Sevilla del 3

Hej på er alla denna härliga fredag,

Jag väljer att stanna kvar på temat Sevilla även i detta inlägg. Resan gjorde mig gott, you see :-)

Sevilla del 3: Hotellet och lite annat....



Marie KJ, min fina vän. Här vid sin favoritplats i vårat hotellrum :-)



Kamilla gör sig ännu finare.

Vi bodde sex kvinnor i ett hotellrum. Rummet var stort men hade endast ett badrum. Det kan man tro skulle innebära problem, men icke. Det fungerade hur bra som helst. Att sova sex personer i ett och samma rum kan ju även komma att innebära att det blir lite si och så med sömnen. Men så blev det inte heller, snarkfria tjejer :-)

Färgerna i rummet gick i brunt, beige och i oranga toner. Väldigt snyggt och väldigt modernt. Hotellet var ett hightech hotell vilket innebar att hotellrummet bland annat var utrustat med en laptop.







Hotellfoajen.



På hotellet åt vi frukost en gång. En gång fick räcka då det fanns mer att önska. Galet dyrt och galet dåligt. Dock var det inte helt fel att äta frukost med denna blåa himmel som tak.

Här bodde vi: http://www.sevillapetitpalacesantacruz.com/?gclid=CM7J97f8gKoCFQi-zAodRl3qzA





Som i de flesta städer finns det också ställen som förtjänar ett bättre öde. Tänk så fint man skulle kunna göra  med dessa två hem. Läget var hur bra som helst. Här skulle jag trivas mycket bra. Kan berätta för er att det kliade i fingrarna. Ville dit och röja :-)





Vissa husfasader hade det där lilla extra. Dessa fastnade jag för.

Dagens reflektion är att det går att resa billigt. Denna fina resa med riktigt bra boende och flyg tur och retur kostade under 2000 kr kr per person. Är man ute i god tid kan man resa ännu billigare.  



Dagens båtbild innebär förstås att jag i skrivande stund befinner mig på landet. Solen skiner i Trosa och vi ska grilla ikväll, så mysigt!

Happy friday önskas er alla som hittat hit!





Sevilla del 2

Godkväll på er alla :-)

Att resa iväg för några dagar med Marie KJ.s tjejgäng har givit mig energi, en känsla av ett glatt inre. En fin resa att plocka fram som ett kärt minne.

Sevilla del 2: Sevilla i bilder ur mitt perspektiv.



Smala gränder finns det gott om i Sevilla.



Shoppingstråken, många av dem, var smala gågator. Gågator med solskydd som tak. Något som såg väldigt trevligt ut, tycker jag.



Ett typiskt skyltfönster i Sevilla. Många butiker att handla Flamenco klänningar i fanns det :-)


(Helen, Marie KJ och Ulla)

Kartläsningen gick så där. Ingen av oss var någon stjärna direkt. Turligt nog visade Sevilla sig vara en väldigt lätt stad att hitta i, till och med för mig :-)



Leksaksaffär :-)



Sevilla bestod mer av fantastiskt fina byggnader med mycket historia kring än av grönska. Hibiskus och Bouganvilla lös med sin frånvaro. Palmer fanns det dock många att njuta av.



Fina balkonger fanns det också att vila blicken på.



Apelsinträd.



Ett skyltfönster av den godare slaget :-)



Det fanns så många fina hus och byggnader att njuta av. Detta gillar jag.



Se sådan aktivitet det var på floden. Det var där ungdomarna höll till. Helt rätt om ni frågar mig :-)



Oliver, så gott :-)



Sherry, inte gott :-(



Nunnor



Två äldre damer. Så fina så fina.



Graffiti hör Spanien till.



Kamilla och Eva.

Något jag verkligen uppskattade med Sevilla är att man blev ett med den lokala befolkningen. Turister fanns det inte många nämligen. Väldigt trevligt.

Dagens reflektion är att det känns himla gott att kunna svara att jag haft det toppen när jag idag fått frågan om jag haft det bra på semestern. Var gång jag fick frågan kom känslan av hur bra jag haft det. Känslan av att bara vara och av att inte ha bråttom.

Må så gott





 


Sevilla del 1

Hej alla som hittat hit, igår kväll kom jag hem från en fin weekend i Sevilla med Marie KJ.s tjejgäng.

Sevilla del 1: En presentation av mitt resesällskap.







Kamilla, Marie KJ, Ulla, Helen och Eva. Tack tjejer för en trevlig resa.

