Glad över

Hej på er, Vardag igen för lillfisen och mig. Då det var inplanerat APT för personalen på dagis så hämtade jag Melker kl. 16.00 idag. - vad sen du är mamma! - mamma är inte sen älskling, mamma är faktiskt tidig - men Melker har du odlat potatis i strumpan ? - fniss fniss, ja det har jag :-))
Glad över att hämta lillfisen tidigt.Så fort jag kom hem satte jag på min digitala fotoram. Jag har nämnt den tidigare men den är värd att nämnas igen. jag älskar den! Den står i köket och livar upp tillvaron genom att visa olika bilder från kamerans minneskort. Bilder från i sommar samt bilder från Marie & Peters bröllop. Att ha sällskap av den i köket gör mig glad.Dessa tidningar är nya för mig och för dagen. Låg i mitt fack på jobbet. Jag är glad över att ha vänninor att byta tidningar med. Dessa ska jag i kväll njuta av att bläddra i.

Trevlig kväll önskar jag er alla.

Jag och SarahDå var det måndag och dags för mig att börja arbeta igen efter 14 dagars välbehövd semester. I bilen får jag sällskap av Sarah Dawn Finer. Tillsammans med henne i högtalarna samt med den energi jag bär med mig från bröllopet i helgen ska jag åka till jobbet. Det känns helt ok. Hösten kan komma nu, jag känner mig redo för den.

Det blir en bra dag idag. Hoppas ni alla känner så.

En dag att minnas

Marie och Peter ingick igår den 29 augusti äktenskap. De bjöd oss på ett fantastiskt vackert bröllop och på festernas fest. De bjöd oss alla på en dag att minnasHär står gästerna (mina fina vänner) redo med såpbubblor i väntan på att brudparet skall komma ut ur kyrkan.Marie med sin Peter / Peter med sin Marie
Sirpa och Viktoria står på bryggan i väntan på att brudparet skall komma åter efter fotografering.Viner stod på önskelistan och så fick det bli. Karren och Klas ordnade denna fina present. Viner att lagra till brudparet från tjejligan med respektive.  Åter efter att ha blivit fotograferade. Så fina så fina.FamiljeporträttPå Waxholm tre intogs förätt samt dessert och bröllopstårta. Middag intogs på Nyckelviken. Upplägget var suveränt bra.  Efter middag på Nyckelviken steg vi åter omborg på båten. Då var det snart dags för festernas fest. Bilden är tagen från bryggan på Nyckelviken. Som ni ser hade vi tur med vädret. Bilden får tala för sig själv.


Tack snälla Herr och fru Blomqvist för att vi fick vara med er på er stora dag.

Reflektion: igår under festernas fest satt jag och kikade på mina vänner med sina respektive och kände sådan oerhörd glädje. En glädje över att jag är lyckligt lottad som har just dessa människor i mitt liv. Tack snälla Marie, Peter, Karren, Klas, Viktoria, Henrik, Sirpa, Anders, Helene och Christer.


Tillägg: kom på (några timmar senare efter att jag skrivit detta inlägg) att ni som inte vet kanske vill veta att paret vigdes i Ekerö kyrka. Waxholm tre hämtade upp oss alla vid bryggan nedanför kyrkan.Det blir en lång lång dag

God morgon på er alla,
väckarklockan ringde kl. 06.30 då jag hade tvättstugan inbokad mellan 07.00-11.00. Bröllop ska vi på idag och åker hemifrån kl. 11.30. När vi kommer hem visar sig :-)) Vad jag vet redan nu denna tidiga morgon är att vi har  en lång lång dag framför oss. En dag utan vattenfast mascara, inte bra. Glömde köpa. Jag får ta med mascara och fylla på då jag är säker på att jag kommer att lipa i kyrkan. Något annat jag känner mig säker på är att dagen kommer att bjuda på många skratt. När jag skrattar gott har tårarna en benägenhet att vilja vara med. Fasiken att jag glömde vattenfastmascara!!!

Ha en bra dag alla ni läsare som kikat in. Nytt inlägg troligen imorgon möjligen senare, det får visa sig.


Barnfritt

Ett sent inlägg kommer härDenna vägskylt passerar man när man åker hem till svärmor (det vi kallar landet). Lite rolig vägskylt, tycker jag. Vi har ikväll varit där på ett blixtbesök. Vi lagade god middag, fikade och pussade och kramade på våran lilla fis som stannade kvar. Han ska sova hos farmor & Leif och kommer hem på söndag morgon. Marcus är hos sin pappa och Malin har som bekant flyttat hemifrån. Barnfritt hemma hos oss med andra ord. Barnfritt med anledning av att Marie Ångström i morgon blir Marie Blomqvist. Vi skall på bröllop och se Marie äkta sin Peter.

Natti Natti


Dagens fråga

Hej hopp,Fin bild (tycker jag) på Lavendeln i min rabatt på baksidan som fortfarande lyser upp fint.Dagens fråga är : vad är det för något som ploppar upp i min rabatt?  (se bild)
Vill inte rensa bort förrän jag vet vad det är för något.

Min torsdag har jag ägnat år sysslor hemma. Både inne och ute samt har jag läst ut Mari Ljungstedts bok "I denna ljuva sommartid" Hon skriver bra böcker tycker jag.

Jag har hockeykörningen och skall hämta grabbarna på Scaniarinken kl. 22.00. Blir en sen kväll för mammaxtre.

