Sunkmammans lördagÅkte en sväng till Skärholmen för att göra några ärenden och kika lite i affärer. Min MQ bonus kom igår, ingen stor summa men 150 kronor är inte att förakta. Med bonusen följde också ett erbjudande om att handla för 500 kronor och få 100 kronor i rabatt. Det finns alltid något jag faller för på MQ som för övrigt är min favorit affär. Idag föll jag lite extra för ett par marinblåa byxor vilka jag köpte. Blev ett bra pris med bonus och rabatt på 100 kronor. Hittade en blus på Sisters som passar bra till byxan som jag också köpte. Således blev det två nya plagg att hänga in i garderoben, kul!
Kärleken vill väldigt gärna att vi ska köpa tomt och bygga ett hus alternativt köpa ett hus på landet.  Idag när jag stod i provhytten på MQ förstod jag varför. Jag ser ju ut som en bondmora, ingen AHA upplevelse för mig att se mig själv i  spegeln. Är ju sällan det men idag var det riktigt illa. Hujadamej vad trist och visst passar jag att bo på landet långt in i skogen :-))

För några år sedan klippte jag ut en notis ur en tidning. Av någon anledning har jag sparat den. Rubriken på notisen var " Sunkmamman -så känns hon igen. Idag stämde två av punkterna in på mig - slarvig hästsvans -osminkad.Jag tillhör dem som tycker om att titta på melodifestivalen vilket jag ska göra ikväll.  Kärleken är ingen fan av melodifestivalen och Malin ska ut och festa. Möjligen håller Marcus mig sällskap. Marcus vi måste skynda oss hem från träningen så att vi inte missar inledningen .

Skönt med helgAlltid när vi handlar på Ica Maxi står han därute i kylan och säljer Situation Stockholm. En och samma försäljare var gång. Vi stöttar honom,  jag och kärleken genom att köpa tidning varje gång han har ett nytt nummer att sälja. Idag var han så frusen att det var synd om honom. Möjligen har han stått ute i kylan hela dagen. Känns som en god gärning att köpa tidningen av honom. Han blir glad!Malin som för ovanligheten skull ska tillbringa en fredag kväll hemma, kom hem med en klänning som hon hade inhandlat. Malin ska gå på bröllop inom kort samt har hon även studentmiddag som stundar varför en klänning behövde inhandlas.  På bilden ovan mannekängar hon för mig.  Ingen tantvarning på den klänningen direkt, inte som när mamma dvs jag handlar eller kikar på klänningar :-))

Åh vad skönt med helg!

Bättre dag än väntatNär jag hämtade på dagis fick jag se Melker in action. Dagisets egna "discjockey" (varje dag). Han älskar musik och tar alltid med sig flera av sina cd.n till dagis. På bilden ser ni honom poppa "Cara Cara Mia" , en av favoriterna. Cd.n han spelar mest är "Mamma Mia".  Han sjunger med i låtarna, kanske blir han grym på engelska, hoppas!

Utbildningsdagen blev bättre än jag trodde den skulle bli. Det blev en lärorikdag, utan prov, vilket jag inte är ledsen för. Träffade gamla kollegor  från förr vilket var trevligt. Finns alltid massor att prata om. Jag är nu uppdaterad om vilka som gått i pension, vem som är gravid, vilka som borde gå i pension och en massa annat. Träffade  också  Jörgen en kurskamrat från den tvååriga chefsutbildning jag gick för några år sedan. Det var roligt att träffa honom. Vi har också alltid massor att prata om. Han skulle också söka chefsbanken. Han har för övrigt arbetat tillsammans med kärleken. Kvinnan som höll i utbildningsdagen är en oerhört kompetent kvinna som gick i pension för många år sedan. Hon kallas in för att hålla utbildning emellanåt, hennes expertis behövs. Jag har svårt för dagens utbildningsämne och kände mig  rädd att bli betraktad som en trög idiot. Dock märkte jag att jag hade mer kunskap i ämnet än några av de andra, vilket var skönt, måste erkännas! Jag är trög när det gäller vissa saker, men jag vill inte bli betraktad som en idiot :-))

Nu ska jag koppla av i soffan . Ska läsa  tidningen Mama och njuta av ostbågar för tredje kvällen i rad. Jag vet, jag är hemsk!

Layouten åter ?

Kan någon snälla skriva en kommentar och tala om för mig om layouten är tillbaka i det vänstra hörnet ?

Ska tillbringa dagen i Liljeholmen då jag ska gå en endags-utbildning där. Ämnet jag skall utbildas i är något jag har MYCKET svårt för. Dagen avslutas med ett prov. Ibland när jag är på utbildning i Liljeholmen händer det att jag lunchar med Marie KJ som arbetar i närheten. Idag vet jag dock ingenting om upplägget för lunchen. Ibland på dessa utbildningar är det gemensam lunch. Därför har jag inte planerat in någon lunch med Marie idag. Hade varit trevligt om så varit fallet.  Håll tummarna för mig nu att min dag i Liljeholmen går bra.