Dagens reflektion är att jag redan nu ser fram emot nästa års resa med Marie KJ.s tjejgäng.

Samre kan man ha det

Hola pa er alla rara som hittat hit idag, har kommer en mandagshalsning fran ett Sevilla som bara ar sa himla trevligt. Vilken underbar stad. Som jag ar glad att vi akte just hit.

Oj sa bra jag har det. Livet ar gott att leva. Jag kanner mig tacksam over att jag for andra aret i rad fatt den aran att folja med detta underbara tjejgang, min van Marie KJ.s tjejgang, pa den arliga utlandsresan.

Vi flanerar runt i denna ljuvliga stad och detta i en maklig takt. Stress finns det inget som heter. Vi tar vatskepauser (valdigt ofta) Vi njuter av en god Cava eller en laskande Sangria. Vi blir sittandes lange och njuter av livet och av varandras sallskap. Snart kommer vi pa att vi nog skall kika pa menyn ocksa, for att ata en bit mat. Vi har ingen bradska.

Nu vantar en stund pa hotellrummet. Cava, oliver och god ost ar inhandlat. Vi ska spela spel, dricka och ata gott och bara ha det trevligt.

Dagens reflektion ar kort och gott "att samre kan man ha det" :-)

Ma sa gott alla mina vanner i cyberrymden




sondagshalsning

Hola,

har kommer en sondagshalsning fran ett underbart Sevilla. Ca 30 underbara grader med en sol har vi idag njutit av, det ar varmt har :-) Jag har det bra. Trevligt sallskap, gott vin, god mat  och detta i kombination med en battur och promenader.  Nu skall vi dricka vin och spela spel i varat fina rum, som rymmer oss alla sex, vilket ar hur bra som helst. Sen ar det dags att bege oss ut igen, for en bit mat.

Ha det gott

Lördag och avresedag

Hola kära vänner i cyberrymden,



Vilken fint lördagsväder vi har i Trosa idag. Hoppas att även ni får/fått njuta av solen. Havet glittrar och jag kan inte se mig mätt.



Dagens båtbild.

Nu är benen mina rakade, håret nytvättat, sommarkläderna strukna, naglarna är nymålade, mascaran på plats och resväskan är packad.

Nu återstår att äta en god måltid och att krama om de mina. Sen bär det av mot Skavsta och Sevilla. Huvudvärken och den begynnande urinvägsinfektionen hoppas jag på att lämna kvar här hemma...

Dagens reflektion är att det suger, som ungdomarna säger idag, att resa med endast handbagage. Speciellt när kameran bara MÅSTE med. Jösses vad mycket man vill ha med som man får välja bort. Men är det en budgetresa så är det. Ett val man gör och jag klagar inte :-)

Kanske kommer ett inlägg från Sevilla, man vet aldrig:-)

Må så gott


Crazy friday

God fredagskväll på er alla bloggläsare, så roligt att så många av er tycker om min nya header. Ett fint kvitto till duktiga Rebecca.

Min fredag har varit helt galen. En crazy friday. Men nu äntligen sitter jag i soffan ute på landet med laptopen i mitt knä och med godis i skålen.

Till landet kom vi först när mörkret tagit vid. Tyvärr ingen båtbild idag. Kanske imorgon :-)

Dagens reflektion är att det alltid är samma visa för mig dagarna innan avresa. Jag går och tänker på att jag ska lämna mina barn, åka iväg utan dem. Jag känner alltid att det är så svårt. Att åka iväg (till Sevilla) med Marie KJ.s tjejgäng kommer att göra mig gott. Jag räknar med att komma hem fylld av härlig positiv energi. Det gynnar ju inte bara mig, det gynnar ju även barnen, eller hur :-)

Må så gott


Header

Hej och Godmorgon alla rara läsare av denna blogg.

Bloggen har fått ett ansikstlyft. Hoppas att ni alla skall trivas med den. Jag är supernöjd.

Min brorsdotter Evelinas kompis Rebecca är en hejare på att göra headers, och det är jag glad för.  Jag kan som bekant inte själv. Tack snälla Rebecca.

Ha en fin dag






Föräldrarmöte

Hej alla, nyss hemkommen från ett första föräldrarmöte på gymnasiet. Jag åkte hem efter mötet med ett gott intryck. Det känns bra. Inte kände jag något behov av att rensa ogräs på skolgården heller, ni som kikar in här regelbundet förstår :-)

Nu skall jag ägna mig åt min dotter som sover hemma inatt. Vi skall dricka te och prata körlektioner :-)

Te det bjuder familjens gymnasielev på, himla trevligt.

