Sån e jag

God morgon,
 
Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på mig själv litegrann :-)
 
Jag är lite rädd för internet. Låter kanske märkligt för de flesta av er och möjligen kommer ni inte att känna igen er det jag skriver.
 
Jag tillhör den äldre generationen fast jag ännu inte är så gammal. Jag tillhör dem som är obekväm i att lämna ut mina kontouppgifter på nätet. Det är anledningen till att jag är omodern på så sätt att jag väljer bort att betala räkningar via nätet. Att beställa varor via nätet bär emot och gör mig nästan sjuk av oro.
 
Sån e jag....
 
Igår kände jag dock att det var dags att utmana mig själv och detta bara för att slippa åka till biografen idag, hinner ju inte....
 
Genom min SF APP så gick jag in (via nätet som jag har i telefonen) och beställde två biobiljetter till lördag. Betalde gjorde jag med två presentkort.
 
Oh my god, så bekvämt detta var. Gick ju som en dans!
 
Fattar ni, genom nätet som jag har i telefonen gick jag in och köpte mig två biobiljetter och jag betalade med presentkort. Det är ju bara inte klokt att detta går! Men så klart är ni inte imponerade av dagens teknik, ni har ju vetat om det läääänge :-)
 
Dagens reflektion är att jag nu genom att ha vågat kanske blir lite mer modern (och modig) när det gäller nätet. En bit på väg är jag i alla fall :-)
 
Happy friday
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paolo Roberto

Gokväll,
 
Jag är förtjust i Paolo Roberto. Han inspirerar mig och han gör mig bra.
 
 
Detta är en bok som jag rekommenderar er som vill komma igång, eller få en målbild eller få nya uppslag eller få inspiration.
 
15 minuter per dag är Paolos motto. Och jag är benägen att hålla med honom, nog sjutton har vi 15 minuter per dag att investera i vår kropp.
 
Det handlar om att komma igång. Innan dess är det motigt men när man väl kommit igång så vill man snart ha mer. Efter ett tags nötande så ber kroppen om motion. Härlig känsla det där!
 
Dagar då det bär emot, dagar då det känns som ett mysigare alternativ att stanna kvar hemma och ta det lugnt och jag tar mig ut i alla fall eller dagar då det känns tungt i spåret, då tänker jag Paolo "tänket". Jag tänker att jag rundat dem alla som inte tagit sig ut. Det får mig att orka och det får mig att känna mig duktig.
 
Jag följer Paolo på instagram, ett annat tips till dig som vill få inspiration.
 
Dagens reflektion handlar om att det inte är tiden eller sträckan som är viktig. Det viktiga är att man tar sig ut för att motionera. Att man gör det! Startar man upp har man kommit en bit på väg, då är man igång.
 
Må så gott

En sådan där helg

Hallå där,
 
Jag har haft en sådan där helg igen, en sådan där helg när jag bara har mig själv att tänka på. En sådan där helg i vilken jag är fri att göra precis som jag vill. En sådan där helg som jag ännu inte vant mig vid. Men även denna helg klarade jag mig med bravur.
 
 
I lördags besökte jag Fotografiska tillsammans med mina söners gudmor. En fin eftermiddag med en av kvinnorna i mitt liv. Utställningarna var trevliga och fikat smakade bra.
 

Idag söndag blev det en tur in till stan (Stockholm) igen. Jag shoppade och flanerade runt. Njöt av ett Stockholm med puls trots minusgrader. I Kungsträdgården var det proppfullt med skridskoåkande barn och vuxna. Blev glad av att titta på alla livsnjutare.
 
(suddig bild, sorry)
 
Låt mig få presentera mina systrar för er. Vi fyra har idag avnjutit en makalös brunch på Berns. Så mysigt att vara på tu man hand med dem alla tre på en och samma gång. Härligt att ha systrar! Innan vi skiljdes åt blev det lite shopping (igen), ingen åkte tomhänt hem från stan :-)
Nu sitter jag hemma och känner mig nöjd över helgen och proppmätt.
 
Dagens reflektion är att jag inte är rik på pengar men väl rik på att ha många fina kvinnor i mitt liv. Idag har jag nämnt fyra av dem. Men de är många fler. Något att känna tacksamhet inför.
 
Må så gott

Snögubbe

Hej och god morgon!
 
 
 
Denna fina snögubbe står hemma på gården där jag bor. Den gör mig glad!
 