Sjukgymnastik m.m.På väg till sjukgymnastiken imorse hann jag kika i butiken Ninves skyltfönster. Där fanns en klänning som det stod mitt namn på. Tyvärr stod det inte mitt namn på prislappen,med betoning på inte, 1900 kr. Har svårt att tro att jag ens om jag vore rik skulle köpa en så dyr klänning. Men snygg är den tycker jag. Malin dömde ut den direkt , - tantvarning!

Har tagit kort med hjälp av min kamera, tog kort på ett av rummen där jag får behandling av min sjukgymnast Anne. Högt i tak med vacker struktur (syns inte på bilderna).

När jag närmade mig fyrtio år bestämde jag mig för att bli bättre på att ta hand om mig själv. Sjukgymnastiken var det första jag tog tag i och påbörjade. Det var ett klokt beslut och akupunkturen gör mig gott. I övrigt är jag fortfarande dålig på att ta hand om mig själv, jobbar på det ständigt dock. Varje tillfälle hos sjukgymnasten är egentid för mig.

Jag har inte hunnit skriva det personliga brevet som ska medfölja min ansökan till chefsbanken idag. Kunde inte prioritera det. Får bli en annan dag.

Som jag skrev i tidigare inlägg har jag problem med min layout på startsidan i min blogg. Fattar inte vad som felar. Nu när jag loggade in ser sidan  ut som den ska. Vad jag förstår så är layouten fortsatt borta för er läsare. Obegripligt för mig men hoppet står till att något av mina barn kan hjälpa mig. Den yngste skulle säga att han kan hjälpa mig, om han blev tillfrågad ;-)) Sådana här problem stör mig inte lite utan mycket!

Nu har jag mina barn hemma och ingen av dem vet hur de ska kunna hjälpa mig med min layout, snyft snyft. Vem ringer jag nu 118 118, kanske ?

En fråga

Hej alla, nu behöver jag eran hjälp. Jag vill veta hur min startsida på bloggen se ut när ni går in. När jag gick in i min egen blogg igår så var layouten på vänstersida helt borta. Dvs, tidigare inlägg, arkiv månadsvis samt samtliga länkar. Senare under kvällen fick jag dem tillbaka. När Malin gick in på min blogg efter att jag fått layouten tillbaka,  så fanns ingen layout på vänstersida. Som besökare går man in på ett sätt men jag går in en annan väg för att kunna skriva (såklart).
Hur ser det ut när någon av er som följer min blogg går in?

Eftersom jag är såå data kunnig så blir det såklart en baggis för mig om  layouten på vänstersida är borta när ni kommer in på min startsida, NOT!


UtvecklingVilken tid det tagit för mig i kväll att skriva ett inlägg. Datakrångel så det förslår!
Bilden ovan visar en glad Melker som även idag fick åka kälke till och från dagis. På vägen hem precis som igår tog vi vägen förbi pulkabacken och åkte några åk.

För att hitta tillbaka till mitt rätta jag så har jag idag gjort slag i saken, ett steg i rätt riktning. Mina funderingar på om jag eventuellt krisar  (lite) hör samman med att det är dags för mig att bestämma vad mitt nästa steg ska bli i min fortsatta utveckling, jobbmässigt. Har många år kvar till pension och känner att jag måste utvecklas för att må bra. Tidigare när det gällt min utveckling har allt bara rullat på. För första gången måste jag nu själv bestämma vilken väg jag ska gå. Vidare får jag själv se till att jag får fortsatt utveckling. Tidigare har jag erbjudits både utbildningar och jobb. Nu för första gången under mitt yrkesliv känner jag en rädsla över att stanna i utvecklingen. Detta har gjort, har jag själv kommit fram till, att jag inte mått så bra på senaste tiden. Därför har jag idag fyllt i ansökan till chefsbanken. Har bara att skriva ett personligt brev sedan skall ansökan skickas in. Chefsbanken är precis vad jag behöver då det innebär att jag skulle få en individuell utvecklingsplan ur ett ledarperspektiv. Innebär också att jag får fördjupa mina kunskaper i olika grenar. Chefsbanken är också en merit om man söker annan chefstjänst. Efter detta beslut känns allt mycket bättre. MEN, vad hemskt det vore om jag inte blir antagen.  Nej, nu ska jag ta en sak i taget. Leva i nuet som det så vackert heter :-)) 

Ny doft inhandladJag har precis skrivit ett långt inlägg om parfymen ovan samt även om mitt eventuella krisande. Ett eventuellt krisande som förmodligen  inte skulle existera om jag fått jobbet jag sökte i somras, kom på en god andra plats,men nära skjuter ingen hare!  Men, inlägget försvann när jag skulle granska inlägget, jag orkar inte skriva om allt igen. Därför  tänker jag endast skriva om parfymen som jag nu har köpt.  Är 600 kronor fattigare, men vad jag kommer att dofta gott :-)) En av mina medarbetare berättade i fredags att hon skulle ut och åka Finlandsbåt. Såklart frågade jag om hon ville köpa en parfym till mig.
Kan också passa på att skriva några rader om glädjen i pulkabacken idag. Melker fick åka kälke till och från dagis idag. Måste passa på när det finns snö. På vägen hem från dagis gick vi förbi pulkabacken för att åka några åka. Massor med barn och föräldrar var på plats och barnens glädje var njutbar. Blev alldelses varm av att se Melker och hans kompisar i backen skrattandes av lycka över lek i snön. Så härligt med denna glädje!