Dagens reflektion är att man blir så jätte glad när man springer på människor man tycker om. Det gjorde jag idag när jag var på väg hem ifrån föräldrarmötet. Av att träffa Åsa (hockeymorsa) och Ulla (en av de härliga kvinnor som jag ska åka till Sevilla med på lördag) fick jag en härlig dos av positiv energi.

Må så gott

Något att vara glad över

Hallå där,



Ännu en blombild. Jag tänker att det är lika bra att passa på. Hösten kommer med stormsteg nämligen :-)

Gårdagen, den kan ni tro att jag helst vill glömma. Jag väljer därför att fokusera på sådant som gjort mig extra glad idag. Det finns endel att glädjas åt nämligen, kanske finns det alltid något att glädjas åt, om man tillåter sig att tänka efter. 

Min rara vän Gisela hörde av sig imorse efter att hon läst gårdagens inlägg. Hon ville försäkra sig om att allt var ok med mig. En fin vän som bryr sig, det är något att vara glad över. Jag är lyckligt lottad.

Malin min (snart) 21 åriga dotter har äntligen haft sin första körlektion på bilskolan idag. Det är är något att vara glad över, yes!

Jag har varit på banken och växlat till mig euro. Nu är jag redo för Spanien. Ni förstår själva att det är något att    vara glad över.

Filippa med bloggen http://bbqvillage66.blogspot.com/ har gett mig en award. En award som jag redan hade fått av andra bloggerskor sedan tidigare och så även ägnat ett inlägg åt.
Filippa skrev så här om mig i sin blogg. Mammaxtre: Fin blogg med mycket tänkvärda och välskrivna texter och med bilder från en härlig skärgårdsmiljö. Som jag blev glad över Filippas beskrivning av min blogg. Tack snälla!

Dagens reflektion Det finns alltid något att vara glad över. Solen sken imorse, bara en sådan sak :-)

Må så gott




Eländiga måndag

Hej alla,

Idag har jag haft en usel dag. Denna måndag hade jag helst varit utan.



Än finns det mycket vackert i vissa rabatter. Denna solhatt sjunger förvisso på sista versen men är fin ändå.

Dagens reflektion är att en dålig start på dagen ibland kan förstöra en hel dag. Min morgon går till världshistorien som den sämsta. Idag förstörde min morgon hela min dag. Trist så trist.

Nu ska jag försöka skaka av mig denna eländiga måndag och ladda för en bättre morgondag.


Må så gott



Respekt

Hej alla rara denna söndagskväll. Utanför har mörkret tagit vid och inomhus njuter vi nu av lågorna från stearinljusen.



Den här Gullungen och jag har tillsammans skapat ordning i hans rum idag. Resultatet blev 4 sopsäckar att kasta, 2 papperspåsar med leksaker att sälja alternativt ge bort och en säck med kläder att ge bort. Ni kan tro att det är ordning i hans pojkrum nu :-)

Så mycket tid detta lilla projekt tog av denna söndag. Men så skönt det är att nu ha det överstökat.



Igår unnade jag mig lite blomster. Gick förbi torghandlarna vid Slussen och kunde inte motstå dessa vackra. Sitter nu här hemma i vardagsrummet, kikar på den bukett som blev och känner mig väldigt nöjd.

Dagens reflektion gör jag efter att vi i förmiddags varit på kalas för att fira min sambos guddotter Disa som nu 14 år. Det var det sista kalaset vi firade i deras underbara hus. Nästa helg går det ena flyttlasset och helgen därefter går det andra. Det sägs att det inte finns några lyckliga skilsmässor/separationer. Det tror jag är sant.
Jag känner en stor respekt för de par som väljer att sköta en skilsmässa/separation snyggt.  Att kalasa bland flyttkartonger och stök kändes annorlunda, men helt ok. Helt ok för att hela familjen var samlad. Även mormor, morfar, farmor och farfar.

