Kul!

Hej på er alla,
 
vilken dag jag har haft! En dag på landet i ett makligt tempo. Fyllt med en massa härligt, utan några krav och utan stress.
 
 
Dagens spegelbild på mor och dotter.
 
 
 
Jag och min yngsta son (Melker) tog en premiärtur med kajaken. Jösses så roligt det var!
-Det här var kul, det gör vi om! Så sa han den lille sonen. Såklart skall vi göra detta igen och igen.
 
 
Svärmor föreslog att vi alla skulle åka in till Trosa och äta glass. Så det gjorde vi.  
 
 
Hemma på tomten har vi vackra blåklockor.
 
 
Dagens båtbild.
 
Eftermiddagen har jag ägnat mig åt att vila i solsängen. Jag har njutit av sol och värme. Passade på att öva mig på att djupandas. Så skönt att känna sig avkopplad.
 
Dagens reflektion är att det har varit så mysigt att ha haft sällskap av Malin (min dotter) hela helgen. Det är härligt med en god mor och dotter relation. Det är guld värt. Att stå sina barn nära är så härligt. Jag skulle gå sönder om jag inte fick stå dem nära, om jag inte fick vara en del i deras liv. Hemska tanke! 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lärdom

Hej och god lördagskväll på er,
 
 
 
Lavendeln på landet har så smått börjat att blomma.
 
 
Dagens spegelbild. Mönstret i min helblåa omönstrade klänning är svärmors tavla :-)
 
 
Dagens båtbild
 
En bra dag på landet. Solen har varit på plats. Det har badats (Melker badade och jag tittade på), vi har vilat i solsäng, vi (jag och min dotter) stod för middagsmaten ikväll och den blev god. Roligt att laga mat tillsammans, måste vi göra om.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att låta barnen styra tiden som de själva vill. Jag gjorde det idag. På väg till havsbadet så bestämde jag mig för att jag skulle låta Melker bada tills han själv väljer att han badat klart. Och han badade och badade och badade. Och jag tittade och tittade och fick myror i brallan och tittade. Ville gå hemåt men väntade in honom. Det tog en timme och det tog två timmar. Efter två timmar var han färdigbadad och nöjd. Han som inte har en aning om att jag bestämt mig för att låta honom bestämma när det vara dags att gå hemåt. Han var nöjd och sa att jag var världens bästa mamma. Och dagens lärdom är att jag förstod där och då att jag måste bli bättre på att låta honom styra över tiden. Så nästa gång, då tar jag en strandstol med.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinnare

God  kväll på er,
 
Klockan är sen och jag sitter i soffan på landet. Har sällskap av min dotter Malin. Vi har varsin dator i våra knän och varsitt glas med bubbel. Så skönt med helg!
 
 
Ikväll var det Trosa stadslopp. Melker och kompisarna Max och Maja deltog i loppet dock i varsina heat
 
 
Vi var många på plats i Trosa ikväll :-)
 
 
 
Lekfull karnevalstämning var känslan på plats :-)
 
 
Äldst och yngst av mina barn. Storasyster hejade fram sin lillebror ikväll.
 
(Kan ju inte låta bli att ta lite bilder när jag är inne i Trosa)
 
Båthamnen
 
Dagens spegelbild)
 
 
Nyöppnat café och glassbar. Lite annorlunda. Kul!
 
 
Det blommar fint.
 
 
Solen var framme men det var riktigt kyligt på kvällskvisten.
 
 
Fågellivet är rikt.
 
 
Mitt klädval för dagen, om nu någon är intresserad :-)
 
Dagens reflektion är att alla som ställer upp i ett lopp och som tar sig igenom är vinnare. Någon kommer först i mål och någon kommer sist. Men som jag ser det är de alla vinnare.
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma hos mig

Hej och god kväll på er alla rara som hittar hit till mig och min vardag,
 
I kvällens inlägg väljer jag att visa er lite bilder tagna hemma hos mig just i kväll. Bilder på sådant som jag har fått av svärmor. Världens finaste!
 
 
 
Ärligt talat har jag ingen aning om vad växten heter, men den är grön och hög och bor i en ursnygg kruka. Passar superbra hemma hos mig och mina grabbar.
 
