Spår

Hej och god kväll på er alla,

Kanske tycker ni att jag er knasig men jag kan finna spår i snön lite intressanta. När jag såg dessa spår i snön så önskar jag så att jag hade fått se när de  skapades. Vilket djur skapade dem? Och vad föranledde att det blev just detta mönster? :-)

Dagems reflektion är att jag inte vet om det är bra eller dåligt att jag har riktigt ont i min kropp efter gårdagens massage. Någon som vet?

Nu är jag uppe på övertid ikväll igen......

Natti Natti


Samma fönster

Hej på er alla, då har vi snart måndagen avklarad. Snart stundar det helg igen :-)SommartidVintertid.

Fönstret i vår ytterdörr på landet. Samma fönster, men olika utsikt. Jag måste erkänna att jag tycker väldigt mycket om våra årstider.

Dagens reflektion är att massagen gjorde gott idag. Varför i hela friden unnar jag mig inte detta regelbundet? Att få massage är ju bara så underbart. Så pass underbart att jag har bokat ännu en tid. En tid redan nästa vecka. Nu får det vara slut med att inte unna mig sådant som gör mig gott. Nu får jag ta och skärpa mig :-)

Må så gott

Dagens båtbild

God kväll på er alla,

Imorse vaknade jag upp i min säng på landet och ikväll skall jag somna i min säng här hemma i radhuset. Jag skattar mig lycklig som har förmånen att ha två hem. Det händer att jag nyper mig i armen.Solen i kombination med snön var som balsam för själen. Verkligen njutbart!Badbryggan.Dagens båtbild :-)Gångar :-)Rost och vit snö är en fin kombo.På eftermiddagen bröt vi upp från landet då det stod hockey på agendan.

Väl hemma i radhuset har vi haft middagsgäster. En fullspäckad fin söndag har vi således bjudits på idag.

Dagens reflektion är att det var himla trevligt att få fotografera i trevligt dagsljus. Något som jag verkligen har saknat.

Må så gott


Flopp

Hej och god lördagskväll på er alla,

Idag var det då premiär för mig på loppis. För första gången hade jag hyrt mig ett bord. Ett bord av ca 120 stycken. Jag som aldrig  ens går på loppis visste inte riktigt vad som väntade.

Råd som jag fick med mig var: Sälj inte för billligt och Sälj billigt :-)

Jag valde att lägga mig på bra priser utan att skänka bort de saker som jag ville få sålt.

Hur gick det då kanske ni undrar?

Dagens loppis blev dagens flopp. Tyvärr blev det inte alls som jag hoppats på. Jag konsterar att detta med Loppis inte var värt det, för mig. Vinsten kontra förberedelser och efterarbete.

Nu har jag prövat på detta med eget loppisbord. Jag tänker att jag blivit en erfarenhet rikare men att det nog inte blir någon mer gång.

Jag vet också att damen bredvid mig, hennes mamma hette Elin. Om damen hade fått ännu en dotter skulle hon ha döpt henne till Elin efter henne. Damen hade flera barn, både pojkar och flickor. Dessa har ALDRIG tid med henne. De har inte tid att lära henne hur internet fungerar och de ringer ALDRIG för att höra hur hon mår. Och sönernas fruar, de är inte mycket att hänga i julgranen.

Dagens reflektion är att damen bredvid mig hon pratade om både det ena och det andra med sina kunder :-)

Nu är jag på landet. Vid min sida (förutom halva familjen) så har jag ett glas vin och tidningen M. Det får bli min belöning ikväll, för att jag är värd det.

Må så gott
Godis

Hallå där ute i cyberrymden,

ikväll när jag slog mig ned i soffan för fredagsmys så kom jag på att det. Jag förstod att den stunden i soffan tillsammans med de mina och en skål godis, det var dagens belöning. En stund som jag helt klart var värd.


Dagens reflektion är att jag känner mig lite spänd inför morgondagen. Kommer jag ha för mycket saker med mig? Kommer jag att få något sålt. Kommer jag att få bära hem allt igen och kommer det att vara värt dessa timmar. Time will tell :-)

Må så gott

Pulkabacken

Hej alla och god eftermiddag på er,

denna torsdag har jag varit ledig från jobbet. Passade utmärkt då jag haft massor att göra här hemma. Det har handlat om förberedelser inför lördag. På lördag skall jag nämligen göra något jag aldrig gjort tidigare. Jag ska göra något som jag nog aldrig trodde att JAG skulle göra :-)

Om man är effektiv när man går hemma och skrotar då bereds man möjlighet att hämta upp yngsta sonen i skolan efter skolans slut. Då kan man också få tid över att tillbringa en stund i pulkabacken.

