Romantik

Hallå där,

Regn och rusk ute varför jag valde att ge mig själv en pyjamas-dag-hemma. Eftersom jag behöver vara snäll mot min fot så blev det en dag i soffan i sällskap av en god bok. 


Jag är väldigt förtjust i Åsa Hellberg. Kanske har ni läst Sonjas sista vilja, Sonjas hemlighet eller/och En liten värld och tyckt om dem. Då kommer ni inte att bli besvikna på historien som utspelar sig i Toscana tur och retur. En romantisk komedi. Kärlek och vänskap och en hel massa annat däremellan.  

Dagens reflektion handlar om romantik. Igår såg jag filmen Askungen och idag har jag läst ut Åsa Hellbergs senaste bok och jag konstatera att Jag äntligen har fått en dos av romantik i mitt liv.

 Man tackar:-)

Må så gottHögläge

Hej och god morgon, 

Idag ska jag till sjukhus på återbesök. Stygnen skall tas bort vilket innebär att jag får lufta foten för första gången på nästan 3 veckor. Det ni, är något att se fram emot :-)

Högläge är vad som gäller för min del sedan en tid och ännu ett gäng veckor framöver. Kan tyckas vara enkelt men är jobbigt. Jag får liksom ont i mina knän. Högläge och att halta, det sliter.  

Dagens reflektion är att det normalt inte finns på kartan att sitta med fötterna på bordet. Men för tillfället är det så jag gör, både hemma och på jobbet. Känns helt fel, men är absolut nödvändigt. 

Må så gott

Malala

Hallå där,

Som sjukskriven ägnade jag stor del av mitt stillasittande åt att läsa böcker. Den sjätte och sista boken (som hanns med innan det var dags för mig att halta iväg till jobb och en någorlunda vardag) var "Jag är Malala" Den boken tänker jag berätta för er om i detta inlägg.


Det här är en mycket viktig bok. Har du inte läst den, gör det. Landet är Pakistan och flickor har inget värde. Mer finns att säga om detta och om landet Pakistan. 

Ärligt talat finns det så mycket att säga om berättelsen i denna bok. Så pass att jag inte vet vart jag ska börja.

Hemma här blev det naturligt att ha ett samtal med min 10 åring om värderingar och hur det ser ut i världen. Han var nyfiken och visste att flickan på omslaget hade skadats för att hon vill att flickor ska ha rätten att gå i skolan. 

Vårt samtal kom att handla om orättvisor i världen, om rätten till likabehandling om jämställdhet och om rätten att vara den man är. Vi pratade om allt från rätten att gå i skolan till Putins inställning om homosexuella. 

Boken var svår och hemsk men gav en insyn i hur det faktiskt ser ut och den mynnade ut i ett värdefullt samtal mellan mor och son om någonting mycket viktigt.

Dagens reflektion är att det är så sorgligt att detta är en sann berättelse. En berättelse om nutid.

Tack Malala för ALLT!

Må så gottTime to go to work

Hej och god morgon,

Efter att ha läst sex böcker och efter att ha bläddrat igenom ett stort antal härliga tidningar är det nu dags för mig att bryta sjukskrivningen och gå till jobbet. Jag har efter operation av fot varit sjukskriven i två veckor.

Det återstår egentligen 4 veckor kvar av min sjukskrivning. Tack vare försäkringskassan, kan jag nu (i förtid) börja jobba igen.

Visste ni att man kan byta ut sin sjukskrivning mot transportmedel?

Dagens reflektion: vilken tur för mig att jag har ett jobb som gör det möjligt att jobba trots att jag är halt och lytt och i behov av att vara ganska så stillasittande med krav om att ha fot i högläge.

Hade jag haft annat jobb så hade det inte varit möjligt att byta ut min sjukskrivning mot (som i mitt fall) en hyrbil med automat.

Time to go to work ..... äntligen!

Må så gott
Lättsammare

Hallå där,

Jag har läst ut en bok (igen). Denna gång var det en lättsammare bok.


Den har boken blev ett trevligt sällskap. Som en god vän på något vis. 

Den handlar i grunden om livsval och vikten av relationer till varandra. En dröm förverkligas och ett hotell öppnas. Ett hotell som erbjuder stressade storstadsbor återhämtning. 

Det fina i boken är att boken trots att den är lättsam har ett djup. Jag tyckte om att få lära känna karaktärerna i boken och tyckte att det var härligt att vara med under premiär veckan av hotellets öppnande. Det här är ingen wow bok. Det här är ändå en bok helt i min smak.

Dagens reflektion är att jag fastän jag redan innan jag läste boken visste att det gör en gott att resa bort, så förstår jag än mer hur bra det är för återhämtningen att åka till rätt ställe. 

