Pigg

Med ena armen runt den yngsta sonen, omsvepta av en mysig filt, sittandes i soffan framför tv.n som visar Bolibompa. Då går det knappt att hålla emot tröttheten. Då halvslumrar jag och njuter av stunden samtidigt som jag önskar att jag vore pigg istället. Tidig kväll och tröttheten som kommer över mig är bedövande.

Jag vill vara pigg!

RabarberNär jag bodde i lägenhet fyllde jag ballkongen med perenner av olika de slag i krukor. Bland annat hade jag rabarber i kruka :-)

När jag blev med radhus för snart 6 år sedan fick jag möjlighet att ha rabarber på tomten. Det har jag nu sedan några år tillbaka. Jag fick en liten planta av Sirpa och Anders. Mina vänner med enormt gröna fingrar.

Snart skall jag ta om hand min rabarber. Frysen skall fyllas så att vi kan njuta av rabarberpaj när kölden sätter in.
Och med den meningen har jag nu lovat min familj rabarberpaj:-)

AwardAv Ullis med bloggen http://garboochjag.wordpress.com/ har jag fått en Award. Man tackar :-)

Med den följer att berätta sju saker om sig själv. Frågan blir förstås vad man ska berätta... ångest :-)

1. Har på en vecka fångat 5 stycken möss i fällan.

2. Är en teknisk idiot och behöver ständigt hjälp.

3. Är (tyvärr) oallmänbildad.

4. Lagar aldrig middagsmaten när vi har gäster.

5. Har ingen ring på ringfingret. Jag funderar ständigt på att köpa mig själv en finare ring till just detta finger. Brottas med mig själv om detta då en del av mig anser att man inte kan ha en ring på just det fingret om det inte är en förlovning- eller vigselring, som man delar med någon. Men jag vill ju så gärna :-(

6. Svär på tok för mycket.

7. Har ingen åldersnoja. Jag ser till och med fram emot att bli äldre.


Nå kära läsare. Kan man ha en ring på ringfingret fastän man varken är förlovad eller gift?Utomhus

Vilken fantastisk sensommardag vi fick i Stockholmsområdet denna lördag. Jag hade älskat att sitta och njuta av denna dag i en av mina solstolar. Men, jag valde att istället ägna mig åt att städa och storhandla. Men morgonen var alldeles perfekt. En morgon med grötfrukost utomhus. En morgon med familjen Westberg som kom på en morgonfika.

Vi storhandlade på IcaMaxi och använde självscanning. Något jag tycker är ett himla bra sätt att handla på. Storhandling med betoning på storhandling blev det för oss idag. Självklart blev det avstämning..... 134 varor och allt stämde, tack och lov :-)

Ikväll blev vi bjudna på middag hemma hos familjen Westberg. Vad det är gott med grillat och vad det är trevligt att bara få slå sig ned till bords. En otroligt god middag med gott vin samt en god Hallonpaj till efterätt bjöds det på. Vi gick inte hungriga därfifrån :-)

Idag har jag ätit frukost, lunch och middag utomhus. Det tycker jag är väldigt trevlig. 

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som hittat hit. 


Hamburgare

Hej alla mina bloggläsare,

idag efter jobbet var det ilfart hem för byta om och att hämta min söner. Därefter bar det iväg till Scaniarinken då Marcus lag tillsammans med en annan årskull står för arrangemanget av en cup (hockey) som B-juniorerna har fre-sön. Mitt och Marcus arbetspass var ikväll.

Min uppgift för kvällen var att sälja hamburgare, läsk, kaffe och lite annat smått och gott.  

Det var skönt att ha ett pass fredag kväll. Nu har jag helgen fri. Den skall bland annat ägnas åt till att städa och storhandla. Ska göra mitt bästa för att inte stressa. Vill njuta av en ledig helg.

På Scaniarinken träffade jag urfina Annika H. Hon hade passet innan mig. Vissa människor gör en riktigt glad när man träffar dem. Så är det med Annika, hon ger en energi. Under samtalet med henne visade det sig att hon är en av mina läsare. Det hade jag ingen aning om :-)  Till dig Annika vill jag bara tala om att jag hade tur ikväll som fick jobba med trevliga föräldrar :-)

Första arbetsveckan på nya jobbet är avklarad. Jag tror att jag kommer att trivas mycket bra. Vilket är en väldigt skön känsla eftersom jag lämnade något som hade varit väldigt bra.

Nu känner jag mig trött och sliten. Sömn är vad jag hoppas på nu.

En trevlig helg önskas er alla.

NöjdKanske är det väl tidigt att börja mata fåglarna redan nu. Men det gör väl inget om man skämmer bort dem lite, eller?

Denna fina talgbollshållare köpte jag för lite sedan. Då jag inte har något träd på tomten att hänga den i valde jag ett träd i närheten av vårat radhus. Samfällighetens träd. Fåglarna verkar nöjda och så även jag.

Nöjd är jag även över vårat nya upplägg här hemma avseende lämning -och hämtning på dagis.

Jag har valt att vara på jobbet redan kl. 07.00 på morgnarna. Detta för att kunna gå hem redan kl. 15.30. Det känns som en enda stor vinst för mig och Melker. Och kanske för flera i denna familj. Jag hämtar Melker på dagis kl. 16.00.

