Sälen dag 3Dagen började med grötfrukost. Efter frukost stretchade vi (såklart!)


Vinkan skrapar rutorna så att färden mot Tandådalen kan gå av stapen.Framme i Tandådalen är Marie och Viktoria redo för att åka utför.Sirpa och jag är också redo för en dag i Tandådalen. Vädret är helt otroligt! Kanske är vädret till och med bättre än igår. 16 minus och strålande sol. Trots att det är 16 minus är det inte kallt och det är vindstilla.Viktoria pratar med maken i telefon och vi njuter av solen medans vi väntar.Sirpa har gjort en vurpa fastän hon stod still :-))


Så otroligt vackert! Detta var "familjebacken" som jag och Sirpa åkte några åk i. Viktoria valde att åka i svårare backar och Marie har slutat åka för (längesedan)Efter en dag i Tandådalens alla backar tog vi oss till Gammelgården för att njuta av livet med bl.a. våfflor, Glüvein och choklad med vispad grädde. Så gott och så mysigt att  koppla av i härliga soffor och i trivsam miljö.Efter Gammelgården blev det AfterSki på Högis. Rydell och Quick lockade.Avkoppling hemma i lägenheten i våra myskläder. En kväll framför tv.n med god mat och dryck väntar.
Kvällens förätt blir Avakado med skagenröra. Kvällens varmrätt blir kyckling, halloumi med klyftpotatis, tzatziki, sallad och bröd.

Vad vet jag efter denna dag: Att jag fortfarande inte gillar ankarliftar. Att jag inte tycker om när backarna blir för branta. Branta backar har jag ingen behållning av. Marie säger att det kommer , men det tror jag inte på. Att det är lättare att åka med nyvallade skidor. Att jag och kärleken pratar väldigt lite i telefonen med varandra både vad avser under arbetstid och när någon av oss är bortrest.

Kul: Igår på Högis träffade jag Yvonne Ahlin. Henne har jag inte träffat på väldigt många år.  Idag missade jag sonens hockeymatch mot SKÅ (inte kul) en måste vinna match och de vann! Marcus gjorde ett mål och fick spela hela matchen.

Vad visste jag redan: Att festa på Högis inte är min grej. Att  vi åker till Sälen vecka 5 varje år är så trevligt, vill jag inte att vi ska sluta med. Att jag måste börja träna!

Hemma innan kl. 00.00 och Marie är arg!


Så här snygga var tjejerna när vi gick hemifrån för att dansa och mingla på Högis. Jag bröt upp först och var hemma i lägenheten kl. 23.45. Kl. 23.55 kom Sirpa hem och kl. 00.00 kom Viktoria och en mycket sur Marie hem. Hon ville dansa vidare men inte utan oss! Vi får inte kalla oss tjejligan längre "kärringligan" är det rätta namnet enligt henne. Vi andra håller inte med!

Sälen dag 2

'

Efter fyrtio år fyllda är det bra att stretcha innan det bär av till skidbacken. Första året vi känt behov av att stretcha kan jag meddela, MEN vi börjar bli gamla nu....
Idag har vi åkt skidor i Lindvallen. Så härlig skidåkning i underbara backar. 13 minus, sol och vindstilla. Kan knappt bli bättre. Tror inte att vi tidigare år har haft en så här fin dag. Lagom med folk i backarna och inga liftköer, vi är  nöjda. Om Karren varit med  oss hade hon också njutit av denna dag i backen.Liften upp igenMalin undrade om det fanns någon bild på mig i bloggen. Här kommer en bild på mamma Malin :-))
Varje år känner jag mig som en nybörjare. Detta år kändes det dock bättre. Det är bara såå roligt att åka utför. Trots att jag är på nivån att endast ta mig ner är jag ändå inte sämst åkare i backen, finns alltid "riktiga" nybörjare i backen :-)) Det finns dock ett problem som jag skäms för men ändå vågar erkänna. Jag kan inte åka ankarlift, kan fasiken inte ta mig ifrån den utan att ramla eller fastna. Detta är ett problem för mig då det blir ett hinder. Vad beror då detta på, kan det vara att min rumpa är för bred eller att jag är rädd för  själva momentet att komma av? Detta har vi diskuterat under middagen och kommit fram till att jag inte vet hur man ska göra helt enkelt :-))Kvällens förrätt: ugnsgratinerad Chevretoast


Kvällens varmrätt: Kräftstjärtspasta med gremolata.

