Ledig en dag mitt i veckan

Idag har jag  varit ledig från jobbet. Ganska skönt att ha en ledig dag mitt i veckan.



Melker fick sovmorgon , vilket för honom innebar att han fick äta frukost hemma istället för på dagis. Att sova längre var det inte tal om kan jag lova..... Innan frukost myste han i soffan tittandes på ?  - just det, "Mamma Mia".
Melker fick komma till dagis lite senare idag, och har löfte om att bli hämtad tidigare. Hade jag inte haft utvecklingssamtal med Marcus i hans skola hade Melker fått vara hemma idag. På det förra utvecklingssamtalet fick han följa med, ingen hit. Idag ska vi sitta själva med läraren, Mackan och jag. Efter att ha lämnat Melker på dagis bar det av till frissan för att bättra på mina bryn. Hon berättade något så ledsamt att både hon och jag grät en skvätt. Hennes dotter fann sin 34 åriga vännina död. Familjen trodde att hon sov,  men Sussanne fattade misstankar om att allt inte stod rätt till. Yngsta barnet var endast 5 år och hade sprungit ut och berättat för alla att hennes mamma var död. Hon hade plockat blommor ute och lagt dessa på sin mamma. I många timmar fick mamman ligga kvar i sängen så att familjen fick ta farväl av henne ordentligt. Mitt i detta kaos ringde grannar på dörren och frågade polisen om hennes make dödat henne ? Sen ringde det på dörren igen, någon som ville bjuda på tårta, och sen igen, någon som ville köpa lägenheten. Folk är fasiken inte kloka! För er som undrar och inte vet så kommer polisen alltid när det är dödsfall i hemmet.

34 årig tvåbarnsmamma, så sorgligt. Viktigt att ta vara på livet och att inte krångla till det så förbannat. Vi vet aldrig när det tar slut. När det sedan tagit slut är allt för sent. Allt detta vet vi redan och ändå behöver vi , åtminstone de flesta  av oss, skulle jag tro, påminnas.
 



Melker ska på kalas både på lördag och söndag. Tanken från början var att inte handla kläder till de båda flckorna i present. Men när jag kom in på Lindex idag och såg dessa kläder, då gick det inte att låta bli att handla. Fick bli kläder och ett varsitt halsband. i present helt enkelt. Vilken fyra-årig tjej skulle inte bli inte glad ?

Utvecklingssamtalet gick mycket bra. Känner mig stolt över Marcus som är duktig i skolan. Läraren spår att Marcus får bra betyg om han jobbar på som han gjort denna termin. Läraren sa också att Marcus är en annan person jämfört med i 6:an. Har hänt massor i den personliga utvecklingen. Kan man som mamma bli annat än glad? Väl hemma från skolan tog han på sig träningskläder och gav sig ut  för att springa. Hockeylaget har uppehåll i två veckor innan barmarksträningen drar igång. Går inte att ligga på latsidan.

Idag är det onsdag. Det innebär att jag nu inväntar Greys Anatomy...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0