Kärleken lämnar således och jag hämtar. Skillnaden nu mot när jag jobbade på mitt förra jobb är att Melker får gå hem från dagis kl.16.00 istället för som förr kl. 17.30.

Jag är hemma i radhuset ca kl.16.10 istället för ca kl.17.45-18.00.

Plötsligt kan vi äta middag i normal tid. Vidare känner jag mig mindre stressad. En annan fördel är det faktum att jag får mer tid med Melker efter jobbet än vad jag fått tidigare.

Det känns mycket bra.

Må så gott och tack för att ni hittar hit.


Dymo

Efter tre dagar i vardagen kan jag berätta för er att både jag och Melker nu börjar känna av att vi inte har semester längre. Vi är trötta :-)Detta är mitt senaste köp. Jag har kikat på denna länge och väl men inte unnat mig den. Jag är en person som gillar Ordning & Reda. Inte bara butikskedjan utan även att ha ordning och reda omkring mig. Jag är långt ifrån pedant. Har varit, men är det inte längre. Men jag blir nervös när jag har det rörigt omkring mig.

Vad mer passande är då inte en Dymo för en sådan som mig :-) Claes Olsson säljer dem nu för 199 kronor. Man blir så glad. Åtminstone blev jag det.

Vill avsluta inlägget med att berätta att min dotter fått nytt jobb idag. Hon provjobbade och fick det jobb som hon ville ha. Grattis Malin! Jag är innerligt glad.

Må så gott alla mina läsare.

                   


Lägenheten

I september skall jag tillsammans med nio andra kvinnor, min vän Marie KJ.s tjejgäng, åka till Valencia. I denna lägenhet skall vi bo.

http://www.getmeanapartment.com/en/597/rental-apartments-valencia.html?fechaEntrada=2010-09-23&fechaSalida=2010-09-26&personas=10&zona=1


Jag tror att vi kommer att trivas mycket bra :-)


Trollslända

Då sitter jag här hemma efter min första arbetsdag på nya jobbet, efter den fem veckor långa semestern. Jag har fått en bra start och har känt mig välkomnad.

Melker som nu varit ledig i över 9 veckor börjar på dagis igen först imorgon. Dagiset hade planeringsdag idag (grrr). Han har tillbringat dagen med sin pappa. Bland annat har han visat honom att han kan simma :-)God middagsmat har vi ätit idag. Man skulle nästan ha kunnat tro att det var helg. Då kvällen var en härlig sådan valde vi att äta utomhus. Det är bara till att passa på att njuta, man vet aldrig när det tar slut. Endera dagen skulle jag gissa på.

Under middagen hade vi sällskap av en trollslända. Den satt länge och väl på någons huvud, inte mitt dock :-)

Det var inte bara den goda maten jag blev glad över ikväll. Jag blev även glad över att vissa "måste göras" har påbörjats för att bli gjorda. Härligt att få bocka av på den listan. När man som oss väljer att bo på landet hela sommaren, då händer det ingenting hemma här. Nu så, är vi på gång igen :-)

Nu är det dags för mig att säga Natti Natti. Klockan står på väckning kl. 05.30. Men jag kommer att vänja mig, absolut :-)

BrosjöbadetJag ville ta en bild av mina tonåringar innan Malin och hennes Stefan åkte hem till Stefan igen. Bättre än så här blev den inte. Marcus ville inte visa sitt vackra ansikte :-)Melker var oerhört badsugen idag och bad så snällt om att få åka och bada. Han och jag åkte därför till Brosjöbadet i Vårsta. En favorit sedan många år tillbaka. Nu bättre än någonsin då kommunen gjort så fint, så fint där.

Jag är så innerligt glad över att vi åkte dit och bada. Jag badade inte, men Melker gjorde det. Och som han gjorde det. Han hoppade i och ropade snart - mamma jag kan simma! Mycket riktigt så kunde han plötsligt simma bröstsim. Jag är så stolt över honom.

Melker är mycket stolt över sig själv, vilken  han ska vara också. Han är glad att han lärt sig utan att gå i en (riktig) simskola av ngn anledning.

Andningen jobbade han oerhört med när han simmade. Det har han lärt sig genom att titta på tv säger han. Helt otroligt vad bra att han snappat upp just det momentet. Pappa har lärt honom mest, men jag lärde honom hur man skulle hålla händerna. 

Så pappas simskola i sommar, mitt råd om händerna och tv.s hjälp med andning och en envis Melker på det gjorde att han nu avslutar sommaren med att kunna simma. Det är hans egen teori om hur detta gick till. Och den kan mycket väl stämma. Vad glad jag är, och stolt!

Ha det gott

Färdigfikad

Oj,oj,oj vad jag stått på denna dag. Min strävan efter att ha så få dåliga samveten kvar när jag återgår i tjänst på måndag gjorde att jag jobbat på som sjutton idag. Detta med allt från att rensa ogräs till att åka med sopor till återvinningen.En fika paus klockan 14.00 blev det dock. Familjen Westberg bjöd över mig och Melker på lite fika. Det blev ett trevligt avbrott från alla måsten.Ikväll kom min dotter Malin och hennes Stefan över på middag. Efter maten bakade Malin och Melker. Så det blev en kvällsfika också :-)

Malin och Stefan sover över. Detta innebär att vi alla är samlade under ett och samma tak, mycket ovanligt nuförtiden. Lite mysigt.

