Intensiv helg

Gokväll alla rara!
 
Helgen har varit intensiv, milt utryckt.
 
 
 
I lördags var det både match (Melkers första någonsin) och träning och idag var det träning. Mycket hockey blir det :-)
 
Dagens reflektion handlar om att helgen blev intensiv. För intensiv känner jag nu när jag konstaterar att det är kväll och att det är arbetsdag imorgon.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Gladiolus

Hej alla fredagsfirare!
 
 
Hemma hos mig i en hög vas har jag dessa vackra.
 
Förra helgen gick jag förbi torget och handlade med mig 5 stycken Gladiolus hem. Jag var värd vackra blommor i vas tänkte jag.
 
Dessa står fortfarande vackra i vasen och förgyller min tillvaro.
 
Dagens reflektion:Tänk att 45 kronor kan ge en så mycket glädje. 45 kronor för fem Gladiolus som står sig länge. Man blir ju så glad!
 
 
Må så gott
 
 
 
 

Armband

Gokväll,
 
 
Jag och mina tre systrar bär likadana armband. Min yngsta syster överaskade oss med ett varsitt armband för lite sedan. Jag tycker väldigt mycket om mitt Syster-Yster armband. Fint va :-)
 
Dagens reflektion handlar om hösten som tog god tid på sig att komma men som nu är här. Den är här med sitt mörker och med sin kyla. I morse fattades min mössa mig. Attans så kallt det var!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enjoy

Gokväll alla rara,
 
 
En av mina systrar gav mig denna bok i present för några dagar sedan. Hon gav mig den bästa bok hon läst, en kärlekshistoria. Enjoy, skrev hon.
 
Jag började läsa" Livet efter dig" igår kväll och jag läste ut den ikväll. Jag läste hemma, jag läste på tåget, jag läste på bussen och jag läste den ståendes i väntan på bussen.
 
Och jag har gråtit. Och då menar jag tokgråtit. Jag har gråtit fult, så pass att jag liksom gett ljud ifrån mig. Jag har torkat mina tårar och det har gått åt papper. Mina ögon svider nu, kanske har jag ännu inte gråtit klart.
 
En kärlekshistoria utan dess like. En kärlekshistoria som inte liknar något annat jag läst. Så kärleksfull och så gripande och så sorglig.
 
Tack älskade Jenny! Tack för att du gav mig denna fantastiska kärlekshistoria. Den hade jag inte velat vara för utan.
 
Dagens reflektion: Hösten är utanför mitt varma hem.  Hemma har jag ljusen  tända och tystnaden är total om man bortser från ljudet av vinden som viner ute i mörkret. Jag skall koka mig en kopp te och försöka återhämta mig efter historien om Lou och Will. Jag måste smälta det jag precis läst. Helt galet som en bok kan beröra.
 
Må så gott
 

 

 
 
 
 
 

Soft

Hej alla rara denna söndagskväll..
 
Min helg blev soft. Så där soft som jag ville att den skulle bli. Möjligen på gränsen till tråkig, men bra ändå. Bra för det var inslag av en soft helg som jag behövde. Jag har varit snäll mot mig själv.
 

Både lördag och söndag har det blivit powerwalks för min del. Det blev sammanlagt en sträcka på nästan två mil, i raskt tempo. Jag känner mig lyckligt lottad som har detta ljuvliga spår 500 meter från mitt hem.
 
Dagens reflektion gjorde jag i just detta spår. I dag valde jag att gå spåret från motsatt håll. Ändrade riktning således. Och det blev ett helt nytt spår, en ny bekantskap. Inte alls tokigt att växla om. Mina nedförsbackar blev till uppförsbackar :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Lovat mig själv

God morgon,
 
Bilden får symboliser en fin höstdag.
 
Det är lördag morgon och jag njuter av kaffe i favoritmuggen och av Nyhetsmorgon. Har en blank helg framför mig och det känns helt okey. Vill hinna en massa, vill få saker gjort och även njuta av sol och av att motionera. Hoppas även på att få toppa denna dag med att lägga mig i soffan med en bok framför näsan.
 