Det kändes väldigt lyxigt att tillbringa denna stund med honom en vardagseftermiddag. Händer så sällan att det är en stund att värdesätta.Det är vackert med snö, tycker jag.

Nu ska här lagas middagsmat och sedan bär det iväg med den äldsta sonen på föräldrarmöte :-)

Dagens reflektion är att när man väl börjar rensa ut saker man har i sitt hem, som man aldrig använder och som man inte saknar då blir det väldigt tydligt att man har väldigt många saker i sitt hem. För många saker. Saker som skulle komma till bättre användning hos någon annan. Saker som för en billig peng kanske skulle göra någon glad. Vi f år se hur det blir med den saken, på lördag :-)

Må så gott


Förändring

Hej på er alla denna onsdagskväll, eller när ni nu läser detta :-)

Ordet förändring är ett ganska stort ord. Stort och svårt.

Ordet förändring är ett ord som följer med mig som en röd tråd genom livet. Ett ord som jag smakar på ofta. Det har handlat och handlar fortsatt om både stora och små förändringar.

Ibland tar det sannerligen tid att bestämma sig för att ta tag i det man vill förändra. Träning är ett av de exempel som jag brottas med och som jag inte kommer någon vart med :-(

För lite sedan snappade jag upp ett tips om hur man kan göra för att medvetandegöra en förändring som man önskar göra.

Tipset bestod i att skriva ned det som man vill ändra i en bok. En bok enkom för detta ämne.
I den skulle man skriva ned alla negativa saker som man upplever i dagsläget gällande det man vill förändra. Vidare skulle man skriva ned varför man vill få till en förändring och avslutningsvis skulle man också skriva ned vad man tror vinsten blir av förändringen. Jag tänker att man också kan använd boken att dokumentera det framsteg och bakslag man gör när man väl kommit igång.

Jag antar att det finns en poäng i detta upplägg. En poäng med att man medvetandegör en förändring. Att påminna sig själv om varför och att man från början kan se vilka vinster förändringen i sig kommer att ge.

Kanske, kanske borde jag köpa mig en riktig fin bok för att medvetandegöra (än mer tydligt) vad jag vill förändra. Kanske skulle detta hälpa mig. Om inte annat är det alltid trevligt med en ny fin skrivbok :-)

Vad tror ni om detta. Bra eller dåligt?

Dagens reflektion är att vi går mot ljusare tider. Idag när kockan var 15.00 slog det mig att det fortfarande var ljust ute. Det var ljust och det var härligt!

Må så gott alla

Lóccitane

Hej och god kväll,

I julas fick jag "en tag hand om dig själv"julklapp av en god vän. Precis vad jag behövde och det visste hon såklart. Denna julklapp får bli dagens tips. Ett tips till er alla som kanske också vill uppleva känslan av lyx :-)

Jag skämdes bort med duschkräm, läppbalsam,handkräm, fotkräm och en tvål.

Efter en tuff dag på jobbet har just denna "ta hand om dig själv gåva" kommit väl till pass. Oj så härligt det är att skämma bort sig själv med fina produkter. Och vilken tur för mig att Gisela introducerade mig för känslan av lyx.

Dagens reflektion är att det idag känns om om jag sprungit ett maratonlopp och då har jag ändå inte sprungit en meter idag. Det är mycket nu....

Må så gott

Vita tulpaner

Hej och god kväll på er alla,

För lite sedan skrev jag ett inlägg om mina funderingar på att unna mig lite städhjälp genom Rut-avdraget. Responsen jag fick var delade i två läger. Några hade städhjälp och var supernöjda med detta och några skulle aldrig kunna tänka tanken.

Några rådde mig att fortsätta städa själv och att jag för slanten som skulle ha gått till en städfirma köpa mig ett fång blommor.


(Lite suddig, men jag tror ni förstår)

Ett fång blommor blev det inte i helgen men väl en knippe vita tulpaner. Oj, så glad jag blev över att en av de vita tulpanerna i knippet överaskade mig genom att avvika från de andra. Tänk att detta lilla röd/rosa i en knippe tulpaner made my day. Tänk så lite det behövs för att göra mig glad :-)

Dagens reflektion är att jag nog fortsatt funderar på det där med städhjälp. Kanske ska jag prova en gång iallafall. En storstädning till våren. Jag har liksom lite svårt att släppa tanken. Speciellt efter att nästan hela söndagen gick förlorad p.g.a. städning. Som sagt tanken får mogna ett tag till.