Vintrig söndagIdag var det min tur att köra hockeygrabbarna till och från träningen enligt upplagt körschema. Dock behövde jag inte ta körningen till träningen imorse vilket innebar att jag fick tid att tillbringa förmiddagen med Melker och grannpojken Max i pulkabacken. På bilden ovan ser ni Max dra Melker, vi är på väg till pulkabacken.- Se upp i backen , fyra hål i nacken!
Att se barnen åka pulka, kälke och stjärtlapp var roligt. Som det ska vara helt enkelt. Innan vi gick hem deltog Max och Melker i ett snöbollskrig, en bra avslutning på en förmiddag i pulkabacken.På eftermiddagen var det dags att hämta hockeygrabbarna på Scaniarinken. Marcus vann en tävling under ispasset och hade med sig ett pris från AXA hem, kul!Det har snöat hela dagen vilket är kul för alla barn, bådar gott inför sportlovet som börjar imorgon.  Kallt har det varit länge och väl men ganska så fattigt med snö. Vackert med snö tycker jag.

IrritationsmomentAtt komma hem efter en lång arbetsdag och se denna diskho är så trist. Hur kan det komma sig att man lämnar åt någon annan att göra rent? Det är inte så att jag inte påtalat detta, trots det kan diskhon ändå se ut såhär. (Bilden togs i fredags).Något annat som är trist och som jag påtalat hur många gånger som helst är att jag vill att diverse hygienartiklar ställs in i skåpet under handfatet. Tvättstugan fungerar även som gästtoa varför det känns extra angeläget med ordning & reda.

Jag vill ha ordning & reda runtomkring mig och gör så gott jag kan som den heltidsarbetande hockyemorsa jag är. Städhjälp är inget alternativ då jag hellre lägger pengar på annat. Men, det vore till stor hjälp om jag slapp det som bilderna ovan redovisar. Nu ska jag inte gnälla mer i detta inlägg :-))

Skönt med helg må jag säga! Jag är nöjd med våran lördag. Vi har fått mycket uträttat och haft en stressfri dag. Vi har tillochmed hunnit med att åka runt och kika på hus och även på tomter som är till salu.
I kväll  är jag och Melker ensamna hemma. Malin är hos en kompis , de ska ut och festa.  Marcus sover över hos en hockeykompis. Kärleken är på A-lagsmatch med en granne, SSk mot Timrå, grannen hejar på Timrå.  Jag sitter ensam i soffan med ostbågar/chips och god dryck, jag väntar på Melodifestivalen.

Självförtroende/ SjälvkänslaSjälvförtroende: Tilltron till den egna förmågan att göra något.
Självkänsla: Det egna värdet i ens egna ögon.I arbetet med att stärka sitt självförtroende eller sin självkänsla börjar alla där vi står just nu, och alla är unika med olika bagage & förutsättningar. Den enda vi egentligen kan, och bör, jämföra oss med är oss själva.

I egenskap som chef händer det ibland att jag exempelvis under medarbetarsamtal pratar om självförtroende och självkänsla. Jag är ingen expert i området men tycker ändå att det är viktigt att lyfta upp dessa ämnen om så behövs. Jag har medarbetare som är så duktiga och bra på alla sätt och vis. Problemet är när medarbetaren själv inte kan se och tro på detta.

Som hockeyspelare är det också bra att tro på sig själv. Idag har jag varit på match, en bra sådan. SSK möte IFK Tumba i en utslagsmatch (kvalserien). SSK vann 3-1 vilket såklart var roligt. Det som var extra roligt var att en back i laget (Elias) storspelade.Förutom storspel från hans sida gjorde han även ett grymt snyggt mål. Marcus gjorde också ett mål (ett resolut sådant). En annan back, Oscar gjorde det snyggaste målet, blev tyvärr bortdömt, men snyggt var det.

Vad gäller självförtroende och självkänsla tror jag att det är av stor vikt att inte glömma bort att man inte kan kräva av någon att vara som någon annan än en själv.  Om du är bra på något kanske just detta moment är svårt för någon annan. Detta måste få vara ok. Jag är som tidigare nämnt ingen expert  i ämnet men tänker att ett sådant krav på någon kan kanske vara hämmande för någon samtidigt som att det kan skapa ett jävlaranamma för någon annan.

Jag tror på att vi endast ska jämföra oss med oss själva och inte jämföra oss med andra. Detta gäller (nog) oss alla. Men vad vet jag,  är som sagt ingen expert.