Må så gott







Twister

God kväll på er , det är lördag kväll och klockan har precis passerat 20.30. Kvällen är ung och det är trots allt lördag, men jag känner mig redan redo att invänta John Blund :-)



Denna bild på Melker med kompisen Rebecca avsöjar vart vi har tillbringat hela dagen lång. 6 år gamla är dessa två modiga barn. De åkte Twister och fann den vara den bästa attraktionen :-)

Jag och Melker har tillsammans med min vän Gisela och hennes barn varit på Gröna Lund idag. Som vi har åkt karuseller och så trevligt vi haft. Och så dyrt det blev :-)

Dagens reflektion är att september månad är en svår månad klädmässigt. Stockholm bjöd oss idag på strålande skolsken. Jag hade för dagen valt sommarskor (inga strumpor på) och en långärmad tröja, ingen jacka. Andra hade knälånga skinnstövlar och pälsväst :-)

Jag ska somna nöjd ikväll. Nöjd över att Melker och jag, tillsammans med fina vänner haft en toppenbra dag.

Natti Natti





Hemma

Hej alla rara,

här kommer ett fredagsinlägg hemifrån för ovanlighetens skull. Jag kan inte minnas när jag var hemma en fredag kväll sist. Vi skyndar oss alltid ut till landet. Idag var det bara Marcus som valde att göra så.



Denna vy har jag således inte njutit av ikväll och kommer inte heller att göra det denna helg.

Det känns helt ok med en helg hemma i radhuset. Vi har en fullspäckad sådan framför oss. En helg innehållandes trevligheter, städning och röjande av Melkers rum.

Dagens reflektion är att mycket går igen. Ikväll när jag nattade Melker hörde jag min mors ord, vilka jag fick höra som liten "ju fortare du somnar desto fortare blir det en ny dag" Somnade, det gjorde han bums.

Han längtar så efter morgondagen nämligen :-)

Må så gott

Hämtning

Hej Bloggens alla besökare,

Nu stundar det kväll. En kväll jag välkomnar med öppen famn efter denna långa och stressiga dag.



Hösten tar stora kliv framåt. Än så länge har löven inte växlat färg. Än finns det inga löv att kratta. Men, jag klär mig varmare för var dag som går och imorse blev det rouge och ögonskugga för min del. Första gången sedan i början på sommaren. Ett hösttecken för mig :-)

Dagens reflektion handlar om att jag idag  hade kunnat stannat kvar på jobbet till sen kväll då jag inte hann med allt jag velat under dagen. Hämtning på fritids gjorde det omöjligt för mig att kvarstanna. På så sätt kom jag hem senare än vanligt, men ändå i bra tid. Det är inte så tokigt med måsten av detta slag :-)

Må så gott

Bim bim bap

Gokväll på er alla där ute i cyberrymden,

Hoppas att ni har det bra och att Katia inte ställt till det alltför mycket för er. Här har hon fått nya krafter för jösses så det både stormar och regnar.

Idag har jag haft en otroligt stressig dag. Knopp och kropp har gått på högvarv och jag trodde aldrig att jag skulle klara av att varva ned till kvällen. Jag var rädd att bli världens tristaste sällskap, men jag piggnade på mig :-)



Jag och min fina vän Sirpa har ikväll avnjutit en god middag på Minami. En restaurang som finns på Clarion Hotell i Skanstull. http://www.minamistockholm.com/ Jag åt Bim Bim Bap. En rätt vilken beskrevs som en koreansk pyttipanna (inte från Hong kong som jag skrev först). Det var ljuvligt gott.

God mat och en härlig Latte på restaurang i sällskap av en god vän och detta en kväll mitt i veckan. Det är vardagslyx det :-)



Väl hemma möttes jag av denna underbara måne. Några minuter efter att jag tagit denna bild blev det oväder med storm och regn. Oj så fort vädret växlar om.

Dagens reflektion är att ett avbrott i vardagslunken egentligen är väldigt enkelt att få till. Det handlar (ju) bara om att planera in något skoj. Handlar om att boka in ett datum i kalendern.  Svårare än så är det inte. Man lär så länge man lever....

Med hopp om att Melker inte får ständiga besök av monster inatt också... gör jag nu natt.

Natti Natti




Pysselgubbe

Hallå där, då mina vänner har vi tisdagskväll :-)





Finaste blompinnarna har nu sin plats i köket.



Det har så även dessa skapelser. De bor på köksbordet ståendes i mitt Matteus fat.

Melker min sexåring är en riktig liten pysselgubbe. Han blir så glad över att ge, och över att jag tycker om allt det han skapar. Extra stolt blir han förstås när det han skapat blir en del av inredningen. En del av vårat hem.

Alla tänker olika kring det barnen tar med hem från dagis och skola eller kring det som skapas hemmavid. Endel lägger i byrålådan och andra slänger iväg pysslet i smyg.