Må så gott

Äntligen Snö!

Hallå där, är det månne fler än jag som finner det härligt att vi äntligen fått en hel massa snö :-)

Denna söndag har handlat om att städa. Hur tråkigt är inte det på en skala att städa bort en hel söndag ( med undtantag för pausen under Melkers hockeyträning) - Jo det är hur trist som helst kan jag meddela!Så här såg det ut när träningen började.Men snart så såg det ut så här :-)

Måtte nu denna snö som kommit stanna kvar länge, länge. Det är vackert med vinter när den är just vintrig på riktigt.

Dagens reflektion är att jag efter denna helg är värd helg. 

Må så gott

Sammanhang

God sen kväll på er,Lördag innebär hocketräning :-) Fick inte till några bra bilder tyvärr. Bilden ovan får symbolisera sammanhanget. Jag tycker om det fina i att tillhöra ett sammanhang med andra. Något jag tror att vi alla behöver.Vi har fått snö i Stockholms län. Äntligen! En vinter utan snö är ingen vinter. Bilden är tagen sen kväll.

Dagens reflektion är att det är himla mysigt att bli bortbjuden till goda vänner. God mat, mumsig efterätt och trevligt sällskap i ett mycket vackert hem. Det är lyxigt. Ikväll blev det just så för oss :-)

Må så gott

Lappa & Laga

Hej och varmt välkommen hit, till min blogg och min vardag.

En vardag som för övrigt inte bjuder så mycket på att fömedla vidare. Lite trist och tråkig så där. Jag går hemifrån när det fortfarande är mörkt ute och kommer hem när det mörknat. Det gör att det inte blir så mycket fotande under vardagarna. Detta fattas mig massor. Jag saknar kameran.

Agendan för helgen är fulltecknad. Jag vet banne mig inte hur jag ska hinna med allt. Men för att orka så är det nog allt bäst att logga ut från datorn nu.

Dagens reflektion är att leken när man är 6 år skiljer sig från när man är 7 år. Herrejösses så den yngste sonen plötsligt sliter på sina kläder. Plötsligt finns det inga kläder att ge bort. Årets termobyxor är lappade och lagade flera gånger och det hände aldrig förr. Men vad gör väl detta. Han leker och det är huvudsaken :-)

Må så gott


Det tar sig

Hej och god kväll på er,

Tid är bokad för färgning av bryn.

Tid är bokad för massage (1 tim).

Tid är bokad hos frissan.

Det tar sig vill jag lova......

Dagens reflektion: Fastän det förmodligen innebär att jag är världens tråkigaste så måste jag erkänna att det känns helt rätt att redan nu, straxt efter kl. 20.00, ha bäddat ned mig i sängen. Jag har gått och lagt mig. Jag har sagt sov gott.

Jag lyssnar till min kropp ikväll, för att jag kan det. Som sagt, det tar sig :-)

Natti nattiTrött men happy!

Hej alla,

då sitter jag äntligen ned här hemma med laptopen i knät och med en kopp te att njuta av. Ännu en lång dag är snart till sin ända.Imorse när jag kom till jobbet fick jag höra att jag såg väldigt trött ut. I eftermiddags på jobbet så var det en person som kom in på mitt kontor för att berätta för mig att jag såg väldigt trött ut.

Jag är trött och sliten, det är korrekt uppfattat. Men jag är glad också :-)

Glad för att jag fått en mycket trevlig förfrågan idag. En förfrågan som jag dessutom tackade ja till.

Glad för att Malin ikväll när vi var ute och övningskörde, körde så jättebra. Stora framsteg gör hon för var gång. Ikväll hade vi dessutom sällskap i bilen. Marcus ( lillebror) ville hänga på för att se och lära. Han är inte ett dugg sugen på att övningsköra :-)

Glad för att jag fått tips om en massör. En massör som kan det där med att ta i. Måste ringa och boka en tid imorgon.

Glad för att måstemötet i eftermiddags gick bra.

Dagens reflektion är att hur tungt det än är för stunden finns det alltid något att glädjas åt. Det är verkligen något att vara glad och tacksam över.

Nu väntar spikmattan sedan John Blund.

Må så gott


Nyfiken

God kväller på er alla,

Jag är nyss hemkommen från jobbet. Japp, det blev en lång dag idag. Nu är jag trött och sliten och i ett stort behov av sömn.....