Jag vill också


Min lillasyster Jenny och hennes familj är på semester. De blir borta i 7 veckor och reser runt i Thailand, Malaysia och Singapore. Jag och många fler följer deras resa via cyberrymden. Jenny skriver i en resedagbok. I den dagboken fann jag bilden ovan. Stranden ligger i Kholak. Jag och kärleken har inte rest utomlands tillsammans ännu. Vi har valt att satsa på boendet i första hand, renovering och inköp av möbler & dylikt. Vi är inte i hamn ännu varför det kan dröja innan det blir resor istället för renovering för våran del. Vi skulle behöva resa lite på tu man hand han och jag eller åtminstone gör något bara vi två. Många i våran bekantskapskrets är oerhört duktiga på att vårda kärleken genom att åka iväg utan barn osv. Vi måste bli bättre på det. En weekend vore trevligt, kanske ska jag föreslå det. Våran nästa "resa" vet jag bestämt blir till ByggOle i Nacka för att byta trösklarna vi köpt, de passade inte. Man får vara glad för det lilla helt enkelt :-))

Greýs AnatomyJag har svårt att följa serier då jag finner det som jobbigt att bli uppbunden, men jag älskar Greýs Anatomy. I kväll kommer de äntligen åter i tv-rutan. Min kväll är uppbokad med hockeykörning, sen träningstid som gäller. Så jag får försöka se reprisen den 22 februari istället.

Saker jag önskar jag vore bra påJag önskar så att jag vore duktig på att laga mat och baka. Jag är tyvärr inte bra på detta alls. Har ingen känsla  för det och tycker inte heller att det är roligt. Jag kan följa ett recept och ändå misslyckas. Jag har varken gåvan eller intresset. När jag var yngre så tog jag ett stort ansvar för mina syskon. Ofta fick jag laga mat till dem. Många tyckte då att jag var duktig på att laga mat och trodde att jag skulle bli grym på det som vuxen. Tyvärr blev det inte så.  Kan dock tänka mig att gå en matlagningskurs i framtiden.Jag önskar så att jag vore händig. Tyvärr är jag inte det. Vidare är jag rädd för att misslyckas varför jag inte vågar pröva mig fram. Jag är medveten om vinsten i att kunna allt det jag inte kan. Sirpa min vännina hon kan både laga mat, baka samt bygga kök, kakla och en massa annat. Hon är fantastisk och jag beundrar henne väldigt mycket. Hennes båda barn har en bra förebild i henne och jag hoppas att de lär sig av sin mor. Att vara självständig och klara av det mesta själv är en rikedom.  Själv är jag beroende av att kärleken hjälper mig när jag vill få något speciellt utfört här hemma. Inte är jag till så stor hjälp här hemma när det gäller det ständiga arbetet med att renovera. Såg på "Arga Snickaren" på tv.n i förra veckan. Han tyckte att det var helt otroligt att paret hade köpt ett renoveringsobjekt  då kvinnan inte ens kunde hålla i en skruvdragare. Möjligen är det korkat möjligen är det inte det.  Jag visste att jag inte var det minsta händig när vi köpte vårat radhus. Dock visste jag såklart att kärleken, mannen i mitt liv var det. Klart att det aldrig är för sent att lära sig, dock kan det bli dyrt att pröva sig fram.

Tänkvärt och AnsiktsmaskEn mamma är en flicka som blivit stor. Tänkvärda ord tycker jag.Malin vågar inte lägga ut denna bild som ett inlägg i sin egen blogg. Men mammas blogg går bra - du har ändå inga läsare.  Ansiktsmasken heter choklad. Den doftar ljuvligt och snart får vi se om den haft någon verkan.

En måste vinna matchTelgerinken kl. 12.30,  en måste vinna match mot Nacka. Av bilden ovan att döma kan man tro att det var en trist och tråkig match. Matchen var allt utom trist och tråkig. Melker somnade precis när matchen startade. Trots trycket i hallen sov han så sött med sitt huvud i mitt knä under hela matchen. Att vara förkyld tar på krafterna och sömn är bästa medicinen har jag hört. Nacka gjorde det första målet. Ett turmål eller ett såkallat skitmål som jag (en amatör) ser det. Väl 43 sekunder in i andra perioden vände matchen då Marcus gjorde mål assisterad av Oscar. Hela laget kämpade för vinst och samtliga gjorde bra ifrån sig vilket var roligt att se. Ska jag sammanfatta matchen med några ord ur ett föräldrar perspektiv , dvs mitt,  får det bli: nervöst, roligt och skönt med vinst. 2-1 till SSK .Tror banne mig att nästan alla föräldrar passar på att åka och handla istället för att stå och vänta och vänta. Som föräldrer är det mycket väntande. Vi väntar på att träningen ska börja, samling 1 tim innan. Vi väntar på att de ska bli klara att åka hem, efter ett ispass eller match är det fys som står på agendan. Vi väntar på matchstart, samling 1,5 tim innan. Många timmars väntan blir det. Endel  föräldrar använder tiden till att träna själva men många av oss passar på att åka och handla. Efter dagens match åkte jag och Melker och handlade. I affären syntes andra föräldrar till :-)) 

Nyhetsmorgon söndagAtt titta på Nyhetsmorgon är för mig avkoppling och ett tecken på att jag är ledig. Inte ofta det blir nyhetsmorgon för min del på helgerna dock. Idag är det hockeymatch först klockan 12.30 varför jag fick möjlighet att titta en stund nu på morgonen. Är det inte dags för Kristin att ta över Nyhetsmorgon söndag ?