Må så gottFruktansvärt (bra)

Hej och godmorgon alla rara,

Som ni kanske har listat ut så läser jag mig igenom stor del av dag. Jag plöjer bok efter bok, varför också dagens inlägg blir ett dagens boktips. 

Möjligen har de flesta av er redan läst boken som jag ska tipsa om. Men kanske finns det någon som måste få veta....att denna bok är fruktansvärt (bra)!


Den här boken är en läsupplevelse. Den drabbar mig och plötsligt är jag så närvarande att jag känner smärta och sorg och oro och ett stort lidande. Som läsare bjuds man in att få följa flera generationer av en släkt. Deras väg den kantas av den ena svårigheten efter den andra i ett Palestina som Israel tar makten över. Himmel och mest helvete. En gripande historia med mycket styrka och en oerhörd kärlek till de sina.  Detta är ingen feelgood bok. Den handlar om att förstå sin historia och att finnas för varandra fastän man inte är tillsammans.  

För er som känner mig så kan jag meddela att ögonen inte bara vattnades när jag läste denna bok. Det rann tårar, i en strid ström. Jösses vilken bok!

Dagens reflektion är att det inte gick annat än att tänka på hur det är ställt i Syrien när man läser denna bok. Tänk så bra vi har det!

Må så gott

Otrohet

Hallå där,

Otrohet är vanligt förekommande. De flesta av oss har någon form av erfarenhet av det. Har vi inte själva blivit utsatta eller utsatt andra så känner vi dem som drabbats eller drabbar. Det är jag ganska säker på.

Dagens boktips handlar om otrohet och hur man kan bli hel igen efter att ha gått sönder.


Den här boken är skriven av Laila, hennes otrogne make Jan är också med på ett hörn. Laila och Jan, ett par som var gifta med varandra i 25 år. De levde ett familjeliv med tre gemensamma barn. 

En dag berättar Jan för sin fru att han fått barn med en annan kvinna. Boken beskriver hur de tog sig igenom den krisen för att sen rasa igen efter att Jan ännu en gång varit tillsammans med en annan kvinna.

Boken ger de bådas bilder av samma historia, den är välskriven och den väcker en del tankar. 

Boken är på sitt sätt en självhjälps bok eftersom den ger hopp om att man kan bli hel igen fastän man gått sönder. Den här boken är läsvärd för alla. Oavsett om man drabbats av otrohet själv eller om man själv varit otrogen. I vilken livskris som helst tänker jag att denna bok har ngt att ge.

Dagens reflektion handlar om att kriser kan ge den kraft som man är i behov av att få OCH att rädsla kan ge en det mod man kan komma att behöva. Oavsett anledning till att man går sönder så tänker jag att lösningen finns i att vara sann mot sig själv.

En bra bok att tipsa om till någon som behöver läkas.

Må så gott

Medberoende

Hallå där,

Ännu en bok har jag läst klart. Jag har nämligen tid-att-läsa ....

Jag har läst Åsa Hellbergs senaste böcker. Eftersom jag tyckt om dem  så var jag nyfiken på en bok som hon gav ut redan 2009. En sann historia, sånt är jag svag för.


Det här visade sig vara en för mig "si så där" bok. Det handlar om en kvinna som faller för en man vilken visar sig vara en sexmissbrukare. Ett missbruk som jag (tack och lov) inte har någon erfarenhet av. 

Det jag fann i boken som intressant var bilden som medberoende. Något som jag kan relatera till. 

Kvinnan i boken blev medberoende och så pass sjuk att hon blev sjukskriven. Hon tappade bort sig fullständigt men höll sig kvar i denna mycket destruktiva relation. Hon blev gammal, rynkig och förbannat trött. Hon tappade energin och klarade efter en tid in i relationen inte längre av sitt jobb. 

Sjukskrivningen gjorde henne stark och hon fattar ett livsavgörande beslut som handlar om att inte låta rädslor hindra henne. Att det är hon som bestämmer vad framgång är för henne och inte någon annan. 

Boken handlar om tillit och förståelsen om att Hennes önskan inte styr de val som han gör och Hans val och önskningar inte längre styr hennes. Hon bestämmer sig att ha tillit till sig själv, det är där hon ska vara. Ett återfall till då lämnar hon honom. Den tilliten har hon till sig själv.

Boken är en sann historia och jag undrar förstås hur det gått för detta par.

Dagens reflektion är att det inte är så dumt att ge en bok man tycker är "si så där"en chans. Ser ju nu att jag fått med mig en hel del efter att ha läst denna bok.