Dagens reflektion är igen om att få tiden att räcka till. Dagen idag och kvällen har enbart handlat om arbete. Ingen tid över för mig  (förutom detta korta inlägg). Imorgon är eftermiddagen uppbokad av ett privat måstemöte för att därefter ge mig ut på vägarna med min dotter (övningskörning).
Det där med träning ser inte ut att bli av denna vecka heller. Hur gör ni alla där ute för att hinna med allt, det är jag bra nyfiken på :-)

Må så gott

Natti Natti


Svaramedettordlista

Hallå alla,

Anna med den mycket trevliga bloggen http://annasweden.blogspot.com/ frågade om någon ville hänga på hennes svaramedettordlista. Och det ville någon :-)
Och någon (jag) fann det svårare än jag trott. Prova får ni se.

1. Var är din mobiltelefon? Bredvid
2. Var är din andra hälft? Mellanplan
3. Ditt hår? Flätor
4. Din mamma? Fembarnsmamma
5. Din pappa? Bortgången
6. Det bästa du vet? Familjen
7. Din dröm i natt? Orolig
8. Din dröm/ditt mål? Lycka
9. Rummet du är i? Favoritrummet
10. Din hobby? Foto.
11. Din skräck? Överlevabarn
12. Var vill du vara om sex år? Annanstans
13. Var var du i går kväll? Hemma.
14. Vad är du inte? Händig
15. En sak du önskar dig? Nystart
16. Var växte du upp? Botkyrka
17. Det senaste du gjorde? Sagoläsning
18. Dina kläder? myskläder
19. Din TV? På
20. Ditt husdjur? fågelspindel
21. Din dator? Toshiba
22. Ditt humör? Växlande
23. Saknar någon? Ja
24. Din bil? Renault
25. Något du inte har på dig? String
26. Favoritaffär? MQ
27. Din sommar? Trosa
28. Älskar någon? ja
29. Favoritfärg? svart
30. När skrattade du senast? nyss
31. När grät du senast? nyligen
* * *

Dagens reflektion är att min 16 åring försöker få igång mig att börja träna (igen) men jag avböjer och menar att jag lovat min fina vän Marie KJ http://systermarie.blogspot.com/ att jag i första hand ska fokusera på att sova bra. När jag väl är i hamn med sömnen, då skall jag ta tag i träningen. Lovat är ju lovat eller hur?
Frågan är bara hur länge jag kan använda detta argument.... Min kropp börjar också säga ifrån nämligen. Den vill ha bättre sömn, men börjar göra ont nu. Den vill ha en nystart.

Jag tror jag får sova på saken

Må så gott

Mötesplatser

Hej och god eftermiddag på er alla ni som hittat hit,

Söndagar när jag kan starta upp dagen med en kopp kaffe och Nyhetsmorgon är söndagar att gilla. Imorse fick jag njuta av just en sådan start på dagen. Så välbehövligt!Söndag för oss innebär Björnligan. Utomhusrink är väldigt trevligt, men vissa dagar är det vädligt kallt....Melker hade en fin hejarklack vid rinken idag. Gudfar och Wiggo slöt upp.

-Passa Melker!
-Ge pucken till Melker!
-Heja Melker!

Urgulliga lilla Wiggo hejade på Melker, det stod helt klart :-)

Dagens reflektion är att det sannerligen finns mötesplatser av olika de slag. Hockeyrinken är ett exempel. Ett annat exempel hemma hos oss i radhuset är vardagsrummet. I skrivande stund sitter jag och båda mina söner i soffan. Melker och jag sitter bredvid varandra med varsin dator. Marcus sitter jämte och spelar X-box. Alla tre tillsammans sida vid sida.

En väldigt bra söndag helt enkelt.

Må så gott


Överlycklig

Hej alla denna lördagskväll,

äntligen har jag nu slagit mig ned i soffan. Här hemma har det varit full fart framåt ända tills nu. Och vilken fin dag det blev.

Vi har ett fördelsedagsbarn i familjen denna lördag den 14 januari. Ett födelsedagsbarn som redan till frukost kl. 07.30 fick sina första gäster :-)Födelsedagsbarnet på hockeyträning tidig morgon. Bor det månne en gladiator i honom kanske :-)Melkers åldersgrupp är uppdelade i två grupper på isen. De har en varsin planhalva att träna på.
På Melkers planhalva var det idag 17 barn och 7 tränare. Det är verkligen toppen. Alla barn får den hjälp de behöver för att utvecklas. På bilden ser ni Melker och en av tränarna. Tränaren tog Melker åt sidan för att öva översteg med honom. Och jag, jag satt nöjd på läktaren och njöt av det jag såg.Ikväll har vi haft kalas. Melkers gäster bjöds på middag. Vi valde att grilla denna kalla januarikväll.Mina fina barnHär har ni en bild på en för dagen överlycklig 7 åring. Som han har blivit firad. Presenterna talade sitt tydliga språk. Melker är ingen Lillfis längre. Han är en stor kille.

