Madrid del 5

Hej,
 
av rubriken till detta inlägg förstår ni att jag har mer att berätta från den resa jag gjorde för lite sedan.
 
När man reser och ser sig om i världen, oavsett vart man varit, så tar man med sig en rad olika minnen och intryck hem. Mimmi och Simpson, dem har jag tänkt på en hel del sedan jag kom hem.
 
 

På Torget i Madrid fanns, bland många andra sago/seriefigurer, dessa två. Från morgon till kväll tjänstgjorde de och lät sig (för en slant) att fotograferas tillsammans med både barn och vuxna. 
 
Dagens reflektion handlar om den otroligt höga arbetslöshet som råder i Madrid och om människor som väljer att göra vad dom kan för att försörja sig. Att klä ut sig och låta sig fotograferas för en slant är ett jobb så gott som något annat. Människor som jobbar och gör vad dom kan för att försörja sig kan man inte annat än att respektera. 
 
Må så gott
 
 

Madrid del 4

Hallå där,
 
jag fortsätter på temat Madrid. Jag var ju där för lite sedan. En lång weekend med 10 härliga tjejer, det var fint det....
 
 
Vi tog en linbana till grönskan som faktiskt fanns att finna i Madrid.
 
 
Spanien förknippar jag med Palmer men i Madrid lös dom med sin frånvaro. En ynka liten palm hittade jag dock.
 
 
 
Och en flod fanns att finna i Madrid. Längs den promenerade vi för en stund och när vi inte promenerade satt vi på en av dess uteserveringar och njöt av livet.
 
 
 Vi tog som sagt en linbana till grönskan. Det gröna gav en fin inramning till den storstad som Madrid verkligen är.
 
Dagens reflektion handlar om att bli glatt överaskad. Innan jag åkte till Madrid så hade jag fått för mig berättat att det inte fanns någon grönska och att det inte fanns något vatten. Men ack så fel den personen hade :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Madrid del 3

Hola,
 
ännu ett inlägg om den resa jag gjorde alldeles nyss. Resan till Madrid med tjejerna.
 
Jag valde att lyfta blicken. Valde att se mig omkring och detta är ett axplock av vad jag såg.
 
 
Ståtligt
 
 
En husfasad att gilla
 
 
Bor man som denna kvinna har man alltid sällskap. Hon stod och såg ned över ett fantastiskt torg. Ett torg fullt av liv.
 
 
Vacker husfasad
 
 
Utanför porten där vi bodde tog jag denna bild. Två män varav den ena har fokus på att göra sitt jobb och den andra har fokus på vad som framgår av tidiningen. Jag älskar den här bilden. Den talar för sig själv.
 
 
Reklam av det snyggare slaget.
 
Dagens reflektion är att det i Madrid fanns massor att fotografera. Så roligt!
 

Madrid del 2

Hola!
 
Har jag berättat att jag i förra veckan var i Madrid med ett gäng härliga kvinnor :-)
 

Livet på en pinne är att sitta på en uteservering och dricka Cava eller Sangria eller något annat gott och bara njuta. Njuta av det man har i glaset och kanske på tallriken, av sällskapet, av miljön, av solen och dess värme och av livet runtomkring. Vi är bra på det när vi är ute och reser. Bra på att njuta!
 
Dagens reflektion är att "livet-på-en-pinne-dagar" dem mår man gott av. Madrid levererade och oss var det inte synd om.
 
Må så gott
 

Madrid del 1

Hola!
 
i fredags åkte jag tillsammans med 10 fantastiska kvinnor till Madrid.
 
 
Vi bodde vid denna tunnelbaneuppgång.
 
 
Vi bodde på den här gatan.
 
 
Vi bodde i den här fantastiska våningen. En våning på 160 kvadrat och vi rymdes alla 11.
 
Dagens reflektion är att Madrid gav mersmak.
 
Må så gott
 
 
 

Hallå där,
 
Ni som kikar in här regelbundet vet att jag tidigare gått på sjukgymnastik. Detta på grund av en eländig fraktur i fotled. Ni vet också att jag glatt mig innerligt åt att kunna springa igen och att vägen dit var lång. I augusti drabbades jag av nya problem med foten och har sedan dess inte kunnat springa. Nu är jag igång med sjukgymnastik igen...
 

Ett av mina promenadstråk.
 
Dagens reflektion handlar om att jag älskar att springa men är glad över att kunna gå.
 
Må så gott
 
 
 
 

Gula rosor

Hej och god kväll,
 
 
Denna gula ros står så stolt och vacker i rabatten på gården där jag bor.
 
