Att göra sitt bästa

Hej måndag och hej alla läsare av denna blogg,Denna bild tog jag på landet i helgen. Jag älskar att skrota runt på tomten med min kamera.

Planen var att jag skulle ha höstlov måndag-torsdag denna vecka. Av olika anledningar blir det inte så. Dock ämnar jag göra mitt allra bästa för att klona mig så gott det går denna vecka.

Jag ska sluta tidigt varje dag för att hålla mitt löfte till Melker om halva dagar på fritids. På så vis gör jag mitt bästa för att hinna med så gott det går, både på jobbet och hemma. Inte alls optimalt, men så fick det bli denna höstlovsvecka.

Ikväll ska jag dessutom träffa mitt tjejgäng. Vi ska mötas upp för att fika och gå på bio. Det vankas tjejsnack bio och popcorn för mig ikväll. Det ska bli så trevligt.

Dagens reflektion är att det inte är helt lätt att räcka till. Att göra sitt bästa måste vara gott nog.

Må så gott

Glögg

Godkväller på er alla ni som kikar in här,

Solen som värmde upp Trosa igår lös med sin frånvaro idag. Men vad gjorde väl det, inte ett dugg :-)Dagens båtbild.

Väl hemma i radhuset sitter jag i soffan och smuttar på varm glögg.  Jag är galet förtjust i glögg så jag njuter
av att det är glöggtider :-)

Dagens reflektion är att jag är riktigt kass på att spela wordfeud. Men jag är fast ändå :-)

Må så gott

Jag hade fel

Hej på er, hoppas att ni har det bra. Att ni haft och har en fin lördag.Jag hade fel. Melker vaknade pigg och kry. Han hade roligt på isen idag. Och jag satt och myste på läktaren.Vid Melkers trädkoja fanns det gott om löv.Nu är det fritt från löv vid kojan. Vi har krattat och gjort fint idag.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att dagens väder gav mig en lyckokänsla. Jag kände mig så glad av att få njuta av en fin höstdag som dessutom bjöd på sol och en behaglig temperatur.

Nu vankas här middag. Vi ska grilla :-)

Må så gottJag gissar

Hallå där,

så härligt det ska bli med helg. Oj så skönt det är med fredag. Jag har en vilja att sitta uppe länge bara för att jag vet att väckarklockan inte ringer kl. 05.00 imorgon. Men, jag klarar inte av att vara uppe senare än så här. Det är dags för mig att gå och knyta mig. Kroppen min säger ifrån. Att vila men inte orka :-(

Jag gissar att det inte blir någon hockeyskola för Melkers (min 6 åring) del imorgonbitti. Jag gissar att han kommer att vara sjuk. Hoppas jag har fel......

Dagens reflektion är att det var himla trevligt att slippa laga mat ikväll :-)

Natti nattiNuet

Hej govänner,

Här kommer ett sent inlägg från en bloggerska som borde ha gått och lagt sig för länge sedan. Men det är (ju) så himla svårt att göra just så.Idag har jag vid flera tillfällen tänkt tillbaka på exakt den stunden när jag tog den här bilden. Bilden har mer att önska men stunden där i skogen vid Melkers trädkoja, den var rogivande. Det var tyst och solen sken och det vara bara jag där. Jag förstod först idag att jag just i den stunden befann mig i nuet.

Det var ett nu att uppskatta. Det var ett nu att längta tillbaka till :-)

Hoppas att ni har det bra där ute i cyberrymden.

Natti natti

Tillbaka

Hej alla rara som hittat hit denna onsdagskväll,

Klockan har precis passerat 18.00 och det är så mörkt ute redan :-(Denna fina trädgårdsdesign designad av Ernst har jag visat förut. Jag tänker att dessa ord stämmer så väl in på livet.

Jag är hemma från jobbet en kortis. Har lagat middagsmat och hunnit avnjuta den tillsammans med min familj. Nu ska jag tillbaka till jobbet igen...

Dagens reflektion är att jag har något att se fram emot senare ikväll när jag kommer hem. Min 16 åring skall bjuda på te. Det blir ett fint avslut på en lång dag.

Hoppas att ni har det fint.