Men
 
Jag har lovat mig själv att också ta allt i en maklig takt. Har lovat mig själv att inte stressa (helgen är trots allt blank i kalendern). Jag ska djupandas och försöka att njuta av att vara ledig och få en hel massa gjort.
 
Och
 
Om jag somnar i soffan med en bok framför näsan så är ju det toppen! Som om det nu skulle hända....hoppas kan man ju :-)
 
Dagens reflektion handlar om att en blank helg för min del kom precis i rättan tid. Jag behöver den och skall nu förvalta den väl.
 
Må så gott
 
 

Other desert cities

Hej,
 
Det är inte så att jag har en nedskriven lista på saker som jag vill göra/uppleva innan jag dör. Men jag tänker i termer av att det finns en lista. Kanske är det lika bra att få dessa punkter på pränt. Kanske borde jag....
 
Tack vare min fina vän Gisela kan jag nu bocka Dramaten från listan att göra/uppleva innan jag dör.
 
45 år gammal är jag. Bor i Stockholms län gör jag, och ändå har jag inte tidigare besökt Dramaten. Passerat Dramaten har jag gjort mången gång men aldrig gått in och aldrig tidigare sett en föreställning.
 
Igår var jag på Dramaten med Gisela. Hon bjöd mig på en sagolik fin upplevelse. Och jag fick mersmak :-)
 
Under pausen fick vi sällskap av skådespelaren Christer Henriksson. Han undrade varför jag inte hade besökt Dramaten tidigare, men sa också i nästa andetag att jag inte var ensam om att ha tagit tid på mig. Han berättade att Lill-Babs inte hade varit på Dramaten förrän han nyligen bjöd in henne till en föreställning.
 
Dramaten är värt ett besök. Vilken miljö att vistas i, så vacker!
 
Dagens reflektion är att man faktisk, om man vill uppleva en del av den vackra miljön, kan gå in och upp till baren. Där kan man ta ett glas vin eller en kopp kaffe och låta sig insupas av miljön. Har du tur så finns det någon där som du känner igen. Igår var prinsessan Marianne Bernadotte där. Hon såg så rar ut. En väldigt vacker kvinna.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopstalet

Hej alla rara, Några av er (vet jag) undrar hur det gick med mitt bröllopstal :-)
 
 
 
Min yngsta son filmade nästan hela talet som jag höll för min dotter och hennes make på deras bröllopsdag. Han filmade med hjälp av sin Ipod. Detta blev jag varse dagen efter bröllopet.  
  
Bröllopet hölls den 31 augusti, men det var först igår som jag var mogen att titta och lyssna. 
 
Att skriva ett bröllopstal till sitt eget barn var inte lätt. Det var svårt eftersom det finns så mycket att säga. Så mycket man vill förmedla. Man kan utgå från tusen olika infallsvinklar. Lika många början och lika många slut. Det kändes som att mitt tal blev klart först när det inte fanns tid att varken lägga till eller dra ifrån.  
 
 Jag höll mitt tal i sällskap av fusklappar (eller som jag kallar dem -så ska det låta lappar) och tygnäsduk. En tygnäsduk som kom till användning :-) 
 
 Efteråt kände jag mig nöjd med mitt tal. Jag fick sagt det jag ville och jag tycker själv att den röda tråden höll i hop talet. Jag hörde efteråt att det nog allt var några av gästerna som inte kunde hålla tårarna borta och då tänker jag att det är ett kvitto på att talet gick hem bland borden :-)
 
 Igår lyssnade jag på mig själv och på det tal jag höll för brudparet. Och jag kunde inte hålla tårarna borta. Det var om än en nervös stund där, framför brudparet och alla gäster, en mycket fin stund, en kärleksfull stund.
 
Jag är glad att det var en självklarhet för mig att hålla tal.  
 