Nu skall jag invänta John Blund. Jag räknar kallt med att min sambo ringer inatt och vill bli hämtad. Han är på herrmiddag sedan kl. 11.00 imorse. Först golf sedan middag och sedan en sväng ut på stan. Så brukar det se ut och denna kväll är säkert inget undantag. 

Hoppas på några timmars sömn iallafall.

Jag känner mig färdigfikad på ett tag framöver. Jösses vad gott det var, men hualigen vad mätt jag känner mig.

Natti Natti


Mio möblerUnder sommarsemestern kröp det fram att det inte bara var jag som var trött på färgen på den fondvägg vi har (hade) i sovrummet här hemma i radhuset. Det innebar till min stora lycka att han inte var svårövertalad till att måla den i en annan färg. 

Med ny färg på fondväggen kröp det fram att han liksom jag var trött på de sänglampor vi har. Sänglampor som jag avskytt från början, men som han hade med sig in i detta bohag en gång för ca 7 år sedan....Man blir ju så glad, äntligen!

Ny färg på fondväggen innebar naturligtvis också att jag bara var tvungen att köpa ett nytt överkast samt se till att kuddarna fick andra (nya) kuddfodral som matchade. Naturligtvis stoppade det inte där. Åh, nej, nya sängkläder fick det lov till att bli :-) Taklampa en svart snygg sådan var det också bara nödvändigt för oss att införskaffa...

Det blev ett helt nytt sovrum. Ett sovrum som speglar oss och den röda tråden vi har i vårat hem. Tråden är att det går i svart, grått och vitt.

Lampskärmen på bilden hade vi redan i vårat sovrumsfönster. Nu gör den sig så mycket bättre än tidigare.

Imorgon blir det en tur till Mio möbler för att köpa nya sänglampor. Vet redan vilka vi ska ha. Svarta förstås :-)

Kanske skulle sängborden bli finare i vitt?. Byrån, kanske skulle vi köpa en ny?...

Kanske känner ni igen er? Börjar man i ena änden rullar det på och blir än det ena och än det andra inköpet. Men, det gör ingenting. En förändring till det bättre gör en glad! Iallafall har den gjort mig mycket glad och nöjd.Här sitter jag nu denna fredagskväll med tända ljus. Ute är det mörkt men inte särskilt kallt. Idag är det min sista semesterdag. Fem veckors semester har jag haft. På måndag börjar jag på mitt nya jobb. Mentalt har jag sedan en tid börjat förbereda mig. Funderar endel som ni förstår. Allt blir nytt. Men, det kommer att bli så bra för mig och jag kommer att trivas.

Må så gott alla ni som hittat hit.SvärmorVi flyttade hem från landet igår. Även fast jag trivs mycket bra hemma här i vårat radhus så älskar jag livet på landet. Det jag kommer att sakna mest med att inte bo på landet är närheten till svärmor. Jag har haft en innerlig tur som fått den bästa av svärmödrar.
HemfärdOnsdag morgon kl. 06.30 när jag och Marcus lämnade landet för att bege oss till Scaniarinken, då var havet spegelblankt. Vackert!Vi bestämde oss för att tillbringa dagen ute till havs. Med vi menar jag Kärleken (som tagit semester denna vecka), Melker och jag. Vi packade därför med oss matsäck och tog båten för att leta reda på en trevlig ö att lägga till vid. På ön njöt vi av livet. Vi såg två minkar. Dock var de skygga och inte ett dugg intresserade av oss. Båttrafiken har glesnat till havs. Segelbåten på bild var en av de få vi såg idag.Efter en dag på ön åkte vi hem för att byta om och bege oss till golfbanan. 18 hål spelade vi. Eftersom jag puttar extremt dåligt gick det åt pipsvängen för min del. Men vad trevligt det är att spela golf med sin käresta. Melker var hos farmor under rundan. När vi var åter på landet hade svärmor maten klar. Tack!

Mätta och belåtna var det dags att packa, dammsuga och tömma kylen. Det var dags för hemfärd. Trots att klockan var sen bestämde vi oss för att åka hem till radhuset. Efter en hel sommar boendes ute på landet finns en hel del att göra hemmavid också. Det är nu bara några få dagar kvar av semestern....

Nu ska jag sova :-)


PopcornUpp med tuppen gick vi alla imorse. Vi steg upp tidigt för att skjutsa Marucs till Scaniarinken. Därefter åkte vi till Ica Maxi och inhandlade frukost. Hemma i vårat fina kök, i radhuset, åt vi frukost. Första gången på väldigt länge. Denna fina solros blommar så fint hemma hos oss. Den har kommit till med anledning av att vi i vintras matade fåglarna med solrosfrön.

Efter frukosten gav vi oss i väg in till Stockholm. Med vi menar jag Kärleken, Melker och Jag. Melker fick bestämma vad han ville göra och han valde att vi skulle gå på bio. Vi såg "Som hund och katt". Melker var supernöjd över valet av film.

