Oas

Hej alla ni som kikar in här!
 
Kvällen har jag tillbringat hos fina vänner på deras landställe. Ett landställe som är en oas i vilken jag trivs mycket bra. En underbar kväll i underbar miljö med fantastisk mat och bästa efterätten (tack Sirpa och Anders)
 

Som ni ser hade jag kameran med mig. Det ni kan se i bild är bara en mycket liten del av allt som finns i denna ljuvliga oas.
 
Dagens reflektion är att det är himla härligt att efter en arbetsdag få njuta av sommarkvällen tillsammans med fina vänner i den underbaraste av miljöer. Jag känner mig bortskämd.
 
Må så gott
 
 
 
 

Balans

Hej och god morgon,
 
Det är dags för mig att ge mig av till jobbet. Innan jag gör så tänkte jag dela med mig av ett axplock från min helg.
 
En helg i vilken jag lyckades att få till en bra balans mellan jobb och återhämtning och mellan lathet och motion. En himla bra helg!
 
 
Vi har badat massor!
 

När Sälen passerade svärmors tomt låg vi inte i plurret. Vilken lycka att få se en skymt av en säl i dess rätta miljö!
 

Små som stora båtar har jag njutit av att se. Jag gissar att de flesta båtägare nog är ena riktiga livsnjutare. 
 
 
Den här underbara boken läste jag ut idag. Har du inte läst den så har du missat något riktigt bra.
 

En hel del godsaker hörde helgen till.
 

Uteduschen med vatten uppvärmt av solen, den är jag förtjust i.
 
Dagens reflektion handlar om vädret och att jag blir så glad av att få njuta av vackert väder på helgerna. Gott att få lite semesterkänsla innan en ny arbetsvecka tar vid. 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

För vems skull?

Hej,
 
Under semestern gjorde vi en dagsutflykt till Eskilstuna djurpark och detta gjorde vi för den yngste sonens skull....och för att vi skulle göra något trevligt tillsammans.
 
 
 
 
Vi vuxna njöt i stora drag av att se dessa fantastisk djur. Vi tyckte synd om flodhästen som hade så lite vatten och ingen möjighet att simma. Ingen av oss hade tidigare sett en sådan stor sköldpadda, det var en wow upplevelse. Den coola mamman med barn runt midjan och mat i både hand- och fot samtidigt som hon tog sig fram. Det var något alldeles extra.
 
 
 
Miljön var det heller inget fel på.
 
En fin sommardag tillsammans på en djurpark. Mysigt kan man tycka.....när man är vuxen men kanske inte när man är 9 år.
 
Dagens reflektion handlar om att vi där och då förstod att sonen blivit för gammal för Eskilstuna djurpark. Jag gissar att  han först som vuxen kommer att uppskatta ett återbesök där.Tills dess får vi allt hitta på andra aktiviteter :-)
 
-har vi sett det sista djuret nu? -var det det sista djuret?.......-har vi sett det sista djuret nu.....
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Hink och spade

Hej,
 
 
Dagens reflektion handlar om hink och spade. Som mor till tre barn så har hink och spade spelat roll. Men nu sedan några år tillbaka finns det inte mer. Det var en fas i livet som nu passerat revy. Vart tog småbarnsåren ivägen, det kan man undra......?
 
Må så gott
 

Fint

Hallå där,
 
 
 
Jag är förtjust i att fotografera båtar. I helgen passerade dessa två  (bland många andra) svärmors tomt. Blev extra förtjust i just dessa.
 
Dagens reflektion handlar om att det är härligt att fotografera. Man framkallar en fin stund, inte bara en bild. 
 
Må så gott
 

Tradition

Hej alla,
 
En tradition under sommartid sedan flera år tillbaka är att jag och min yngsta son sover över en natt hos fina vänner på deras landställe i Trosa. Och i helgen var vi där. En fin tradition som är väl värd att hålla fast vid. Både jag och sonen tankar vänskap och med den en massa kärlek. Sol och bad blev det också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En fin helg tillsammans med fina vänner på Marö. Ett paradis att trivas på.
 
Dagens reflektion handlar om helgen som börjar lida mot sitt slut. En fin helg. En helg att vara glad över. I morgon stundar en ny arbetsvecka. Fint att gå till jobbet med en fin helg bakom sig.
 
Må så gott
 

Sommartider

God (mycket) sen kväll på er alla,
 
Visst är det bra härligt med sommartider?
 

 
Lavendeln står i blom och doftar ljuvligt just nu. Vacker att se på är den också.
 
 
Båtar är sommar.
 

Ljuset, som är så här års, perfekt att fota i.
 
Dagens reflektion handlar om att jag njuter av sommaren trots att jag jobbar. Jag tar tillvara på de långa kvällarna som sommartider bjuder på. Vill liksom inte gå och lägga mig :-)
 
Men nu måste jag.... jobbar ju som sagt...
 
Natti natti
 
 

Uggleholkar

 
 
Hej måndag och Hej arbetsliv!
 
Efter fyra veckors semester är det dags för mig att börja jobba igen. Nu hoppas jag på varma fina kvällar att njuta av efter arbetsdagens slut. Det är mycket sommar kvar innan hösten tar vid.
 