Ha det gott alla besökare

Nicke Nyfiken

Gokväll alla ni som kikat in,Tack och lov för regnkläder, stövlar och paraply dagar som denna! Jag och Melker bestämde oss för att åka in till Stockholm för att äta lunch och gå på bio. På bilden ser ni Melker på väg till tunnelbanan.Efter lunch på Mac Donalds var det dags för biobesök. Melker fick välja film och valde Nicke Nyfiken 2. Popcorn var ett krav han hade, så det mumsade vi på under filmen. Melker är 4,5 år och jag kan tycka att historien i filmen var lite svår för honom att förstå. Vid några tillfällen blev han rädd då det var lite läskigt. Han var dock nöjd efter filmen och tyckte att den var bra.Jag sitter i vardagsrummet och bloggar. Bilden visar vad jag har framför mig. Marcus spelandes WII.

Under min semester har jag valt att inte logga in på min jobbmail. Ett val jag gjort för att kunna njuta av min ledighet och inte slukas upp av jobb. Jag vet Viktoria,  jag ska gå in och läsa Karrens mail :-)) Under min semester har jag kontaktats två gånger av min ersättare. Idag var en av dessa gånger. Blir en tung höst för oss, det visste jag,  men idag kom det över mig. Nåväl på måndag iträder jag mig rollen som chef igen. Tills dess ska jag fortsätta vara ledig... fastän det är svårt. Jag gick igång direkt och började fundera och analysera. Jag ska åtminstone göra mitt bästa av de dagar av ledighet som återstår. Försöka duger som det så vackert heter....

Vi hörs snart igen, ni som vill.

Musiktips

God Morgon ,Missade ni Sarah Dawn Finer på fyran den 23 augusti, gå då in på tv4.se och klicka nyhetsmorgon. Där kan ni lyssna på "For a friend". En måste köpa cd!

Ha en bra dag alla

Tankat energi

Vilken sommardag det har varit idag. Jag har fått massor gjort här hemma men har även unnat mig att njuta av denna underbara sol. Idag har jag funderat massor på mig och mina känslor, mitt liv och framtid. Befinner mig förhoppningsvis mitt i livet just nu och har lång tid kvar till pension. Jag strävar efter balans i livet och har funderat på hur jag ska nå detta. Livet i stort har tankarna som farit runt i mitt huvud idag handlat om.Ibland hinner man massor på hyfsad kort tid. Det har jag gjort denna kväll. Jag hade hockeykörningen idag. Efter att ha släppt av grabbarna på Scaniarinken for jag iväg till inredningsbutiken "I mitt hem". Bokstäverna jag beställt hade kommit. Bilden ovan tog jag inne i butiken. Därefter tankade jag bilen för att kunna fortsätta färden hem till Marie KJ. Åkte till henne på vinst och förlust. Hon var hemma och bjöd på en kopp kaffe och trevligt sällskap. Hos henne tankade jag energi, tack Marie KJ! Sedan åkte jag till Scaniarinken för att kika lite på ispasset. Efter att ha kikat en stund åkte jag till IcaMaxi och handlade. Tillbaka till Scaniarinken för att hämta hem grabbarna. Det var min kväll det :-))

Dagens reflektion: Tänk att det ska vara så svårt för mig att vara i nuet.  Kom på mig själv att jag tänkte att min semester snart var slut. Sen slog det mig att det bara är tisdag idag och att det således är mycket kvar av veckan.

Jag känner att det har varit och (fortfarande) är en för mig välbehövd semester. Jag trivs att gå hemma och skrota :-))

Natti Natti

Väg 225 mot Nynäshamn

Väg 225 mot Nynäshamn är vacker så det förslår. Om det inte vore för de förbannade hastighetskamerorna som dyker upp längs vägen vore denna väg min absoluta favortitväg.Under en längre sträcka pryddes båda sidor av vägen av undebart blommande Ljung. Det var slående vackert.Vid Sorunda pryddes vägen av ett hav av underbart vackra Solrosor. Även det slående vackert. Utöver detta vackra bjuder vägen på väldigt vackert landskap.Här på Ösmo Plantshop åt jag frukost imorse. Har ni inte besökt denna plantshop så rekomenderar jag er att stanna till där om ni har vägarna förbi. Att äta frukost i denna underbara miljö var mysigt och rogivande.

Mitt främsta mål för dagen var att besöka min Mormor & Morfars grav. Därav anledningen till mitt besök i plantshopen.
Där köpte  jag en bukett kärleksört samt en sten. Ni som följt denna blogg vet att jag tre gånger sedan min mormor avled  planterat Kärleksört vid graven. Två gånger har kärleksörten tagits bort. Jag kunde inte annat än att förvänta mig att även mitt tredje försök misslyckats varför en bukett Kärleksört var ett lätt val för mig att handla med mig.Vad jag började gråta när jag såg att Kärleksörten hade fått vara kvar. Finns inga ord på de känslor som poppade fram inom mig. Jag satt vid graven och grät Krokodiltårar. Äntligen hade jag lyckats! Jösses vad skönt! Vad mormor skulle ha velat detta! Kärleksört planerad vid graven samt även i vas :-)) Jag är lycklig!Denna sten kunde jag inte låta bli att köpa med mig. Nu pryder den graven så fint. På vägen hem fortsatte jag att gråta. Fanns ingen hejd på tårarna. Solglasögonen kunde jag inte ha på mig då de immade igen, inte så bra när man kör bil.
På vägen hem stannade jag förbi med en bukett blommor vid min fars grav. Kunde inte låta bli att le när jag såg att någon av mina systrars barn köpt en likadan sten som jag köpte till mormor. Älskade morfar stod det på den.

Marcus har börjat skolan idag. När han kom hem från skolan sa han några kloka ord
- skönt att skolan har börjat igen. Jag har två år kvar till gymnasiet. Om skolan inte börjar så tar den heller inte slut någon gång. Så ser jag på det!