Förhör

Hej alla läsare av denna blogg,Denna bild tog jag ute på landet i helgen. För mig är det mycket sommar över denna bild, fastän vi har höst nu.

Nu skall jag ägna mig åt att förhöra Marcus (min 16 åring) han har prov imorgon :-)

Dagens reflektion är att det är mindre än två månader kvar till julafton. Jag har ännu inte köpt en enda julklapp. Jag som brukar ha som mål att bli färdig med julklappsinköp till första advent. Dags att sätta fart nu.....

Må så gott och tack för ditt besök.

Älgfamiljen

God kväller på er alla ni som hittat hit,

Igår när vi var på väg hem från landet körde vi förbi denna lilla familj. Jag som är barnsligt förtjust i älgar  blev förstås väldigt glad. Det var många med oss som valde att stanna till längs vägkanten för att fotografera.

Det är något visst med älgar. Vad kan jag inte sätta fingret på. Men de är mäktiga.

Dagens reflektion handlar om att jag är så glad över att min dotter tillsammans med hennes Stefan ska skriva kontrakt på en bostadsrätt imorgon. När ens barn tar stora kliv framåt i rätt riktning känns det som att jag som mamma får ett kvitto på att allt blivit bra. Den känslan älskar jag.

Må så gott


Läkning pågår

Hej och trevlig söndag på er alla,

Jag känner att läkning pågår. Två steg fram och ett tillbaks. Det är så det ser ut för mig just nu. Men helger av detta slag gör mig gott.

Vilken fantastisk höstdag vi har i Trosa idag.

I natt har jag för första gången på ca tre veckor sovit hela natten. Att få sova och dessutom mötas av detta vackra på morgonkvisten gör att jag inte kan göra annat än att känna tacksamhet.Melker vid sin fina trädkoja.Melker har ett skarpsår på näsan.  Vad som hänt har han ingen aning om :-)Melker ville känna efter hur kallt det är i havet. Jag fångade ögonblicket ganska bra, om jag får säga det själv.Vi valde att ta en tur med båten. En sista tur för säsongen. I Trosa finns det gott om svanar, det vet vi nu.

Jakten på drömbilden fortskrider. Jag lyckades inte idag heller. Skam den som ger sig :-)Dagens båtbild. Lite suddig, men väl dagens enda segelbåt. Det är mest småbåtar som tar sig ut på havet så här års.

Dagens reflektion gjorde jag imorse när jag kikade på nyhetsmorgon. Det pratades om hårtrender och bland annat om att det är ett "big no no" att ha flätor som vuxen. Förbjudet, så sade han trendexperten. Och om detta bryr jag mig inte ett dugg. Jag trivs i mina flätor fastän jag är 43 år :-)

Må så gott

Latmask

God eftermiddag kära läsare av denna blogg. Tack för att ni kikar in.

Ljuvliga lördag. En lördag som jag gör mitt bästa att förvalta. Idag tog jag fram kameran. Således blir det inget bildlöst inlägg idag:-)Lördagsmorgnar innebär hockeyskola för Melkers del. För mig är det ren och skär lycka att få sitta på läktaren och kika på honom.Väder och vind och hösten gör sitt för det som ganska så nyligen blommade så vackert.Dagens båtbild.

Vi är på landet och har det bra. Vi kopplar av och njuter av en ledig lördag i latmaskens tecken.

Dagens reflektion är att höstens färger gör vår natur makalöst vacker. Att se en skog vilken bjuder på träd i olika färger i olika nyanser är som att beskåda ett konstverk.

Må så gott


Note to myself

Äntligen helg, en helg som jag gjort mig välförtjänt av.

Nu har vi fredagsmys här hemma. Precis som de flesta andra familjer tänker jag. Vilken härlig känsla det är när helgen tar vid. Tycker ni inte?

Dagens reflektion utgår från min "att göra lista på jobbet" På den listan med alla måsten så har jag skrivit en note to myself. En text som jag valt att stryka över med en färgglad överstrykningspenna, allt för att få texten att tala till mig. På den står det. "Andas och glöm inte att dricka vatten"

För andas är viktigt och dricka vatten likaså. Och just detta är jag så urdålig på, så pass att jag måste påminna mig själv. Jag hoppas innerligt att ingen av er känner igen er.....