 
Svärmor hade för en tid sedan, under flera kvällar i rad,  besök av fyra stycken ugglor. Helt underbart förstås. I och med dessa besök så föddes såklart direkt en tanke om att skapa hem för dem att bo i. Jag tänkte och någon annan byggde :-)
 
- Och nu alla ugglor kan jag meddela att det hemma hos kvinnan jag kallar för svärmor finns två fina holkar för er att flytta in i. Holkar försedda med trappor så att era ungar kan ta sig ut när de står redo för det och med spån för att ni ska trivas extra bra. Välkomna!
Ugglor har jag innan dessa besök endast sett i djurparker. Det var riktigt häftigt att ha dem nära. Hoppas de skall flytta in. Det vore så coolt!
 
Dagens reflektion handlar om glädjen över att få träffa på ugglor i deras riktiga miljö, ute i det fria. Det var något jag kommer att bära med mig länge, länge. Fint att ha upplevt detta
 
Må så gott
 

Stugan

God morgon!
 
I början på veckan, en dag vilken vi inte hade något inplanerat,  fick vi frågan av en granne om vi ville följa med till hennes stuga. En spontan fråga vilken krävde ett snabbt svar. Och jag var snabb. Snabb med att svara -Tack Gärna.
 
Det visades sig att stugan var ett smultronställe. Och vädret aktuell dag var alldeles underbart.
 
 
Vi kom till en stuga vid Mälaren som bjöd på denna utsikt.
 
 
Ni vet jag älskar bryggor. På Sannas trivdes jag mycket bra. Här tillbringade vi stor del av dagen och som jag njöt!
 
 
Vid bryggan hade vi sällskap av dessa finingar.
 

Dagens båtbild.
 

På tomten fanns sådant som fastnade i mitt blickfång.
 
Dagens reflektion handlar om att gå och lägga sig efter en lång härlig solig dag och tänka "vad bra vi haft det" För det gjorde jag den kvällen, och det kändes himla fint.
 
Må så gott
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Göteborg

God morgon alla fina,
 
Idag tänkte jag bjuda på några bilder från förra veckan. Två fina dagar i Göteborg tillsammans med två av mina tre barn och min svärson. Jag är väldigt förtjust i Göteborg, även fast det alltid regnar när jag är där.
 
 
 
En tur med Paddan.
 

Liseberg
 
 
Hotellet
 

På stan
 

Min shopping :-)
 
Det var fint att åka iväg med de mina. Härligt att ha det bra tillsammans med dem.
 
En reflektion är att det är till att vara tacksam över att kunna göra en sådan resa (och att mina barn vill umgås med mig). Många föräldrar har inte råd att göra NÅGONTING med sina barn. Jag är glad att jag kunde ge mig och min yngsta son denna resa. Glad är jag också över att min dotter och svärson gjorde resan tillsammans med oss. Inte heller det är något att ta för givet. Många föräldrar har barn som inte vill umgås med dem.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Kan inte låta bli

Hej och god förmiddag,
 
Jag har en tendens att upprepa mig, det har jag.....och nu väljer jag att göra så igen. Kan helt enkelt inte låta bli.
 
 
 
 
 

Allt detta vackra, jag kan bara inte låta bli att fotografera, allt detta vackra. Naturligtvis måste jag delge er mina bilder också, vara sig ni vill eller inte. Ni vet vid det här laget att jag älskar blommor!
 
Dagens reflektion är att jag först nu förstår att jag borde ha blivit trädgårdsmästare :-)
 
Må så gott
 
 
 

Ögongodis

Hej och god morgon,
 
För lite sedan strosade jag, tillsammans med kvinnan jag kallar för svärmor, runt i en handelsträdgård. Vi tycker båda om att njuta av allt det vackra som en handelsträdgård har att erbjuda.
 

 
Detta kallar jag för ögongodis. Om jag hade varit i behov av nya utemöbler så hade jag förmodligen inte klarat av att lägga band på mig. Underbara utemöbler! Helt olika allt annat jag sett. Färgerna....älskar färgerna.
 
Dagens reflektion handlar om att gå loss med kameran. På sitt sätt får man nog lov att säga att jag gjorde just det när jag förälskade mig i detta ögongodis. Det är härligt att gå loss med kameran!
 
Må så gott

Maries bilder

Hej på er alla,
 
 
 
För lite sedan hade jag två fina vänner hemma på en middag, Linda och Marie. Marie med bloggen http://systermarie.blogspot.se/ hade sin kamera med sig. Två av hennes bilder ser ni ovan.
 
Dagens reflektion blir två
 
1. Maries bilder gör mig varm om hjärtat. De gör mig så glad eftersom jag tycker de är så fina. Jag är så glad i mitt hem så jag kan spricka!
 
2. Varför i hela friden umgås man inte oftare på så sätt som vi gjorde denna mycket trevliga kväll?
Linda hade med sig förrätt, Marie efterätt och jag stod för middagen. Så enkelt och kravlöst. Mer middagar av detta slag måste det till att bli! Det ger ju energi!
 
Må så gott
 
 
 
 

Alunrot

Hallå där,
 
Förra året fick jag rabarber i en jättefin stor svart kruka. Tyvärr så överlevde den inte vintern.
 
 
 
Nu har jag köpt mig en Alunrot. den hoppas jag ska trivas samt även överleva vintern. jag tror det blir fint med  vinrött i en svart kruka.
 
Dagens reflektion är att jag nu passerat mer än hälften av min sommarsemester och inte en enda dag har jag tillbringat vare sig i solstol eller på stranden. Solen lyser med sin frånvaro.... och om det faktumet tycker jag inte om!
 
Må så gott
 
 
 

RSS 2.0