 Dagens reflektion är att det minsann inte är så tokigt att 8 åringar kan så mycket nuförtiden :-) 
 
 Må så gott    

Hockey- och båtbilder

Gokväll!
 
 
Hockeyträning med start kl. 08.30 och samling långt tidigare än så passar mig utmärkt. Efter träningen har man  då mycket kvar av dagen.
 
 
Dagens spegelbild vet ni alla betyder att jag varit på landet. Efter hockeyn for vi dit.
 
 
 
Dagens båtbilder. Som ni har saknat dem :-)
 
 
Trosa i mitt hjärta.
 
Dagens reflektion är att jag behöver mer helg. Känner mig liksom inte färdig med den. Vill ha mer....!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bönhörd

 Hej och god kväll på er,
 
Min yngsta son och jag åkte hemifrån 07.15 i morse och kom hem 20.40. Vilken lång men härlig dag!
 
 
Vi inledde denna lördag med tidig hockeyträning.
 
 
7 timmar denna lördag har tillbringats på Gröna lund med Min fina vän Gisela och hennes dotter Rebecca.
 
Oh my god vad vi är trötta nu jag och min son :-)
 
Dagens reflektion handlar om att bli bönhörd. Något som jag blev idag. Min yngsta son vill åka allt och det gör mig skräckslagen. Jag kan inte förklara men jag är skiträdd. Får (nästan) dödsångest av att ha honom i attraktioner som jag själv inte vågar åka. Idag ville han åka katapulten. Medan han stod i kön blev jag sjuk av oro, kunde inte står still. När det väl var hans tur så hade han inte längden inne. Fattades 2 cm. Tack, gode Gud tänkte jag!
Sen ville han åka Eclipse, och fastän jag verkligen inte ville att han skulle åka den, så hade jag lovat och löften är till för att hållas. Men även här blev jag räddad från känslan av dödsångest. 75 minuters väntetid  var det som räddade mig. Jag blev bönhörd och det tackar jag för.
 
Ju äldre jag blir desto harigare blir jag. Det står helt klart!
 
Tack Gisela och Rebban för en toppenfin dag på ett soligt Gröna Lund.
 
Må så gott alla ni som kikar in här.
 

Pink

God kväll alla rara,
 
Vi har fredag och jag gillart!
 
 
Jag har alldeles för lite bubbel i mitt liv. Men jag har en flaska Pink hemma. Den har jag fått av min dotter. Den är så trevlig. Mycket god! Min flaska får vara oöppnad ett tag till, ishallen väntar tidig morgon..... :-)
 
Dagens reflektion är att rödbetor i ugn i sällskap med olivolja, potatis och morot det var en höjdare. Jag är glad i rödbetor, det visste jag inte för en vecka sedan
 
Må så gott
 
 

Gulle

Gulle er!
 
Gulle er alla som delat med er av era goda förslag och tips på rödbetor.
 
Jag ska testa dem alla! Först ut blev skivade rödbetor, toppad med chevre i ugn och med lite honung som pricken över i.et. Gott så gott!
 
 
15 kronor kostade dessa örhängen mig. Älskar REA!
 
Dagens reflektion handlar om mörkret. Mörkret som vi sluppit nu ett bra tag. Mörkret som hör hösten till och som numera släcker ljuset redan kl. 20.00. Ett hösttecken.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Rödbetor

Hej och godkväll,
 
en efterlängtad kväll ska erkännas. Helt slut, helt färdig är jag. Redo att gå och lägga mig i hopp om en bättre morgondag.
 
Det började redan i morse när jag hällde upp fil i min kaffekopp istället för tallriken. När jag hällde mûsli i kaffet istället för över filen. Ja, och sen blev dagen därefter.......
 
 
Dock var det inte bara elände idag. Jag fick en hel påse med nyskördade rödbetor av en kollega, bara sådär. Det blev jag himla glad över. Nu är frågan bara vad farao jag ska göra med dem. Jag har aldrig någonsin hanterat rödbetor på annat sätt än köpta skivade rödbetor i burk. Tips emottages mer än gärna.
 