Nu måste jag sluta blogga för det är utgång som gäller.

Sälen dag 1Äntligen vecka 5 och tjejligan är på väg till Sälen. Bilen behövdes dock puttas igång vilket Marie kämpar med.


Kupolen  i Borlänge är ett "måste" varje år. Marie, Viktoria & Sirpa färdiglunchade och redo att fortsätta leta efter jeans till Marie.....Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen :-))Någon av oss fyra fick ett presentkort på Oops vid fyllda 40. Den tjejen/kvinnan tog med sig det som inhandlats för att visa oss andra.  Kvinnans bästa vän och något som lindrar huvudvärk var den beskrivningen vi fick. Bilden får tala för sig själv.


Kvällens middag, färsk lax i ugn med pressad potatis och romsås.

Tjejligan består även av Karren som tyvärr inte följde med i år.

CDON.COMCDON.COM vilket bra ställe att handla ifrån. idag kom beställningen som gjordes i måndags. Tre cd -skivor med Veronica Maggio och en bok med söta recept. Snabbleverans till den egna brevlådan och till ett bra pris, kan inte bli bättre.

Malin , kom hem jag behöver dig!
Igår kväll satt Malin i flera timmar för att hjälpa mig med min blogg. Målet var att jag på startsidan skulle ha ett räkneverk inlagt såsom antal besökare totalt och antal besökare idag. Det gick sådär. Idag när jag ville få bort det Malin lagt dit gick det inte bra för mig. Nu får jag inte bort alla krummelurer och behöver HJÄLP!
Malin, skynda dig hem från jobbet :-))

Mamma & MelkerIdag fick Melker vara ledig från dagis. Imorse tog vi en långpromenad till min frissa då det var dags att färga brynen igen. Promenaden blev för lång tyckte Melker - är vi inte framme snart ?  - jag har ont i benen. Promenaden tog längre tid än beräknat så vi kom aningens lite sent. Väl framme var Melker nöjd och skötte sig perfekt!
Jag blev ompysslad av min frissa medans Melker satt som ett ljus. Jag fick kaffe och en skvallertidning som jag hastigt hann ögna igenom.  Melker fick kaka och serietidningar att kika i. Stolen var snurrbar och det var speglar överallt, perfekt för honom helt enkelt.Efter besöket hos frissan tog vi oss till en lekpark. Innan vi tog oss hem hanns det med att äta glass och åka buss, kortade ned promenaden lite.

Väl hemma är det nu att packa, städa och laga middagsmat som gäller. Ikväll är det att handla på Maxi som gäller så att kärleken slipper tänka på sådana göromål när jag är borta.

Mamma & Marcus

Idag har jag och 13 åringen tillbringat dagen tillsammans, det har varit trevligt!
Marcus slutade tidigare från skolan idag med anledning av att han fått tid på Idrottskliniken i Solna. Nu äntligen utreds hans problem med ljumskarna. Innan besöket på Idrottskliniken åt vi god lunch i Solna centrum. Vi shoppade lite (mest till honom). Läkaren som undersökte Marcus skrev en remiss till röntgen vilket han ville att vi skulle se till att få gjort redan idag. Vi åkte då in till Hötorget och fick detta avklarat. På måndag skall jag ringa till läkaren och få besked.På väg till tunnelbanan för hemfärd gick vi förbi Hötorget. Var det inte så att jag ska åka bort i slutet på denna vecka hade jag handlat med mig blommor hem. Idag fick jag nöja mig med att ta ett foto. Alla dessa vackra färger är underbart att beskåda. Särskilt i dessa gråa och trista tider.Marcus på T-centralen i väntan på att tunnelbanan skall komma. Båda ville hem efter en lång dag ute på vift.