Må så gott

 

John Blund

Hallå där ute i cyberrymden,

Överst på min önskelista går det att utläsa " ett besök av John Blund". Jag önskar att han kommer och ser till att jag får sova hela natten. Hur svårt kan det vara egentligen.......En hel natt bara.....

Dagens reflektion är att jag ser fram emot helgen. Imorgon är det som bekant fredag igen :-)

Må så gott Laddare

Hej alla rara besökare av denna blogg,

en blogg som vanligtvis inte brukar innehålla bildlösa inlägg men som för tillfället gör det. Jag sliter hårt just nu för att finna ro att koppla av efter stressiga dagar och för att finna en balans. Livet går i en x2000 fart varför orken att ta mig ut med kameran inte finns för närvarande. Jag jobbar på det dock.

Dagens reflektion är att en sådan enkel sak som att någon på kvällskvisten tog sig tid att åka iväg för att köpa en laddare till mig. En laddare så att jag kan ladda min lånetelefon, den jag har att spela Wordfeud med. Det är en kärleksfull handling.

Må så gott

Trevligt

Hallå där alla ute i cyberrymden,

att ha en resa att se fram emot är ju alltid trevligt. Min vänninna Sirpa och jag har upplevt New York och London tillsammans. I maj är det dags för oss att göra Budapest. Biljetter är bokade. Så trevligt så trevligt.

Några av er undrar hur konserten med Britney Spears var. Svaret på den frågan blir sådär.

Dagens reflektion är att det nu är hög tid för mig att gå och lägga mig. Oj, som jag behöver skönhetssömn :-)Må så gottUttryck

Hallå där alla ni som hittat hit,

Så skönt det är med kväll, åh som jag njuter av kvällsfriden här hemma. Och av att spela wordfeud med några av er som kikar in här ibland :-)

Igår tog jag tunnelbanan in till Stockholm. Vid mitt säte slog sig tre tjejer i femtonårsåldern ned. Sitter man med tre femtonåringar, då kan man helt enkelt " inte" låta bli att  höra vad de pratar om.

- Han är fett snygg

- Han är fett tjock

- Hon blev fett fin

Så låter det alltså om dagens ungdom.

Hur lät det då när jag var i deras ålder. Jag vill minnas att det lät ungefär så här

-Han ba

-Hon ba

-Dom ba

Förstår plötsligt att jag om någon inte har rätt att irritera mig på hur ungdomarna idag väljer att uttrycka sig. Det vore ju fett fel  av mig :-)

Dagens reflektion är att det är himla trist att behöva vänja sig vid att skrapa rutorna på bilen igen. Isiga rutor, hur kul på en skala är det egentligen? 

Må så gott

Britney Spears

Hej alla,

Huset är städat och jag skall nu bege mig in till Stockholm för att möta upp min dotter. Vi skall mötas upp för att tillsammans avnjuta en middag innan det är dags för oss att gå på Britney Spears konsert i Globen.

Jag ska således ha kvalitetstid med min 21 åriga dotter (en för övrigt nyförlovad dotter) ikväll.

Malin och jag har varit på Brittans konsert förut. Men då var Malin en lite tös. För oss blir det därför en favorit i repris :-)

Tyvärr har jag inte lyssnat in mig på Brittans nya låtar. Men de gamla låtarna, de kan jag nog sjunga med till.

Dagens reflektion är att helgen gick (för) fort.

Må så gott


Lycka är

Hej på er alla, hoppas att ni, precis som jag, har fått njuta av höstsolen idag.

Lycka för mig är (bland annat) att tillbringa en lördag förmiddag i en ishall.

Må så gott

godmorgon

Godmorgon bloggen och Godmorgon alla rara som kikar in här. Tack för att ni kikar in här fastän jag inte bjuder er på någon feelgood blogg direkt.

Oj så mitt tålamod tryter, oj så jag får skärpa till mig idag :-)

Tröttheten gör sitt och jag har känt för var dag som gått att tålamodet mitt blir sämre och sämre.

