Rödbetor

Hej och godkväll,
 
en efterlängtad kväll ska erkännas. Helt slut, helt färdig är jag. Redo att gå och lägga mig i hopp om en bättre morgondag.
 
Det började redan i morse när jag hällde upp fil i min kaffekopp istället för tallriken. När jag hällde mûsli i kaffet istället för över filen. Ja, och sen blev dagen därefter.......
 
 
Dock var det inte bara elände idag. Jag fick en hel påse med nyskördade rödbetor av en kollega, bara sådär. Det blev jag himla glad över. Nu är frågan bara vad farao jag ska göra med dem. Jag har aldrig någonsin hanterat rödbetor på annat sätt än köpta skivade rödbetor i burk. Tips emottages mer än gärna.
 
Dagens reflektion handlar om att en skitmorgon verkligen kan spegla hur hela dagen ska komma att bli. 
 
Må så gott
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Skala, dela, lägg i ugnen på 200 grader. Efter 30-40 minuter smular du över chèvre och sen får det stå 10 minuter till. Eller koka tills det är klara ( som potatis) Servera med smör och salt! Yummi!!!

2013-09-10 @ 21:05:42
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: Lollo

bara koka som potatis !!!
låt dem ligga under lock under någon minut sedan ta hushålspapper & vrid om skalet så slipper du bli så röd om händerna.
ätte gott med cremefrech på

2013-09-10 @ 21:22:55
Postat av: LindaF

Jag håller med Marie men skulle ringla över honung och krossa valnötter över. Dubbelyummie!

2013-09-10 @ 22:59:03
Postat av: Channal

Haha toklotta! Hoppas det går bättre imorgonbitti!

Skala rödbetorna o gratinera dem i ugnen med salt o smör. Skär dem i mindre bitar! Så gott!!

KRAM Anna

2013-09-10 @ 23:31:26
URL: http://www.annasinspiration.blogspot.com
Postat av: Anna Adanir

Åhhh va jobbigt med den starten :)
Du får googla på rödbetor så får du nog lite tips!
Kramis

2013-09-11 @ 05:43:59
URL: http://annaadanirsvardag.blogsot.com
Postat av: LiseLotte

Mums! Koka med skalet på i kastrull. Ta sedan bort skalet med händerna. Använd en 3-liters plastpåse att trä in händerna i för att skala för det färgar av sig något kopiöst annars. Skiva och gör en sallad med chevre och valnötter. Så gott!!

2013-09-11 @ 09:49:54
URL: http://onelookisworth.wordpress.com/
Postat av: Ullis

Ser att du redan fått tipset om ugnsvarianten den skulle jag ha tipsat om - hoppas du testar det för det blir verkligen hur gott som helst ;)....och så håller jag tummarna att din onsdag blir tusen gånger bättre med frukost i rätt skålar också ;)

Kram Ullis
.....och Spök var jättebra du har något att se fram emot ;)

2013-09-11 @ 12:50:43
URL: http://tidsoptimistenbloggar.blogspot.se/
Postat av: tinajo

Mums, rödbetor! Jag brukar göra rödbetsgratäng, ska nog lägga upp det på bloggen framöver. :-)

2013-09-11 @ 15:01:06
URL: http://tinajoathome.com/
Postat av: alegni

Åh, jag älskar rödbetor! Även om betorna färgar av sig något förskräckligt på händerna, går färgen bort bara du tvättar dig några gånger. Inget att vara rädd för.

Du har fått flera prima tips här ovanför, ser jag. Här kommer ett till:
http://alegniinoffice.blogspot.fi/2008/09/tips-p-goda-gratnger.html

2013-09-11 @ 15:19:12
URL: http://alegniinoffice.blogspot.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0