När man äter sen frukost och går på en tidig bio och köper popcorn med sig in i biosalongen. Då äter man inte lunch. Jösses vad mätt man blir av popcorn!

Efter bion besökte vi Skärholmen för lite shopping. När vi hämtat Marcus på Scaniarinken var det dags för oss att bege oss ut till landet igen. Än har vi inte flyttat hem :-)Ikväll åt vi middag utomhus. Varmt och skönt ute. Vad gör det att det var lite grått och trist. Att äta utomhus är trevligt tycker jag. Det gäller att passa på så länge det bjuds på sköna kvällar. Familjen på bilden kom på besök när det var middagsdags för oss. De var oerhört skygga.

Nu är det kväller och jag som ska upp med tuppen imorgonbitti för att skjutsa Marcus till Scaniarinken, jag ska åtminstone försöka att komma i säng i bra tid. Med betoning på försöka :-)

Ha det gott alla mina läsare.

Ehrendals kvarn

Vilken dag jag haft idag. Jag blir alldeles varm om hjärtat när jag tänker på det. Förmodligen (kanske) kommer de flesta av er som kikat in tycka att detta inlägg är ett supertrist sådant. Men, jag tror att mina syskon och även mina två äldsta barn (om de kikar in) uppskattar inlägget. Därför är det många bilder i detta inlägg.

Imorse var jag och svärmor på golfbanan redan kl 07.50. Vi spelade en runda på 18 hål. En väldigt trevlig runda. Åh vad jag uppskattar denna kvinna. Efter en god (men på tok för dyr) lunch på golfklubben åkte vi hem ( till landet). Väl hemma passerade denna båt. Det är något visst med segel tycker jag. Efter en snabbdusch gav vi oss iväg igen. Med vi menar jag svärmor, Melker och jag. Vi åkte till Gnesta. Efter att ha strosat runt i Gnesta, fikat lite och varit hos frisören med Melker valde vi att åka till Ehrendals kvarn. Vilket var vårat mål med dagens resa till Gnesta.Ehrendals kvarn 41. Där hade vi vårat landställe när jag växte upp. Minns inte hur gammal jag var när vi flyttade dit och inte heller hur gammal jag var när mina föräldrar beslöt sig för att sälja. Jag vill minnas att jag var 9 år när vi flyttade dit och ca 21 år när vårat älskade landställe såldes. Vi flyttade alltid ut till landet på första sommarlovsdagen och flyttade alltid hem först när skolan började igen. Här firades det även jul många gånger. På bilden ser ni vad som är kvar av ingången till tomten. Här var det mycket fint en gång i tiden.Här var det förr en grusgång utan en tillstymmelse till gräs. Här stod bilen parkerad.Här fattas min pappas vackra blommor. I rabatterna kring husväggen brukade det digna av vackra blomster. Min pappa hade gröna fingrar. På gräsmattan brukade maskrosor och kottar trivas. 5 kronor hinken fick vi barn för att ta bort dessa.Vid denna sida av huset satt vi när vi åt och umgicks utomhus. Nedan finns en insjö, Malmsjön. Det var här min pappa pratade med mig om vikten av att använda kondom... och vikten av att berätta om tjuvrökning och annat. Många minnen speglas upp framför mig. Jag som fyller år i juni månad har haft många kalas just precis här.Källaringången. Här nere fanns toalett och dusch. Här fanns också två sovrum och en kyffe där läskbackarna hade sin plats. I trappan fann vi alltid ödlor och grodor :-)Jag är äldst i en syskonskara på fem. Pappa köpte en valstuga som han såg till att måla och inreda samt bygga en veranda till. Detta hus var bara mitt. Här hade jag en tv, bord och bäddsoffa. Här hade jag det mycket bra.

 

Tomten var en sjötomt. Just här (se bilden) badade och fiskade vi.Denna stig har jag gått på så många gånger. Den går man om man vill till stranden vid Hedsjön.Flytbryggan var på sin plats. Här har man haft många roliga stunder. Bakom flytbryggan  kring land fiskade vi kräftor. Vi gick om kväll och om natten och lös med ficklampor.Melker tog sig ett dopp på den strand där mamma badat under sin uppväxt. Svärmor håller ett vakande öga på honom.Bredvid stranden ligger denna lilla klippa. Härifrån dök vi.På stranden har jag firat många midsomrar. Ansvariga för midsommarfirande rullade på husnummer. Pappa var bäst på att arrangera midsommarfirande :-)Del av stranden. Här har man tillbringat otaliga timmar. Härliga timmar!

Svärmor och Melker har idag fått höra och se om och vart vi spelade brännboll i kohagen, vart vi dansade på logen, vart min allra första kille bodde och mycket, mycket mer.

Det var underbart att besöka Ehrendal igen. Så många minnen. De flesta roliga och alldeles underbara. Några trista minnen också förstås. Jag känner mig alldeles lycklig över att ha fått gå tillbaka i tiden för en liten stund. Jag vill tillbaka till Ehrendal igen känner jag.

Lite ledsamt var det att se att tomten var misskött. Tänk vad trevligt det hade varit om vi hade haft landet kvar. Det var ett jättefint landställe att växa upp i. Det känns toppenbra att ha visat Melker detta underbara ställe. Marcus är på sommarhockeyskola och kunde inte följa med och Malin hon jobbar.

