Blommor

Hej,
 
 
 
 

Underbara blommor, som de gör min dag.
 
Dagens reflektion handlar om att det hemma hos svärmor alltid finns något att fotografera.
 
Må så gott
 
 

Glad

Hallå där,
 
Ni alla som brukar kika in här hos mig vet att jag uppskattar förbipasserande båtar. Jag fotar väldigt många av dem också. Så snart en fin båt passerar  ropar man på mig, så att jag ska kunna fota :-)
 

Vissa förbipasserande båtar är gladare än andra. Denna båt är en glad sådan :-)
 
Dagens reflektion är att det för båtägare inte synes finnas några dåliga väder. I kyla, blåst och regn såsom vindstilla och gassande sol ger de sig ut.
 
Må så gott
 
 
 

Långärmat

Hallå där,
 
Kylan håller i sig....burrr.
 
 
 

Tre bilder, tre dagar och långärmat......jag bär långärmat :-(
 
Dagens reflektion handlar om att stå utanför och vara glad för det. Jag står utanför, tack och lov!. 
 
Må så gott

Missvisande

Hej,
 

Den här ljuvliga bilden tog jag hemma hos goda vänner i söndags. Den är oerhört missvisande kan jag meddela. Det var vackert på sitt sätt (blommor och en härlig pool på tomten är en vacker kombo) men inte ljuvligt på något sätt. Det var så kallt denna dag att jag önskat att jag haft med mig både mössa och vantar.
 
Dagens reflektion är att jag inlett min semester med en mycket kylig första vecka. Trist förstås men ändå himla gott att vara ledig. Det gäller ju att tänka positivt :-)
 
Må så gott
 

Denise Rudberg

Hej,
 
Då var det dags för ännu ett boktips :-)
 

Jag tycker väldigt mycket om Denise Rudberg och hennes böcker. Hennes stil passar mig. Karaktärerna fäster jag mig vid och jag sträckläser. Har du inte läst boken om Åse och hennes syster så kan jag tipsa dig om att göra så :-)
 
Dagens reflektion är att vi svenskar har många författarinnor att vara stolta över. Många duktiga kvinnor som kan konsten att skriva och trollbinda oss läsare. Tack alla ni!
 
Må så gott
 

Tillfreds

Hallå där,
 
 
Smultron på strå.
 
 
Högt gräs som svajar i vind.
 
Jag njuter av semester och av sommaren. Njuter av att plocka smultron tillsammans med mitt yngsta barn. Vi trär dem på strå precis såsom jag gjorde en gång för mycket länge sedan. Jag njuter av det höga gräset  som med hjälp av vinden svajar så vackert.
 
Här och nu, här och nu.
 
Dagens reflektion handlar om att känna sig tillfreds. Det är ett härligt lugn över den känslan. Vägen dit/hit har varit lång. Men nu äntligen känner jag känslan.
 
Må så gott
 

Hemma hos svärmor

Hallå där,
 
Hemma hos svärmor är det jag kallar för landet. Inte mitt landställe men väl hennes hem. Ett för mig smultronställe. Glad att få vistas där. Tror ni förstår varför......
 


Älskade blommor
 

En fågelholk av många fler.
 

Förbipasserande båtar. Något jag aldrig får nog av.
 
 
Inredningsdetaljer utomhus.
 
 
Det är inte bara jag som trivs hemma hos svärmor.
 
Dagens reflektion är att det krävs fler blogginlägg än ett för att ge svärmors hem, det jag kallar för landet, en rättvis bild. Älskar detta ställe!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oändligt tacksam

Hej och god sen kväll.
 
 
Det här är jag och jag har semester.
 
 
På den här bryggan har jag de senaste dagarna tillbringat en hel del tid. Här trivs jag som allra bäst.Jag tänker bra och är närvarande. Här och nu.
 

Vid bryggan får jag alltid sällskap. Känner mig aldrig ensam. Låt mig få presentera andfamiljen.
 
 
Svanar är oftast på väg någonstans, har jag märkt.....glad att fånga dem i bild när de passerar bryggan.
 
 
Dagens båtbild, tagen från bryggan.
 
Dagens reflektion gör jag efter att ha haft sommarsemester i exakt två dagar. Förra årets sommarsemester går inte att jämföra med årets. När jag gick på sommarsemester förra året mådde jag inte bra. Det fanns en oro inom mig, en oro som tog överhand och som jag var tvungen att leva med. En oro som styrde mina tankar, mitt liv och som gjorde mig sjuk. I år är det med lätta steg jag har semester. Jag mår bra och den där oron som formligen åt upp mig har gett sig vika. Jag mår bra, jag har det bra.
 
Redan innan jag gick på semester så visste jag, visste att jag skulle får en bra sommarsemester. Tacksam, oändligt tacksam!

Läsvärd

Hej och välkommen till dagens boktips.
 
Jag har gjort det igen. Jag har läst ut en bok, en riktigt bra bok.
 
 
Moa Herngren har gjort det igen. Igen har hon skrivit en bra bok. En sträckläsarbok eftersom den fångar en.
 