 
En annan snygg kruka, är denna svarta. Svärmors favorit som hon gav till mig. Det är kärlek tänker jag.
 
 
Vacker men svår. Hoppas jag ska lyckas.....:-)
 
 
Se så fint den passar utemöblerna :-) Älskar min uteplats ( det vet ni som följer mig på instagram) men det tål att upprepas. Jag älskar min lilla uteplats! Den är en fin förlängning av lägenheten. Vidare gör den att jag får om än en liten dos av att-ha-tomt-känsla fastän jag bort i lägenhet
 
Dagens reflektion handlar om det där med att passa på när man inte har några barn hemma. Jag är inte bra på det....
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Felklädd

Hej alla,
 
Jag slutade tidigt idag. Tidigt som i klockan 15.00. Tidigt för att jag hade en date inbokad med min dotter.
 
 
Dagens spegelbild avslöjar att huvudsyftet med vår date var att pröva brudklänningen som nu kommit. Hon var så vacker så vacker i sin fina klänning. Nu ska den sys in och läggas upp, sen är den redo för kyrkan :-)
 
 
Sen blev det en tur på stan (Stockholm). Vi ögonshoppade och shoppade. Ögonshoppade gjorde vi i butiker som
Louis Vuitton och Nathalie Schuterman. Shoppade gjorde vi i andra butiker :-)
 
 
Sen fikade vi och hade det mysigt.
 
 
Blev full i skratt när jag såg denna text i ett skyltfönster. Full i skratt eftersom mitt val av kläder (med facit i hand) blev helt fel. Felklädd kan man säga!
 
 
Dagens val byggde på att det i morse, när jag åkte till jobbet, regnade. Det vräkte ned. Enligt väderprognosen skulle det regna hela eftermiddagen. Så jag trodde att mitt val av klädsel var ett smart drag......men Stockholm var varm och solig idag. De droppar  som kom gick inte ens att räkna...så kan det bli :-)
 
Dagens reflektion är att den stora dagen närmar sig med stormsteg. Bröllopsdatumet som känts så långt fram i tiden är plötsligt ganska så snart. Det är nog dags för mig att börja skapa det där talet som jag skall hålla för min dotter och hennes make. Älskade dotter. Kära brudpar........:-) 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rabarberlikör

Hej och gokväll,
 
 
Av snälla vänner fick jag inte bara rabarber i en snygg svart kruka (som jag önskade mig när jag fyllde år för lite sedan) jag fick rabarberlikör också. Om den är god vet jag ännu inte. Men, flaskan är snygg och det kommer man långt med :-)
 
Är du nyfiken på likören så har du länken här http://recept.se/vin-o-dryck/rhuby-svensk-rabarberlikor
 
Dagens reflektion handlar om saknad. Jag saknar en liten en. Min 8 åring fattas mig här hemma. Han har sommarlov på landet och jag jobbar och bor hemma. Lägenheten är inte sig lik utan honom och inte jag heller.
 
Må så gott
 
 
 

Stilar

Hej alla rara,
 
Jag ska erkänna för er att jag tycker att det är roligt att beskåda människor som jag inte känner. Älskar folksamlingar av olika slag just för att det är så roligt att titta på hur folk klär sig, hur de ser ut och hur de beter sig. Nedan har jag tre exempel på olika stilar från ett och samma midsommarfirandet i Västerljung.
 
 
 
 
Som ni ser valde jag bort midsommarklänning för rosa shorts :-)
 
Dagens reflektion är att det är en himla tur att vi alla har olika stilar. Tänk så tråkigt det vore annars!
 
 

Kompisar

Hej på er alla,
 
På midsommardagen åkte alla övernattande gäster hem. Alla utom en :-)
 
 
Halva dagen har detta varit min outfit. Älskar att skrota (hemmavid) i detta ljuvliga plagg. Har en svart hemma och en rosa på landet :-)
 
 
 
 
 
Melkers bästa kompis Max blev kvar hos oss på landet. Till Melkers stora glädje!
 
Vi tog grabbarna med oss ut en sväng med båten. Så mysigt!
 
 
 
 
 
Att åka en tur med båten gör att man blir ett med naturen. Vidare finns det en hel del vackert att se på.
En härlig tur en gråmulen men varm dag.
 