Dagens reflektion är att Melker nu 7 år är överlycklig för alla fina presenter han fått. Han är så glad över att äntligen vara 7 år. Det är stort. Och då har han ändå ingen aning om hur stort det är.

När jag ser detta lyckliga barn. Min son, då tänker jag på kvällen han kom till världen.

Jag tänker på att de på förlossningen inte hörde några hjärtljud.
Jag tänker på hur jag låg på britsen och på hur fort de sprang med mig liggandes på britsen. De sprang mot operationsalen.
Jag tänker på hur de i farten fick av mig skor, byxor och örhängen, men att tröjan prioriterades bort. I den fick jag föda barn.
Jag tänker på att de sövde ner mig fort som sjutton för ett akut kejsarnsitt.
Jag tänker på att jag vaknade upp i någon form av dimma och att det viskades till mig att jag fått en son. En liten fågelunge. En frisk liten son som vägde 2080 och var 44,5 cm lång.

Och idag är det inte bara Melker som är överlycklig. Jag är verkligen "överlycklig" som har en son som fyller 7 år idag. 

Må så gott

Som man bäddar får man ligga

Hej fredag och alla läsare,
När tiden och orken inte räcker till så kan det komma att innebära att man får avsluta fredagen med att storstäda. Som man bäddar får man ligga......

Men först skall vi har fredagsmys min Lillfis och jag. Och sen, sen ska här storstädas. Känns sisådär ska jag erkänna. Idag har jag funderat ganska så mycket på det där med RUT-avdraget. Kanske skulle jag ändå....

Vilken dröm att slippa storstäda. Vilken oerhörd lyx att betala någon annan för att sköta städningen. Jag funderar vidare ett tag till. Lite läskigt tycker jag att det vore att ha för mig främmande människor städandes  i mitt hem ibland mina saker. Men fundera på saken, det kan man ju :-)

Dagens reflektion är att det kanske är dags för mig att sluta upp med att kalla min yngsta son Melker för Lillfisen. Kanske borde jag ha gjort för länge sedan. Men från och med imorgon är han ju verkligen ingen Lillfis längre. När man fyller sju år då är man ju plötsligt stora killen. Jag får nog tänka på det. No more Lillfis :-)

Må så gott alla rara

Uppmuntran

Hej och god kväll på er.

Det finns stunder då jag funderar på bloggens vara eller icke vara. Det finns stunder som jag tänker att jag inte har någonting att förmedla som kan vara intressant för någon annan att läsa. Detta är trots allt ingen inredningsblogg utan en vardagsblogg, min vardag.

Men bloggen fyller en fin funktion för mig. Jag är ganska öppen, men inte fullt ut. Jag har funnit en balans som passar mig. Jag älskar att dokumentera dagar med text och bild. Och jag har fått en massa nya vänner. Vänner som ger energi, vägledning, inspiration och uppmuntran. Så bloggen får vara kvar :-)


Jag har funnit många Bloggvänner i blogsfären och nu har tre av dem uppmuntrat mig genom att ge mig award.
Något jag verkligen blev jätteglad över. Tack snälla ni!

De tre bloggvännerna är:

Aka med bloggen http://ahousewithaview-aka.blogspot.com/

Anna med bloggen http://coolaannna.blogspot.com/

Lotta med min absoluta favorit blogg http://charmigacharlie.blogspot.com/


Om awarden:

Liebster eller käraste, är en utnämning till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får en liebsterblog ska man gärna göra följande:
  • Tacka den som gett utmärkelsen och länka
  • Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
  • Lämna gärna utmärkelsen vidare!

Jag väljer att skicka denna award vidare till fem bloggar. Bloggar som jag inte tidigare skickat någon award till och som jag väldigt gärna besöker. Hur många följare de har, har jag inte tagit ngn hänsyn till.

Och de fem bloggarna är:

Lotta med bloggen http://kalaslotta.blogg.se/

Jenny med bloggen http://fantastisktkaos.blogspot.com/

Kristina med bloggen http://mammamedambitioner.blogspot.com/

Monica med bloggen http://vildatankar.blogspot.com/

Tina med bloggen http://meandmyshed.blogspot.com/

Hoppas ni tar emot emot awarden tjejer.