Min alla hjärtans dagEn kram till er alla på " Alla Hjärtans Dag". Detta hjärta hängde på en av väggarna på Junibackens restaurang och var så fin tyckte jag.Som hockeymorsa och spelare måste man få in pengar till lagkassan. Det får man genom att exempelvis städa efter A-lagsmatcher eller sälja lotter under matcherna. Idag har jag och Marcus samt många andra från laget sålt 50-50 lotter under A-lags matchen mot Luleå. Det gick så bra för mitt team. Marcus var kung på att sälja lotter. På bilden ser ni Marcus och kompisar sälja lotter och dela ut länstidningen med matchprogram vid ingången till Scaniarinken. Även mammaxtre hade röd tröja, står dock bakom kameran :-)) SSK förlorade mot Luleå med 0-4 och jag och Marcus gick efter den andra perioden.I skrivande stund sitter jag och barnen i vardagsrummet och tittar på Melodifestivalen. Busungen som vanligtvis sover så här dags är vaken. Han sov när mamma var och sålde lotter så han är pigg som en lärka. Han är fortfarande förkyld med en tråkig hosta.  Vad gäller Melodifestivalen hoppas jag på Lili och Sussi och Måns.

Kärleken har ägnat hela dagen åt att hänga upp våra nya dörrar, så snygga är dom. Jag har lärt mig idag att det inte bara är att hänga upp dörrarna. Vilket jobb kärleken lagt ned idag och vad fint det blir, är såå glad!

Kilström-JönssonMarie Kilström- Jönsson   - nej Marie, du ser inte tjock ut!


Maries make Magnus Jönsson

Är nu hemma efter att ha varit på inflyttningsfest hos Robert och Sanna . Melker skötte sig bra men var trött efter en lång dag på Junibacken. Han somnade så sött i min famn och stördes inte av allt prat runtomkring. Bilder ovan från infyttningsfesten. Bilder på det äkta paret Kilström-Jönsson . Marie och jag fann varandra på jobbet. Det var dock inte bara mig hon fann, hon fann Magnus också. Marie jobbar inte kvar längre men vi håller kontakten. Hennes make arbetar  (vi) tillsammans med. Magnus och kärleken är barndomsvänner, lite roligt! 

JunibackenPippi på de sju haven spelas upp inför publik. Barnen älskar det och sitter så fint under hela föreställningen. Även som vuxen har man behållning.


Gabriel, Gisela, Rebecca och en förkyld Melker väntar på sångstunden. Vi hann med lek hos Karlsson på taket, Mamma Mu, Alfons Åberg. Sagotåget som är lika fantastiskt var gång. Lek i Villa villekulla. Föreställning med Farbror Blå. Lunch samt Lek hos Karlsson på taket igen och slutligen en sångstund. Efter all denna lek var vi alla trötta och det var dags att åka hemåt. Nu är det dags att börja göra oss iordning inför kvällens inflyttningsfest.

Äntligen, ska det väl bli avJag och Gisela vi brukar alltid försöka ses någorlunda regelbundet. Vi har därför för vana att boka in nytt datum i almanackan varje gång vi ses. När vi båda vara mammalediga sågs vi varannan vecka. Nu när båda arbetar är det svårare att få ihop det. Vår ambition att ses kantas dock av att barnen ständigt blir sjuka varför vi får ändra datum ständigt och jämt. Idag skall vi ses på Junibacken och jag håller tummarna för att så ska ske. Vi har redan ändrat datum för Junibacken en gång p.g.a. sjukdom. Klockan är ännu tidigt och någon av hennes barn kan ha insjuknat under natten. Melker som fortfarande sover kan ha fått febern tillbaka... Nej, hoppas verkligen att vi får en dag på Junibacken tillsammans, något vi alla sett framemot. Som ni förstår har jag en ledig dag från jobbet, precis vad mammaxtre behöver. Vidare är jag barnsligt förtjust i Junibacken. Gisela, Rebecca och Gabriel, vi ses snart :-))

Efter jobbet


Kärleken har vabbat idag. Busungen behövde en dag till hemma för att kurera sig. Feberfri är han men fortsatt förkyld och hostig, dock fylld av energi. Jag är också förkyld och (lite) hostig. Dock har jag inte busungens energi, vill ha dock! Passade på att sluta tidigare idag. Väl hemma hade kärleken middagsmaten klar. Det är bland det bästa jag vet att komma hem och maten är färdig. Att slippa börja laga mat efter en dag på jobbet. Efter middagen åkte jag och kärleken till Skärholmen då jag ville köpa något nytt till mig. Vi ska på inflyttningsfest imorgon och det känns som att jag ALLTID går i samma kläder. På Sisters köpte jag en vit skjorta samt en sjal/halsduk. Marcus passade busungen så vi fick shoppa utan att jaga "barn" i centrumet. Tack Marcus!Jag prenumenerar på två tidningar. Båda dessa låg i brevlådan idag. Familyliving är favoriten. Jag börjar alltid med att läsa Kristin Kaspersens kalender. Innan jag går och lägger mig skall jag avnjuta en kopp te som Marcus precis håller på att koka till mig.

