Handen på hjärtat

Hej och varmt välkommen till min blogg denna tisdag.


Bilden är tagen på landet i helgen.

Dagens reflektion är att jag känner mig så trött på att jag under dagtid tillbringar hur många timmar som helst på jobbet där jag lägger ned kraft och energi i massor. För att komma hem trött och sliten och inte ha många timmar kvar  tilll mitt förfogande, innan det är dags att nana kudde för att orka med nästkommande arbetsdag.

I bästa fall kan man koppla av under kvällstid, men väl så ofta har man hemmasysslor att ta sig an. Kvällens timmar räcker liksom inte till för mig.

Handen på hjärtat kära läsare. Är det någon av er som känner igen sig eller är det bara jag som finner detta så trist?

Kanske kan ni ana vilket humör jag är på ikväll :-)

Må så gott



Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Instämmer. Ska vi ses och söka tröst hos varandra?

2011-11-08 @ 21:37:30
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: tinajo

Tror nog de flesta kan känna igen sig i detta - arbetet tar mycket energi som i alla fall jag gärna skulle lagt på annat. Skulle gärna jobba halvtid (tycker trots allt om mitt jobb) men det är ju ruskigt dyrt att göra det. Så mycket kul jag skulle fått gjort dock! :-)

2011-11-08 @ 22:21:29
URL: http://tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jaaaa,,,gud, jag är konstant trött. Jag tror det är årstiden. Mörkt på morgonen och mörkt på kvällen. Man har inte vant sig än.



Kan man så är det säkert nyttigt att vistas ute i ljuset så mycket som möjligt.



Kram och lite energi till dig!



Anna

2011-11-08 @ 22:29:27
URL: http://coolaannna.blogspot.com/
Postat av: Åsorna

Ja du Lotta, det här är tankar vi umgås med hela tiden. Vem kom på att livet skulle se ut så?

Visst finns det en poäng med att ha ett jobb som man utvecklas och stimuleras av men måste fördelningen av dagar mellan jobb och ledighet vara 5-2? Varför inte 2-5? :)

Kram

2011-11-08 @ 22:31:38
URL: http://pingvinfamiljen.blogspot.com
Postat av: KaosJenny

Jepp, jag känner igen det där... Kram

2011-11-08 @ 23:42:04
URL: http://fantastisktkaos.blogspot.com
Postat av: Lotta

Känner igen!



Har ingen magisk formel men tror på balans, att verkligen trivas med sitt arbete och ha chans att fylla på med energi därimellan.

Lättare sagt än gjort och i perioder är det en utmaning att ha balans. Det är mycket som spelar in. En del kan man påverka, annat inte.



Energikram!

2011-11-09 @ 00:23:30
URL: http://charmigacharlie.blogspot.com
Postat av: Åsa!

Huga, ja så väl jag känner igen mig själv just nu. Men nästa vecka har jag lite tunnare på jobbfronten, det ser jag fram emot! Hoppas det ljusnar även för dig. Man orkar inte ha det så hur länge som helst.

2011-11-09 @ 07:26:40
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Karin

Jag måste nog inse att jag är lyckligt lottad som har det bästa jobb någon kan ha. Hörseltestar nyfödda barn. Jag träffar glada lyckliga föräldrar hela dagen, och tankar positiv energi. Men även jag har en gång haft stressiga jobb. Därför uppskattar jag det jag har nu. Er tid kommer. Kram till er alla stressade kvinnor/Karin

2011-11-09 @ 14:11:09
URL: http://minlillaroda.blogspot.com
Postat av: filippa

Jag känner igen mig, lämnar huset 08:00 och är hemma igen ca 19:00 - då ska man hinna med matlagning, tvätt, stallet och kanske försöka få till lite egen tid ex en dusch, tv-tittande, bloggande, wordfeud mm mm mm.........Nej tiden räcker INTE till och det blir mer påtagligt den här mörka årstiden också. Här hos dig känns det dock väldigt rofyllt med fina natur och båtbilder från Trosa, tänkvärda texter - jag får absolut inte känslan av stress och tidsbrist när jag titttar in här hos dig. ;) Hoppas det lugnar ner sig på jobbfronten för dig i allafall och så kanske det ligger lite extra press med fix nu när ni ska flytta också, har ni hittat nåt nytt radhus eller blir det lght el villa den här gången eller kanske Trosa permanent?



Kram F

2011-11-09 @ 14:20:43
URL: http://bbqvillage66.blogspot.com
Postat av: anna

Känner verkligen igen mig. Men sen jag fick barn har jag inte arbetat heltid.



Dels för att jag vill ha mer tid hemma/privatliv och för att jag har ett arbete som kräver en del och med egen familj går det inte att köra 100%. Tredje skälet är hälsan faktiskt. För att hålla mig frisk och stark kan jag inte arbeta heltid.



Jag är tacksam för att vi kan ha det som vi har det. Det är inte självklart.



Hoppas du känner dig bättre imorgon.



KRAM

2011-11-09 @ 21:22:47
URL: http://ettseptemberbarn.blogspot.com/
Postat av: Maidi

Ojoj, visst känner jag igen det här. Jag jobbar nätter en vecka i taget och sen ledig en vecka, men den lediga veckan ska allt hushållsarbete man försummat tas itu med. Sen tar det minst 2 dagar innan man vänt på dygnet. Ett riktigt ekorrhjul är det.

Inte underligt att vi är så trötta. November är ju inte den mest upphetsande månaden heller..



Kram Maidi

2011-11-09 @ 23:04:33
URL: http://www.svartairisen.blogspot.com
Postat av: alegni

jag känner igen mig, vännen. för snart tio år sedan fattade jag ett drastiskt beslut, och det var att starta en egen firma och börja jobba hemifrån. jag blir inte rik på det, och jag skulle inte klara mig ekonomiskt om inte min man också drog hem pengar för i dag tackar jag nej till en hel del jobb eftersom jag för sex år sedan blev utbränd. men jag trivs (oftast) väldigt bra. nackdelarna är ju att jag alltid är på jobbet och aldrig har betald semester, men det är ju sådant man får ta när man ändå har fördelen att inte behöva åka iväg till jobbet varje morgon.

kram

ingela

2011-11-10 @ 07:27:55
URL: http://alegniinoffice.blogspot.com
Postat av: bella

Handen på hjärtat. Ja nog känner jag igen mig allt. Man får försöka hitta nåt som ger lite extra energi, något man kan "tanka" ur.



Varm kram till dig.

2011-11-10 @ 14:18:02
URL: http://radhusliv-bella.blogspot.com/
Postat av: Lisa - snurrmaja fotograferar och funderar

Självklart känner jag likadant. Tänkte senast idag..att hur klarade folk sig förr när bara ena föräldern arbetade och den andra var hemma med barnen. För precis som du så känner jag att tiden inte räcker till när man jobbar hela dagen lång. Styrkekram!

2011-11-10 @ 16:25:19
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0