Kram till er från en kvinna som tycker att det är skönt med ledighet.

Skön söndag

Hej på er,Dagens båtar får bli dessa två.  De passerade svärmors tomt precis när det var dags för oss att åka hem.

Jag har haft en otroligt skön söndag. Har till största del av dagen suttit ute i solen och njutit av att höra, och se båtar passera samt har jag läst Camilla Läckbergs "Sjöjungfrun". Den har jag fått av Viktoria.  Började läsa boken igår och kunde inte sluta läsa. Melker har varit i behov av att ta det lugnt idag varför det blev möjligt för mig att läsa ut boken. Som de flesta av er vet så skickar jag vidare böcker jag läst. Någon som vill ha den?

På vägen hem från landet åkte vi som vanligt omvägar då Kärleken skulle visa hus och områden för mig. Tanken om att flytta måste mogna fram som sagt... I Blombacka fanns det ett fint hus till salu. Nära till Scaniarinken och till centrum var det därifrån vilket är optimalt. I Pershagen finns ett hus (renoveringsobjekt). Läget är dock perfekt och jag tror att jag skulle kunna trivas i det området.

Well well, fortsättning följer.... Först ska tanken som sagt mogna fram :-))

Stanna i nuet

Här kommer ett sent inlägg från en trött kvinna som idag försökt ha som mål att stanna och njuta av nuet.Dagens fynd hittade jag på Trosa Klädhus som har rea. För endast 200 kronor blev denna fina min. En liten stund denna eftermiddag tillbringade vi på bryggan för att fiska och för att njuta av miljön. Melker är en baddare på att kasta ut flötet. Tålamodet är det sämre med :-))En av många båtar som passerade svärmors tomt denna dag.

Fortsatt trevlig helg önskas er alla.

Hustomte

God eftermiddag alla,

 

Idag har lillfisen varit på dagis mellan kl. 09-12.00. Under tiden for jag iväg för att hämta mitt pass. Jag passade då på att åka till Malins jobb för att lämna ett gäng glas till henne, glömde ta med dem till henne igår. Innan jag styrde kosan hemåt slank jag in på min favoritaffär MQ. Där gjorde jag av med lite pengar. Handlade i princip bara till mig själv, like it! Som ni ser i påsen så överaskade jag mig själv genom att inte köpa svarta kläder. Fick bli vinrött istället.

Anne-Maries pappa är våran Hustomte skulle man kunna säga. Han är en händig  & hjälpsam pensionär. I dag när jag och Marcus skulle börja montera ihop ett nyinköpt skrivbord kände jag att paniken kom till mig som ett brev på posten. Bestämde mig snabbt för att gå över till Hustomten och fråga om jag fick köpa hans tjänster :-))
I skrivande stund får Marcus sig en lektion av Hustomten i hur man monterar ett skrivbord enligt gängse instruktion. - Jag vet,  jag är hopplös! Dock står jag för det.

Nu skall jag börja packa inför kvällens resa till landet. Ha det gott alla denna blåsiga fredag.

Herrejösses

Gokväll på er alla, jag har haft en bra dag  idag.Jag har även haft en bra kväll då jag hjälpte Malin att transportera saker till den lägenhet hon hyr i andra hand.  Varför det var bra är för att jag nu känner en oerhörd lättnad. Nu har jag varit hemma hos henne. Jag vet nu att lägenheten är fin och att området verkar vara helt ok. Hennes pojkvän Raginal som också var med ikväll har jag fått ett gott intryck av. Det känns såklart  också bra för en orolig mamma.

Herrejösses,  ett av mina tre barn har flyttat hemifrån....

Hur svårt kan det va!?
Nu är den inhandlad och hänger på en galge i väntan på att vintern ska komma. Några av är kanske tycker att detta inköp gjorts galet tidigt då sommaren ännu inte är slut. Som den trebarnsmamma jag är har jag lärt mig att man måste vara ute i god tid. Är man inte ute i god tid tar bra kläder slut. Anne-Marie vet jag jag talar om, hon tänker som jag :-))

De senaste åren har jag i augusti månad efter att KapAhls rabattkupong på 25 %  (på valfritt barnplagg)dimpit ned i brevlådan åkt just dit och inhandlat vinteroverall. 25 % är inte att förakta och deras vinteroverall är suveränt bra för barn som LEKER. Pengarna jag sparar in på rabattkupongen gick åt till inköp av fodrade byxor samt en tröja. Tre plagg till lillfisen för en bra peng. Således är både jag och KapAhl är nöjda och glada.Här sitter jag precis just nu och skriver mitt inlägg. Jag har det bra. Solen letar sig fram till våran tomt och strålarna värmer skönt och kaffet smakar bra. Jag har lämnat lillfisen på dagis. Har lovat att hämta honom kl. 12.00. Då har han fått leka av sig mellan 09.00-12.00. Trots att jag sitter här hemma en torsdag och har möjlighet till egentid är det som att jag inte kan njuta fullt ut. Har så svårt att tillåta mig att njuta och ta det lugnt. Får dåligt samvete så det förslår. Vad är det för fel på mig kan man undra.  Hur svårt kan det va!? Innan jag steg upp imorse bestämde jag mig för att  blogga lite samt njuta av en kopp kaffe efter att ha lämnat Melker på dagis. Därefter ska några fönster putsas. Sen, ska jag tillåta mig att njuta av solen för en stund. Tack och lov var Melker nöjd med att gå till dagis. Har så svårt att ha honom på dagis när jag går hemma och skrotar. Jag behöver egentid om än för en timma eller två. Jag intalar mig att han behöver leka av sig på dagis, att han mår bra av det. Han som varit hemma nästan hela sommaren behöver skolas in lite smått..... Nej, slutskrivet om detta för nu. Ska nu uppdatera mig på andras bloggar (tycker jag är kul) sen ska några av våra fönster putsas banne mig :-))

Nytt inlägg kommer med all säkerhet ikväll.