BättringsvägenPå begäran av sjuklingen, som för övrigt är på bättringsvägen, är bilden ovan tagen. Han byggde bilen imorse och ville så gärna  att jag skulle ta ett kort.Medans mamma jobbar framför datorn vilade Sjuklingen i soffan (en liten stund). Rorri Racerbil på DVD är favoriten.

Att jobba hemifrån med barn hemma är en konst. Det är även svårt att se ALLT som behövs göras och att låta bli.... är trots allt hemma för att  ta hand om sjukt barn och jobba. Jobba undan surdegar vilket för dagen är att skriva rent utvecklingssamtal. Listan på vad som skall göras ikväll börjar dock bli lång: torka av köksskåpen med fuktig trasa, dammsuga och dammtorka m.m.  Nej, nu är "blogg" rasten slut och högen med surdegar skall fortsättas att betas av.

Inget särskilt


Idag har jag inget särskilt att skriva om. Eller vid närmare eftertanke så har jag nog alltid det men jag väljer att inte skriva om något särskilt. Kärleken har varit hemma med busungen idag. Han är inte kry, har hög feber och hosta. Hes är han också den lilla skruttungen. Imorgon är det min tur att vara hemma och mammaom honom. Jag har en fantastiskt bra chef. Precis som mig är hon är trebarnsmamma. Hon låter mig arbeta hemifrån imorgon viket är en bra lösning. Skönt att slippa vabba. Ikväll har jag varit på mitt första styrelsemöte. Jag blev invald i samfällighetens styrelse. Blev tillfrågad av en granne som ville föreslå mig. Jag sa naturligtvis att jag kunde tänka mig att vara med i styrelsen. Ibland undrar jag hur jag är funtad... Nåväl, det behövs småbarnsföräldrar i styrelsen och jag blev såklart invald. Har jag tid ? svar nej Har jag lust? svar nej. Hursom har jag nu hoppat på detta och har som sagt varit på ett första möte. En sak stod helt klart  att småbarnsföräldrarna också måste representeras. Bilden ovan visar parfymen Magnifique. Min Hypnos är snart slut och nästa doft måste bli en Magnifique.

Svacka ?Då jag förstår att ni är såå nyfikna på vilken typ av innedörr vi köpte igår har jag googlat fram bilden ovan. En slät vit Dooria dörr. Ska bli så skönt att byta ut dessa fina mot våra gamla dörrar från 80-talet som varken är vita eller hela längre. Det kommer att bli så fint och jag kommer att bli så glad och nöjd när de väl är på plats. Glad och nöjd jobbmässigt brukar jag alltid vara. Jag älskar mitt jobb med stora bokstäver. Men, allt är plötsligt så tungt. Känns som det mesta går emot mig och som att jag tappat  både energi och ork. Den känslan tycker jag inte om alls. Vidare känns den inte igen vilket skrämmer mig. Är det en tillfällig svacka eller är det månne en form av 40-års kris. Vad gäller min ålder så krisar jag inte ett smack. Min pappa blev ledsamt nog endast 59 år. När han dog förstod jag vikten av att vara glad för varje födelsedag jag får. Att bli äldre skrämmer mig således inte. Men en 40-års kris kanske inte behöver handla om själva åldern? Jag hoppas självklart på att jag är inne i en svacka vad gäller mitt jobb och att allt snart blir som vanligt igen. Kriser har jag haft i mitt liv så att det räcker och blir över. Kriserna har varit bundna till svårigheter i tidigare relation samt till min barndom. Alkoholen har styrt mitt liv både som barn och vuxen. Tack och lov inte längre dock! Nej, det är nog ingen kris det är en svacka helt klart....

SöndagMelker myser i soffan på landet innan frukost.Världens gulligaste Maja fyller 1 år. Majas mamma Anne-Marie blev glad över födelsedagspresenten som gick i rosa :-))Efter Majas kalas åkte jag och kärleken till ByggOlle i Nacka för att köpa innedörrar (jippi!). På ByggOlle hittade jag en dörrstopp, se bilden ovan, som jag inte kunde motstå att köpa. Dörrarna kommer på fredag och med dem på plats får hela huset ett ansiktslyft.Se så fint det blev i köksfönstret med gullrankorna som inhandlades i fredags.Nu är han hemma igen min hockeyspelande son. Han var så snäll och passade busungen när jag och kärleken åkte till ByggOlle. Tack snälla Marcus för hjälpen!

Grå dag


En sannerligen mycket grå dag. Dimman har legat tät över Trosa mest hela dagen. Bilden ovan visar att  dimman lättat en aning,  var viss sikt över sjön under en kort stund.  Jag längtar efter solen. Efter frukost var jag tyvärr tvungen att åka till jobbet. När vi bestämde oss för att åka till landet visste jag inte att jag skulle bli tvungen att åka till jobbet. När jag fick kännedom om det kändes det som lite smolk i bägaren det erkänner jag. Väl på jobbet hade jag så ont i huvudet och kände mig inte alls kry. Min insats blev inte så bra som jag tänkt att den skulle bli. Lite jobbigt och något jag grunnat på sedan jag lämnade jobbet för att åka till landet igen.Ett stopp på vägen till landet blev det. Planen var att inhandla en födelsedagspresent till lilla Maja som fyller 1 år imorgon samt en inflyttningspresent till kollegor från oss (mig och kärleken) och äkta makarna Kilström-Jönsson. Kring torget i Trosa finns det tre mysiga inredningsaffärer. Lusthuset, Albinstobak samt Darling design. Bilden ovan tog jag när jag var inne i Lusthuset och letade presenter. Till Maja inhandlades en rosa födelsedagspresent på Albinstobak. Tog ingen bild på den.