Den handlar om relationer. Svårigheter med att tillåta sig att älska någon annan fastän sorg och saknad är stor. Svårigheten att bli kär i någon som saknar sin avlidna hustru och som bär på en stor sorg. Svårigheten med att veta att man skall dö. Dö ifrån sin käresta och sina älskade barn. Bara lämna dem utan att ha valt det själv och mitt i detta ändå välja att göra så.
 
Boken är läsvärd. Innehållet i boken kan de flesta av oss sätta oss in i och några av oss kanske har upplevt det som berättas. Oavsett om så är fallet. Det kan drabba oss eller någon vi håller kär.
 
Kärleken är evig.
 
Dagens reflektion handlar om lyckan att ha ett gäng lata dagar framför sig. Det är jag värd och jag ska njuta.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Familjemedlem

Hej och god morgon på er,
 
Glad att det är fredag är jag! Att det regnar stör mig inte ett dugg, för jag har gått på ledighet :-)
 
 
På mitt köksbord just nu
 
Dagens reflektion är att jag efter gårdagskvällens studentmottagning hos Gudsonen känner mig fylld av energi. Det är fint att känna samhörighet, att känna sig som en familjemedlem, också i annan familj utöver sig egen. Jag känner mig lyckligt lottad.
 
Happy friday
 
 
 

Alltså

Hallå där,
 
Alltså......
 
 
 
 
 
Jag gillar blommor. Jag finner förbipasserande båtar mycket rogivande. Jag njuter mer än gärna av ljumma ljusa sommarkvällar. Jag uppskattar att få äta en måltid utomhus och aldrig smakar kaffet efter maten godare än just då.
 
Dagens reflektion handlar just om kvällar som omfamnar en med en här och nu stund. Kvällar som får en att varva ned, att andas och att må riktigt gott. Kvällar som inte blir som man planerat. När den blir så mycket bättre.  Alltså....
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar i bild

God sen kväll på er alla,
 
I kväll efter en lång instängd arbetsdag så fick jag njuta av en fantastisk fin kväll. Sol och sommarvärme, så härligt! Jag tycker själv att jag lyckadt fånga sommaren i bild.
 

Dagens spegelbild
 

Blå himmel och fåglar i skyn.
 

Lupiner som jag planterat i svärmors slänt.
 

Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att jag känner mig mer än redo för sommarsemester. Redo att få känslan av helg alla dagar i veckan. Det blir fint det.
 
Natti natti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milstolpe

Hej och god förmiddag,
 
 
 
Igår var det en stor dag eftersom en av männen i mitt liv tog studenten. Jag är en mycket stolt mamma!
 
Dagens reflektion är att "ta studenten" är en av de händelser i livet som är att betrakta som en milstolpe. Vi har  sedan tidigare bockat av grund, mellan och högstadiet. Nu kan vi även bocka av gymnasiet. En milstolpe som handlar om ett bokslut och en nystart.
 
Må så gott
 
 

En bra och en mindre bra

Hallå där,
 
Jag fortsätter med boktips. Mitt läsande håller i sig. På något sätt lyckas jag med att alltid ha en bok som jag läser. Det är mysigt att gå in i en berättelse, en annan berättelse än sin egen.
 
 
En bra bok är denna som Denise Rudberg skrivit. Detta är hennes tredje i genren "Elegant Crime". Jag tycker om hennes sätt att skriva och jag är förtjust i karaktärerna. Nu hoppas jag på en fjärde.
 
 
En mindre bra bok att läsa är Catharina Ingelman-Sundbergs " Låna är silver att råna är guld". Många har jag förstått finner den vara en riktigt trevlig bok. Men, jag kan inte för mitt liv förstå hur det kan vara okey för äldre att utföra diverse stölder och rån. De utför kriminella handlingar för att ge till dem som är i behov av möjlighet till en bättre pension eller ett bättre liv i äldrevården. Måhända tar jag boken på för stort allvar. Men jag gillar inte handlingen överhuvudtaget.
 
Dela gärna med dig om du läst någon av dessa böcker. Kanske är du av helt annan åsikt än mig :-)
 
Dagens reflektion handlar om lyckan att få slå sig ned och lapa sol efter en lång dag på jobbet. Älskar fina försommarkvällar.
 
Må så gott
 
 
 

Om dem tar vi om hand

Hallå där,
 
 
 
Varje år ser det ut exakt så här. Varje år får svärmor påskliljor från en handelsträdgård. Påskliljor som inte blivit sålda. Om dem tar vi om hand. Vi klipper ned dem och planerar lökarna i ny jord, vi planterar dem alltid i sjok. Och varje vår så njuter vi av gult och grönt ögongodis.
 
Dagens reflektion handlar just om att ta om hand. Varför kasta en påskilja som blommat ut när man kan få den att blomma igen år efter år efter år? (om man har möjlighet att gräva ned löken/lökarna någonstans vill säga)
 
Må så gott
 
 
 
 

RSS 2.0