Skrota hemma

Hej på er, idag hade jag och mina söner inga som helst planer för dagen. Tror bestämt att vi alla tre behövde en dag att gå hemma och skrota på. Härligt att kl.10.00 en onsdag förmiddag kunna gå i morgonrock... Antar att det är härligt för att tillfälle sällan ges. Förstår självklart att det är därför vi kan njuta.Kärleken som försöker få mig att mogna i "köpa tomt & hus" tanken tipsade mig om en sida som jag skulle gå in på. Fagerdalen Hem  (Modern D1). Smart drag av honom då huset liknar mitt favorithus.Dagens uppmuntran till mig själv.Då har den äntligen kommit i brevlådan. Denna skall vi bläddra i tills dess att det kommer en ny utgåva. Att slänga den i pappersinsamlingen vore som att begå en synd.

Jag är väldigt bra på att vara ledig (åtminstone idag är den sådan dag). Jag har läst ut boken jag nämnde i gårdagens inlägg. Den var väldigt bra. Kunde bara inte sluta att läsa. Jag har njutit av solen och försökt koppla av. Ska ha middagsmaten färdig när Kärleken kommer hem, samt ska jag även göra någon nytta inomhus. Fastän det är svårt när vädret är strålande som idag.

Igår behövde jag inte ta hockeykörningen varför det inte blev något inköp av vinteroverall. Men ikväll, då skall det bli av.

Soliga hälsningar till er från mig

Hemmafru

Hej alla, jag har semester och börjar arbeta igen den 31 augusti. De somrar jag har tidig semester har jag för vana att ta semester i slutet av sommaren. Så blev det även i år. Dock skall jag erkänna att jag tänkte tanken att ta tillbaka min semesteransökan. Jag valde att ta semester, kom fram till att jag behöver vara ledig (moget)  Idag har jag känt mig som en hemmafru. Den känslan har idag passat mig mycket bra :-))Medans Melker var på dagis (mellan kl. 09.00-12.00) passade jag på att ta ned Malins "flyttahemifrån" saker från vinden. Malin sov för första gången i sin lägenhet natten som var. På torsdag har jag lovat hjälpa henne att köra dit de saker hon behöver. Hon hyr en tvåa i andra hand varför säng och annat får stå kvar i hennes flickrum. Vi har de senaste födelsdagarna och jularna köpt för henne tråkiga presenter och julklappar. Bra att ha när man flyttar hemifrån saker har hon fått av oss. Imorse när vi pratades vid i telefon förstod jag att hon nu är glad för allt detta tråkiga hon fått. Visste väl det, som Melker skulle ha sagt :-))Jag har fått låna boken ni ser på bilden av min granne Anne-Marie. Eftersom jag är en periodare av att läsa böcker (handlar om tidsbrist) så frågade jag om hon hade tålamod med att det kunde ta lång tid för mig att läsa den. Har idag börjat läsa boken och har hunnit till sidan 141. Jösses vad bra den är! Längtar tills jag får slå upp sidan 142 för att fortsätta....

Jag har en köttfärssås på spisen som står och puttrar. Kärleken har lärt mig att en köttfärssås smakar bäst om den får puttra länge, länge. Hoppas nu innerligt att det kommer att smaka bra. Vet självklart att det är fler faktorer än puttrandet som gör om den blir god eller inte. Matlagning är som de flesta vet inte min starka sida.

I kväll är det jag som har hockeykörningen varför färden går till Scaniarinken. Jag skall passa på att handla på IcaMaxi då kyl och frys behöver fyllas på. Vidare har jag som mål att inhandla en vinteroverall till Melker. Titta på träningen avser jag också att hinna med.

Tack för att du kikat in och läst detta inlägg. 


Kompledig

Hej på er, idag har jag varit kompledig. Melker fick välja om han ville gå till dagis eller vara hemma. Han ville vara hemma.Jag har fått en massa utfört här hemma idag, Bland annat har jag klippt gräset på fram- och baksidan. På baksidan har jag med hjälp av Marcus lyckats ta bort en ful stenmur som fanns på plats när vi flyttade hit. Jag har drömmar om våran baksida som jag någon gång skulle vilja förverkliga. Helst nu såklart! Frågan är om det någonsin blir aktuellt eftersom kärleken letar hus eller tomt åt oss.....Väcker inte denna bild barndomsminnen så säg!? Kan så väl komma ihåg när jag och mina syskon fyllde saft i glas och la in i frysen. Numera finns det praktiska behållare att fylla med vätska. Pinne med en liten behållare i pinnen som fångar upp det som smält. Bara att dricka det smälta ur pipen. Nu har vi fyra glassar på gång i våran frys.

Melker och Max sitter i skrivande stund och tittar på Bolibompa. Till allas våran lycka är Nassim Al Fakrir tillbaka. Han är bara så himla bra som programledare i Bolibompa. En naturbegåvning. Välkommen tillbaka säger vi till dig Nassim. Inte för att du läser detta , men ändå. Måndagar är Nassims dagar i Bolibompa.

Nu väntar tvättstugan för min del. Ha det gott alla läsare. Nytt inlägg imorgon för er som vill.

Dagens grattis

Grattis Grattis GrattisIdag fyller min lillasyster Jessica 30 år.  Stort grattis till dig Jessie!

Vi är åter hemma i radhuset. Vägen hem kördes via Nykvarn. Kärleken passar på att försöka sälja in olika områden till mig var gång vi åker hem från landet :-))

Ha det gott alla.