Kvällen skall nu inledningsvis ägnas åt Bolibompa sedan nattning, hänga tvätt och kanske börjar jag packa väskan lite smått  inför resan till Sälen. Vi får se :-))

Axplock från min måndag


Denna vecka har jag semester. Bestämde mig för att ta semester hela veckan då jag vill lindra min ångest och dåliga samvete över att jag åker till Sälen på torsdag. Idag tillbringade vi  (jag och yngsta sonen) stor del av dagen på  Lekslottet i Tullinge tillsammans med en grannfamilj.  Lekslottet är ett underbart koncept. Man kan lätt tillbringa en hel dag där.


Efter Lekslottet åkte vi på ett planerat läkarbesök och tillbringade några timmar på Huddinge sjukhus. Att träda in på Huddinge sjukhus är så deprimerande och väcker en hel del känslor (även fastän man är frisk).
Bilden visar hur trött man kan bli efter lek och stoj &  läkarbesök.


Kvällen tillbringade jag i Telgerinken samt Scaniarinken. 13 åringen hade träning och jag gick på föräldrarmöte. En reflektion efter föräldrarmötet är att vissa pappor som har barn i det sämre laget är väldigt besvikna på sina söner över att de inte platsar i det bättre. Väldigt sorgligt tycker jag. Om barnet är nöjd med att vara i det sämre och inte har någon strävan att nå det bättre, hur kan det vara fel ?
Finns det inte en vinst med att ha sysselsättning på fritiden,känna samhörighet med lagkamrater, ha kul på isen samt att röra på sig. Måste målet vara att hamna i det bättre laget om sönerna är nöjd med det som är?

Efter mötet fick vi föräldrar möjlighet att se A-laget vinna över HV71.

Googlat

https://www.formodesign.com

Idag har vi haft en lugn dag här hemma varför jag kunde ta mig tid att googla lite. I Trosa fanns det förut en underbar inredningsbutik  "Formodesign". Tyvärr finns den endast som nätbutik idag. Bilden är hämtad därifrån, så fin tycker jag. Ska fundera samt även fråga kärleken  vad han tycker, kanske skall den inhandlas. 


Gick in på Jenny Östergrens blogg och fann denna hemska bild. Hujedamej!


Mysmorgon

Söndag morgon och bara mamma och busungen vakna. Vi har våran mysstund i vardagsrummet nedbäddade i soffan, barnprogram på tv:n och kaffe i koppen. Tyst i huset och vi myser. Sådana stunder som man saknar när barnen blivit stora, detta vet jag,  har ju erfarenhet :-))  När de blir stora går de upp i rök och mysstunderna blir färre, tyvärr!

Min 18 åring kom hem från jobbet igår, hon gjorde sig i ordning och försvann ut i nattlivet i Stockholm  (tror jag). Vad vet man längre, inte så mycket vilket inte känns helt bra. Hon slår sig fri och ska så göra till en viss del, det förstår jag. Jag sover hos Sara-Lee, hejdå!  Vart hon verkligen sover vet jag inte, ändrade planer sånt  händer. Får jag veta om så sker, ibland/ibland inte. Måste jag vänja mig, måste jag nog.

När barnen är små har man kontroll. När de börjar på dagis har man fortfarande hyfsad kontroll. I skolåldern har man hyfsad kontroll under de första åren sedan mattas kontrollen av. Man går från att veta allt till att inte veta allt och ibland inte veta någonting. Detta är i viss mån naturligt och som mamma hoppas man innerligt att man rustat sina barn att veta vad som är rätt och fel och att konsekvenserna om man gör fel kan bli kännbara. När man är 18 år kanske man inte vill lyssna på sin mamma. Har man tur är man med varthän 18 åringen går , fastän man inte är med.

13 åringen har en träningsfri söndag men har ändå planer på att åka till Scaniarinken för att titta på A-juniorena som har match. Vad jag är glad åt att sonen spelar ishockey och att han vill tillbringa ledig tid på Scaniarinken.

Nu ska jag och busungen kika på Ap-tv med Totte och Zilla


Lördag eftermiddag


Snart dags för nedsläpp i Telgerinken (min son sitter på sargkanten)
Match mot Nyköping.

Nedsläpp och sonen är taggad (nr 29)

Kamp på isen

Förlust igen, så synd! SSK var det bättre laget men det räckte inte ända fram.
En vinst hade behövts idag både poängmässigt men även för att stärka laget
och spelarnas självförtroende. Glädjen saknades. Än är det inte kört.
Kämpa SSK!