Lilla Ella fick vi med oss på en promenad också. Eller så var det Ella som fick med sig mig och grabbarna :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
En fin dag är snart till sin ända. Jag har tillbringat dagen mestadels utomhus och har njutit av att ha en söndag på landet. Njutit av den ljumma vinden som smekt min kind och luftat mitt hår. Njutit av en god bok och av jord under naglarna.
 
Dagens reflektion handlar om kompisskap. Melker och Max. Så fina kompisar, som bröder. Som de har lekt och skrattat och hållit sig sysselsatta. De har också njutit av dagen. De har njutit av varandras sällskap. Det har glatt mig. Det har gjort mig varm om hjärtat. De har blivit stora nu. De klarar sig själva. Behöver inte mitt sällskap. Det räcker att finnas där, mer än så har inte krävts av mig. Annat var det förr, när de var små. Men nu är de stora. Allt är precis som de ska. Max och Melker kompisar för alltid, det tror och hoppas jag. 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Hej alla,
 
 
 
Midsommar är en helg som ligger mig varmt om hjärtat.
 
 
På landet har vi haft fina gäster på besök. vi har dukat långbord och ätit och druckit gott. Vi har haft det riktigt bra!
 

Glada barn fyllda av bus, skratt och lek.
 

Svärmors lilla Ella är bortskämd som få.
 
 
Min Malin med sin blivande make.
 
 
Jag som fyllt år i dagarna blev uppvaktad. Fina blomster, presenter, tårta och de varmaste av kramar. Härligt!
 
 
Dagens spegelbild visar att det blåste en del idag.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att jag i fredagskväll tänkte att det var så himla härligt att ha mycket helg kvar. Idag har jag tänkt att det är så himla härligt att jag efter idag har en hel härlig söndag kvar innan vardagen tar vid igen. Långhelger är inte dumt alls :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad

Hej alla rara denna sena torsdagskväll,
 
 
Fågelunge som är i färd med att flytta ut.
 
 
Fin
 
 
En spegelbild på en nybliven 45 åring :-)
 
 
Vacker måne denna sena kväll.
 
 
Dagens båtbild
 
Jag har haft två dagar med fullt ös. Jobbat på dagarna och ägnat mig åt trevligheter på kvällarna. Sent har det blivit också :-)
 
Dagens reflektion är att jag känner mig innerligt glad över att ha så många fina människor i mitt liv. Människor som bär mig med en hel massa kärlek. Glad över tjejmiddagen hemma hos mig igår. Glad över födelsedagsfirandet på landet ikväll. Det är kul att fylla år!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Tystnaden

Hej och god sen kväll på er alla,
 
 
Ikväll valde jag tystnaden här hemma. Jag funderade på om jag inte skulle sätta på lite musik som sällskap ikväll men jag valde tystnaden istället. Kvällen har jag således tillbringat med mig och mina tankar. Tankar som fladdrar än hit och än dit. Musik får det bli en annan kväll.
 
Dagens reflektion gjorde jag när jag stegade iväg från jobbet till bilen för att åka hem efter arbetsdagens slut. Jag kom på att ingen väntade på mig där hemma. Ingen att hämta på fritids, ingen att snacka med, ingen att laga mat till, ingen att natta. Ingen brådska hem. Märklig känsla.
 
Må så gott
 
 

Stol

Hallå där,
 
 
Denna stol är jag så oerhört förtjust i. Ingen märkvärdig stol, den är från Ikea men jag gillar den skarpt. Den gör sig bra i yngsta sonens rum.
 
Dagens reflektion handlar om det där med veckor och att man kan ha olika syn på dem :-)
Idag har ca hälften av mina medarbetare gått på sommarsemester. De har sin första dag idag och har nu inlett första veckan. Hela semestern ligger framför dem som en ocean av tid. Jag som inte var en av dem som inledde semestern idag har idag fyra veckor kvar. Ynka fyra veckor, sen är det min tur att gå på semester.
De har känslan av att ha en lång ledighet framför sig och jag har bara 4 veckor kvar tills jag går på långledighet....
 