Dagens reflektion handlar om att en snögubbe skapad genom barns lek med snön ger så mycket mer än lek för en stund. Den väcker i alla fall en del minnen i mig. Minnen från egen lek i och med snön. Jag ser snögubbar, snölyktor, snögrottor, snöbollskrig och mulning :-)
 
Att en snögubbe ger mer än bara lek för stunden, det är något man förstår först när man är vuxen.
 
Må så gott

Snöglob

Hej, Det allra finaste jag har, har jag nu också i en snöglob.
 
 
 
 
Den finaste snöglob jag någonsin har sett, och den är min. Har fått den av en person i mitt liv som visste att jag så gärna ville ha den.
 
 
Dagens reflektion handlar om att vissa presenter man får, får ett evigt liv. Kan inte tro annat än att denna fina snöglob skall finnas med mig resten av mitt liv. Jag skall vårda den ömt så att vi kan följas åt min snöglob och jag.
 
Må så gott

Löpning

Hallå där,
 
 
Mitt favoritställe att springa på är täckt av snö. Jag har (måste jag erkänna) inte haft något emot den gröna vinter vi så länge hade. Och detta BARA för att jag vill fortsätta löpträna regelbundet och för att jag är väldigt rädd (av förklarliga skäl) att halka. Men här i just detta vita löparspår har jag sprungit i helgen. Med broddar på löpardojjorna så gick det väldigt bra. Nu är jag inte rädd längre. Och nu vet jag att jag inte behöver göra något uppehåll på-grund-av snön.
 
 
Denna bok har jag fått av en god vän. Inspiration i bokform! Den har jag i helgen både börjat att läsa och- läst ut. Jag hade behållning av den och kommer nu att skicka den vidare till en annan god vän. En vän som precis som jag kämpar på med löpning.
 
Dagens reflektion handlar om drivkraft och att man drivs av olika anledningar.
Martina Haag med många andra springer för att kunna njuta av mat och för att ha ork och kraft när hon blir äldre. Jag drivs av det faktum att jag gillar att kunna identifiera mig med att vara en kvinna (40+) som motionerar. Sen vill jag ha bra kondition och därmed lägga en grund för ett aktivt pensionärsliv också. 
 
Löpning för mycket gott med sig. Jag gillart!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Helg

Hej och god morgon på er alla,
 
Detta fina hjärta sitter på kylskåpet här hemma. Den får symbolisera längtan idag.
 
Jag har en hel helg framför mig, en hel helg och inga planer. Inget inbokat och ingenting att anpassa mig efter. Helgen är som ett blankt blad. Tiden är min från början till slut.
 
Dagens reflektion handlar om det som jag under åren emellanåt längtat efter. Jag tänker på egen tid. Tid för mig själv. Nu plötsligt, efter att ha varit mamma i över 23 år, så får jag uppleva den så kallade egentiden. Och nu har jag plötsligt svårt att förhålla mig till den. Aldrig är man nöjd :-)
 
Men, jag väljer att se det positivt och skall göra det bästa jag kan för att ta tillvara mig helg och min tid.
 
Må så gott

Trötthet

Gokväll,
 
 
Bilden ovan får symbolisera vintern vi har just nu. Den är vit men ändå grå. Den är kall men håller mig ändå inte vaken.
 
Dagens reflektion är att jag känner av en extrem trötthet just nu. Mörker och kyla och rädslan för halkan suger musten ur mig. Kanske borde jag besöka ett apotek. Kanske är det D-vitamin eller något annat jag är i behov av. Längtar efter att känna mig pigg och vaken.
 
Inga andra där ute i cyberrymden som är trötta va ?
 
Må så gott
 
 

Imorgon

Gokväll,
 
Idag för nio år sedan hade jag en bebis i magen. Jag var gravid med mitt tredje barn. Min sladdis :-)
 
 
 
Igår hölls det kalas hemma hos oss. Lägenheten var fylld med glada barn. Och den blivande 9 åringen var pirrig och nöjd över att bli firad av skolkamrater, barndomsvänner och en kusin vitamin.
 
Jag har förberett jobbet på att jag kommer lite senare i morgon. Väckarklockan är ställd. Morgondagens frukostbricka väntar på att användas. Tårta är inhandlat . Ljusen, 9 till antalet, är redo att användas och presenterna är inslagna. 
 
Imorgon skall familjens 9 åring starta dagen på det allra mysigaste sätt. Han skall bli uppvaktad på sin födelsedag med frukost på sängen, skönsjungande sång och presenter och en väldans massa kärlek.
 