Lördagmorgon


Sonen (den yngste) väckte mig kl. 06.00 och ville att vi skulle gå upp. Jag försökte få honom att sova en liten stund till, han gick med på att vila med betoning på att vila en stund till. Kl. 06.30 ville han inte vila mera. Vi smög därför ner på mellanplanet för att göra kaffe till mig och välling till honom. I väntan på att kaffet skulle bli klart gick jag igenom posten som låg på köksbänken. Går du i Bröllopstankar ?  -svar nej tyvärr!

Post i min smak.

Golfsäsongen känns långt borta, ser dock fram emot den. I sommar då ska jag banne mig klara av att få bort +(plusset)  i mitt handikapp!

Vi myser i soffan. Nedbäddade med mysig filt , kaffe i koppen, välling i flaskan
och barnprogram på tv:n. Sonen är febrig.

Äntligen fredag

Efter en lång och arbetsam dag på jobbet kände jag när jag åkte hem att det var så skönt att det äntligen var fredag.
Väl hemma konstaterade jag att sonen som tillbringat del av dag på dagis kändes varm. Mycket riktigt, feber igen! Innebar att kärleken stannade hemma och jag fick åka ensam till Maxi, nödvändigt tyvärr. Beställde pizza på vägen hem, passade på att svänga förbi systembolaget för inhandling till "den traditionella Sälen resan" som går av stapen nästa vecka. Hämtade upp pizzorna och åkte hem. Efter middagen hängde jag tvätt, ordnade välling, på med pyjamas inte på mig utan på sonen, tandborstning. Dukade såklart av efter middagen och la in i diskmaskinen. Då var det dags för avfärd mot HeronCity. Kärleken och tre grannar skulle gå på bio (och därefter säkert stanna dricka lite öl)., klart jag skjutsar. Väl hemma var det dags att natta den lille busungen som passats av sin storebror. Viktigt att kissa innan man lägger sig för att sova. Sagoläsning,  boken Paddington tar ett bad. Gosa lite och sedan är det kväll för mammaxtre eller ?
Nu är klockan 21.36 och det är ännu inte säkert att han somnat. Tyst är det för tillfället iallafall. Jag har gått upp till honom några gånger för att lägga tillbaka honom i sängen och för att stänga av bandspelaren. Sitter nu i vardagsrummet med min 13 åring och har fredagkväll. Jag bloggar och lyssnar på vad som sägs på tv:n. Han äter snacks (har jag också gjort). Han undrar om jag ska skriva en bok, fattar vinken han vill ha datorn......
Skönt att det är fredagkväll trots att det tog lång tid innan det blev avkoppling, tror det börjar nu, fortfarande tyst.

Min arbetsdag hemmaMin ena arbetsplats för dagen.


Äldsta barnet på väg till sin praktik

Mellansonen hemkommen från skolan med nyinköpt Wii spel . Här spelar
han pingis.

Yngsta sonen i viloläge. Enda gången under dagen.

Spike, våran spindel som aldrig gör något väsen av sig

Förra gången jag fick möjlighet att arbeta hemifrån fick jag så mycket gjort. Lämnade på dagis kl. 08.00. Satt därefter skrivandes i köket hela dagen. Så trodde jag att denna dag skulle bli. Får man sitta i sin ensamhet och jobba får man väldigt mycket gjort. I efterhand kan jag inte förstå att jag kunde tro att jag skulle få mycket gjort idag. Yngsta sonen är feberfri, vilket är toppen. En feberfri aktiv fyraåring kräver sitt. Hur kul är det att vara hemma med en mamma som måste jobba med en massa skrivjobb framför datan? rätt svar blir  -inte kul alls!
Datorn stängdes av ca 5 gånger så att jag fick börja om igen och igen. Disco på alla våningsplanen,  -Förlåt raring mamma sa den lille busungen ett antal gånger under dagen. Nåväl, sonen är frisk och jag fick lite gjort iallafall. Får vara glad över det.
Under min lilla stund med bloggen har mellansonen försökt att berätta en historia för mig som är så rolig (tycker han). Så pass rolig att han inte klarar av att förmedla historien utan att skratta,  viket betyder att jag inte fattade någonting.  Han får göra ett nytt försök senare helt enkelt.