Träningsfri lördag

Marcus hade ingen träning idag vilket innebar att vi kunde åka till landet. Trots en tur till Västerhaninge natten som var, för att hämta hem kärleken från en kräftskiva,  valde vi att gå upp tidigt för att komma iväg till landet i bra tid.Inget lördagsgodis om man inte äter upp lunchen.... Som ni ser hade vi bra väder. Dagen för min del har ägnats åt att arbeta på tomten men även åt att njuta av solen. I skrivande stund regnar det. Lite mysigt att ligga i sängen och lyssna till ljudet av regn.Middag hos svärmor som så många gånger tidigare denna sommar. Till kaffet bjöds det på tårta. Vi är bortskämda så det förslår.

Jag älskar livet på landet.  


Solros

Marie KJ s vänninas nya kille beskrev  för lite sedan Maries blogg som en tantblogg. Jag håller förstås inte med honom  alls! Vilken beskrivning han skulle göra av min blogg har jag  förstås ingen aning om. Jag har ingen specifik inriktning på min blogg som många andra har. Jag skulle nog beskriva min blogg som en vardagsblogg. En blogg som handlar om allt och ingenting. Genom Maribels blogg länkade jag för lite sedan mig vidare till en blogg jag var nyfiken på. Soltorp hette den. I den bloggen hittade jag en annan blogg som jag tyckte ännu mera om. Allt och inget med Jeanette hette den. Det är roligt att gå in på andras bloggar för att få inspiration. Herrejösses vad endel bloggar har många läsare. Hittade en idag som hade över 300 läsare, bara idag.  Helt otroligt!I gårdagen inlägg var det bilder på taklök och idag är det en bild på en solros. Jag har inga gröna fingrar men skulle väldigt gärna vilja ha det. Förra året planterade jag och Melker solrosfrön hemma i rabatten. Det blev några superfina solrosor i rabatten det året.  I år glömde jag fullständigt bort att så frön. Döm av min förvåning när vi upptäckte att fåglarna sett till att vi fått en solros i asfalten utanför vårat gamla sopskåp. Lite kul! Gud nåde den som öppnar skåpdörren....

Morgondagens inlägg kommer inte att handla om någon växt eller blomma, jag lovar :-))

Nu skall jag njuta av det senaste numret av tidningen Family Living. En inredningstidning som jag tycker kommer ut på tok för sällan. I väntan på att kärleken (som är på kräftskiva i Västerhaninge) ringer för att bli hämtad ska jag försöka sussa gott.
Trevlig helg.

Taklök

Dagens inlägg få komma att handla om taklök. Jag har en förkärlek till denna underbart coola lök.Hammarbytaklök heter denna som jag planterat i en zinkbytta. Jag väntar med spänning på att se den svämma över i byttan.Vad denna taklök heter vet jag tyvärr inte. Vill minnas att jag fått den av min granne Anne-Marie. Jag har planterat den i en mindre kruka. Tycker denna taklök är riktigt häftig. Vill att den ska svämma över i krukan nu! Anne Marie har taklök i två olika krukor och hon har lyckats enormt bra med sina. Tålamod är bra att ha även när det gäller taklök. Tålmodigt skall jag vänta :-))

Innan klockan blivit 19.45 sov båda mina söner sött. Marcus var helt slut efter 4 heldagar på hockeyskolan och Melker efter fyra heldagar på dagis. Båda har innan denna vecka haft ledigt länge.  Det tar på krafterna med vardag.
Malin däremot skulle jag inte tro sover sött ännu. Hon är i Göteborg och slår klackarna i taket.

Nu skall jag stänga av datorn och börja göra kväll. Sov gott  & God natt.

I MITT HEM

På lunchen åkte jag iväg för att vinna lite tid. Bilen behövde tankas och jag ville undvika att behöva göra detta på väg hem från jobbet. Då passade jag även på att åka till en inredningsbutik jag varit nyfiken på länge. I MITT HEM heter den. Om jag förstått saken rätt är det en tjej som förverkligat sin dröm genom att öppna en inredningsbutik i sitt eget hem. Källaren har hon omvandlat till en butik. Några av er som läser detta inlägg har redan varit där vet jag. Men för er som inte hittat dit ännu så är adressen Brinkvägen 4  Hagaberg i Södertälje. Värt ett besök om man letar efter något som inte finns i de vanliga affärerna.Detta fågelbad på stativ köpte jag med mig hem. Gjorde även en beställning, är ju tokig i bokstäver. Hon hade så fina stående bokstäver som jag bara var tvungen att beställa.Malin kom hem en sväng ikväll. Bilden visar att lillebror snart växt om storasyster.

Malin har fått ett andrahandskontrakt på en tvåa i Södertälje. Hon får nycklarna ikväll. Ska hjälpa henne nästa vecka att köra grejer. Kul för henne. Jag är glad över att hon ska bo ensamen. Viktigt att veta att man klarar av detta innan man blir sambo. Tror jag iallafall. "I mitt hem" kan även hon säga från och med nu :-))

Detta inlägg har tagit toklång tid att skriva. Dumma dator som krånglar...

Tackar

Denna dag blev inte lika stressig som den igår. Tack och lov! Till er som lämnat kommentarer i gårdagens inlägg tackar jag allra ödmjukast. Jag måste ta tag i detta jag vet, så svårt bara!Efter en arbetsam dag på jobbet kunde jag  ändå sluta i bra tid vilket var perfekt. Kärleken hade hämtat fisen på dagis och lagat middag när jag kom hem vilket var toppen. Var bara för mig att byta om, äta middag och bege mig till Scaniarinken för att gå på föräldrarmöte. Grabbarna var på is när jag kom till Scaniarinken så jag hann kika lite på träningen innan mötet startade upp. Det var kallt i ishallen. Lite kul att säsongen drar igång igen (trots att det är för tidigt egentligen).