Dagens reflektion handlar om att en skitmorgon verkligen kan spegla hur hela dagen ska komma att bli. 
 
Må så gott
 
 

Myrtenträd

Hej och god sen kväll på er alla,
 
 
Jag har köpt mig en Myrtenträd på stam. Den är inte stor men väl väldigt trevligt att titta på. Nu skall jag bara se till att den överlever också.
 
Dagens reflektion:  Min 18 åring höll sig hemma ikväll vilket möjliggjorde en PW för min del. Efter att ha nattat min yngsta son gav jag mig ut. Det var skönt att rensa hjärnan, men oj så kort kvällen blev. Är liksom uppe på övertid nu....:-(
 
Natti natti
 
 

Mod

God kväll alla rara,
 
En mycket god vän till mig (http://systermarie.blogspot.se/) är en sådan där person som alltid hinner med så mycket på en och samma dag. Hon hinner med massor och detta utan att stressa ihjäl sig och utan att göra avkall på något. Jag vet baske mig inte hur hon bär sig åt!
 
Idag har jag känt mig som Marie, Äntligen! Jag har hunnit med så mycket, utan att stressa och utan att göra avkall på något. Jag gillar att känna mig som Marie :-)
 
 
På väg till ishallen tidig morgon.  Älskar kjolen som jag fått av min svärmor.
 
 
Dagens båtbild är nu utbytt mot Dagens hockeybild. Ett hösttecken!
 
 
När jag såg denna bild på isen blev jag så glad och stolt. Min åttaåring har ett bekymmer. Ett bekymmer som han bad att få prata med sin tränare om. När så väl var gjort kände han sig lättad och som han uttryckte sig - nu känner jag mig skyddad.
 
 
Högsommarvärmen lockade oss till stranden. Vilket väder!
 
Dagens reflektion handlar om tryggheten som förälder när man vet att ens barn vet vad som är fel och vad som inte är acceptabelt. När ens barn vågar ta hjälp av andra vuxna för att komma åt ett problem som inte kan lösas på egen hand. Jag blev så stolt idag och trygg i vetskapen om att min åttaåring har modet och en hel massa skinn på näsan.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Högsommarvärme

God lördagskväll gott folk!
 
 
Hockeysäsongen har dragit igång varför vi inledde denna fantastiska högsommar dag i en ishall :-)
 
 
Fika med dopp hemma hos goda vänner med pool blev eftermiddagens aktivitet. Jag solade och fikade och yngsta sonen min tog ett dopp :-)
 
 
Idag är det en vecka sedan min dotter blev Stefans fru. Jag får tårar i ögonen när jag berättar om-  och visar bilder på denna magiska händelse i mitt liv.
 
Dagens reflektion är att det är gott att ha helg. Jösses så skönt det är att bara vara.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Rosor

Hej,
 
Happy friday!
 
 
 
Jag har rosa rosor hemma hos mig.
 
Dagens reflektion handlar om att fredag kväll innebär att vi har helg. En efterlängtad helg har vi framför oss. Härligt!
 
Må så gott
 
 
 
 

Vackert smycke

Hej alla rara,
 
Min dotter har gift sig, det har ingen missat gissar jag :-) Måste få skriva om det länge till eftersom jag ämnar leva på detta underbara länge, länge.
 
Jag befinner mig fortfarande i bröllopsbubblan, fastän det inte är jag som har gift mig. Min dotters bröllop kommer jag att bära med mig som ett vackert smycke så länge jag lever.
 
 
Jag fick den äran att följa med min dotter vid två tillfällen till bröllopsbutiken för att prova brudklänningen. Den ena gången var det bara hon och jag och den andra gången, den ni ser i bild, hade vi sällskap av tärnorna.
 
Nu när jag ser tillbaka så tänker jag att det var fint att få vara med i förberedelserna.
 