Nu ska jag laga middag: stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål


Onsdag (forts)

Det positiva med att kärleken vabbar glömde jag skriva om i mitt förra inlägg.
Allt som oftast när kärleken vabbar så ser han till att ha middagen färdig när jag kommer hem från jobbet. Det är så härligt tycker jag. Idag var en sådan dag, lovley!


Onsdag

Malin kom hem välbehållen och nöjd, MEN för sent mot vad som var överenskommet , blir så ledsen.
Fick ett sms igår med Nils adress, det var bra. Pratade med henne idag och hon berättade om hans fantastiska lägenhet på Åsögatan. Så fint inredd. Fick höra om hur berest han var och det jag tänker på är följande: egen lgh mitt 
inne i Stockholm, 25 år , har rest mycket och reser över hela världen, ÄR HAN KRIMINELL?

Det blev som jag trodde, yngsta sonen insjuknade. Natten för oss innebar i princip ingen sömn (inget ovanligt längre). Inatt berodde det dock inte på tv.n.  Kärleken har vabbat idag och imorgon ska jag jobba hemifrån. Har en bra chef, är så glad för det. Imorgon är målet att sitta vid köksbordet och skriva rent alla utvecklingssamtal jag haft med mina medarbetare. Hoppas på att sonen är feberfri och att det blir dagis för honom på fredag.

Nu måste jag ägna mig åt att hänga tvätt och andra sysslor som måste göras innan jag kan göra kväll. Min förhoppning är att hinna läsa lite i boken jag börjat på "Lyckan, Kärleken och meningen med livet" skriven av Elizabeth Gilbert.
Mina barn idag

Yngsta sonen somnade bra, tror dock att det beror på att han (kanske) håller på att bli sjuk, hoppas inte!
Tyckte mig kunna se på honom när han kom hem från dagis att han håller på att bli sjuk.
Natten som var hade han sådan växtvärk, så synd om honom. Han växer så det knakar och får så ont i benen att han klagade över det  imorse på väg till dagis. 

Idag när vi kom hem från jobbet hade min 13 årige son skottat bort all slask på framsidan  blev glad. Skönt att komma hem och konstatera att sådant göra redan är gjort. Dessutom hade han satt på diskmaskinen. Skönt när barnen tar egna initiativ. Tack Marcus jag uppskattade detta.

Malin är på date med en Nils, Hjälp! Honom har hon träffat på krogen. Fy vad jobbigt det är med en dotter som dejtar främlingar. Jag vet att alla är främlingar tills dess man lärt känna dem, men ändå!
För att det skulle kännas bättre för mig, man vet ju inte om det är en knäppgök, bad jag om att få hans telefonnummer och adress.  Jag fick inte adressen. Han bor tre hus från Pauline fick jag till svar. Malin lovade att komma hem i bra tid (inte inatt) utan i kväll. Måtte detta gå bra nu!
Malin har för övrigt idag redan haft över 600 besökare på sin blogg. Helt sjukt!


Tack Viktoria och Fredrick


Sonen somnade bra ikväll, äntligen! Det behövde både han och jag.
Imorgonbitti när han vaknar kommer han att bli så glad. Fotot ovan visar varför. Min gudson Fredrick och hans mamma Viktoria (Melkers gudmor) har sett till att leverera födelsedagspresent, böcker samt kulor i fin kulpåse till honom. Jag fick tre böcker och Måbra tidningar. Tack snälla ni!

Tandis

Idag har jag varit på den årliga kontrollen hos tandläkaren. Så bra att bli kallad en gång om året. 500 kronor för ett besök som tog några minuter. Helt ärligt var jag beredd på att det skulle bli dyrare än så. 
Har nattat sonen (den yngste såklart). Jag sitter i sovrummet med bärbar dator och bloggar. Inte en enda gång har han ropat efter mig, han är tyst. Kanske finns det hopp för en sådan kväll som jag längtat efter.  Nu ropar han,  - jag måste gå.

