Böcker som berör

Hallå där,

Författaren Helena von Zweigberk har skrivit två fantastiskt bra böcker. Böcker som berör och väcker en hela massa känslor inom en.

Ur vulkanens mun (pocket)

Ur vulkanens mun är bland det bättre jag läst. Helena skildrar en familj som har det förfärligt. Paret åker på semester utomlands med sina två barn för att rädda förhållandet. Den semesterresan önskar jag att ingen får uppleva. Stackars människor. Boken är välskriven och som läsare kan man riktigt känna barnens ångest över sitiationen som råder mellan föräldarna.
Anna och Mats bor inte här längre (inbunden)
Anna och Mats bor inte här längre är fortsättningen på Ur vulkanens mun.  Tro mig att jag väntade och väntade på att fortsättningen skulle komma. Man vill ju få veta.......

Den boken speglar skilsmässan och uppdelning av barn och prylar. Den speglar svårigheten att stå på egna ben och om att inte ta ansvar för skilsmässan. "Nu är det så här för att mamma ville det. Mamma fick som hon ville".

Boken är välskriven och speglar känslor och en kamp mellan de båda och tydliggör hur barnen hamnar där någonstans mittemellan.

Detta är två otroligt bra böcker som jag tänker att de flesta borde läsa. Speciellt kvinnor och män i dåliga relationer eller som är i färd med att eventuellt skilja sig.

Jag tror att man kan lära sig att göra rätt om man läser dessa böcker. Alternativt förstå varför vissa saker händer.

Dagens reflektion är att bokens värld sannerligen har massor att berika våra liv med.

Kanske någon av er därute i cyberrymden har läst dessa böcker? Kanske håller ni med mig eller kanske är ni av en annan åsikt? Berätta gärna.

Må så gott


Kommentarer
Postat av: tinajo

Ska kolla upp dem!

2012-02-28 @ 21:11:40
URL: http://tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Marie KJ

Tyvärr inte, men jag vill!

2012-02-28 @ 21:26:34
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: Anna Persson

Tack för boktipset. Alltid kul att läsa något som någon annan recenserat!



Kram och sov gott :)

2012-02-28 @ 21:54:01
URL: http://coolaannna.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jag har läst bok #1 och tyckte om den, vill läsa uppföljaren också! Gillar Helena och hennes sätt att skriva, hennes böcker berör.



#2 ligger på min pocketlista nu när jag kommer hem.



Kram



2012-02-28 @ 23:25:23
URL: http://charmigacharlie.blogspot.com
Postat av: tina

Har tyvärr inte läst dem, får kolla..



Kram

2012-02-29 @ 06:26:28
URL: http://www.meandmyshed.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Jag håller med dig i din reflektion, det finns mycket att lära av att läsa och reflektera kring böcker. Underbart när man får tag i en bok som skapar känslor, får en att tänka och reflektera en massa.



Jag har läst ettan och tyckte den var mycket bra, sorglig och jobbig men väldigt bra. Visste inte att det fanns en fortsättning, den ska jag absolut leta upp! Tack!



Kram Pernilla

2012-02-29 @ 08:27:31
URL: http://livet-har-och-nu.blogspot.com/
Postat av: Karin

Hej!



Nej jag håller med dig att det är nästan hopplöst att välja något för framtiden. Det är därför jag hade önskat att jag hade valt helt vita tallrikar, eller vita med en diskret kant. Eller åtminstone någon av de mer diskreta tallrikarna av klassiskt snitt. Inte något som är tokmönstrat i urblekta färger… ;o)



Jag håller helt med dig i din reflektion. Att läsa böcker gör en till en rikare människa. Tankar, reflektioner, åsikter, utmanande berättelser som väcker känslor och tankar. Just nu hinner jag aldrig läsa pocketböcker och jag känner att mitt liv är mycket torftigt på grund av det. Jag drömmer om att börja kunna åka buss till jobbet igen. 45 minuter pocketnjutning… två gånger om dagen. Det är lycka det!



Kram, Karin

2012-02-29 @ 11:03:01
URL: http://timmerhus.blogspot.com/
Postat av: Åsa!

De där böckerna har jag blivit tipsad om ,tack för att du påminde mig. Jag ska önska mig dom i födelsedagspresent tror jag bestämt :)

2012-02-29 @ 16:13:56
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Hemlängtan

Tack för tipsen!!! Jag har inte läst någon utav dem men blev riktigt sugen på det nu.

Jag brukar vara dålig på att läsa böcker men sedan i höstas har jag äntligen tagit mig tid till lite bokläsning. Som du skriver, det ger ju så mycket tillbaka!



Kram!!!

2012-02-29 @ 20:00:42
URL: http://www.minhemlangtan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0