Nu sitter jag i soffan med kärleken bredvid. Varsin laptop har vi i våra knän, lite trevligt :-))

Fisen och Marcus sover. Snart gör även jag det. Sov knappt någonting natten som var.

Ha det gott


Hantera stress i vardagen

Hej alla,

Idag har vardagen blivit alltför tydlig. All känsla av ledighet och harmoni övergick till något som jag måste lära mig att hantera. Till något som jag inte längtat efter nämligen en stressig vardag. Lämning tidigt på dagis. Skjutsa Marcus till Hockeyskolan. Jobba. Tillbaka till Scaniarinken för att hämta upp Marcus som  inte var klar. Klockan var massor då vi hade våran lilla fis på dagis som också skulle hämtas. Marcus fick skjuts av annan föräldrer hem. Iväg till dagis. Hem för att laga mat. Sprang iväg på styrelsemöte. Skulle haft med mig fika. Hann bara brygga kaffe, hade inga godsaker i frysen och hann inte stanna för att handla med mig något.Vardag igen med andra ord. Jag mår inte bra av denna stress. Måste lära mig att hantera den på något sätt. Har redan en massa måsten här hemma som jag bara vill/måste ta tag i.  Nu ska jag ta ett djupt andetag och försöka koppla av innan John Blund slår till. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och möten (suck!)

Hemma igenFörmiddagen tillbringades nere vid båtbryggan. Melker som fått ett eget fiskespö testade sig fram. Jag njöt av solen och kärleken jobbade på tomten. Marcus och Ante spelade golf. Efter lunch var det dags att åka hemåt. Marcus började hockeyskola idag och vi hade en tid att passa. Av texten att döma verkar allt rosenrött och det var det inte... Melker var ganska så bråkig och tråkig både vid bryggan och under lunch. Tålamod är bra att ha, önskar att jag hade just detta.Denna bild får symbolisera det faktum att vi är hemma igen. Denna fina har jag placerat i vårat vardagsrum. Köpte en sådan till Marie KJ när hon fyllde år. Var jag bara tvungen att ha en likadan:-))När Marie KJ fyllde år fick hon även en sådan hjärtformad skål som ni ser på bilden. När Pernilla som köpte skålen skulle beskriva paketets innehåll sa hon att det var "något som alla kvinnor behöver men inte vet om det".
Så rätt hon hade! Nu har jag en egen skål att ha min ringar i.  Skålen är placerad i badrummet. Aldrig mer behöver jag fundera på vart jag lagt mina ringar.

Ha det bäst.

Snart vardag igen

Ibland händer det att ingenting blir som man planerat för dagen. Idag är en sådan dag.Efter en ganska trist och tråkig förmiddag var det trevligt med middag hemma hos svärmor. Som ni då förstår ni som följer min blogg så åkte vi ut  till landet igen. Ville dra ut på livet på landet, lite till. På måndag är det vardag igen.
Med vardag på schemat blir det inte lika naturligt att träffa svärmor,Leif och Ante. Det känns trist.Jag sitter i soffan bloggandes och ätandes chips. Gott så gott är det. Onyttigt så onyttigt är det också....Ante och Marcus ser ni på bilden spelandes spel på mobilen.
Det höll inte på att bli någon golfrunda för Marcus del idag. Mitt fel och jag hade ett stygn av dåligt samvete. Men nu blev det en kvällsrunda för honom i allafall då Ante ville spela. De är i skrivande stund ute på banan. Tack ,tack, tack Ante!

Sköt om er alla och njut av sol och värme.

Fredagsmys

Upp med tuppen även denna fredagsmorgon.
Hade bokat tvättstuga mellan 07.00-11.00. Mattläggaren kom i morse och gjorde ett bra jobb. Vi är mer än nöjda med mattan. Har idag varit på passenheten och beställt nytt pass. Hunnit med lite annat också. Tyvärr har jag varit på dåligt humör idag, trist.Fredagsmys kan man säga att vi haft i kväll. Familjen Westberg bjöd oss ikväll på kräftor samt andra godsaker. Har blivit till en trevlig tradition med kräftor hemma hos familjen Westberg. Även i år kunde vi sitta utomhus. Tack snälla ni för en trevlig kväll.

Natti Natti

Glada av olika anledningar

Målet för dagen var en båtutflykt till den plats där vi var när Melker skadade handen. Upp med tuppen för att komma iväg tidigt, ett måste om man vill vara säker på att få den plats man vill ha :-))Melker och jag gosar.Marcus fiskar och Melker ritar och lyssnar på musik.Bröderna gosar. En fantastisk dag hade vi. Vädret var oslagbart bra och platsen vi valt så vacker att det förslår.Tidigt eftermiddag var vi tvugna att bryta upp då Marcus hade tidig träning. På bilden ovan ser ni en glad Marcus som dagen till ära fick köra båten (där det var utom risk för grynnor). Ingen av oss ville åka därifrån,  men har man tider att passa så har man.På bilden ovan ser ni en glad Melker. Han är glad över att vara hemma i sitt rum. Hemma i denna mening betyder hemma i radhuset. Vi packade ihop oss när vi kom från sjön för att skjutsa Marcus till ishallen,  och för att åka hem. I morgonbitti kommer en mattläggare hit hem för att lägga in en matta i Marcus rum. Därför var vi tvugna att bege oss hem. På måndag börjar både jag och kärleken att jobba så det var dags ( tråkigt nog) att åka hem. Endast Melker var glad,   han längtade efter sitt rum. Vi andra hade kunnat stanna.