Trolig förklaring till tröttheten

Måndag morgon och jag är såå trött. Klockan ringde kl. 05.50 och jag började genast att förhandla med mig sjäv om någon minut sedan några till. Det var då det slog mig "varför denna trötthet".
Varje kväll i några veckors tid har sonen (den yngsta) krånglat vid läggdags. Han vill inte sova. Han vill lyssna på musik, leka i tältet. Han vill göra allt annat utom att sova. Han smyger upp och leker, han ropar Mamma många gånger osv.
Mina kvällar betyder inte återhämtning för mig längre. De ägnas åt honom. Att gå ned i vardagsrummet för att mysa i soffan är uteslutet, får springa upp sjuttioelva gånger. Så kändes det igår varför jag stannade snällt i mitt sovrum tills han somnade och det gjorde han först k. 20.45. För er som känner mig vet att kvällen i princip är slut för mig då :-))
Efter att jag har gått och lagt mig och befinner mig i dimman på väg in i sömn väcks jag av att kärleken  kommer in i sovrummet. Somnar, men störs av den f-bannade tv-apparaten som ska stå på hela nätterna. Kärleken har ett extremt litet behov av sömn, det har inte jag. Jag kan inte somna och ber kärleken att stänga av tv.n. klockan är då 02.40. Tv.n stängs av. Kärleken somnar men det gör INTE jag. Jag kan inte somna!
Sonen sover inte på dagarna och tar aldrig sovmorgon. Kärleken har hörlurar och jag har ögonskydd (eller vad det heter) allt för att inte jag ska störas av tv.n.
Varför har vi då tv i sovrummet ? jag var helt emot tv i sovrummet när vi flyttade in men ändrade mig snart. Jag ändrade mig då kärleken fastnade nere i vardagsrummet. Kändes som att vi var osams fastän vi inte var det. Han var för långt borta och jag ville ha honom i min närhet.
Inga järntabletter i världen kan nog bota min trötthet. Ge mig min egentid tillbaka på kvällarna please!
Att vara lugn i sinnet när man går och lägger sig är nog lösningen för en god natt sömn oavsett om tv.n är på.
Nu ska jag gå och äta upp frukosten och får inte glömma att ta järntabletten, man vet ju adrig.....

Kalas


Kompisarna Melker och Max hade gemensamt kalas idag


Kusinerna Melker och Nellie


Sätta knorren på grisen


Storebror hjälper nöjd lillebror


Kusinerna Marcus och Frida


Rensat garderoben


Nu äntligen har jag rensat garderoben. Nu står tre säckar med kläder ute i kylan och väntar på att bli upphämtade av klädinsamlingen, vika de nu är. Jösses vad kläder jag hade i min garderob som jag ALDRIG använder.

Trötthet


Sedan en tid tillbaka har jag känt mig väldigt trött. Min sjukgymnast tipsade mig om D-vitamin vilket jag såklart inhandlade. Tröttheten gav dock inte med sig. Den blev istället än värre. Att gå omkring och gäspa på jobbet är inte likt mig. Min vännina Marie Ångström erbjöd mig att komma till hennes jobb för att ett blodprov (hon är sjuksköterska). Tack Marie, men  jag har inte tid. Min vännina Sirpa föreslog inköp av järntabletter. Tog en sväng förbi apoteket i förmiddags,
följde Sirpas råd. Nu vill jag bli pigg!
Inte lätt att blogga mitt på dagen när man har en fyraåring som tagit för stort intryck av "HäxanSurtant" i närheten.....

Nu vill jag meddela att det tar sig. Fotot till detta inlägg har mamma Lotta dvs JAG klarat av att infoga utan hjälp av sina äldsta barn. Kan även tala om att "Till Salu skylten" är borttagen vilket betyder att grannarna nu sålt sitt hus, Hjälp!
Nej,  nu ska jag dammsuga och rensa i garderoben.

