Lång lördag

Gokväll på er, äntligen vila och avkoppling för mig. Det blev en lång lördag för min del.



I ett svagt ögonblick tidigare under veckan lovade jag kärleken att vi skulle åka till Barkaby (idag) för att provköra en bil. Löften är till för att hållas. För att hinna så mycket som möjligt idag gav vi oss av tidigt imorse. När vi ändå var i Barkaby svängde vi in på Barkaby outlet. Bilden ovan är tagen där. Efter lunch på Ikea i Barkaby samt efter lite julklappsinhandling i Liljeholmen (ny galleria värd ett besök) for vi hem. Städningen väntade...



Eftermiddagen och del av kväll ägnades åt städning samt åt att förbereda inför första advent. Efter en utsökt middag som kärleken lagat var det dags för mig och Marcus att åka till Malin i Södertälje för att transportera det sista flyttlasset. Jag har hunnit endel idag, men inte allt. Måla naglarna och betala räkningar står fortsatt på att göra listan. På bilden ovan ser ni att julgardiner, ljus och stjärna är på plats.



Som ni kan räkna ut av bilden på köksfönstret så är jag inte en röd "jul" person. Inte heller är jag en person som har mossa som prydnad. Bilden på mossan är tagen på landet för lite sedan. Svärmor har massor av härlig fin mossa kring knuten. Mossa är vackert, men finns ändå inte hemma hos mig.

En reflektion jag gjort idag är att jag i år är ute i sista sekunden med stök inför första advent. Vidare har jag genom åren engagerat mig mer inför advent än jag gjort i år. Överhuvudtaget var det banne mig mer ordning på mig förr än idag. Förr började jag med julklappsinhandling redan i juli månad, det är inget skämt!
Förr hade jag alltid bullar i frysen, har jag nästan aldrig idag. Ett välstädat hem hade jag också, når inte riktigt upp till det idag. Dammsög 2 gånger om dagen, skulle jag inte prioritera idag. Kunde stå och stryka kl. 05.00 för att slippa göra det på kvällen, vill idag sova vid den tidpunkten. Steg alltid upp kl. 04.30 på vardagar för att föna håret, skulle aldrig hända idag. Jag har förändrats och vet inte riktigt hur jag känner inför det. Jag har ett bättre liv idag än då det är ett som är säkert. Men mer tid hade jag förr och även mer ordning och reda. Vafför har det blivit på detta viset ? Det är den stora frågan. Följdfrågan blir självklart ska jag göra någonting åt det?

Klockan börjar närma sig 23.00. Nu ska här betalas räkningar. Naglarna får dock vänta. Imorgon är en annan dag :-))

Må så gott

Kommentarer
Postat av: Giggi

Hejsan Lotta!



Jag förde nyligen en liknande diskussion med mig själv fast tvärtom, jag kan lika gärna sluta städa eftersom det ändå blir stökigt igen. Min tes är alltså att man kan städa för mycket och jag tycker att du ska vara glad över att du inte dammsuger två ggr per dag längre. Puss och kram Giggi

2009-11-29 @ 06:45:50
Postat av: mammaxtre

Men Gisela du har ju städerska i allsindar :-)

Tillhör du också kategorin som städar innan städerskan kommer? Kram till dig från mig.

2009-11-29 @ 08:47:25
URL: http://mammaxtre.blogg.se/
Postat av: Marita

Vilka vackra köks/julgardiner!

Det ser riktigt rogivande ut. Njut av en het glögg och lussebulle framför det första tända ljuset.

Det bästa är kvar.....d.v.s hela december...

Kram //Marita

2009-11-29 @ 15:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0