Jag tänker att det Melker skapar gör vårat hem levande. Vårat moderna kök i svart och vitt passar fint ihop med det han skapat. Eller vad tycker ni :-)

Dagens reflektion är att det inte är kul, inte kul alls när flera oberoende av varandra säger - Oj, vad du ser trött ut! Dessvärre har de alla haft rätt. Jag har inte bara sett trött ut idag, jag har varit det också.
Min sextonåring klargjorde för mig idag att han vet varför jag är trött. Jag går och lägger mig för sent eftersom jag går upp så tidigt......Enkel mattematik.....

Må så gott alla rara vänner i cyberrymden



Award

God kväll på er alla,



Jag har fått en award av Monica med bloggen http://vildatankar.blogspot.com/ och av Anna med bloggen http://ettseptemberbarn.blogspot.com/. Tack tjejer!

Awarden går ut på att man skall besvara några frågor för att därefter säna awarden vidare till fem andra bloggare.

Varför började du att blogga:
Jag började att blogga med hopp om tre saker.

1. Att på sikt ge mig själv utrymme för egentid och detta i hemmets lugna vrå.

2. Jag förstod att starta upp en blogg för min del skulle innebära att jag och mina två äldsta barn skulle göra detta tillsammans. Utan dem hade det aldrig blivit en blogg, oteknisk som jag är. Oj så mycket tid vi tillbringade tillsammans i början av mitt bloggande. Vi satt sida vid sida och repeterade hur jag skulle göra för att föra in ex. bilder. Vi kom varandra väldigt nära. Det var mysigt!

3. Skrivandet. Jag är en dagbokstjej.

Vilka bloggar följer du:
Jag har väldigt många bloggar inlagda som favoriter. Det finns en uppsjö av fina bloggar därute i cyberrymden. Oj så många vänner jag fått.

Vilken är din favortfärg/er:
Hade jag fått frågan för 6 1/2 år sedan hade svaret blivit blå. Men idag blir svaret svart/vit och grått.

Vilken är din favoritfilm:
Det finns många att välja emellan. Gladiator är nog favoriten. Russel Crowe när han är som bäst :-)

Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför:
Jag drömmer om att få åka till New York. Jag har varit där en gång men måste bara tillbaka. Jag är långt ifrån färdig med den staden. Men närmast ser jag fram emot höstens resa till Sevilla och sedan vårens kanske-resa till Budapest :-)

Jag väljer att skicka denna award vidare till följande bloggerskor, om de så vill:

Marie KJ med bloggen http://systermarie.blogspot.com/. Hon är en god vän som jag håller mycket kär.

Åsorna med bloggen http://pingvinfamiljen.blogspot.com/ Vänner till mig. Deras blogg var den första jag började att följa. De inspirerade mig att börja blogga. De har nu emigrerat till Australien. Och, vi alla får följa med dem via cyberrymden.

LiseLotte med bloggen http://apiecehappiness.blogspot.com/  En vän jag funnit i cyberrymden. LiseLotte har en jättefin blogg. Hon är inte bara en duktig fotograf hon är också en väldigt generös och hjälpsam person. Hon har överaskat mig ett flertal gånger med att ha sökt information om något jag undrat över. Hon har även tagit sig tid att redigera en av mina bilder i bloggen för att sedan skicka mig olika alternativ via mail. Allt detta utan att jag bett om det.  Vi har aldrig träffats, men jag tror att vi skulle bli goda vänner.

Lotta med bloggen http://minplatsisolen.blogspot.com/ En tjej som kan det där med att göra skrivandet till en njutning för läsaren. Lotta som förverkligar sin dröm om att skriva en bok. Lotta som tar sig den där extra tiden med sina läsare. Vi har inte heller träffats men, det skulle dock vara trevligt om så skedde :-)

Anna med bloggen http://coolaannna.blogspot.com/, en ny bekantskap i cyberrymden. En trevlig tjej med en blogg som jag fattat tycke för.

Dagens reflektion är att internet inte bara fört med sig en massa elände den har fört med sig en massa vänner och inspiration också.

Må så gott







Nyhetsinslag

Hej på er kära besökare,

Denna söndag har haft en tyngd över sig. Har kommit fram till att det beror på tre saker.

Stefan Livs bortgång. Bara genom att läsa kvällstidningen och se bilderna på hans änka och fd lagkamrater bärandes en stor
sorg, gör mig så berörd att tårarna inte går att hålla borta.

Att det är tio år sedan det ofattbara hände i NY, det berör mig. Att kika på nyheterna imorse innebar för mig att jag var tvungen att fälla en tår eller två.

