En snabbis

Hej på er alla, här kommer ett sent inlägg från en mycket trött bloggerska.

Jag har haft en lång dag idag. Jag var på jobbet straxt efter 07.00 och åkte därifrån först kl. 20.50.

Jag hann träffa Melker en snabbis på morgonkvisten och Malin och Marcus en snabbis på kvällskvisten.

Kvällens reflektion går tillbaka till min egen barndom kontra vad jag själv ger mina barn. Min mamma var hemmafru. Alltid var hon hemma. Jag minns de få gånger när jag kom hem från skolan och hon inte var hemma. Det gillade jag inte. Själv har jag i princip aldrig varit hemma när mina äldsta barn kommit hem från skolan. Och idag har jag endast träffat dem en mycket kort stund. Mina barn har en heltidsarbetande mamma. De är inte lika lyckligt lottade som jag var under min uppväxt.

Att endast träffa sina barn en snabbis är galet. Som tur är händer det inte var dag. Oavsett så träffar jag mina barn mycket mindre än vad en hemmafru gör. Man skapar det liv man lever. Jag älskar att jobba men önskar mig mer tid med mina barn.

Ikväll tröstar jag mig med att jag idag åtminstone träffat dem alla tre. Det gör jag inte alla dagar nuförtiden.

Må så gott


Kommentarer
Postat av: Anna

Min mamma var också hemma när jag kom hem och ofta fanns det nybakat som man kunde smaska på då :)Mysigt o kunna umgås alla ibland, men man har mer runt sig nu.

Kram

2011-02-24 @ 05:55:18
URL: http://annaadanirsvardag.blogspot.com
Postat av: Att vara någons fru

Ja det är väl ett vågspel det där. Livspusslet.

2011-02-24 @ 08:52:27
URL: http://attvaranagonsfru.se/
Postat av: milla - andante

Ja livspusslet är inte alltid så enkelt att få ihop...Tack för din hälsning och för att du vill vara med i utlottningen!!:)Kram

2011-02-24 @ 09:12:17
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Lisa

Åh, det låter inte kul och jobbigt med en så låång dag. Hoppas du får mycket fört så ni kan hitta på något roligt tillsammans i helgen som en kompensation eller nåt. Förstår dig, inte lätt alltid.

2011-02-24 @ 09:18:54
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: carolina

Ja det är ett pussel.... Ha en bra torsdag!//Carolina

2011-02-24 @ 09:24:29
URL: http://nilspersgarden.blogspot.com
Postat av: Åsa

ibland är livspusslet svårt att lägga..jag hade också en mamma som var hemma och själv jobbar jag..jag tror och hoppas att vi jobbande mammor sapar kvalitetstid med våra barn när vi träffar dem

ha en bra torsdag

kram Åsa

2011-02-24 @ 09:26:36
URL: http://livetsvackrating.blogg.se/
Postat av: Åsa!

Det gäller ju att trivas med det liv man lever. En hemmafru som vantrivs är troligen en sämre mamma än en heltidsarbetande som trivs.

Det gäller att ha balans, vilket inte alltid är så lätt.

2011-02-24 @ 13:20:05
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: mammaxtre

Anna, det är mysigt när man får rå om dem. När man känner att tiden finns. Men man har som du skriver så mycket omkring sig att tiden fattas en. Sorgligt.Att vara någons fru, aldrig hörde jag någon, under min uppväxt, prata om livspussel. Men nu handlar det om just detta för de flesta av oss. Trist.Milla, det är inte lätt. Att göra så gott man kan får duga. Ha det fint.Lisa, långa arbetsdagar är inte roligt. Särskilt inte när det är full fart framåt dagen efter.Carolina, pussla, det ägnar många av oss ganska mycket tid åt.Åsa, samtidigt så tror jag att våra barn har fått ut mer av oss. Vi leker, skjutsar, engagerar oss. Jag tor att det är mer vanligt nuförtiden än när jag vara ett barn. Jag dövar mitt dåliga samvete, märks det :-)Åsa, en balans är det jag ständigt eftersträvar. Två steg fram och ett steg bak :-)

2011-02-26 @ 17:57:06
URL: http://mammaxtre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0