Dagens reflektion: Vi har haft fantastiska veckor ute på landet. Båtutflykterna har varit som en guldkant på tillvaron. Det känns toppen att ha kunnat ge barnen detta. Att ha visat dem detta vackra som finns därute.

Må så gott.

Gäster

Vilken härlig dag vi haft! Även i dagens inlägg blir det många bilder. Vi har haft gäster från morgon till kväll. Familjen Andersson-Lindmark. Annas pappa Lennart samt Robert  & Sanna och deras hund är de som berikat denna dag.Medan Kärleken, Marcus, Mats, och Annas pappa Lennart gick ut på en golfrunda begav vi oss till Havsbadet. Fantastiska Anna hade med sig picknick. Det enda jag behövde tänka på var kaffe och mjölk. På önskelistan igår kväll stod bra väder. Och bra väder blev det!För att komma till havsbadet går man igenom campingen. Denna pärla var jag bara tvungen att fotografera. Den avvek från mängden kan jag lova.Var tvungen att ta ett kort på Anna i köket. Vi har hjälpts åt  idag hon och jag med alla bestyr vad gäller mat och fika. Ovärderlig hjälp, tack snälla Anna! Och tack snälla ni för goda hamburgare och såser. Familjen Andersson- Lindmark hade nämligen med sig middagsmat också. Lite knytis blev det. Ibland när man har många gäster kan det bli så att värdparet blir för upptagna med allt runtomkring så att man inte hinner vara social. Idag blev det inte så. Detta tack vare all hjälp vi fick av Anna.

Till middagen kom även Robert & Sanna med en av deras hundar på besök. De kom båtvägen. Robert och Sanna är arbetskamrater till oss.Dagens tips får bli denna alkoholfria dryck från systembolaget. Både Anna och jag tyckte om den.Bråk om platsen tror jag bestämt.....Mats med Wiggo i famnen.Fika nere vid bryggan. En underbart varm kväll med trevligt sällskap.Robert och Sanna skulle efter fikat  fortsätta sin färd med båten. Vi samlades såklart vid båten för att vinka av.Chivaz redo för avfärd.

Efter golfrundan begav sig Marcus till Scaniarinken (kommunalt)  då det var dags för ett ispass. Otroligt att han var på is medans vi njöt av sol och värme på bryggan. Jag hämtade honom efter träningen.

Melker är fyra år  och full av liv (tack och lov). Då är det svårt att bada och leka lugnt. Med tanke på hans hand hade han behövt vara extra varsam. Två gånger fick jag sätta fast plastskyddet kring hans arm. Det funkade inte alls. Jag är så rädd att han ska få infektion i såret. Vi får hålla tummarna att han slipper det. Ungen kan inte bada och hålla handen i luften. Kan jag inte heller begära.

Jag badade för tredje gången denna sommar. - Jag är ingen badkruka..

För er som vill kommer nytt inlägg imorgon.

Kämparnas konung!

Gokväll alla, här kommer dagens inlägg. En dag som varit låång och innehållit lite av varje. Det är många bilder i detta inlägg då jag hade svårt att välja bort några.Melker har fått nya kalsonger. Han skrattar så han kiknar över att det är princess kalsonger. Vilket det såklart inte är. Det är ju "Heja Sverige" kalsonger i allsindar :-)Idag åkte vi ut på ännu en båtutflykt. Mot löfte om en kvällsrunda på golfbanan fick vi med oss Marcus. Det är jag glad för. Här ser ni bröderna i båten på väg mot något trevligt ställe att tillbringa dagen på.En båt vi passerade. En oerhört fin träbåt.Melker har en levande pytteliten räka i sin hand. Efter att foto var taget placerades den åter ut i havet.Nöjda bröder ser ni på bilden. Marcus gjorde mig glad när han sa att han var glad över att han följde med.Sommarens andra dopp för mig. Här är bildbevis.Kärleken fick sin första aborre 20 sekunder efter han börjat fiska. Därefter fick han napp ett flertal gånger. Marcus drog även han upp en aborre. Som vanligt kastades de åter i havet.Melker sitter på klippan och njuter av  fin utsikt,  samt  av musiken han lyssnar på. Detta ställe vi hittade idag var än bättre än där vi var igår. Hit ska vi åka igen, hoppas snart.Kameran och jag lyckade få en bild på en manet. Lite kul!Innan vi ens hunnit äta lunch så ramlade Melker på klipporna och skadade sig mycket illa. Vi var utan tvekan tvungna att bryta upp våran utflykt för att snabbt bege oss till vårdcentralen i Trosa. Kämparnas konung det är våran Melker det. Tre stygn och en stelkrampsspruta var nödvändigt. Personalen på vårdcentralen var toppen. Melker fick gå förbi hela kön och de tog hand om honom på allra bästa sätt.  Melker han var enormt duktig, finner inga ord.En kvällsrunda på nio hål blev avslutet på en låång dag. Jag, Svärmor, Marcus Melker och kärleken spelade i en och samma boll. Gick bra, och dåligt för mig. Det allra viktigaste är att det är roligt, och det är så roligt!

Imorgon får vi besök. Hoppas nu innerligt att vädret blir bra så att vi kan vara utomhus.

Ha det gott alla ni som besökt bloggen.