Idag fyller min lillasyster Jessica år. Grattis till dig!

Frågan är om jag kommer att kunna somna inatt efter alla intryck som denna dag givit mig :-)

Melker och hans farmorIdag har jag legat en stund i hammocken och läst klart Hypnotisören. Det var väldigt bra må jag säga. Jag trodde inte att det var en bok för mig och hade inte läst den om det inte var för Melkers farbror Ante. Han lånade mig den i förra veckan då han tyckte att jag skulle läsa den som hade semester. Jag fick således den äran att läsa den före honom. Jag är glad över att han stod på sig. Den var himla bra.Iklädda pyjamasar intog Melker och hans farmor studsmattan ikväll. Rart tycker jag. Roligt tyckte Melker. Roligt, men svårare än man trodde (& jobbigt) tyckte svärmor.

Jag är glad över att Melker och hans farmor har en sådan god relation.

Perfa som i perfekt.

- Det här är perfa mamma!
- Visst mamma är det här perfa?
- Ja Melker, mamma tycker också att det här är perfa.

Detta var en del av en konversation jag och min 5 1/2 åring hade när vi idag satt på en klippa och njöt av livet. Efter frukosten imorse åkte Marcus iväg till sommarjobbet och vi andra packade ihop oss och tog båten ut till en urmysig liten ö. Där tillbringade vi hela långa dagen. Vi hade det perfa hela dagen. 

Melker gjorde enorma framsteg i bröstsim idag. Snart så kan han simma. Kärleken hade god fiskelycka. Vädret var sagolikt. En varm härlig sol hela långa dagen. Väl hemma njöt vi ikväll av en mycket god mojito. Nu har en mycket bra lördag snart passerat revy. I skrivande stund är klockan ca 22.00 och det är 23 varma grader ute.

Tack för titten kära bloggläsare. Hoppas att också ni haft en bra lördag. 

SeriöstKlockan 08.00 imorse satte jag på mig mina löparskor och gav mig iväg på en runda. Jag känner mig glad över att jag ibland får en längtan efter att ge mig ut och springa. Tänker att det åtminstone är en god förutsättning för att bli biten och därmed fortsätta att ge mig ut på en löparrrunda lite då och då. Detta även när vardagen kommer ikapp mig.

Imorse när jag precis inlett min runda mötte jag en annan löperska, hon kom springande från motsatt håll. En kvinna mitt i livet precis som jag. Jag funderade på om jag skulle heja eller om jag skulle låta bli. Jag bestämde mig för att vinka lite glatt. Hon vinkade inte tillbaka....

I slutet på min runda förstod jag henne. Då hade jag inte heller lust att morsa på någon endaste människa. Då var fokus enbart inställt på att komma fram till slutmålet :-)

Att jag har kommit igång med att springa är jag oerhört glad över. Jag tar det hela mycket seriöst då jag vill, vill, älska att springa. Boken i bild köpte jag för lite sedan på IcaMaxi för 69 kronor. Den tänker jag ska hjälpa mig lite på traven. Vidare inhandlade jag häromdagen löparkläder. Kläder att ha när hösten tar vid. Tänker att det också ska hjälpa mig lite. Det är bara att kämpa på och se vart det leder. Allt är bara så mycket lättare när man har semester. Kruxet blir när heltidsjobb och hockeykörningar och annat tar över mitt liv igen. Dagens båtbild får bli denna. Båttrafiken har glesnat en aning. Ett tecken på att semestertiderna är över för många. Härligt semesterväder har det dock bjudits på idag. Dagen har jag bland annat ägnat åt att rensa ogräs. Tomten svärmor har är stor och det finns massor att göra. En promenad till havsbadet prioriterades. Inget bad för min del. Såg så kallt ut.

Vi har haft en bra dag på landet. Den timmen jag låg i solsängen vid en av bryggorna, den var alldeles underbar :-)

Må så gott alla mina läsare


En blank dagEn blank dag i min kalender. Inga åtaganden alls. Inte ens hockeykörning. Som jag älskar dagar av detta slag. Händer inte ofta varför det blir extra härligt när det så äntligen sker :-)Denna blanka dag har jag bland annat ägnat mig åt att rensa ogräs. Det är ingen jätteroligt uppgift. Dock har jag kommit fram till att uppgiften passar mig väldigt bra. Först och främst tänker jag väldigt bra när jag rensar ogräs. Jag blir ett med mina tankar och funderingar. Funderingar stora som små. Vidare älskar jag det faktum att det ger ett omedelbart resultat.

Hela långa dagen har jag gått här ute på landet och strosat i bikini. I skrivande stund, fastän klockan passerat 19.00, har jag den fortfarande på. Vilket väder det har varit i Trosa idag. Kvällen är alldeles ljummen och härlig.

Må så gott alla ni som hittat hit.


StrandväskanNär jag gick på semester för snart fyra veckor sedan var jag mycket trött och oerhört sliten efter en extremt tung vår. Det är sannerligen skönt att vara ledig. Mornarna njuter jag av alldeles särskilt. Jag finner en sådan ro att ta det lugnt och över att inte behöva stressa. Att få ta allt i min egen takt, det är för mig en Lisa för själen. Nu börjar ledigheten i form av semester lida mot sitt slut.