Dagens reflektion är att jag är så tacksam över att få tanka kärlek. Melker min Lillfis kramade om mig ikväll och sa att han längtat efter mig idag. Det är kärlek det. Mina fina barn ger mig så mycket kärlek. Och jag känner mig tacksam och glad och stolt och lycklig.

Må så gott (och tack besöket)


Spridda skurar

Go kväll på er alla trevliga besökare av denna blogg,

vilken respons ni gav mig i mitt förra inlägg. Det glädjer mig att ni tänker som jag i denna fråga. Jag passade på att prata med Melkers fröken idag. Hon finner det naturligtvis också bedrövligt. Trots allt är det vi vuxna som ska visa barnen vägen. Vägen om vad som är rätt och fel.

Nu hoppas jag att ni alla noterar att ordningen är återställd. Hedern är tillbaka. Tack Rebecca! Så här fint är det utanför ingången till svärmors hus. Hon älskar prylar av alla det slag. Prylar att ha både inom- och utomhus.

Två bloggawards har jag tilldelats idag. Detta valde jag att se som dagens uppmuntran. Mer om detta i ett annat inlägg. Glad, det blev jag.

Dagens reflektion gör jag efter att jag imorse, efter att ha kört en längre stund på motorvägen, kom på (väldigt sent) att jag var på väg till min förra arbetsplats istället för till mitt nuvarande. Och då ska ni veta att jag har jobbat på mitt nuvarande jobb sedan aug 2010. Det är mycket nu, kanske för mycket.....

Idag blev det verkligen ingen ordning på inlägget. Det blev ingen röd tråd direkt. Snarare får jag nog tillstå att det blev spridda skurar :-)

Må så gott

Tillfället gör tjuven

Hej på er alla,

mysteriet om vad som hänt med headern fortsätter. Den kommer och går känns det som. Hoppas snart på en lösning. Kanske ser ni den nu?Tjuvar finns runtomkring oss vare sig vi vill tro det eller inte. Det sägs också att det för vissa handlar om att det är tillfället som gör dem till tjuv. Det kan nog vara sant.

Innan Melker gick på jullov var det något av barnen i skolan som tog hans sprillans nya vinterkängor. Kvar till Melker fanns ett par gamla oerhört slitna och nedtrampade och för små vinterkängor.

I den situationen hoppas man såklart på att vinterkängorna skulle komma åter till skolan. Alla föräldrar märker väl att ens eget barn har fel kängor med sig hem. Hade barnet ett par gamla i stl 32 när barnet gick till skolan är det väl märkligt om föräldern inte reagerar över att barnet väl hemma från skolan har ett par nya fina i storlek
33.

Då Melker inte kunde vara utan vinterkängor ett helt jullov sammantaget med att fritids inte hörde av sig om att kängorna kommit åter, så inhandlades såklart nya.

Idag är jullovet över och vårterminen i skolan har startat upp och kängorna de lyser med sin frånvaro.

Dagens reflektion är att någons mamma eller pappa fattade beslutet att behålla Melkers kängor. Tillfället gjorde någon till tjuv. Usch så trist.

Må så gott

Irriterad

Hallå där ute i cyberrymden,

för er som inte vet hur jag ser ut och som är lite nyfikna så har ni en bild nedan. Den är ganska så lik :-)

 
Jag är irriterad.

Irriterad på att jag inte kan lösa problemet med min header som är pust väck. Det är otroligt irriterande att vara en teknisk idiot.

Irriterad över att kvällen är (för) kort. Jag har massor jag vill hinna med ikväll i form av egentid men hinner inte med knappt någonting av detta, eftersom jag måste prioritera det där med sömnen också.....

Irriterad över att jag är irriterad är jag också :-)

Dagens reflektion är att det där med negativa tankar verkligen kan styra in en i fel riktning. Dags att tänka i positiva banor. Trots allt finns det massor som jag inte är irriterad över. Det finns sådant som jag är riktigt glad för också.
Helt klart är att jag känner tacksamhet över att jag har "att" fylla min egentid  med, ett innehåll.

Må så gott

Bästa tiden

Hej på er alla,

kanske undrar ni vart min header tagit vägen? Det kan jag meddela er alla att jag också undrar. Den är plötsligt försvunnen och jag förstår inte varför. Inte vet jag hur jag gör för att få tillbaka den heller :-(

Nämen ser man på, nu är den tillbaka. Tack, tack, tack!Lillfisen har haft Björnligan idag (1 tim matchspel). Fullt påpälsad stod jag troget vid rinken och kikade på honom. Är så glad över att han finner detta så roligt.