Dock fylldes jag av positiv energi när Melker kom ned till köket tidig morgon (05.37) och kramade om mig och sade - godmorgon min sköna dam.

Då kan man inte annat än att le och tänka att det blev en fin start på dagen.

Dagens reflektion är att jag förra fredagen hade extremt dåligt samvete över att ta helg. Den här fredagen tänker jag inte ha dåligt samvete. Som jag behöver helg nu.

Må så gottAtt boka upp sig

Godmorgon,

När marken rämnat under ens fötter är det lätt att tappa fotfästet för en stund. Lätt att göra avkall på sitt eget liv och den egna fritiden.

Att börja boka upp bio och middagar och annat i kalender ser jag som stora kliv framåt. Det känns bra.

Dagens reflektion är att wordfeud är ett himla bra sätt att koppla av. Att skingra tankarna från annat för en stund. Har du inte testat, gör det :-) 

Må så gottSällskap

Godmorgon på er alla där ute i cyberrymden,

Här kommer ett litet morgoninlägg. Klockan är i skrivande stund 05.41. Ni ska inte tro att jag sitter ensamen i köket och äter frulle. Jag har sällskap av Melker. 

Vi har våra mysstunder han och jag. Men jag tror banne mig att det är frukoststunden, tidiga morgnar, som han tycker om allra bäst. Och nej, jag väcker honom inte innan 06.00. Han kom tassande imorse. Jag försökte att få honom att lägga sig för att sova en stund till
. men icke, han var nöjd sa han :-)

Att jag väcker honom straxt efter klockan 06.00 vardagsmorgnar är för att han varje kväll ber mig att göra så. Han vill mysa med mig innan jag går till jobbet kl. 06.30.

Nu är jag uppdaterad om det mesta som hänt honom i skolan. Om hur man gör vissa pysselsaker, om brev som klassen fått från barn i andra länder och att han ramlade av gungan och hamnade i en vattenpöl.
 
Snart bär det iväg till jobbet för min del. Redan nu ser jag fram emot våran mysstund ikväll. Den som jag tycker så mycket om. Sagoläsningen vid nattning.

Anna, Proppen och Lise-Lotte, så roligt att ni vill spela wordfeud med mig :-)

Dagens reflektion är att det är tur att jag har en familj. Annars vetesjutton om jag inte bosatt mig på jobbet.

Må så gott

Connection error

Hej på er mina fina läsare. Så rara ni är som lämnar värmande och stärkande kommentarer och mail. Ni lyfter mig.

För en tid sedan läste jag ett inlägg i en blogg om att allt är så perfekt i blogsfären. Att få skrev om allt det jobbiga. Detta fann hon som sorgligt.

Jag tänker att det är upp till var och en vad man vill skriva om. Några skriver om precis allt medans andra väljer mer noggrant. Kanske för att inte utlämna sig alltför mycket. Ta hänsyn till familjen, jobbet, vännerna eller av andra orsaker.

Har även läst att det är vissa saker som man ska undvika att skriva om i bloggen. Man ska exempelvis inte skriva att man är trött. Kära läsare av denna blogg, jag är så TRÖTT just nu. Jag känner mig urlakad. Hoppas ni ska fortsätta kika in ändå :-)

På kvällarna orkar jag inte göra många knop. Men så får det vara nu har jag bestämt. Igår kväll siktade jag in mig på datorn, som var upptagen......därefter siktade jag in mig på wordfeud. Melkers farbror Ante har lånat mig en telefon som jag kan spela med (han är snäll han)  Connection error........Vill någon spela mot mig så är det jag som är mamipami. Och nej, jag har inte hittta på det namnet själv :-) 

Dagens reflektion är att det minsann är väldigt mörkt ute fastän morgontimmen passerat 06.00. Nattsvart är en bra beskrivning.

Tag hand om er


Livstecken

Hallå där alla ni som kikar in här,

"Jag andas alltså lever jag". Det citatet läste jag för några månader sedan i en sådan där blank härlig tidning som jag älskar att koppla av tillsammans med. Att citatet skulle komma att passa in på mig visste jag dock inte då.