Dagens reflektion är att jag inte har några små barn längre :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Svart-grått-vitt

Hej och god kväll ,
 
Ibland händer det sig att man har en bild i huvudet. En bild man vill förverkliga.
 
 
 
Denna belysning hade jag i mitt huvud. Jag visste exakt hur jag ville att den skulle se ut och jag visste exakt vart den skulle hänga.
 
Nu har jag löst in bilden jag ville förverkliga. Och detta av en händelse när jag besökte en butik som jag inte besöker så ofta. Nu hänger belysningen i min och grabbarnas hall, i vår hall.
 
Belysningen, en ljusslinga som går i svart, grått och vitt. Jag kan inte bli mer nöjd. Så roligt när man får till den bild man haft i huvudet. Och billigt blev det också. Ynka 149 kr för att piffa till en hel hall :-)
 
Dagens reflektion gjorde jag idag när min yngsta son fick beröm av annan vuxen. Det var fint. Någon annan än jag såg och lyfte min son.  Jag känner mig tacksam.
 
Må så gott
 
 
 
 

Åsa Hellberg

Gokväll på er alla gamla som nya läsare,
 
 
En av mina systrar förser mig med en massa bra boktips. Hon träffar alltid rätt. Hon vet vad storasyster uppskattar att läsa :-)
 
Ett av dessa boktips vill jag också tipsa er om. Åsa Hellberg heter författaren som skrivit " Sonjas sista vilja" och "Sonjas hemlighet".
 
Två böcker som handlar om vänskap, livsstilsförändringar och en hel massa annat. Böcker som jag bär med mig länge, länge. Finns en del tänkvärt att ta till sig i dessa böcker.
 
Jag tycker om Sonja och hennes vänner och det var härligt att följa med dem alla i denna historia. Boken visar tydligt att det kan komma något gott ur förändringar och att det finns dem som behöver hjälp för att förstå just detta och för att våga. 
 
Vänskap är fint!
 
Dagens reflektion handlar om att vi redan har 9.e januari. Var det inte nyss den 24.e december? Tiden går försvinnande fort.
 
Må så gott
 
 

Husfasad

Gokväll alla rara,
 
 
En gråmulen dag fångade någons husfasad mitt intresse.
 
Dagens reflektion gjorde jag ikväll när jag såg att det idag är på pricken fyra år sedan jag började blogga. Den 7 januari 2009 satt jag i soffan med ett barn på var sida om mig och blev upplärd i hur man skulle göra för att lägga upp bilder. Vilken tur att barnen mina  (de äldsta) hjälpte mig att skapa en blogg och att de lärde mig hur man gör.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Tillsammans

God kväll på er alla,
 
 
Idag fick jag sällskap av min snart 9 årige son i motionsspåret. Han cyklade och gick medans jag gick och sprang och gick. Löppass nr 19 avklarades således i sällskap av en av männen i mitt liv. 
 
Dagens reflektion är att det är fint att göra aktiviteter tillsammans med sina barn. Kvalitetstid på hög nivå.
 
Må så gott
 

Ryggsäckar

Gokväll på er alla,
 
Då har vi 2014 och ingen är gladare än jag :-)
 
 
Den här boken har jag läst och den tyckte jag om. Den har något att förmedla. Magdalena bjuder på sig själv och har en poäng tycker jag. Jag tänker att denna bok är att rekommendera för våra äldre tonåringar att läsa . Tänker på de sociala medierna och vad som publiceras och hur representativ den bilden är för hur livet faktiskt är. Magdalena smygpinkar i duschen och en tröst är att Carolina Gynning (också) fiser. Som sagt alla är vi människor och alla har vi våra perfekta liv.
 
Dagens reflektion gör jag efter att ha varit på bio med min fina vän http://systermarie.blogspot.se/ 
vi såg filmen Philomena. En verkligt bra film. En film att bli oerhört berörd av. En film som väcker många tankar.
 
Alla har vi våra ryggsäckar att bära. En del är tyngre än andras. Men jag förstår att innehållet i dessa ryggsäckar är det som formar en till att bli den man är, den person man har kommit att bli. Ryggsäcken är en del av ens historia. Detta vare sig man vill eller inte. Det gäller att göra det bästa man kan.
 
Se filmen, den är sevärd.
 
Må så gott
 
 
 
 

RSS 2.0