Trolig förklaring till tröttheten

Måndag morgon och jag är såå trött. Klockan ringde kl. 05.50 och jag började genast att förhandla med mig sjäv om någon minut sedan några till. Det var då det slog mig "varför denna trötthet".
Varje kväll i några veckors tid har sonen (den yngsta) krånglat vid läggdags. Han vill inte sova. Han vill lyssna på musik, leka i tältet. Han vill göra allt annat utom att sova. Han smyger upp och leker, han ropar Mamma många gånger osv.
Mina kvällar betyder inte återhämtning för mig längre. De ägnas åt honom. Att gå ned i vardagsrummet för att mysa i soffan är uteslutet, får springa upp sjuttioelva gånger. Så kändes det igår varför jag stannade snällt i mitt sovrum tills han somnade och det gjorde han först k. 20.45. För er som känner mig vet att kvällen i princip är slut för mig då :-))
Efter att jag har gått och lagt mig och befinner mig i dimman på väg in i sömn väcks jag av att kärleken  kommer in i sovrummet. Somnar, men störs av den f-bannade tv-apparaten som ska stå på hela nätterna. Kärleken har ett extremt litet behov av sömn, det har inte jag. Jag kan inte somna och ber kärleken att stänga av tv.n. klockan är då 02.40. Tv.n stängs av. Kärleken somnar men det gör INTE jag. Jag kan inte somna!
Sonen sover inte på dagarna och tar aldrig sovmorgon. Kärleken har hörlurar och jag har ögonskydd (eller vad det heter) allt för att inte jag ska störas av tv.n.
Varför har vi då tv i sovrummet ? jag var helt emot tv i sovrummet när vi flyttade in men ändrade mig snart. Jag ändrade mig då kärleken fastnade nere i vardagsrummet. Kändes som att vi var osams fastän vi inte var det. Han var för långt borta och jag ville ha honom i min närhet.
Inga järntabletter i världen kan nog bota min trötthet. Ge mig min egentid tillbaka på kvällarna please!
Att vara lugn i sinnet när man går och lägger sig är nog lösningen för en god natt sömn oavsett om tv.n är på.
Nu ska jag gå och äta upp frukosten och får inte glömma att ta järntabletten, man vet ju adrig.....

Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Skilda sovrum är ju en idé (men tråkigt att inte vakna brevid varandra) Jag skulle inte fixa att tv:n står på halva nätterna. Byt nattning av Melker i några veckor kanske. Du får din sofftid när mannen lägger Melker och mannen sin sofftid när du lagt dig?

2009-01-19 @ 08:00:06
URL: http://systermarie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0