Må så gott


Här och nu

Hej alla,

För tillfället har jag på ett sätt blivit fattig på tid men på ett annat sätt blivit rik på läs-tid.

Efter som jag är rik på läs-tid så passar jag på att läsa.

Snart ska jag tipsa er om en bok som handlar om att bli hel igen efter att ha gått sönder. Det är en sann berättelse.  Men boken  jag ska tipsa er om idag handlar om samma sak fast ändå inte. 


Detta är en lättsam bok om kärleks- och vänskaps relationer. Jag tycker om böcker som ger mig något. Den här boken handlar om att vilja leva sitt eget liv på ett bättre sätt. Den handlar om att välja bort det som varit och att försöka låta bli att grubbla ( för mycket) på det som eventuellt komma skall. Allt vi vet är här och nu. Det är livet.

Dagens reflektion är att jag gillar böcker av detta slag och att jag också förstår varför. Livet består av olika faser och jag är på rätt väg.

Må så gott

Babyshower

Hej och god förmiddag,

Igår var jag på babyshower. En babyshower som gick i blått. 


Blivande föräldrar


Några av de godsaker som det bjöds påBlöjtårta


En blivande mamma i fint sällskap av ett pyntat hem, presenter och Benny ( finaste ballongen).

Dagens reflektion handlar om skillnaden mot när jag väntade barn jämfört med att vänta barn idag. Min uppfattning är att det på min tid som gravid mer var på så sätt att det inte köptes särskilt mycket innan födseln. Man väntade med det som gick att vänta med att köpa tills dess att barnet fötts. Man väntade tIlls dess att man vet att allt gått bra. 

Idag är det helt klart inte så. Nuförtiden handlar man om inte allt så det mesta, innan barnet kommit. Man firar modern genom babyshower och vi i min familj köpte dessutom julklappar som var adresserade till de blivande föräldrarna men som var till bebben.

Man firar (ger presenter) under graviditeten och man firar (ger presenter) när bebben kommit.

Tiderna förändras och det går fort. Min yngsta är trots allt bara 10 år. 


Må så gott I väntans tider

Godmorgon på er,

Som mamma till tre barn kan man säga att jag gått i väntans tider tre gånger. 

I söndags passade jag på att fota Amandas fina mage. Amanda bär på mitt barnbarn. Mitt första. 

Dagens reflektion är att jag nu (sedan en tid) går i väntans tider igen. Och det är något jag gläds åt. Som jag ser fram emot att bli farmor. 

Må så gott

Positiva tankar

Hej du rara som kikar in här hos mig,


Denna syn måste väl alla bli glad att mötas av tänker jag. Även den suraste av dom sura blir väl glad av att se ned i backen och mötas av vitt blomster istället för av vit snö? 

Svaret på detta har jag förstås redan. Alla har inte förmågan av att bli glad av blommor. Men det har jag!

Dagens reflektion handlar om att förstå när det är särskilt viktigt att tänka positiva tankar. Jobbiga tider blir mindre jobbiga tänker jag. Jag har bestämt mig för positiva tankar.

Må så gottÖnska mig lycka till :-)

Vår i luften

Hallå där,

Vi svenskar pratar ju gärna väder. Och jag kan banne mig inte låta bli att göra just det just idag. Vilket väder!


Min dotter och jag har idag gjort årets första besök på Zetas. Vi åt lunch ute i solen. Älskar miljön som denna underbara handelsträdgård bjuder på, särskilt en solig och varm vårdag som denna.

Dagens reflektion är att man är bra fri med bil. Jösses så mycket man kan hinna med när man är bilburen och vill ta sig till många olika ställen under en begränsad tid. Dyrt färdmedel men attans vad jag har uppskattat min skruttbil idag.

Må så gott

Sliten

God kväll på er alla, 

Det är snart dags för mig att säga God natt (tidigt i kväll) men innan dess några rader om varför.

Helgen har varit fylld med en hel massa kvalitetstid tillsammans med det finaste jag har. Mina barn.

Lördagkvällen tillbringade jag med min dotter på Hamburger Börs. Vi njöt av god mat och dryck men framför allt njöt vi av Orup. Galet bra show och det blev sent ( för att vara mig).


Sen har jag spelat golf med mina söner också. Storm och kyla stoppade inte oss. Trevlig runda eftersom golf är skoj och det är fint med en aktivitet tillsammans. Men som den kylan sög musten ur mig. Som det tog tid för mig att tina upp.

Dagens reflektion är att jag känner mig sliten efter denna helg och förstår att det är ett ålderstecken. Lite för sena kvällar och tidiga morgnar. Men trevligt har jag haft. 

Tidigt i säng idag således, också det ett ålderstecken, kanske :-)

Natti natti

RSS 2.0