havet ut så här. Vackert så vackert!
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Dagens båtbild
 
 
Dagens promenadsällskap
 
Dagens reflektion: När livet känns tungt är det viktigt att fokusera på sådant som är bra också.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tack

God morgon alla fina bloggvänner,
 
 
En bukett till er som kikar in här. Till er som lämnar uppmuntrande, rara och stärkande kommentarer.
Till er som kikar in här trots att jag inte alltid lyckas med att bjuda på en känsla av Feel Good.
 
Tack!
 
Dagens reflektion handlar om att jag bestämt mig för att hålla fast vid ett mantra. Mitt mantra "Allt passerar och allt kommer att bli bra"
 
Trevlig helg!
 

Tuffa tider

God morgon,
 
 
Det råder tuffa tider.
 
Jag älskar att blogga, det ger mig så otroligt mycket! Ni som kikar in här och alla er som jag följer, ger mig så mycket. Ni som lämnar kommentarer och er som jag kommenterar hos, det ger mig så mycket.
 
Men
 
I tuffa tider då hamnar fokus någon annanstans och det finns inget att skriva fastän jag egentligen har massor att skriva och berätta om.
 
Eftersom
 
Jag väljer att bjuda på mig själv sådär lagom i denna blogg,  väljer bort att vara alltför privat. Det finns därför sådant som jag aldrig skulle skriva om.
 
Därför
 
Livet just nu gör att jag bara inte klarat/klarar av att skriva om härliga saker, som också händer i mitt liv förstås. Att sätta sig vad datorn och skriva om en härlig tjejmiddag hos min dotter när hon fyllde år eller att Linas matkasse har gett oss ett riktigt lyft här hemma i vårat kök eller om min fina 18 årige son som står där trofast, stabilt och kärleksfullt vid min sida eller om min 8 åring som med sin underbara humor får sin mamma att skratta eller om vänner och syskon och familj som visar att de bryr sig om eller om min yngsta sons pappa, som visade handlingskraft och såg till att något riktigt jävla tråkigt fick klarhet.
 
När
 
Det är  tuffa tider och det bara blir för mycket. Då har det visat sig att jag inte klarar av att blogga om armband, vackra blommor som jag unnat mig själv eller om en bra bok jag läst..... och så vidare.
 
Vill
 
Jag vill dock göra så snart igen. Men nu måste fokus vara någon annanstans ett litet tag till.
 
Dagens reflektion handlar om att man ibland inte styr över sitt eget liv. Det sägs att vi styr våra egna liv, men jag vet med besked att andra människors beslut och handlingar kan göra så att man får svårigheter i livet. Svårigheter man inte styr över själv och som man önskade att man var förutan.
 
 
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Maskot

Gokväll på er,
 
 
 
Kvällen har varit pirrig för ett gäng 8 åriga ishockeyspelare. Melker och några av hans lagkamrater fick den äran att vara maskot på A-lagsmatchen SSK-Björklöven. Oj, så spännande att vistas på samma is som de stora hockeyspelarna och inför stor publik :-)
 
Dagens reflektion är att det är kul att vara hockeymorsa!
 
Natti natti
 
 
 
 
 
 

Karaktär

Gokväll,
 
Några av er undrar hur filmen "Monica Z" var. Den var fantastisk! Jag kände mig helt tagen efteråt. Vilken film! Ville bara hem och krama om mina barn efter att jag sett den.
 
 
Höst, nu med minusgrader på morgnarna. Jag som älskar att gömma mig i en mössa har nu återupptagit min vänskap med just mössan :-)

Dagens reflektion handlar om det där med karaktär. Den är som bortblåst. Att jag aldrig lär mig...... Finns godis här hemma kan jag inte låta bli :-(
 
Må så gott
 

Oktober

Hej och god morgon alla ni som kikar in här,
 
 
Idag har vi den 1 oktober. Vi möts av höst på riktigt och vi går in i det rosa. Oktober är som bekant en rosa månad. En månad ,med tid för eftertanke och för stöd till dem alla som drabbats och dem som, sorgligt nog, kommer att drabbas.
 
Dagens reflektion handlar om energi och det faktum att jag tappat bort den längs vägen. Måtte jag finna den snart igen, måtte den komma mig åter. Ikväll finns goda chanser. Jag ska sätta guldkant på vardagen med ett biobesök. Monica Z är kvinnan jag skall bekanta mig med ikväll. Detta skall jag göra tillsammans med kvinnor som ger energi.
 
Må så gott
 

RSS 2.0