Guldkant

Den här veckan har jag semester. Denna vecka är den enda som jag och kärleken har tillsammans denna sommar. Veckan inledde bra må jag säga. En dag med guldkant. En dag att plocka fram en tung vinterdag.Kärleken föreslog att vi skulle åka ut med båten. Det tyckte både jag och Melker var en toppenbra idé. Marcus var som vanligt på golfbanan.  På väg att leta efter en kobbe att lägga till vid passerade vi detta hus. Tycker att det är urgullig. Opraktiskt att ha hus på en ö, men väldigt rart.På denna kobbe har vi tillbringat hela långa dagen.Melker badar.Så vackert med ett hav som glittrar.Nakenfisen Melker fiskar. Varken han eller jag hade någon fiskelycka, det var det bara kärleken som hade. Engångsgrill hade vi med. Korv med bröd blev det till lunch denna underbara dag.Efter en makalös dag på en kobbe, bar det i kväll iväg till Scaniarinken. Marcus lag började träna igen efter 5 veckors uppehåll. Kunde de inte fått ha sitt sommarlov ifred !?. 

Efter en mycket lång och härlig dag är mammaxtre nu mycket trött. Nu väntar våran sköna säng på mig. Ha det gott alla som jag känner,  och alla som jag inte känner.

Livat värre

Min dag idag har varit en blandning av skräck och förtjusning. Finns säkert annan beskrivning att ta till. Vad jag menar är att det om man tittar på bilderna i inlägget ser ut som om dagen varit fantastiskt bra. Det har den också på sitt sätt, men mina söner har inte varit goa att tas med idag. Det har låtit om dem mest hela dagen. Det har varit livat värre. Tjat, gap och skrik. Retfullhet som lett till tårar och olika läten... För en stund eller två längtade jag idag efter tystnaden.Dagen arbetsuppgift var att ta upp den vass som låg vid båtplatsen. Marcus hjälpte till motvilligt och under tvång. På bilden ler han men bilden ljuger :-)) 
Kärleken, Ante, Svärmor och Leif deltog alla i en golftävlig  idag och gav sig av tidigt imorse. Marcus var för ung för att få deltaga.Kärleken och jag trodde i våras att Melker skulle lära sig att cykla utan stödhjul innan sommarens slut. På landet blir det inte så mycket cykling för den lilla Fisen,  varför det inte är troligt att han lär sig i år. Idag var det dock dags att låta honom cykla. Vi  lassade in cykeln i bilen och åkte in till Trosa. Där funkar vägarna att cykla på för honom.Varje gång jag går förbi Ågården måste jag stanna till. Ågården ligger inne i Trosa, i närheten av Bomans. Ågården är ett Bed and Breakfast ställe. Bilden visar inte hur fint det är, endast en fingervisning.Lunch intogs idag på Krilles. Första och sista gången. Inte värt pengarna då vi fick på tok för lite mat på våra tallrikar för en för dyr peng.Hemma på landet igen blev det en stund på bryggan. Jag lapar sol, Melker badar och Marcus rengör sina golfklubbor.Efter middagsmaten tog Kärleken med Melker på en båttur. Jag och Marcus tog en kvällsrunda på 14 hål. Jag hamnade i bunkern gång på gång... Började med en rosa boll. Övergick till en ljusrosa boll efter att ha slagit bort den rosa för att avsluta rundan med en vit boll efter att ha slagit bort den ljusrosa.Marcus vann stort över sin mamma. Inte helt otippat :-)) Trevlig runda  med sonen en skön sommarkväll.

I morgon är en ny dag.

Eftermiddag

Monica, Leif, Ante, Marcus, Melker och jag bestämde oss för att ta en golfrunda. Vilken trevlig runda det blev. Vädret var perfekt. Kvällen var oerhört mycket sommar. Min poäng är ointressanta i sammanhanget Vi delade upp oss i två bollar. Jag, Svärmor och Melker gick i en boll. Jag och Melker fick ta golfbilen. Jag som varit rädd för att ha Melker med samt även för att köra golfbilen. Den rädsla och osäkerhet jag känt över att ha med Melker har handlat om att jag inte riktigt kan spela golf ännu,  vilket gör att jag får svårt att koncentrera mig om han är med och tjoar & tjimmar. När det gäller golfbilen trodde jag att den skulle vara svår att köra. Melker skötte sig perfekt. Han var en dröm att ha med. Golfbilen var busenkel att köra. Nu vet jag att Melker och jag kan ta en runda tillsammans,  under förutsättning att vi får låna golfbilen. För långt för den lille fisen att gå annars.Paus efter nionde hålet.Halvvägs med nio hål kvar. Ante, Leif och Marcus gick i bollen före oss. Vi hade inga efter oss, vilket var så skönt.Melker var också med och spelade (lite smått). Han varierade sig lite. Spelade ibland, letade tomflaskor ibland, skrev lite och fixade med lite annat. Han var så duktig.Toalett besök.Melker tycker om att åka golfbil. Ibland stod han i bak bredvid min golfbag och ibland satt han bredvid mig.Dagens båt är min absoluta favorit. Jag älskar ljudet från denna båt. Den puttrade förbi när jag och mina söner satt ute och åt en för oss sen middag.
Första kvällen vi märkte av myggorna.

Natti Natti

FörmiddagMarcus fick skjuts till golfbanan av Monica.  Där skall han tillbringa sin lördag. Jag överaskade Melker genom att åka till en lekplats inne i Trosa. - vilken bra idé tyckte han, och blev glad.Efter en stund i lekparken åkte vi till Ica. Där inhandlades bl.a. denna Camembert. Gisela har tidigare i sommar introducerat mig för denna underbart goda ost. Den skall avnjutas ikväll, istället för godis.Dagens blomma får bli den ni ser på bilden ovan. Jag vet inte vad den heter. Den växer vilt och liknar en maskros. Jag tycker den är ganska fin, fastän den liknar en maskros.

Nytt inlägg kommer till kvällen. Trevlig lördag önskas er alla.

RSS 2.0