Dagens reflektion gör jag just efter att ha kikat på Melker och pojkarna på isen. Jag tänker att bästa tiden är nu.
Nu är allt på lek. Alla är lika mycket värda. Alla får spela lika mycket. Men snart, snart blir det allvar. Snart är några värda mer än andra. Snart blir några petade från att spela matcher och snart är de uppdelade i ett första och i ett andra lag. Tyvärr är det så det ser ut, förmodligen oavsett vilken lagidrott man valt.

Må så gott och tack för ditt besökMycket går igen

Hej på er alla,Första passet efter juluppehållet för Melkers del idag. Ni ser ju själva, han har roligt på isen.

För övrigt så har dagen passerat, för fort som så många andra lördagar. Ikväll stundar lördagsmys framför tv.n. Gladiatorerna har premiär och jag tror att Melker kommer att älska det programmet, precis som hans storebror gjorde när han var liten :-)


Dagens reflektion är att mycket går igen för mig. Imorse satt jag på läktaren och kikade på Melker. Han skulle för första gången prova på att göra översteg. Jag log för mig själv och tänkte tillbaka på när Marcus skulle lära sig översteg. Minns hur svårt han hade med översteg åt det ena hållet men att han var kung på översteg åt det andra. Jag satt och såg allt upprepas ännu en gång. Nu är det Melkers tur att lära sig översteg :-)
Och ikväll är det dags igen. Marcus älskade Gladiatorena. Zeke var hans favorit. Ikväll ska jag sitta sida vid sida med Melker precis som jag gjorde med Marcus som liten. Undrar just vem av dem som blir Melkers favorit. 

Jag älskar att Melker bringar fram många fina minnen från när hans storasyskon var små. Jag älskar att mycket går igen. 

Må så gott

Årets första golfrunda

Hej fredag kväll och alla ni rara som kikar in här hos mig,

Idag sken solen så vackert i Stockholms län. Vad passar väl då bättre än att ta sönerna med sig i bilen och styra färden till Trosa för att lämna av den yngste sonen hos sin farmor och för att packa in golfbagen i bilen för att därefter, tillsammans med den äldste sonen, styra färden mot golfbanan. Marcus min äldsta son.Denna lilla matta hade vi med oss under hela rundan. Ett krav för att spela på banan under vintersäsong.Min boll :-)Solen sken över golfbanan och det var minusgrader. Det bet rejält i kinderna (lite fjällen känsla). Att spela golf vintertid var helt klart annorlunda. Det var roligt och mycket trevligt. Något vi måste göra snart igen. Någon annan än jag som spelat golf på vintern (hemma i Sverige) iklädd Monclear jacka, termobyxor, mössa, skinnhandskar och curlingkängor ? :-)Dagens båtbild fick jag möjlighet att ta när vi kom åter till landet efter golfrundan. Efter lite lunch och fika for vi hem till radhuset igen.

Vilken toppenfin dag vi fick idag, jag och mina söner.

Dagens reflektion är att det inte är så dumt att ha gemensamma intressen med sina barn. Inte dumt alls faktiskt.


Må så gottFörsta gången

Hej på er alla denna torsdag, tänk så dagarna rusar sin väg. Snart har vi ny vecka igen.....(min ledighet är då över)...

Idag har min dotter Malin stått i fokus. Hon har varit hemma och packat ur sitt flickrum. Hon har ju blivit med bostadsrätt nu :-)För första gången gav sig Malin och jag ut på vägarna med henne bakom ratten. Övningskörning kallas det visst.
Det gick jättebra, vi blev inte osams en enda gång :-)

Jag kom ganska snart på mig själv att jag gjorde precis så som jag fick lära mig på handledarkursen att jag INTE skulle göra. Nämligen att tala om vad hon skulle tänka på och vad hon i nästa steg skulle göra. Till nästa gång skall hon få tänka själv, jag lovar....det är inte helt lätt att sitta vid sidan av.

Vi passade även på att stanna till på IcaMaxi då Malin behövde storhandla för första gången :-)

Dagens reflektion är att det känns så himla fint att se när ens eget barn ta stora kliv framåt. Att få vara med när, hon  i detta fall, tar de där vuxenpoängen. Jag känner mig mycket stolt.

Må så gott
Filmtajm

God sen kväll på er kära läsare,

Ledig har jag varit hela långa dagen ändå blev det inget inlägg förrän nu. På de lediga dagarna, det är (ju) då man ska hinna med allt :-)

Och oj som jag har hunnit med. Bland annat har julen fått dansa ut idag. Det enda som minner om juletid här hemma är en amaryllis och en hyacint.