Livet har tagit tag i mig och ruskat om mig ordentligt. Därav bloggpaus.Mitt mål för denna helg har varit att vila. Vila för att hämta styrka, kraft och ork. För mig finns inget bättre ställe att göra detta på än på landet i Trosa.Att sitta i en brassestol fullt påklädd med mössan långt neddragen över huvudet, på bryggan och se ut över havet med hösten som sällskap. Det är som en lisa för själen. Där har jag stundtals under helgen suttit och vilat upp mig. Jag har stirrat ut över havet, fotograferat båtar som passerat och hoppats på att få ta min drömbild, ni vet den med svanar som passerar ovan vattenytan.Någon drömbild blev det inte. Men jag har lyssnat till vad jag behöver allra mest just nu och gjort mitt bästa för att bara vara.

Med stapplande steg skall jag hämta ork att komma tillbaka. Tillbaka till mitt liv och min alldeles vanliga vardag.

Tag hand om er alla ni som läser detta inlägg. Om morgondagen vet man (nämligen) ingenting.  


Bortprioritering

Godmorgon bloggvärden,

kikar in här en kortis för att berätta att jag under några dagar kommer att prioritera bort bloggandet.

Må så gott


Vill men kan inte

Hejsan svejsan på er kära besökare,

då har vi söndag kväll och vi är hemma i radhuset igen. Hemma efter en fin helg på landet.På golfbanan finns detta vackra träd.Jag och Melker tillbringade en stund på golfbanan igår. Han är familjens yngsta golfare och så jätte duktig.Ella, allas våran ögonsten. Söt som socker.Melker och Ella på en promenad (på tomten).Sista hoppet på studsmattan för i år.Vassen är vacker så här års.Världens bästa svärmor med världens gulligaste Ella i famnen sittandes i den urmysiga gungan som Melker har vid sin koja.Dagens båtbild

Vemod  är känslan som poppade upp idag när vi packade ihop studsmattan, när vi satte pressening över utemöblerna som vi har nere vid bryggan. Vi har rustat för vad som komma skall....

Dagens reflektion handlar om wordfeud. Jag har ingen egen telefon att spela med, ingen Ipad heller. Under helgen har jag lånat Marcus (min sons) telefon, svågerns telefon och svärmors Ipdad. Jag har spelat och jag har haft så roligt. Jag är fast. Men här sitter jag nu och kan inte spela fastän jag VILL :-(

Må så gott


Sevilla, sista delen

Hej Bloggen och alla dess fina läsare,

I ljuvliga Trosa har vi det bra, som alltid. Att kunna åka till landet när så man kan och känner för det är något jag verkligen uppskattar. Jag älskar livet på landet.

Sevilla, sista delen: Guds hus.En morgon smet jag ut lite tidigare för att fota lite. Kyrkan utanför hotellet stod öppen varför jag passade på att besöka Guds hus. Om jag skulle beskriva kyrkan med ett enda ord kan det inte bli med ett annat ord än "Guld"
Oj så guldigt allt var.

Jag är döpt men inte konfirmerad. Jag besöker endast kyrkan vid dop, bröllop och begravningar.  Detta är således ett mycket annorlunda inlägg för att vara mig.

När jag väl besöker en kyrka brukar jag faschineras av hur vackert det är. Tänker alltid på det oerhörda arbete som ligger bakom för att skapa allt detta vackra. Vidare finner jag kyrkan som rogivande.

I Sevilla fanns det gott om kyrkor och så även en makalöst stor katedral. En religiös stad som jag uppfattade det.

Något som jag reagerade över när jag var i Sevilla var att de inte kan prata engelska. Inte ens de anställda på Cortes Ingles kunde prata engelska. Detta var något irriterande där och då. Men, nu när jag kommit hem tänker jag att det ändå är en viss charm med detta. Att vi besökte en stad på deras villkor.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att jag idag varit snäll mot mig själv. Jag har ägnat mig åt att koppla av. Fullt påklädd har jag tillbringat ganska mycket tid i en av mina solsängar. Jag har njutit av solens strålar, av att höra båtar passera tomten samt av att lyssna till vågor som slår mot land. Som grädde på moset har jag bläddrat i svärmors blanka inredningstidningar. Som jag har haft det bra.

Må så gott alla fina.

RSS 2.0