Min förkylning har satt sig i huvudet, den sänker mig.

Denna söndag är svår att bära helt enkelt. 



Melker med Ella i famnen. Som han älskar denna lilla hundvalp. Svartsjukan finns i kulisserna, främst när Melkers farbror Ante löjlar sig med Ella, som Melker själv uttrycker det :-)



Dagens båtbild.


Dagens reflektion handlar om vad som hände den 11 september för nu 10 år sedan. Detta efter att Melker (sex år) sett ett nyhetsinslag på tv. Inslaget var när det ena flygplanet kör direkt in i en av skyskraporna (Word Trade Center).

Är det på riktigt frågade han? Svaret kunde (sorgligt nog) inte bli något annat än - Ja, tyvärr. Tyvärr är det på riktigt.

Som jag önskat att han sluppit  se detta inslag. Men som jag är glad att han hade båda sina föräldrar med sig när han gjorde det. På så sätt kunde vi samtala med honom om detta hemska.

Att det finns dummingar såsom elaka människor och fula gubbar (som kanske inte är ser så fula ut och som kanske inte ens ser ut som en gubbe) det har vi redan pratat med honom om. Men att det finns dem som som väljer att få flygplan att flyga rätt in i ett hus i vilken människor befinner sig i. Det har vi tvingats pratat med honom om nu.  

Kika gärna in denna blogg http://thomasnilsson.typepad.com/my_weblog/ Thomas är fotograf och var på plats i NY den 11 september.

Må så gott alla fina läsare av denna blogg.

Vilket väder!

God lördagskväll på er alla ni som hittat hit,

Vilket väder! Det uttrycket har jag använt mig av väldigt många gånger idag. I Trosa har vi haft sol och underbara tjugosex grader. Vi har haft sommar och som jag har njutit.



Om jag hade stått närmare dessa två svanar när de passerade tomten idag, då hade jag haft möjlighet att ta min drömbild. Drömmen lever således vidare. Det handlar förstås om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Denna bild får duga så länge...



Ella heter hon svärmors lilla hundvalp. Ella väger 1 kg. 1 kilo hund. En hund full av liv och lust. Ella är en underbar liten hundvalp. Hon överöses med kärlek.



Fördelen med att ha gräsmatta i anslutning till havet är att man kan öva. Något Marcus är duktig på att göra. Hans mantra är att "övning ger färdighet". På havsbotten kan jag lova att det ligger många bollar :-) 



Två kanadagäss passerade tomten i eftermiddags och detta högt upp i luften.



Dagens båtbild.



Vi fick en vacker kväll i kväll.

Dagens reflektion är att vi idag den 10 september har suttit utomhus och ätit både frukost, lunch och middag. Det är något att vara tacksam över. Vädret denna lördag har varit mer än ljuvligt.

Ett stort tack för ditt besök. Må så gott.


Glädjevrål

Hallå där, vad härligt att det är fredag och att det är kväll. Det är nästan så att jag har lust att utbringa ett glädjevrål :-)

Jag har haft en bra dag på jobbet. Känner mig nöjd då jag idag till och med hunnit med att planera in för dem alla utvecklingssamtal jag ska ha i november månad. Ni anar inte hur skönt det är med framförhållning, eller så gör ni kanske det :-)

Jag gick således från jobbet och kände mig nöjdare än vanligt. Hämtade Melker på fritids och for till landet. Underbara landet som bjöd på kvällssol. Man blir ju så glad.

En redan bra dag toppas med grillat till middag och ett glas Rosé därtill och med godis som efterätt.

Ni kan tro att jag har en Happy friday känsla i mig: -)



Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att det känns himla skönt att vara feberfri igen. Nu är förkylningen lite lättare att bära.

Må så gott

avkoppling

Hej på er alla,

Efter en dag på jobbet och alla vardagsbestyr hemmavid är det nu riktigt skönt att sitta i soffan tillsammans med de sina, med en varm kopp te småtittandes på Robinson. En stund som jag ser som en belöning. Avkoppling på hög nivå. Det är jag värd :-)

Jag älskar vårat vardagsrum. Där trivs jag mycket bra. I lyktan brinner ljuset. Utanför har hösten tagit vid.

Dagens reflektion är att det är dags att klä sig lite varmare. Jag blev varse det imorse. Det var kallt med kortärmat :-)

Hoppas att ni har det bra där ute i cyberrymden.