Har du semester så njut. Väntar du på semester så håll ut.  :-)
 
Må så gott
 

Strosa i Trosa

Hej alla,
 
hemma igen efter en fin helg på landet. Lördagen var trevlig och söndagen blev inte sämre. Malin (min dotter) stannade kvar över natten. Trevligt!
 
 
 
 
 
 
 
Tillsammans med två av mina tre barn (yngsta och äldsta) valde vi idag att strosa i Trosa. Så mysigt!
 
 
Dagens outfit :-)
 
 
 
 
 
 
I Trosa hade vi siktet inställt på "alla barns dag" arrangerat av Rädda barnen. Det var en höjdare med cirkusskola, tipspromenad, teaterföreställning, ansiktsmålning och annat skoj.
 
 
Inte en dag på landet utan en dagens spegelbild :-)
 
 
Och en dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att helger i ett makligt tempo och tillsammans med de sina, det gör en gott.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buketter

Hej och go kväll,
 
 
Blommor var anledningen till att Malin kom ut till landet idag och anledningen till att vi åkte till Nyköping. Ett möte med Carola stod på agendan. Hon är florist och skall göra brudbukett, buketter till tärnorna samt ett gäng corsages.
 
 
Efter mötet med floristen gjorde vi Nyköping, jag och två av mina tre barn.
 
 
Snurror, minner om barndomen.
 
 
Hittade en spegel :-)
 
 
När man lyfter blicken finns alltid något att finna.
 
 
Väl hemma på landet igen blev det en dagens båtbild.
 
 
 
Och mor och dotter mys.
 
 
Dagens (andra spegelbild)
 
Dagens reflektion är att man ska låta bli med att gå i butiker. Om man låter bli blir man aldrig varse om allt som finns och som man vill ha :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lokalt

Happy friday alla rara!
 
Jag är på landet och hoppas på att få en toppenfin helg. Landet innebär Dagens :-)
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om att vädret ibland blir "helt otroligt" lokalt. Sådär lokalt att det vore häftigt att stiga ur bilen och ställa sig med ena benet i regnet och det andra benet bredvid regnet. Sådant väder bjöds jag på idag när jag var på väg till landet. När jag tänker efter är det ganska coolt det där med vädret och hur det kan te sig.
 
Må så gott
 
 

Favoritsyssla

Hallå där alla rara,
 
Det står helt klart en av mina favoritsysslor är att besöka handelsträdgårdar av olika slag. Det kan tänkas att ni redan förstått det :-) 
 
 
 
 
Får liksom aldrig nog. Älskar att strosa runt bland allt vackert, fint och färgglatt. Som balsam för själen för mig.
 
Dagens reflektion handlar om skolavslutningar och hur de väcker något inom en. Det ens barn upplever just på skolavslutningen är något man själv har upplevt om än för länge sedan. Nervositet blandad med en stor portion av förväntan. Vacker sång framförd av finklädda glada barn. En ocean av ledighet som väntar. Presenter och blommor till lärarna. Man säger hejdå till lärare och skolkompisar för att ses igen först efter sommaren. 
 
Skolavslutningar det är något fint över det.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Marie

God morgon,
 
 
Löjtnantshjärtat får idag symbolisera den kärlek och uppskattning som jag känner för vänner som finns där när de behövs som mest.
 
Igår hade jag en lunchdate. En date som var inbokat sedan länge. Inbokad sedan länge för att jag så väl visste att jag skulle behöva en vän precis just den dagen vid lunchtid.
 
En reflektion jag gör från gårdagen handlar om det där med att finnas till för någon. Det där med att sträcka ut en hand och finna en hand i sin, som Berghagen så fint sjunger. När man känner sig tyngd av något är det fint att ha en hand i sin. Fint att få visa sig vara tyngd, att det är ok. Fint att ha vänner som orkar och som finns där i väntan på att allt skall ordna sig. I väntan på att allt skall bli bra. När man inte är tipp topp då är det riktigt skönt att få prata av sig. Fint att ha någon vid sin sida i väntan på att man skall läka och hitta sitt glada jag igen.
 
