Siesta

Gokväll på er alla,
 
ännu en hel dag med ett ihärdigt regnande. Med en sol som inte klarar av att ta sig fram igenom de tunga molnen. Befinner man sig i Spanien vill man ju liksom åt solen. Men det är bara att gilla läget och det lyckades jag ganska så bra med.
 
Siesta betyder middagsvila och det mina vänner fick det bli idag.
 
 
Utsikten från soffan i vilken jag tillbringade eftermiddagen omsvept i en go filt.
 
 
I soffan ägnade jag mig åt att läsa ut denna bok. Min andra utlästa bok under denna vistelse. Känner mig så nöjd över att jag håller löftet till mig själv om att koppla av genom att läsa böcker under denna semester. Och boken var riktigt bra. Nu skall jag börja på en tredje :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag och många andra med mig har något att lära av det spanska folket. Man kan ju bli tokirriterad på dem oavsett vart. På bensinstationen, kassörskan på Carrefour eller på restaurangen eller på vägarna, ja precis överallt. De är ju så innerligt sega. Allt tar ju sådan tid, de har ingen brådska över huvudtaget. De pratar privat och låter kön växa, no stress. De parkerar bilen mitt i vägen och skapar köer, no stress. De stänger butikerna och har inga fasta öppningstider, no stress. När jag nu sätter deras levnadsstil i relation till min egen (och hur vi svenskar lever) så tänker jag att det inte går att komma ifrån att vi har en hel del att lära av dessa o-stressade människor. De tar det som det kommer och låter sig inte bli stressade. Jag känner ofta att jag inte har något annat val än att tokstressa. Eller har jag det?
 
Jag hoppas på att ta lite med mig av det spanska sättet hem. Vi får se hur länge det håller :-)
 
Nu är det uppehåll från regn och det är dags för oss att bege oss ut. Yngste sonen skall ta ett kvälldopp innan middagsmaten.
 
Må så gott

Kommentarer
Postat av: helenasenklavardag

Klart man vill ha sol och värme när man är i Spanien! Men som du säger så behöver vi lära oss att lugna oss lite, så två böcker tyder väl på att du tagit det lite lugnt! eller hur!
Ha det fortsatt gott!
Kram Helena

2013-04-04 @ 19:53:07
URL: http://www.helenasenklavardag.blogspot.com
Postat av: Mariette

Ja det där skulle man lära lite av, att stressa av...Hoppas du kan ta med dig lite av det hem))! Låter som nåt man skulle behöva tillämpa i "svensk lagom dos"-haha-, emellanåt i alla fall!

Då håller vi tummarna för mer sol där nere i Spanien!

Kram Mariette

2013-04-04 @ 20:19:49
URL: http://liljorochtulpaner.blogspot.se
Postat av: Kicki

Hej! Kul med semester i ett liknande svenskt sommarväder!;) Du får i alla fall miljöombyte och får massa nya intryck!
Kul att du tittade in hos mig, jag har kikat lite på din blogg och sett många mysiga bilder...och jag har en mamma-mugg precis som du!:)

2013-04-04 @ 20:26:25
URL: http://kristiinamedtre.blogspot.com/
Postat av: tinajo

Ja, skulle inte vara dumt med lite mer av deras inställning. :-)

2013-04-04 @ 21:46:52
URL: http://tinajoathome.com/
Postat av: Bella

Så skönt med lediga dagar, men trist att solen inte vill kika fram. Det är ju det man vill åt precis som du skriver när man åker till Spaninen i april, hoppas vädret visar sig från sin bästa sida imorgon.

Gott i alla fall koppla av och läsa böcker och jag tror vi har mycket att lära av folk i andra länder som inte tokstressar som vi gör varje dag i vår vardag...

Kramar Bella

2013-04-04 @ 22:21:57
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.se/
Postat av: Adela

Härlig inställning de har och visst har vi mycket att lära av dem. Svårt förstås det där med tider när allt seeeegar...,men funkar det för dem borde det ju göra det för oss i Svedala med:)
Håller tummarna att solen kommer!

Kram
Adela

2013-04-04 @ 22:25:12
URL: http://www.houseofadela.blogspot.com
Postat av: Åsa!

Jag tror att denna stress tar livet av oss och gör oss till sämre människor medan vi lever, så ta du efter spanjorerna du, det låter klokt!

2013-04-05 @ 19:14:09
URL: http://bitihopdax.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0