Dagens reflektion handlar om att jag känner mig så innerligt tacksam över att ha fått vara med om detta underbara och oförglömliga.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rackarns svårt

Hej och god kväll,
 
 
Rosa blommor, så vackert!
 
Jag har problem att lägga upp bilder. Samtidigt som jag är så trött att ögonlocken ger vika. Det blir inget roligare inlägg än så här är jag rädd.
 
Dagen reflektion handlar om konsten att montera ihop saker och ting. Det är himla knepigt tycker jag. Trots en målande beskrivning så är det rackarns svårt för en sådan som mig, som har tummen mitt i hand. Men så blev det, efter gott samarbete med 18 åringen, bra till slut.  Jag föredrar i hopmonterat :-)
 
Natti natti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klädval

Hej och god morgon alla rara,
 
Idag tänkte jag visa er mitt val av kläder för kvällen före - bröllopsdagen - dagen efter. Tre olika val som jag trivs mycket bra.
 
Ni som kikar in här regelbundet vet att jag väldigt gärna går i fulkläder och gummistövlar. Men jag kan klä mig bra också, så ni vet :-)
 
 
 
Kvällen innan bröllopet inför en middag med den blivande bruden och tärnorna på det hotell som vi tagit in på, hade jag på mig min Greta klänning. Greta som jag köpt billigt av min yngsta syster. Till den valde jag ett par enkla skor som jag köpt för 100 kronor. Älskar min Greta!
 
 
Min dotter lät sy upp klänningar till mig och tärnorna. En av tärnorna fick uppdraget, så duktig! Vi alla fick själv bestämma hur vi ville ha våra klänningar. Vi berättade och Sara-Lee ritade upp dem för att därefter sy dem.  Jag är mycket nöjd över min klänning. Trivdes bra och kände mig fin. Skorna köpte jag på Zara för 237 kr.
 
Dagen efter fick jag den äran att hämta brudparet på hotellet för att köra hem dom och brudklänningen (som upptog halva bilen)  :-). Valet av kläder blev av det lite enklare slaget. Shorts och stickad tröja samt låga Converse.
 
Tre klädval för tre härliga dagar.
 
Dagens reflektion är att jag borde gjort som brudparet.Jag borde ha tagit ledigt några dagar efter bröllopet. Jag befinner mig i en lyckobubbla-lyckorus och vill gärna stanna kvar i detta länge, länge. Dessutom är jag lite trött efter denna makalösa fina helg. Känslorna var ju liksom lite "all over the place" .
 
Må så gott alla
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig-stolt-gråtmild

Hej på er alla,
 
Det är en mycket lycklig, stolt och gråtmild mamma och svärmor som sitter framför datorn nu för att plita ned ett inlägg.
 
Min dotter gifte sig med sin Stefan igår och inga ord kan tillräckligt beskriva hur fantastiskt dagen var.
 
Ni som följer mig på Instagram (mammaxtre) har sett bilder tagna med mobilen. Nedan bjuder jag på några bilder tagna med kameran.
 
 
Tärnorna och jag fick alla hjälpa bruden att komma i sin klänning.
 
 
Klänningen var så fin.
 
 
Tärnornas och min klänning.
 
 
Min dotter, vacker som en brud.
 
 
Herr och Fru
 
 
Brudbukett
 
 
Tärnornas buketter matchade min klänning.
 
 
Marskalkarna matchade tärnornas buketter och min klänning :-)
 
 
 
Fina söner
 
 
Rosa är en röd tråd :-)
 
Det blev en bildkavalkad från en fin dag i mitt liv. Kan hända att det kommer fler inlägg med samma tema :-)
 
Dagens reflektion är sannerligen många och av dem är att jag valde bort att fotografera som en toka igår. Jag kände att jag ville vara där. Där och ha fokus på att njuta. Ville vara där 100 % och inte genom en kameralins.
 
Några bilder blev det dock men det hade kunnat bli så många fler. Oj så vackert det var!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0