Mamma


Så svårt att vara Mamma ibland, så viktigt men så svårt!  "Små barn små bekymmer - Stora barn stora bekymmer"
Det kan jag skriva under på. Förstår de stora barnen att allt tjat och gnat samt uppsatta regler handlar om att vägleda och att man bryr sig. Förstår de det fastän de inte ger sken av att göra så ?
Jag vill att det ska gå bra för dem. Därför kära barn tänker jag inte sluta med mitt tjat & gnat. Jag tänker inte sluta med att styra upp när jag ser att det går åt fel håll och jag tänker stå fast vid uppsatta regler. Jag älskar er, thats why!
Färsk mama tidning i brevlådan = precis vad jag behöver :-))

Så lyckad present


Efter att ha öppnat bästa presenten på födelsedagen så brydde sig sonen inte om någonting annat än att lyssna med lurar i öronen, att byta skivor, att öppna och stänga luckan samt att höja och sänka volymen. Så lycklig och så fokuserad. Att vi alla sjöng "ja må han leva " dagen till ära vet jag knappt om han noterade, han hade inte tid helt enkelt.
Härligt med nöjda barn!

Cd-freestyle


Bästa presenten sonen fick när han fyllde fyra år var en cd-freestyle. Kommer vi ens ihåg att de fortfarande finns?
Farmor & Leif kom ihåg och förstod att det skulle bli en fullträff.

FotoramEtt tips till er alla som tycker om foton. Förr innan digitalkameran kom in i våra liv framkallade man foton och satte in i fotoalbum. Dessa plockade man fram emellanåt för att visa, titta på och minnas. Sedan digitalkameran kom in i våra liv tror jag inte att man framkallar lika ofta. Man tar sonika fram kameran och visar de bilder som finns i kameran.
Min svärmor fick en digital fotoram av sin sambo som jag blev galet förtjust i. Så enkel och så smart. Det enda man måste göra är att trycka in kontakten i vägguttaget samt sätta i kamerans minneskort i ramen. När detta är gjort rullar bilderna om och om igen. På så sätt har man ett levande fotoalbum. I vårat kök har vi våran digitala fotoram. Inhandlades på Gunnars i Södertälje för 995 kronor. Så härligt att se foton från våran vistelse på  Kolmården, Malins 18 års-dag, mitt 40 års kalas, yngsta sonen på stranden och andra foton på vänner m.m. De foton vi tar hamnar inte längre i något album. Vi sätter på våran ram och håller foton och minnen levande. I love it!

Åh vad jobbigt


När man har grannar som är helt ok då vill man inte (åtminstone inte jag )se att någon av dem sätter upp en skylt som det står "Till Salu " på.  Åh vad jobbigt med nya grannar! Håll tummarna för att det  blir en bra famij som köper radhuset.

I kväll har jag känt mig extra trött, då har yngste sonen krånglat som bara den genom att inte vilja sova. Barn kan  konsten att locka fram ens sämsta sidor så är det bara. Trötthet för mig i kväll innebar tyvärr noll tålamod och då kan ni kanske räkna ut att det blev en tråkig kväll = TRIST för både honom och mig och kanske för andra i famijen också.
Mellan springet upp till sonens rum har jag bakat en Pepparkaks Cheesecake. Receptet finns i "vinterns söta" av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Har bakat den en gång tidigare och det blev en hit. Jag har även dukat klart bordet för morgondagens middag. Vi får gäster och både jag och kärleken jobbar heltid och kommer hem ungefär då gästerna ämnar dyka upp. Sparar tid genom att duka borden redan dagen innan. Hoppas nu att kakan blir lika god som förra gången. Jag är nämligen INTE duktig på att baka. Nu ska jag upp och pussa lite på en sovande son.

Presentkort


Idag hade jag lite "Egentid" i Stockholm. Något jag hade sett fram emot. Dock hade jag svårt för att låta bli att stressa och bestämde mig för att åka hem, kunde liksom inte njuta. Detta är inte bra, medveten om det.  Innan jag tog t-banan hemåt gick jag in i en Evfa Attling butik för att kika lite. När jag fyllde 40 år fick jag ett presentkort av mina kollegor varför jag ville se om det fanns något att köpa. Jag förälskade mig i örhängena ni ser på bilden ovan. Hope står det på dem och de är finare i verkligheten än på bild. Så nu har jag ett par att använda när andan faller på. Härligt att få presentkort i present och härligt att hämta på dagis väldigt tidigt!