Två filmer har jag sett idag. Sug på den, två filmer på en och samma dag :-)
Först var vi på bio och såg Alvin och gänget 3, för Melkers skull (min snart 7 årige son). Den var väldigt rar.Och kvällen avslutades med filmtajm hemmavid. Marcus (min 16 årige son) och jag såg filmen "Maktens män" med bland andra George Clooney. Ni kanske minns att det var Marcus tur att välja film och så fick det bli. Filmen var helt ok. Nästa gång är det min tur att välja :-)

Dagens reflektion är att: lika trevligt som det är att plocka fram julen är det att få plocka undan den. Känner ni likadant?

Må så gott
Smygfota

God kväll på er,  Tre underbara ungar. Svettiga och glada efter fyra timmars fartfylld lek på leklandet i Bromma.

På leklandet var vi inte ensamna direkt. Lokalen var fylld till bredden med föräldrar och barn och ljudvolymen blev därefter :-) Men det stoppade inte oss (mig och Gisela) från att uppdatera oss om varandras liv. Det stoppade inte oss från att prata om livets stora och små frågor.  

När det var dags att bryta upp var både vi mammor och barn nöjda. Vi hade tankat energi allihopa. Precis som det ska vara när det gäller vänskap, oavsett ålder.Denna ros har jag i eftermiddag smygfotat. Rosen tillhör en av mina grannar. Jag har kikat på den länge och väl men inte vågat fota den. Idag vågade jag. Och bilden blev förstås inte helt lyckad, attans! Jag tror bestämt att jag får försöka imorgon igen, om jag vågar :-)

Dagens reflektion är att var tid har sin tjusning. Gisela och jag har framtiden för oss.
Snart får vi föra ett samtal utan att bli avbrutna ideligen. Snart får vi föra ett samtal i en lokal i vilken det inte befinner sig 1000 högljudda barn :-)
Vår tid kommer fortare än man kan ana. Det vet ju jag som är mamma till en dotter som är 21 år, en son som fyller 17 år redan om ett halvår.......och en son som om någon vecka blir 7 år.


Må så gottPärlplatta

Hallå där,Denna fina pärlplatta har jag stående på fönsterbrädan i köket. Jag tycker så mycket om den. Pysselgubben i familjen har gjort den till mig. Visst kan vi väl konstatera att pärlplattan idag inte ser ut som den vi 60-talister gjorde som små :-)

Vi har varit barnvakt till Max och Maja. De stannade kvar efter nyårsfirandet och for hem först i eftermiddags. Maja är snart 4 och Max är snart 8 år. Melker har varit förkrossad i kväll. Han har gråtit krokodiltårar och vill att de ska komma tillbaka.... Det är inte lätt att vara liten. Inte lätt att ha sina kompisar boendes långt bort. Ikväll har jag lidit med min yngste son.

Dagens reflektion är att jag faktiskt är ganska grym på det där med rutiner när det gäller barn, Jag får saker och ting att flyta på väldigt bra. Istället för att ta hand om en Lillfis hade jag plötsligt tre små lillfisar. Gick lika bra som att ta hand om en. Jag älskar rutiner, det är dem som får det att flyta på, det tror jag på :-)

Må så gott och tack för ditt besök

En till farfar och en till morfar

God fortsättning alla läsare av denna blogg, hoppas att ni alla fått en bra start på det nya året.

Jag fick ett väldigt fin avslut på år 2011.Nyårsaftonskvällen var kylig med betoning på kylig. Månen var väldigt vacker.Familjen Westberg (våra gäster) hade med sig en Tårta. En tårta fylld med fyrverkerier. Oj, så svårt det var att fånga det vackra med fyrverkerierna på bild. Det gick inte alls. Bilderna blev annorlunda skulle man kunna säga :-)Innan vi gick in i värmen igen valde vi att tända några ljuslyktor. Melker valde att tända två stycken. En till hans farfar och en till hans morfar. Det gladde mig oerhört att han tänkte så. Melker har både sin farfar och morfar i himlen. Han har tyvärr inte träffat någon av dem, ändå finns dem med honom i hans tankar. Att se ljuslyktorna färdas upp i den nattsvarta himlen var väldigt vackert. Det blev en fin stund ute i kylan.

En reflektion från Nyårsafton är att tiden går väldigt fort när man har trevligt.

Nu snöar det här hemma på min gata. Kanske är det så att vi nu äntligen får
vinter:-)

Må så gott

RSS 2.0