På bilden ser ni Max och Melker springa till lilla badet. Melker skulle bada och Max skulle agera fotograf. Max är en pool kille och således ingen kille som badar i havet. Väl framme vid lilla badet så konstaterar vi att jag glömt badväskan hemma. Det vara bara till att gå hem igen för att hämta väskan.

Frågan är om det skall bekymra mig att jag glömde strandväskan. Jag är ledig från jobbet och har haft semester i nära fyra veckor. Ändå går jag till stranden utan att ha med strandväskan med badkläder och handukar i....

När jag den 23 augusti träder i tjänst, på nytt jobb dessutom, måste jag ha huvudet på skaft. I mitt stilla sinne kan jag inte låta bli att känna mig bekymrad över den kvarglömda väskan.

Ikväll ska jag köra Marcus till isträningen på Scaniarinken. Jag skall dessutom se till att få hem Max till de sina.
Den stora frågan är på vilket sätt jag ska slå ihjäl tid ikväll mellan 17.50-21.00. Igår både joggade jag och powerwalkade. Utöver det satt jag i bilen och läste en bok. Ikväll får jag nog vila mina ben då mina knän tyvärr säger ifrån.

Kanske får jag ägna tiden åt att fundera på när vi ska flytta hem till radhuset. När det ska bli dags för oss att packa ihop oss för att flytta hem och göra oss redo för både vardag och höst. Någon gång nästa vecka måste det bli. Frågan är bara vilken dag.

Ha det gott alla mina läsare.Gräsmattan

Gräsmattan (på landet) som vi kämpat med för att få fin har denna sommar tagit sig mycket bra. Skam den som ger sig :-)

En fin gräsmatta tillbringar man gärna tid på. Det märktes idag om inte annat. Grabbarna sysselsatte sig på gräsmattan med både det ena och det andra. 

Max blir kvar hos oss en natt till. Melkers farmor ställer upp som barnvakt ikväll när jag kör Marcus till och från hockeyträningen. Kärleken jobbar över och turligt nog har jag den bästa svärmor man kan tänka sig. När jag frågade om hon kunde vara barnvakt ikväll, inte bara till en utan till två busungar blev svaret - Ja vad kul!

Frågan är hur jag ska slå ihjäl tid mellan kl. 17.50-21.00. Jag tror att jag åker till Scaniarinken träningsklädd. Kanske powerwalk och lite jogging. Det får visa sig. Jag känner mig väldigt trött och tror att det är just motion jag behöver.

Ha en härlig tisdagskväll kära läsare. Tack för att ni kikar in hos mig.

Egentid

Egentid blev jag rik på imorse. Helt oplanerat fick jag del av dagen alldeles för mig själv. Och, det var riktigt skönt!
Marcus var på sitt sommarjobb och Melker följde med sin farmor och hennes Leif till Nyköping och Kärleken var på jobbet. Plötsligt var jag ensamen. 

När mina måste var utförda passade jag på att lägga mig för en stund nere vid en av bryggorna. Vädret under förmiddagen i Trosa, var strålande. Det var en skön och välbehövlig stund. Någon gång ibland är det skönt att få vara ensamen.

När Marcus slutade för dagen hämtade jag honom då vi skulle åka för att inhandla hockeyutrustning. Han gick på is idag och hade växt ur både det ena och det andra skyddet. På Stadium i Kungens Kurva fann vi allt det vi sökte.

När Marcus tränade passade jag på att tillbringa tid hemma i radhuset. Bland annat klippte jag gräsmattorna, vilket behövdes. 

Nu återstår mindre än två veckor av min semester. Jag börjar mentalt ställa in mig på att det snart är dags för oss alla att flytta hem till radhuset. 

Med mig hemifrån fick jag grannpojken Max. Han erbjöds att följa med till landet vilket han ville. Melker som var helt ovetande blev glatt överaskad när Max kom, bara sådär - vilken glad överaskning, sa han. 

Men dessa gossar hade i lyckoruset över att få träffas igen, väldigt svårt att slå sig till ro för att sova. Den ena ville ha ljust i rummet medan den andra ville ha mörkt. Men nu sover de sött.

Det hoppas jag också på att göra snart..

Natti Natti

  


Bröllop

Igår blev Gisela och Andreas äkta makar. Det var ett härligt bröllop i en fantastisk miljö ute på Rastaholms Wärdshus på Ekerö. Brudparet som så gärna ville ha bröllopsakten utomhus fick som de ville. I väntan på brudparet regnade det. Under vigseln upphörde regnet, för att efter vigseln åter börja regna.

Brudens vänner stod för musiken under vigseln.

Brudparets dotter var en av tärnorna medans sonen var i mormors famn under ceremonin.Min dotter Malin och hennes Stefan var med under vigseln för att därefter vara barnvakt åt brudparets barn.Brudens syster Liv var värdinna. Ett uppdrag hon skötte med den äran. 

Under många år spelade Gisela med i ett band " Märta Gul". Här ser ni henne uppfylla en av hennes drömmar som ung (yngre). Nämligen att spela på sitt eget bröllop (här tillsammans med Märta Gul). Tre låtar spelade dem. Hur coolt som helst. Vilken brud!Dansgolvet var välbesökt.