Tack Marie för att du fanns där för mig igår http://systermarie.blogspot.se/
 
Må så gott
 
 
 
 

50 års fest

Hej måndag,
 
jag väljer att pigga upp denna måndag med lite bilder från 50 års festen som jag var på i lördags. Man måste ju sätta guldkant på vardagen :-)
 
 
Min svåger Stefan( numera även kallad Chris) fyllde 50 år och bjöd på fest. Värdparet i bild. (Min lillasyster Jessica är nr 5 i syskonskaran)
 
 
 
 
Ja ni fattar, festen bjöd på allt! Kärlek, God mat, God dryck, Bra musik och Tårta och Disco och ........:-)
 
 
Min vackra dotter Malin tillsammans med min lillebror Janne (Janne är nr 2 i syskonskaran)
 
 
Min fina lillasyster Jenny (Nr 4 i syskonskaran)
 
 
Det fanns blåklint i rabatterna. Tankarna gick till min pappa när jag såg dem.
 
 
Min dotter (igen) och hennes blivande make Stefan. De gifter sig den 31 augusti. Som skapta för varandra dessa två.
 
Det var en fin fest. Tack snälla Stefan och Jessica för att jag fick vara en del av denna kväll. Känner mig rik på kärlek!
 
Dagens reflektion handlar om mig och mina syskon, vi är fem till antalet. Jag är nr 1 i syskonskaran och min syster Jeanette som är nr 3, hon hade förhinder att närvara  tyvärr. Våra föräldrar som tyvärr båda gått ur tiden, de har/hade sannerligen mycket att vara stolt över. Jösses så fina barn de fick!
 
Må så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol och Regn

Hej alla,
 
en försmak på vad som komma skall har jag fått kännas vid de senaste fyra dagarna. En smak av semester. Men imorgon startar en ny arbetsvecka, en hel sådan :-)
 
På landet idag har vi haft en solig förmiddag:
 
 
Dessa två flög förbi när jag satt och åt frukost.
 
 
 
Förmiddagens val av båtbild (er)
 
 
Melker ville bada på Havsbadet och han fick som han ville.
 
 
Jag njöt av solen
 
 
Och Melkers farbror Ante med lilla Ella tog en promenad medans Melker badade.
 
På landet har vi haft en regnig eftermiddag:
 
 
 
Det kom en skur kan man säga :-)
 
 
Eftermiddagens val av båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om konsten att göra det bästa när vädret växlar från underbart till störtskur.
När regnet kom flyttade vi oss alla (sex) till svärmors loungemöbler som är utomhus men under tak. Där satt vi och snicksnackade, drack kaffe, pratade prinsessbröllop och allas val av klädsel. Regnet det formligen vräkte ner men vi satt nöjda så nöjda. Nu när jag sitter här hemma i lägenheten och reflekterar över dagen som gått så ser jag att regnet förde oss närmre varandra. Fin stund!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beslut av den enklare sorten

Hej lördag och alla ni som kikar in här oss mig!
 
 
Dagens båtbild får symbolisera ännu en fin dag på landet.
 
Är nu hemma för att förbereda mig inför kvällens 50 års fest som jag är bjuden på.
Vilken färg ska jag måla naglarna i ? Vilka skor ska jag ha och vad ska jag välja för kläder? Ska jag ha håret uppsatt eller utsläppt?
 
Många frågor som kräver sina beslut :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag inte har tid att sitta här och blogga och ändå gör jag det..... Dags att fatta alla de där besluten nu. Beslut av den enklare sorten får man lov att säga....:-)
 
Må så gott

Klämdag

Hallå där,
 
klämdag idag och jag valde att ta föräldrarledigt. Som jag är glad över det beslutet. Jag fick en klämdag av det bästa slaget!
 
Jag tillbringade halva dagen på landet. Där njöt jag av medelhavsvärme och sol.
 
 
 
Jag njöt av dagens båtbild (er).
 
 
Jag njöt av något rart att vila ögonen på.
 
 
Jag njöt av en underbar vy från solstolen.
 
Andra halvan av dagen tillbringade jag och Melker hos vänner i Nykvarn. Där njöt jag fortsatt  av medelhavsvärme och sol. Av fina vänner, god mat och en efterätt som....var mycket god och av glada barn.
 
 
 
Badungar. Timme ut och timme in befann de sig i poolen. Glada och nöjda. Klokt beslut av våra vänner att bli med pool.
 