Bio och tårar


Idag har jag och min vännina Marie Kilström-Jönsson varit på bio. Vi hade bestämt i förväg att vi skulle se Australia.
Då jag  tidigare under veckan fått berättat för mig att det var en gråtfilm ( tack Sirpa)  tog jag med näsduk till både mig och Marie. Det behövdes kan jag lova, vilken bra film. Vill se den igen!
Innan bion blev jag upphämtad hemma av Marie. På väg till  hennes bil träffade jag grannpojken som skadade sig under matchen igår. Vänster handled var bruten. Jag blev så ledsen för hans skull att jag bara var tvungen att krama om honom och gråta en skvätt. Så synd om honom! Marie som har tre hockeygrabbar varav två fortfarande är aktiva har erfarenhet och sa  -det är bara att vänja sig.  Jag börjar förstå det nu, men vet inte om jag vill. Många tårar och en mycket bra film blev det alltså för mig idag, lite annat också förstås.

Tack GiselaI julklapp fick jag bland annat två stycken böcker av min vännina Gisela. Nu har jag läst ut dessa två och säger bara 
-Tack Gisela för att du vade ut just dessa böcker till mig! Längtar efter att få läsa fortsättningen. Tyvärr tror jag inte den tredje boken finns att köpa i butik ännu.  Precis som med tidningar jag läst har jag för vana att skicka även böcker vidare. Dessa två skall min vännina Marie Kilström-Jönsson få. Åh vad det är härligt att koppla av med en god bok!

BortamatchVar på match ikväll, sonens lag mötte Djurgården. Fotot ovan visar att det bev förlust. Förlusten var inte det tråkigaste. Det tråkigaste var att en i laget (för övrigt våran granne) skadade armen efter att ha blivit tacklad ca en minut in i matchen. Han fick lämna matchen för att åka till sjukhus då röntgen bedömdes vara nödvändigt. Ju äldre de blir desto tuffare blir det på isen, det står helt klart.

Julen varar ända till påska....Idag låg det sex tidningar i mitt postfack på jobbet, härligt! Jag och en arbetskamrat byter tidningar med varandra. Så himla bra! Bra både för ekonomin, och miljön. Jag älskar tidningar av alla de slag. Sådan avkoppling att bläddra, titta på bilder och läsa det man finner intressant. Att skicka vidare är ett bra koncept tycker jag. När jag läst färdigt skickar jag vidare till annan vännina som i sin tur  (om jag har tur) skickar mig någon tidning osv osv....
Eftersom julen varar ända till påska sammantaget med att jag har glögg kvar  hemma tillät jag mig ikväll en stund i soffan bläddrandes i tidningar drickandes glögg.

Middag med tjejligan


 
Energi får man av sina vänner och idag har jag ätit middag med "tjejligan". Har fyllt på med energi. Tjejligan är vänninor från gymnasietiden. De betyder massor för mig. Vi åt middag på "Spisa hos Helena"  ett ställe jag kan rekommendera.
Vi har inte träffats innan jul varför det blev sedvanlig julklappsutdelning enligt ett lottsystem. Alltid lika trevligt!
Tack tjejer för en trevlig kväll!Senaste köpet

Svärburken

Mitt senaste inköp är en underbar svärburk. Svärburken står i vårat nyrenoverade kök och hela familjen får böta vid minsta svordom. Anledningen till köpet är kort och gott att jag SVÄR för mycket och att yngsta sonen  tyvärr snappar upp dessa. Jag skäms, han är fyra år.....
Burken är inhandlad på Stalands i Kungens kurva (gamla Asko) och kostar 149 kronor. Mina äldsta barn har haft roligt åt burken. Min 13 åriga son provocerar min 18 åriga dotter att svära. Hon faller i fällan varje gång och förbannar sig för att lillebror lyckas lura henne. Jag själv har under morgonen fått böta 5 kronor utan att någon ens provocerat mig. Som ni förstår behövs burken.

Tur för mig att jag har stora barn
Då har Mamma Lotta fått hjälp av sin 18 åriga dotter att skapa en blogg. Tur för mig att Malin kunde hjälpa mig, jag hade aldrig klarat det själv. Vi har haft en stund framför datorn tillsammans jag och mina äldsta barn = kvalitetstid :-))

RSS 2.0