Mossmattor ?

Häromdagen läste jag en artikel med rubriken "Våga Vara Mossig" En artikel vars innehåll är värt att fundera på.



Tydligen så är det många av oss i Sverige som tar fram hela arsenalen av vapen i kampen mot mossa i våra gräsmattor. I japan har de flesta slutit fred med mossan. De låter mossan sprida sig i sina trädgårdar.
Många i USA har nu inspirerats av Japanernas sköna inställning.

Själv bor jag i ett radhus och har två gräsmattor. En på fram- och en på baksidan. I båda dessa såkallade gräsmattor har mossan snart tagit över fullt ut. Naturligtvis tillhör vi den skaran som inhandlat vapen i kampen mot denna mossa. 

I grunden tycker jag om mossa. Den är grön, mjuk och vacker. Men har man gräsmattor vill man väl ha gräs i dessa och inte mossa. Eller så kanske man skall låta sig inspireras av Japanerna och ge upp kampen mot mossan. Ha mossmattor istället för gräsmattor.

Men nu när vapen redan är inhandlat kanske vi ändå ska göra ett sista försök. Oekonomiskt annars, att köpa utan att använda... Fungerar inte detta vapen får det vällan bli mossmattor.







Kommentarer
Postat av: Elin - Mamma till Edvin och bebisen i magen ♥

Vi har också MASSOR med mossa på gården (o ännu mer vid torpet). O jag blir nästan glad när jag läser att det är "inne" i Japan o USA...kanske man ska låta mossan ta över hela gräsmattan? ;)

Kram

2010-04-22 @ 07:54:42
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0