Spöklik

Hallå där,
 
Två bilder. Den ena blev lyckad och den andra spöklik.
 
 
Misslyckad bild blev spöklik.
 
Dagens reflektion är att november månad snart gjort sitt. Det mina vänner tycker jag är skönt. November har varit mörk och jag längtar efter ljusare dagar. December hoppas jag skall bjuda på det. Bye bye november!
 
 
 
 

Det är fint det

Hej tisdag och alla ni som kikar in här hos mig,
 
I lördags tog jag en promenad. En promenad för att röra på mig, för att njuta av miljön och för att handla julklappar. Jag gillar att promenera och jag tycker mycket om att handla julklappar.
 
Båthamnen i Trosa
 
 
Svanarna är än så länge kvar.
 
 
Trosaån
 
Dagens reflektion är att jag njuter av promenader av detta slag. Att få motion och samtidigt njuta av den underbaraste av miljöer. Det är fint det.
 
Må så gott
 
 
 
 

Saknad

God kväll,
 
Jag har lånat ännu en bok från biblioteket som jag nu har läst ut.
 
Dagens inlägg bjuder således på ännu ett boktips.
 
Annika Estassy har jag läst en bok av tidigare. Tipsade er om den för lite sedan "en croissant till frukost"
 
Boken jag nu läst har jag läst i fel ordning (men det gjorde ingenting) Solviken är den första av Annikas böcker och det visade sig att de på sitt sätt hörde samman.
 
 
Solviken är en varm relationsroman. Den handlar om kärlek - om val man gjort/gör - om det svåra i att ens tidigare partner träffat en ny - om barn som hamnar mittemellan - om att vara den andra kvinnan -  och om att våga.
 
Denna bok tyckte jag mycket om att läsa. Den var ett fint sällskap på tåget till och från jobbet. Vissa dagar blev den även mitt lunchsällskap. Jättemysigt sällskap.
 
Annika Estassy, jag vill läsa mer av dig!
 
Dagens reflektion handlar om min mormor. Min fina mormor som jag stod så nära. Hon bor i himlen och jag hoppas att man firar henne idag. För det är hennes dag idag. Jag saknar min mormor! Hon fattas mig.
 
Må så gott
 
 
 

Vackert om ni frågar mig

Hallå där,
 
En före detta arbetskamrat till mig hade för vana att anteckna vädret i en kalender. På så sätt kunde hon gå tillbaka och jämföra år från år. Ett bra sätt att minnas tänker jag nu när jag sitter och funderar över när havet blev till is förra året. Jag minns inte, kan jag meddela.
 

Östersjön bjuder fortfarande på båttrafik. Vackert om ni frågar mig.
 
Dagens reflektion handlar om att jag önskar att jag vore så pass modig att jag vågade ta mig ett dopp i vackra men nu mycket kalla Östersjön. Då skulle väl "badkruka" stämpeln bli ett minne blott? Men jag vågar inte...men man ska ju aldrig säga aldrig.
 
Må så gott
 
 
 

Höst

Hej,
 
Vi har passerat mitten av november och vi har fortfarande höst.
 
 
Att plantera hösten i kruka är verkligen trevligt.
 
Dagens reflektion är att jag även i år har som mål att bli klar med alla julklappsinköp innan 1.a advent. Och jag ser ut att nå mitt mål i år igen. Förra året lyckades jag finna julefrid och detta berodde mycket på att jag var ute i god tid med julklappsinhandlingen. Jag gillar att ha framförhållning. Mår bra av det.
 
Snart har vi 1.a advent  :-)
 
Må så gott
 
 

Helgen

Hej alla rara,
 
Helgen kom och Helgen gick.
 
Helgen har jag tillbringat tillsammans med de mina. Den har innefattat kvalitetstid med mina tre barn och deras (två av dem) respektive. Vi har ätit och druckit gott. Vi har skrattat och gnällt på domslut. Vi har agerat hejarklack men framför allt har vi varit tillsammans.
 
 
 
Bröder
 
 
 
Det var kallt på rangen men det var det helt klart värt.
 
Dagens reflektion är att det är himla trevligt att jag och mina båda söner och svärsonen spelar golf. Nästa sommar (gissar jag) kommer att präglas av en hel massa kvalitetstid på golfbanan.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Glatt överaskad

Hallå där,
 
kanske du är lite trött på mina boktips... kanske inte. Idag bjuds det (hur som helst) på ännu ett :-)
 

Den här boken handlar om relationer. Den sätter också fingret på att en person kan styra sin familj, även inledningsvis efter sin död. När Martas make, sedan 40 år, avlider så börjar livet för Marta och flickorna.  Först då börjar på sitt sätt livet.
 
Då börjar den inre resan. Resan som handlar om att vara sann mot sig själv. Den resan som i detta fall ger svar på vem de varit, vilka de är och vem de ska komma att bli.
 
Jag lånade denna bok från bibloteket för att jag var nyfiken på om Ulrika kan skriva. Ulrika som är mest känd som Svennis älskarinna, hon kan skriva. Jag blev glatt överaskad och är glad över min nyfikenhet. Vilken bra bok!
 
Dagens reflektion handlar om att det nog kan var så att man ibland inte förrän efteråt ser hur det faktiskt har varit.
 