Må så gott


Dagens ros

Hej på er alla, 

klockan har ännu inte hunnit bli 18.30 och jag skulle inte ha något emot att krypa till sängs. Att dra täcket över huvudet är vad jag längtar efter att få göra just precis i detta nu. Eländiga förkylning!

Dagens ros utdelar jag till min dotter Malin. Med hjälp av henne får jag livspusslet att gå ihop ikväll.

Marcus (min son) vill bli hämtad på golfbanan kl. 20.00. Min sambo vill bli hämtad på sitt jobb ca kl. 20.00. Dessa båda befinner sig inte ens i närheten av varandra.....

Melker som ska till skolan imorgon bitti behöver ligga till sängs senast kl. 19.15. Ni förstår själva att livspusslet inte hade gått ihop om det inte vore för Malin. Malin valde att ställa upp och lovade att ta sig hem tidigare än planerat. Hon får vara hemma med Melker och jag få ge mig ut på vägarna. Tack snälla Malin!

Dagens reflektion är att det känns så himla trist att bli superförkyld precis när jag kommit igång med regelbunden träning. Typiskt, som Melker skulle ha uttryckt det.

Må så gott alla rara läsare som kikar in här hos mig.






Persilja

Hallå där ute i cyberrymden denna tisdagskväll,

Jag har ikväll suttit insvept i en filt och avnjuter en kopp te tillsammans med min 16 åring. En kopp te med honung i. Den gjorde mig gott då jag vaknade förkyld imorse. Jag blev inte en av de lyckliga som klarade sig undan höstens förkylning. Enligt vad som förespås skall många drabbas.



I söndags tog jag mig an svärmors fina köksträdgård.



Bild tagen bakifrån.





Det finns massor att ta om hand i hennes odlingsram.



Hemma i vårat kök på landet valde jag att börja med persiljan.



Svärmor hade köpt en sax för detta ändamål. En sax som herrarna i familjen dömde ut som ett onödigt inköp. Jag tyckte nog allt att den var lite smart. Må hända att det kanske var ett onödigt köp, men jag hade nytta av den.



Nyklippt persilja.



Zip påsar var himla trevliga att fylla med persilja för att sedan frysa in. Nu har svärmor persilja så att det räcker och blir över.



Och nu syns Skylten igen :-)

Nästa helg ämnar jag ta mig an något annat av det som finns i svärmors fina odlingsram. Som jag njuter av sysslor av detta slag. 

Dagens reflektion handlar om moderskap. Jag tänker att moderskap är något väldigt vackert. Att det är fint när ens barn vågar berätta om sådant som tynger dem. Detta även när det handlar om att de gjort fel/gjort något dumt/något knasigt. Det känns bra för mig.

Må så gott alla ni som kikat in.


Glad

Hallå där alla ni som hittat hit denna måndagskväll,

Efter jobbet har jag lagat mat, dammsugit, hängt tvätt, vikt tvätt  m.m. Jätte tråkiga sysslor. Men jag är glad ändå :-)

Idag har jag massor att vara glad över.
Glad över att ha mina tre barn här hos mig.
Glad över att i skrivande stund sitta i soffan med mina två äldsta barn.
Glad över att Malin ska bo hemma i några veckor.
Glad över att mina barn vill umgås med mig.

Glad blev jag också över att Melker var glad när jag hämtade honom på fritids i eftermiddags.
Han var så glad att han knappt fick fram några ord. Han fick samla sig för att kunna tala så att jag skulle höra vad han sa.

Han hade fått besök på skolgården under dagen. Besök av farmor och hundvalpen. Det besöket var det bästa på hela dagen. Han var lyckligast i hela världen.

Jag tänker att jag kan skatta mig lycklig över att ha en sådan svärmor, en sådan farmor till min yngsta son. En farmor som förstod att ett litet besök i skolan skulle göra honom så glad. Han som inte ville åka hem från landet igår. Han som bad om att få vara ledig för att vara med hundvalpen. 

Dagens reflektion är således att det finns mycket att var glad över. Tack!

Må så gott

 






Hundvalp

Hej på er alla denna söndagskväll,

Min söndag har haft ett bra innehåll. Ganska så precis som jag vill ha dem faktiskt.

I sällskap av ljudet från den ljumma vinden, från gräsklippare och från skrattande barn och till doften av eld
från någon brasa, tog jag mig igenom min powerwalk med stavarna i förmiddags. Jag känner mig nöjd över att ha klarat av veckans mål med tre PW pass.