Här Marie KJ och Magnus är det vi skall ge bort i inflyttningspresent på fredag. Hoppas Sanna och Robert ska bli nöjda. Det var ett svårt uppdrag då jag inte har en aning om hur deras stil är, vad de redan har och vilka färger de har inrett med. Nåväl en skål att ha chips i kommer väl alltid till användning tänker jag.Jag inledde detta inlägg med att skriva att det varit en grå dag. Grå har dagen varit ute men även inne tycker jag. Kanske till och med en såkallad "skitdag". Hursom så blev jag väldigt rädd nyss och det var det nog fler än jag som blev. Melker gav till ett skrik samtidigt  som det small till inne i hans rum och det började lukta bränt. Hur han har lyckats vet jag inte men han har slagit huvudet i lampan i taket (gått i våningsängen förmodligen). Glödlampan exploderade , han brände sig en aning i huvudet och fick splitter från lampan i håret. Håret luktade bränt. Lakanet ser ni på bilden ovan, brännmärkt och måste kastas. Detta kunde ha gått mycket illa så vi får skatta oss lyckliga att det gick väl. Nu sitter busungen med mig i soffan och äter lördagsgodis. För första gången idag sitter han still. Idag har varit en -jag vill inte äta dag samt -jag vill inte städa upp efter mig dag. Marcus har till viss del också haft en grå dag i Karlstad. Storstryk mot DE hockey samt vinst mot Team B/K. Malin tror jag inte har haft en grådag, hon sov över hos Nils natten som var.

OprahEnligt Oprah Winfrey och andra kloka människor så är det av stor vikt att summera varje dag med minst fem bra saker/händelser. Viktigt att inte glömma bort att varje dag hur tung den än må ha varit även har innehållit bra saker. Min summering av min dag idag ser ut som följer: 1.  Jag fick tidningar av Marie KJ, Två Amelia och en Tara. Dessa låg i mitt postfack på jobbet när jag gick i tjänst imorse. Hennes make tillika min arbetskamrat hade med sig dem till mig. 2. Akupunktur, den gör mig gott. 3. Doftrankor, vilka jag inhandlade imorse till krukorna i köket. Blev så fint. 4. Helg utan hockeykörningar då passar man på att åka till landet. 5. Svärmor bjöd på middag. Att sätta sig vid dukat bord är härligt och äppelpajen till efterätt var mycket god. 6. På bilden ovan ser ni vad svärmor köpt till oss att ha diskmedel i, så praktisk i gummi. 7. Svärmor skämmer bort oss! Hon hade bäddat , köpt nya täcken och tvättat åt oss. Således har jag mycket att vara glad  och tacksam åt idag. Marcus är i Karlstad och spelar ishockey. De spelade oavgjort mot Färjestad och förlorade mot Rögle. Nu spelar de mot AIK varför jag skall sluta blogga för att logga in på liveidrott.se/oktobercupen 2008. Där kan man gå in på rullande visning och följa matchen.

Kväll

Äntligen en kväll utan en massa måsten. Klockan är tidig kväll och jag har bäddat ned mig i sängen tillsammans med datorn. Har kärleken i min närhet. Melker sover, Marcus är på väg till Karlstad på hockeycup och Malin är på date. Jag har olästa tidningar som jag tänkte koppla av med innan det är dags att sova. Ikväll skall jag bara strunta i allt jag egentligen skulle kunna göra här hemma, strunta i att ta hand om tvätten exempelvis. Nu ska jag bara njuta av en lugn kväll i sann Mammaxtre anda :-)) Marcus ska spela hockey fredag-söndag. Första matchen spelas i morgon kl 08.00 mot Färjestad. Andra matchen är kl.12.45 mot Rögle och den tredje är kl. 21.00 mot AIK. Det är en svår cup men vi håller tummarna att det ska gå bra. Det går att följa matcherna via nätet. Logga in på www.oktobercupen.se  Nej nu ska det kopplas av......

LemoniIdag har jag haft en heldag med personalen i en kall utbildningslokal på jobbet. Dagen var bra men jag är fortfarande frusen. Vi avslutade dagen med en gemensam middag på Lemoni i Södertälje. Otroligt god mat!  Ett trevligt ställe som jag kan rekommendera. Lemoni ligger på Stockholmsvägen 2 a, i närheten av Södertälje sjukhus. Något annat som också var trevligt var att jag fick skjuts hem av en mina medarbetare, jag slapp åka kommunalt.  Nu skall kvällen ägnas åt att tvätta samt att hänga tvätt.