Må så gott
 
 
 
 

Där

Hej på er alla,
 
I söndags när jag vaknade kikade jag ut genom fönstret för att se om morgonen var vacker. Och den var vacker.... Bilderna får tala för sig själv.
 

På bryggan hemma hos svärmor där trivs jag mycket bra. Där är livet enkelt och vackert och där mår jag bra.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa morgnar är vackrare än andra.
 
Må så gott
 

När jag inte hade nåt

Hallå där,
 
Jag har läst ut ännu en bok......
 
När jag inte hade nåt
 
Ison Glasgow berättar i denna bok om sin uppväxt och vad det är som har format honom till den han är idag. Detta är en stark bok. En bok som väcker många känslor. Jag tänker att den är bra för våra tonåringar att läsa. Den har något viktigt att förmedla. Pojken i bild växte upp utan att ha en bostad. Han sov i trappuppgångar, på parkbänkar hemma hos bekanta och hos främmande människor. Mat var inget att ta för givet, det som blev det blev.
 
Ison gick i skolan och ingen visste om att han var rotlös och att hans tillvaro var en mycket otrygg sådan. I matsalen åt han sig mer än mätt eftersom han inte visste när han skulle få mat nästa gång. Det var en överenskommelse han hade med sin mor. En mor som försörjde sig själv och sin son genom att dansa på Drottninggatan.
 
Dagens reflektion handlar om att vi har många människor i vår egentliga närhet. Grannar, barnens lekkamrater och många fler och om dem vet vi egentligen inte mycket. Det som mörkas är dolt och vi vet oftast inte alls hur det är ställt.
 
Som sagt, boken väcker en hel del inom en.
 
Må så gott
 
 
 
 

Madrid del 7

Hej,
 
här kommer ett sista inlägg från tjejresan till Madrid. Har du inte besök Madrid så kan jag berätta att det är en fin stad, en ren sådan med en fantastisk arkitektur och med PULS. Jag vill väldigt gärna tillbaka. Blev liksom inte klar med den staden.
 
 

På Café Commercial åt vi frukost två av tre morgnar. Cafét var ett gammalt anrikt café där tiden stått precis still. Något som gjorde det väldigt mysigt. God frukost hade de också.
 
 
 
 
Madrid, en storstad med puls. Det var bara att låta sig svepas med.
 
 
Madrid en mysig storstad med puls. Det fanns mycket att vila ögonen på.
 
 
Min sista bild får symbolisera Madrid och hur jag känner för den staden så här efteråt.
 
Dagens reflektion är att vi var 11 kvinnor som röstade fram årets resmål. Så gör vi alla år inför höstens årliga resa. I år stod valet mellan Berlin, Madrid, London eller Öst Tyskland. Mitt val var Berlin som första val och London som andra och så blev det Madrid. Och tänk så bra det blev!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madrid del 6

God kväll,
 
Tänk så mörkt det är nuförtiden och detta redan tidig kväll. Lite deppigt tycker jag. Jag tänder ljus och gör mitt bästa för att gilla läget MEN mörkret gör mig trött (och faktiskt lite deppig).
 
I Madrid var det härligt sommarväder minsann och det var himla trevligt!.
 
 
 
En av höjdpunkterna under vistelsen i Madrid var att gå på fotboll.  Atletico Madrid mötte Espanyol på Vicente Calderon. Vi var 55 000 åskådare och stämningen kan inte annat än att beskrivas som mäktig. Det var riktigt coolt!
 
I den här bloggen systermarie.blogspot.com finns det mer bilder från tjejresan till Madrid (och från denna fotbollsmatch)
 
Dagens reflektion är att jag är ganska säker på att man inte behöver vara fotbollsintresserad för att njuta av en fotbollsmatch av detta slag. Oavsett om intresse finns eller inte så kan man inte annat än att finna stunden som en mäktig upplevelse. En upplevelse som man inte skulle vilja ha ogjord.
 
Må så gott

Croissants till frukost

Hej och god förmiddag,
 
Jag har mer att berätta om den resa till Madrid jag gjorde för lite sedan. Det kommer ...men idag väljer jag att sticka emellan med ett boktips.
 
 
Den här boken rekommenderas starkt. Den handlar om kärlek (om)  livet. Den är varm och tragiskt på en och samma gång. Livsdrömmar på kollisionskurs.
 
Historien utspelar sig i Stockholm och i Frankrike, närmare bestämt i byn Sainte Marie.
 
Jag blev oerhört förtjust i författarens språk. Ett språk som gav en målande beskrivning så pass att jag plötsligt befann mig i den underbaraste av byar, i ett hus med en vidunderlig utsikt, och med en rosenträdgård att njuta av.
 
Vissa meningar fastnade jag särskilt för. Nedan är några av dem.
 
-Det enda hon ville var att styra över sitt eget öde. Slumpen hade hon aldrig trott på, livet var ett resultat av de val man gjorde.
 
-Därför att det ibland är enklare att fortsätta vara olyckliga tillsammans än att gå skilda vägar.
 
- Farsan säger att han lever på lånad tid och att han inte vill slösa bort en endaste minut.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa böcker tar en med till platser runt om i världen. Frankrike är plötsligt mer lockande än det var innan jag läste den här boken.
 
Må så gott
 
 
 

RSS 2.0