Vi åkte från landet senare än vanligt ikväll. Vi var bara tvugna att vänta in svärmor som ikväll hämtat hem sin hundvalp. Det var kärlek vid första ögonkastet för oss alla.









Två månader gammal och 15 cm är hon svärmors dvärgschnauzer. Färgen på pälsen är svart och silver.

Bedårande söt är hon Miniyana. Vad svärmor ska döpa henne till är ännu inte riktigt bestämt. En sak står helt klart. Hon blir familjens kelgris och kommer att bli bortskämd på kärlek denna lilla.



Dagens båtbild. Idag har det varit en massa segelbåtar ute till havs. Denna båt passerade precis när det var dags för oss att åka hem till radhuset.

Dagens reflektion är att imorgon är det måndag och då börjar väntan på helg igen..

Må så gott

Hopplös

Hallå där alla läsare av denna blogg, då har vi halva helgen avklarad, redan.....



På väg till golfbanan tidigt imorse passerade vi detta vackra. Verkligheten är vackrare än vad bilden förmedlar. Jag älskar denna vy och tänker på just detta var gång jag passerar.





Jag och min 16 årige son var på golfbanan redan kl. 07.13 imorse. Med facit i hand borde vi ha åkt ännu tidigare. Golfare är av det morgonpigga släktet, det blev vi varse imorse. Nåväl, oavsett att det gick sisådär och att det kryllade av golfspelare på banan, så hade vi kvalitetstid tillsammans jag och min äldsta son.



Vissa blommor på tomten har gjort sitt nu när hösten tar vid. Även fast vi haft en ljuvlig sommardag idag. Denna Temynta som vi fått av Sirpa & Anders är lite cool, även fast den nu gjort sitt. 



Dagens båtbild.

Tidig kväll tog jag min powerwalk med stavarna. Vilken fart man får upp när man går stavgång och sådan nytta de gör för armarna. Jag känner att jag är inne i detta med motionerandet nu. Kan liknas med tvångstankar till och med. Powerwalk nr 2 av veckans 3 är idag utförd :-)

Ikväll har vi avnjutit kräfor och västerbottenpaj. Till efterätt åt vi en rabarberpaj som Marcus (min äldsta son) bakat. Så god.

Dagens reflektion handlar om att jag är hopplös. Jag har som mål att försöka stanna i nuet, Att inte springa iväg någon annanstans i tanken. Men ack så svårt det är. Under golfrundan kände jag mig så stressad. Istället för att vara på golfbanan 100 % var jag på annan plats i tanken samtidigt. Jag är medveten om det. Kanske det är en tröst. Men att stanna i nuet är inte alltid så lätt. Eller är det kanske det för er?

Må så gott du fina

Sanningen

Hej och god kväll på er mina fina besökare,

Jag är som bekant en trebarnsmamma därav bloggens namn "mammaxtre".

Jag tänker ibland att Malin 21 och Marcus 16 har en ganska ung mamma. Jag är 43. När de gick i skolan som små hade de det iallafall. Melker som är 6 år han har tvärtemot vad de hade, han har en gammal mamma.

Detta har jag genom åren tänkt på en hel del faktiskt, att han har en gammal mamma. Efter föräldrarmötet jag var på i måndags noterade jag att de andra barnen också verkade ha föräldrar i min ålder. Skönt tänkte jag.

Idag när jag hämtade Melker på fritids kom det fram en flicka som går i hans klass. Hon frågade mig om jag var Melkers mormor eller hans mamma?

Av barnen får man alltid höra sanningen, right.........



Dagens båtbild är tagen när mörkret gjort entré.

Nu skall här njutas av en helg på landet, så skönt.

Må så gott


Pernilla Wahlgren

Hej alla,

om ni vill få inspiration av ett vackert hus och hem som är till salu så
kan ni kika in här:

http://www.booli.se/bostad/villa/hersby/drottvagen+13/968337/maklare

Pernilla Wahlagrens vackra hus och hem är på tok för dyrt för mig. Huset har dessutom alldeles för många rum, att städa :-)

Ikväll har jag ägnat mig åt att städa här hemma i radhuset som är på
väldigt många kvadrat. Och jag är väldigt överens med mig själv om att jag aldrig skall köpa ett stort hus igen och aldrig blir det ett hus med tre
plan....



Städat har jag gjort ikväll fastän jag egentligen inte hade ork för detta. Allt för att kunna åka till (se bild) imorgon utan att ha det dåliga samvetet med mig.

Må så gott


RSS 2.0