Aldrig tidigare har jag varit på ett bröllop med så många goda talare. Många av talen var helt otroligt fina. Så personliga med så mycket värme och kärlek. Giselas bror David samt hennes syster Liv berörde mig allra mest.

Vad jag är glad att jag fick vara med och dela denna dag med brudparet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu väntar en golfrunda för min del. Hoppas ni alla får en fin söndag.
PanikImorse när jag öppnade ytterdörren möttes jag av detta vackra. Njutbart.När vi satt och åt vår frukost jag och min yngste son passerade dessa båtar. Kanske börjar några av er tröttna på mina båtbilder. Snart kan jag meddela övergår jag till hockeybilderna igen :-)


Snart var sinnesfriden slut för min del. När jag skulle ta mig an och se till att få en bröllopspresent inslagen utbröt total panik. Bröllopspresenten var till viss del skadad. Bröllopet är imorgon. Ni kan ana att jag trots att jag är ganska brun (solen ni vet) blev alldeles vit och frusen i ansiktet. Nu fann jag en lösning på problemet genom en kvicktänkt svärmor och en bra telefonkatalog.  Tack och lov!

Som ni ser på bilderna ovan har jag inte använt min nya kamera idag. Tänk vad jag saknat den. Ikväll fick jag den åter. Jag och min kamera har blivit ett med varandra tror jag bestämt :-)Svärmor bjöd oss ikväll på middag ute på hennes altan. Urmysigt, och väldigt trevligt att slippa laga mat. Till Melkers stora lycka kom hunden Jippo på besök.Sirpa och Anders skämde igår bort oss ordentligt när de kom på besök. Med sig hade de det ni ser i bild. Lavendel i en fin kruka hade de köpt. Grönsakerna har de odlat själva. Jordgubbsaften i flaskan var till Melker, självklart var även den hemmagjord. Så fantastiskt duktiga och generösa. Tack ännu en gång.

Nu skall jag logga ur då jag måste måla naglarna. Jag ska på bröllop imorgon :-)Segla vackert & finbesökDenna morgon var en helt underbar sådan. Efter att ha ätit frukost med yngste sonen tog jag min kamera och kaffekoppen och satte mig nere vid en av bryggorna. Där satt jag och dinglade med benen, avnjöt mitt kaffe och
såg den ena segelbåten efter den andra passera bryggan. Det har varit "Segla Vackert" dagar i Trosa och idag var det den sista tävlingsdagen. Solen gjorde inte det hela sämre. Detta blir en morgon att minnas när vardagstressen tar över mitt liv igen.Melker brydde sig inte ett dugg om alla de båtar som passerade tomten. Han valde att roa sig med sparkcykeln istället.Sirpa och Anders kom på besök. Väldigt trevlig med finbesök.Vi promenerade till Trosa Havsbad där Anders agerade simlärare. Studsmattan har använts flitigt idag. Här ser ni Melker in action.Melker och Sirpa.Anders och Melker. Jag och Melker hoppade också. Vad som hände när jag klev av studsmattan, det tänker jag inte bjuda er läsare på :-)

Vi har fikat och ätit en god middag. Därefter fikade vi en gång till :-). Melker gick knappt att känna igen idag. Han var överspelt och helt superaktiv och jag vet inte vad. Men så snart finbesöket åkt hemåt somnade han.

Sirpa och Anders, vad roligt att ni kom på besök.

- - - - - - -
Sedan jag gick på semester för snart tre veckor sedan har jag inte gått in på min jobbmail. Detta har varit ett medvetet val jag gjort för att koppla av ordentligt. Det var väldigt dumt visade det sig idag.

Marcus ringde ikväll från sommarjobbet med panik i rösten. Hans tränare hade ringt. Marcus har nämligen missat två ispass denna vecka.

Vare sig Marcus eller jag hade koll på att laget gått på is denna vecka. Det var dumt att inte gå in på mailen. Jag känner mig som en dålig mamma. Men, tänker att sonen som är 15 år och den som spelar ishockey, han borde ha koll. Tydligen har jag blivit mycket bra på att inte curla... Det lustiga är att jag träffade lagledaren igår och han sa ingenting (grr).

Nu ska jag gå in på min jobbmail. Känns som att detta är nödvändigt efter dagens kalldusch.-mitt kära hem!Jag och Melker åkte en sväng hem till radhuset idag. När vi steg in i hallen stod han still för en liten stund,  sen sa han - mitt kära hem! Han har bott på landet i nästan 7 veckor nu och har lite längtan efter sitt rum, och efter kompisen Max. Hemma hade jag behövt ägna mig åt att klippa gräsmattorna och åt att rensa ogräs. Regnet satte stopp för detta. Som det vräkte ned...Efter att ha uträttat diverse ärenden åkte vi förbi Marcus som sommarjobbar. Hos honom köpte vi oss en varsin glass. Jag valde smakerna Kokos och Viol. Jösses Amalia vad gott det var. Vad jag är glad över att Marcus har sommarjobb. Glad är jag också över att regnandet upphört när vi kom till Trosa.När vi stod och mumsade på våra glassar parkerades en Porsche utanför glasskiosken. Ur bilen steg självaste Benny Andersson (ABBA). Här ser ni när Benny köper sig en glass av min son :-)Dagens båtbild. Den passerade tomten precis när vi kom till landet efter att ha tillbringat en heldag på vift.