Dagens reflektion handlar om att jag förknippar den gula rosen med mina föräldrars grav. Köper jag blommor till graven så är det gula rosor som jag köper eftersom rådjuren inte tycker om gult.
 
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Varsin

Hej och god morgon på er alla!
 
Jag shoppar väldigt sällan men ibland händer det. När jag var i Göteborg för lite sedan besökte jag Balders Hage. En butik jag håller som en favorit. En butik som jag alltid besöker när jag har lyckan att vara i Göteborg. Går sällan eller aldrig tomhänt därifrån.
 
 
Bland annat köpte jag med två av dessa muggar med sugrör hem. Det blev en till mig och en till yngsta sonen.
 
 
Jag har märkt upp dem, för säkerhets skull :-)
 
Dagens reflektion är att jag har min bestämd uppfattning om vad som är gott att dricka ur. Hemma dricker jag kaffe i kopp utan öron. På fik dricker jag helst latte i pappersmugg. Vatten hemma och på jobbet dricker jag helst i mugg med sugrör. Allt smakar godare  utan öron, i papper och med sugrör. Passar för mig men kanske inte för dig :-)  Samma dryck kan smaka olika beroende på vad man dricker ur.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Sjunde boken

Hallå där alla ni som kikar in här,
 

Detta är den sjunde boken om barnmorskan Cecilia Lund. Jag har läst dem alla och tycker om att ta del av det som händer och sker i hennes liv.
 
Katerina Janouch vet att skriva på så sätt att det finns en igenkänningsfaktor för de flesta av läsarna. Det är nog därför jag fastnat för böckerna om Cecilia Lund.
 
Cecilia befinner sig mitt i livet. Hon försöker att vänja sig med att vara ensamstående mamma med en knaper ekonomi. Hon känner en saknad efter det som en gång var och en längtan efter balans i det nya livet.
 
Hon parerar mellan arbete och känslan av att inte räcka till.  Och i denna bok börjar barnen ge uttryck om en längtan efter att vara den familj som de en gång var. De vill att allt ska bli som vanligt igen.
 
I den här boken får man också ta del av Johns (Cecilias fd man) liv efter separationen, Han brottas också med en för honom ny vardag samtidigt som han börjar se sig själv med nya glasögon.
 
Den här boken är bra och lättläst.
 
Dagens reflektion handlar om relationer. Det är inte alltid så lätt med relationer. Men vad vore livet utan dem....ingenting.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Herr och fru

Hallå där,
 
Vem kunde ha trott att jag skulle känna mig pigg på kvällskvisten, inte jag i alla fall....
 
Lämnade sonen på morgonfritids, åkte till jobbet, jobbade, åkte till sjukgymnasten, hem för att duscha innan utvecklingssamtal med sonen i skolan, utvecklingssamtal, hem för att laga middagsmat (efter middagen är jag galet TRÖTT) körde sonen till teaterlektion.....
 
Dagens reflektion är att det enda som behövdes för att motverka den trötthet jag kände var att åka hem till två vänner (herr och fru i detta fall). En kopp kaffe i sällskap av fina vänner och en massa babbel gav mig energi. Vänner gör en pigg!
 
Må så gott
 
 

Rysningar och tårar

Godmorgon på er, 

Igår läste jag ut ännu en bok. En alldeles underbar bok. 


Detta är den tredje boken av Jojo Moyes som jag läst och ingen av böckerna har gjort mig besviken. Tvärtom så har de alla tre kommit att betyda något för mig. 

Sista brevet från din älskade är en fantastisk kärlekshistoria. Liknar ingenting annat som jag läst. Hjärtskärande och fantastisk.
 Jag har haft svårt att göra uppehåll i mitt läsande. Några gånger har jag känt rysningar i hela kroppen OCH mina ögon har vattnats. 

Måtte denna fantastiska författare skriva fler böcker. Jag vill ha mer!

Dagens reflektion är att kärleken har ingen ålder


Sin gilla gång

Hallå där,
 
det är glest mellan inläggen.......men livet går sin gilla gång och jag gillart!
 

 
De här höstliga bilderna tog jag i helgen. I söndags njöt jag av lantliv. Njöt av att plantera ljung i kruka åt svärmor och att fotografera förbipasserande båtar. Gillar helger. Gillar att vara drottning över min egen tid.
 
Dagens reflektion handlar om att jag sedan en tid tillbaka valt bort datorn. Istället för datortid ägnar jag kvällarna åt annan form av avkoppling. En bok framför näsan är avkoppling för mig. Är inne i en sådan fas nu. Jag tänder ljus, dricker te och läser böcker. Märks i bloggen också. Många boktips blir det.
Och för er som vill så kommer det inom kort ett nytt boktips.
 
Må så gott
 

RSS 2.0