 
Lilla Maja. Hon överöser mig med så mycket kärlek och fina teckningar. Gullunge! 
 
Dagens reflektion handlar om vädrets inverkan. Den här dagen blev en riktigt bra dag. Hade vädret varit sämre så hade jag sammanfattat dagen som en bra dag. Men vädret, vädret idag gjorde denna dag till en Riktigt bra dag. Jösses så härligt det var med sol och medelhavsvärme. Vilken tur att jag tog ledigt just idag ;-)
 
Må så gott
 
 

Eftertanke

Gokväll,
 
 
Den 6 juni 1993 gick min far ur tiden. Således är det idag 20 år sedan han lämnade oss. Nationaldagen är Sveriges dag men för mig också en dag med tid för eftertanke.
Idag har han funnits med mig far min. Han har varit mig extra närvarande. Jag har plockat fram minnenas bank. Den 6 juni 1993 när jag tillsammans med mina syskon och mor lämnade sjukhuset efter att ha tagit farväl,  regnade det och jag tänkte att himlen grät. Min far gick ur tiden på nationaldagen och jag uppskattar att det flaggas just den här dagen. Det känns fint.
 
 
För första gången har jag varit på ett genuint nationaldagsfirande. Hembygdsgården Trostorp i Trosa.
 
 
Spegelbilden avslöjar att valet av klädsel inte blev folkdräkt för min del idag :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om att åren går. För 20 år sedan gick min far ur tiden. Han var nyss fyllda 59 år och jag skulle fylla 25 samma månad. Jag var mamma till en liten Malin. Nu är jag snart 45 år och trebarnsmamma. Mycket har hänt under dessa 20 åren. 20 år utan min pappa. Vart tog åren vägen?  Igen slår det mig att tiden går försvinnande fort. Vissa dagar minns man tydligare än andra. Den 6 juni 1993 minns jag och kommer aldrig att glömma. Det var en sorgens dag.
 
Lev väl
 
 
 

Favorit i repris

Hej och go kväll på er,
 
idag blev det en favorit i repris för mig och min dotter. För andra året i rad åkte vi till Zetas för att handla hem en massa fint till min dotter och hennes blivande makes balkong. Igen fick jag den äran att plantera blommor i deras balkonglådor och krukor. Uppdrag att göra fint åt dem. Och det blev fint och det var trevligt.
 
 
 
 
 
Zetas handelsträdgård är magiskt. Så fint att man tappar andan. Tur för mig att jag bor nära.
 
 
Min fina dotter på en numera somrig balkong.
 
 
Jag bjöds på något läskande.
 
 
Mammas flicka.
 
 
Efter att uppdraget var slutfört hemma hos min dotter och hennes blivande make åkte jag till landet. Där fick jag till en Dagens båtbild :-)
 
 
Och en Dagens spegelbild :-)
 
Dagens reflektion handlar om det fina i att ha komptimmar att ta ut. Fint med en ledig dag. Fint att umgås med Malin och att kunna hjälpa till.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosa

Hej och go kväll på er,
 
 
Jag är ingen färgglad människa. Ibland kan jag tänka att jag borde köpa mig något nytt klädesplagg med lite färg istället för mitt vanliga svarta jag. Kanske borde jag slå till med en skarp grön blus....ja det borde jag! Men jag gillar svart. När det gäller inredningen här hemma tänker jag inte ens tanken färg. Nope, det är liksom inte jag.
 
I år har jag dock gjort ett undantag och det är jag glad för. I mina balkonglådor och krukor på uteplatsen har jag färg. Jag valde rosa i år. Rosa i svarta balkonglådor och i gråa krukor. Så fint att omge sig med lite färg för omväxlings skull :-)
 
Vem vet, framöver kanske jag överaskar mig själv med att köpa den där jätte gröna blusen. Den blusen som jag inte sett i butik, den som jag har i mitt huvud. Man vet aldrig :-)
 
Dagens reflektion handlar om tröttheten som förlamar mig just nu. För mycket godis och för lite motion och för lite sömn. Det tror jag att det beror på. Måste skärpa mig!
 
Då skärper jag mig från och med nu, vi säger så....Japp, så får det bli!
 