Ikväll har vi varit på auktion. Solen visade sig vilket var trevligt. Trots detta var det en ganska så kylig kväll. Lite höstligt, tyvärr. Det är riktigt mysigt att gå på auktion. Vi fikade under ett av äppelträden medans vi satt och njöt av atmosfären.Denna tomt ligger bredvid Garvare gården där auktionen hölls. Otroligt rart och mycket välskött. En oas.

Dagen har varit lång och nu är det kväll.

Lite av varjeNu sitter den på en av väggarna ute på landet. Jag är mycket nöjd.

I ett tidigare inlägg tipsade jag er om denna nätbutik :http://www.signerat.se/butik/signerat/soekresultat-produkt/index.php

Nyfikna rekommenderas att gå in på sidan och skriva affischer som sökord. Då hittar ni en massa roligt. Det gjorde jag och beställde en personlig stads koordinatposter. Man får precis som man vill ha det.

Dessa fina bokstäver i svart och vitt fick vi av Mats och Anna i födelsedagspresent häromdagen. De träffade verkligen rätt då jag formligen älskar bokstäver. Genast blev det lite hemtrevligare i våra fönster.Jag har under semestern tagit mig tid till att läsa böcker. Tre av dessa var extra bra. Dem ser ni i bild. Två av dem fick mig att gråta. Detta var böcker som det inte gick att slita sig ifrån. Mari Ljungstedts böcker gillar jag. Även denna tyckte jag mycket om. Khaled Hosseinis bok var fantastiskt bra. Den bär man med sig. Vidare reflekterar man som kvinna över hur bra man har det år 2010 i Sverige. Håkan Nessers bok var galet bra. Som jag älskade att läsa den. Kunde inte sluta att läsa. Nu när jag läst ut den kommer jag att sakna den. En annorlunda histora, helt klart. Tre boktips till er från mig.

 

I påsen skymtas ett reafynd till mig själv som jag handlade igår. 30 % billigare, då slog jag till :-)

Nu har klockan redan hunnit bli 11.30. Dags för mig att göra lite nytta på tomten innan det börjar regna. Ser ut som att det finns risk för regn i Trosa nämligen.

Ha det gott

 

Themynta

Idag har vi haft ett regnigt Trosa. Både jag och min lillfis känner oss lite krassliga. Därför har vi tagit det lugnt idag. Men, en solig dag för lite sedan tog jag bilderna nedan.Här ser ni den enda färgklick som vi (svärmor) har i en lång och bred slänt vilken vätter ned mot gräsmattan. Themyntan är riktigt fin och doftar emormt gott. Themyntan fick jag förra året av Sirpa & Anders. Tanken var att den skall breda ut sig i slänten, vilket den också gör. Men som ni ser nedan räcker detta inte till.Jag är oerhört intresserad av trädgårdsarbete. Har som bekant tre rabatter hemma i radhuset, som jag är väldigt förtjust i. Tyvärr är jag en amatör utan några vidare kunskaper. Slänten är i stort behov av hjälp. Dock är jag inte kvinnan att klara av uppgiften. Jag planterar lite här och lite där i denna slänt och hoppas att det ska ta sig så småningom. Dock är det väldigt svårt då slänten består av hård lera och mycket sten. Themyntan, den är dock fin. Den är jag glad i.

Tips och råd emottages gärna.


Studsmattan, en hitVi har fått en studsmatta av Marie KJ och hennes Magnus. Detta till barnens stora glädje. Studsmattan monterade vi ihop imorse. Här ser ni mina söner roa sig. Även jag och Kärleken har hoppat :-)Idag har vi haft finbesök ute på landet. Familjen Andersson-Lindmark har tillbringat dagen med oss. På bilden ser ni Anna, Wiggo och Melker hoppa.Vi tillbringade en stund vid lilla badet. Stunden på bryggan med goa vänner, glada barn, kaffe, smörgåsar, bullar, dagstidningar med bilagor samt skvallertidning, och med en sol som kikade fram, den stunden var väldigt trevlig. Fler sådana stunder står på min önskelista.Systrarna Disa och Saga-Lee på bryggan vid lilla badet innan vi bröt upp för att gå hem. Väl hemma har vi umgåtts. Vi har hjälpts åt med att laga mat. Vi har ätit goda jordgubbar. Vi har haft det mycket bra helt enkelt.

Vi ägnade också en stund till presentöppning. Fyra av oss har relativt nyligen fyllt år. Detta firades såklart. Jag och Kärleken fick gemensamma presenter och vi blev så glada :-) Bilder visar jag i bloggen framöver.Dagens båtbild. Denna bild tog jag på begäran av Melker. Han tyckte den vita båten var fin.

Nu är det kväll och gästerna har åkt hem. Det har precis börjat att regna.  Vilken tur att vi klarade oss från regn under dagen.

Mats och Anna, tack för en fin dag. Marie KJ och Magnus, tack snälla ni för studsmattan. Den blev en riktig hit.

RSS 2.0