VardagDå är det vardag igen. Första arbetsdagen efter en veckas semester och jag är trött. Jisses vilken temposkillnad mellan livet med tjejligan i Sälen och en dag på jobbet. Även fast jag har haft en ersättare under min frånvaro så fanns det att göra vill jag lova. Hann inte allt jag planerat att hinna med under dagen varför jag blev tvungen att ta jobb med mig hem. Har en heldag med min personal imorgon vilket jag inte hunnit förbereda. Då jag hade hockeykörningen ikväll passade jag på att sitta på Telgerinken och jobba. Perfekt lösning att jobba undan medans grabbarna  fysar efter ispasset. Nu är klockan sent och jag är i princip precis hemkommen från hockeyträningen. Bilden ovan visar Marcus in action under träningspasset. Nu ska jag göra några måsten och sedan gå till sängs.

Hemma igen

Redan när jag sökte ledigt för att åka till Sälen med Tjejligan bestämde jag mig för att vara ledig idag också. Av erfarenhet vet jag att det är jobbigt för mig att komma hem söndag eftermiddag efter att ha varit borta to-sö för att på måndag morgon lämna busungen på dagis. Av erfarenhet vet jag också att huset brukar vara i behov av att städas. Beslutet att vara ledig idag är jag nöjd med. Busungen har fått vara hemma med mig och skrotat ( han har gjort endel hyss också). Jag har städat och tvättat mest hela dagen. Skönt att ha det gjort. Något trevligt hände i eftermiddags. Malin som ALDRIG kommer hem förrän efter ca kl. 19.00 på kvällarna då hon arbetar varje dag efter skolan, kom hem redan kl. 14.30. Hon kom hem innan Marcus kom från skolan. När Marcus några minuter senare kom hem hade jag mina tre barn hemma samtidigt och detta en måndag innan klockan ens hunnit bli 15.00. Malin hade tagit ledigt från jobbet för att gå till tandis och för att plugga inför ett prov.Dessa hantlar och träningsinstruktion har jag fått av min sjukgymnast för länge sedan.... Kände nu att det var dags att börja med denna träning. Jag behöver bygga upp mina ryggmuskler. Då jag har en aningens träningsvärk efter skidåkningen i Sälen så tänkte jag att det vara lika bra att slå slag i saken. Sagt och gjort, jag är äntligen i gång enligt träningsinstruktion.Ståendes på tavellist  eller liggandes i vardagsrumsbordet, det är den stora frågan ?I en inredningstidning såg jag  för en tid sedan Stora anitkvita träbokstäver, 23 cm. Blev förälskad och beställde såklart  bokstaven M till antalet av tre då jag har tre "M" barn. Nu har de äntligen kommit och de är så fina. Frågan är bara vart jag ska ha dem. Ska de stå på tavelisten i tv-rummet eller ligga i vardagsrumsbordet? Bokstäverna beställde jag från www.countrybymail.seDuktiga Malin pluggar inför ett prov. Bredvid sitter jag och bloggar varvat med att förhöra henne.
Sälen dag 4 = hemfärdUnder frukosten konstaterade vi att Viktoria skapat en skidbacke.

Efter frukosten var det städa och packa som stod på agendanEtt foto taget från vår ballkong innan vi lämnade lägenheten imorse.Snart dags att starta våran resa hem.


Kisspaus


Lunchdax och Marie lyxade till lunchen med Bratwurst och räksallad. Vi andra nöjde oss med medtagen lunch.


Här började resan för oss fyra i tordags och här avslutas resan idag söndag. Resan hem från Sälen gick otroligt bra. Få bilar på  vägarna, bra väder och ett perfekt väglag. Enda fienden på vägen för mig som körde var dessa förbenade hastighetskameror längs banne mig hela vägen. Sirpa som körde TILL Sälen gnällde inte en enda gång på dessa. Detta betyder alltså att Sirpa kan hålla hastigheten bättre än mig. Vidare är hon även bättre än mig på att dricka kaffe och växla samtidigt...... Maries Peter tillika blivande make hämtade upp henne och mig. Han var så snäll att han körde hem mig. Tack snälla Peter (och Marie). Till Marie vill jag bara säga - du ska gifta dig den 29 augusti, inte den 28 augusti gumman :-))  Tack tjejer för trevliga dagar i Sälen.  Till nästa år har vi bestämt (åtminstone jag och Marie) att vi skippar Högis och stannar hemma och spelar sällskapsspel istället. Detta helt sonika för att gå ut och parta inte är min grej och för att Marie vill dansa i fler timmar än en och en halv :-)) Karren om du läser detta vill jag bara tala om för dig att du var med på resan fastän du valde att inte följa med i år. Vi har så många minnen att plocka fram efter alla resor till Sälen vi gjort tillsammans. På väg till gammelgården igår körde vi förbi HC och mindes det året när du valde att bryta upp innan vi ens lyckats ta oss in på Högis. Du tog taxi hem. Ditt hår hade blivit förstört av snön på så sätt att snön lagt sig som en vit mössa på ditt hår. Roliga minnen så här några år efteråt.

RSS 2.0