Må så gott
 
 
 

Idyll

Hallå där alla,
 
 
 
För lite sedan var vi på kalas i Järna. Vi satt på radhusets uteplats på baksidan. Där satt vi tillsammans med födelsedagsbarnet och njöt av god mat och dryck. Samtidigt som vi hade trevligt sällskap av varandra så fanns där att njuta av både äppelblom och tjurar som gick och betade.
 
Här snackar vi idyll. Den vyn har jag inte att bjuda på hemma från min uteplats :-)
 
Dagens reflektion är att det någon uppskattar innerligt tar andra helt  för givet.
 
Må så gott
 
 
 

Vilken dag!

Hej på er alla,
 
Vilken dag! Jag säger bara vilken dag!
 
Han (min särbo) och jag på Bro Hof och Nordea Masters i stekande sol från tidig morgon till kväll. Vilken dag!
 
 
Den här eländiga skylten gjorde det inte helt lätt för mig idag :-)
 
 
Den här skylten var enklare..... :-)
 
Spännande
 
 
Så mycket folk.
 
 
 
Ledarbollen.
 
 
Drömjobb
 
 
 
Proffs
 
 
Hål 17 så vackert och svårt.
 
 
Också ett sätt att slippa lösa in en biljett :-)
 
 
De flesta av oss som var på plats idag hade paraply med om ifall att det skulle komma regn, det regnade igår... Många valde att använda dem ändå, som skydd mot solen.
 
 
Underbar miljö med härlig publik som inramning.
 
Nordea Masters (tidigare Skandinavien masters) är så himla trevligt att gå på. Dagen går försvinnande fort och under tiden har man det bara bra. Golfspelare att följa, duktiga så duktiga. Människor att titta på, halva nöjet om ni frågar mig :-) God mat och dryck (dyrt som attan dock). Även för dem som inte spelar golf tänker jag har behållning. Man får ju vara utomhus en hel dag och man rör på sig och kaffet är gratis. Bara en sån sak.
 
Dagens reflektion är att jag är så innerligt glad över att jag valde kort kjol istället för jeans idag. Så varmt det blev och så varmt det hade blivit med jeans.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar nu

Hej Sommar och Hej alla ni som hittat hit,
 
 
Igår efter jobbet packade jag ned min kamera och styrde bilen mot landet. Där har jag latat mig, ätit god mat, fikat, bläddrat i inredningsmagasin, sovit i skön säng, jag har slagit några bollar på rangen och jag har gjort Trosa. Och jag fick uppleva en ljuvlig sommarkväll och en dag med sommarregn.
 
 
 
 
 
På landet  finns så många fina blommor i en alldeles eländig slänt.
 
 
 
På landet hör förbipasserande båtar till (båda bilderna är tagna igår)
 
 
Den 25 december 2012 skadade jag foten illa, en fraktur...med anledning av den går jag på sjukgymnastik två gånger i veckan. Målet är att jag ska kunna börja löpträna igen och att svullnad och det onda ska ge med sig förstås. När det gäller golfen ska jag prova mig fram försiktigt. Löpträna får jag inte men golfmässigt rådde sjukgymnasten mig till att slå en hink på rangen i helgen. Utifrån hur foten reagerar skall vi ta nästa steg. Lydig som jag är så blev det en hink på rangen. Lycka!
 
 
 
Fick sällskap till rangen av min yngste son. Han spelar ishockey under vintersäsong, det märktes tydligt :-)
 
 
 
I sällskap av min yngsta son och svärmor for vi in en sväng till  stan (i Trosa). Där tog jag dessa bilder.
 
Nu är jag hemma igen. Yngsta sonen blev kvar på landet och äldsta sonen är hemma hos sin syster. Ensam hemma lyssnar jag på Gyllene tiders senaste cd,  äter godis och njuter av ett glas rosé.
 
Dagens reflektion är att sommarens första dag blev en inte-ha-bråttom-dag. Jag gillar dagar av detta slag. Älskar att inte ha bråttom till någonting. Och här sitter jag nu nöjd i min gråa soffa med datorn i mitt knä och känner mig ganska så nöjd. Nöjd över både dagen och att vi har sommar nu.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0