Medberoende

Hallå där,

Ännu en bok har jag läst klart. Jag har nämligen tid-att-läsa ....

Jag har läst Åsa Hellbergs senaste böcker. Eftersom jag tyckt om dem  så var jag nyfiken på en bok som hon gav ut redan 2009. En sann historia, sånt är jag svag för.


Det här visade sig vara en för mig "si så där" bok. Det handlar om en kvinna som faller för en man vilken visar sig vara en sexmissbrukare. Ett missbruk som jag (tack och lov) inte har någon erfarenhet av. 

Det jag fann i boken som intressant var bilden som medberoende. Något som jag kan relatera till. 

Kvinnan i boken blev medberoende och så pass sjuk att hon blev sjukskriven. Hon tappade bort sig fullständigt men höll sig kvar i denna mycket destruktiva relation. Hon blev gammal, rynkig och förbannat trött. Hon tappade energin och klarade efter en tid in i relationen inte längre av sitt jobb. 

Sjukskrivningen gjorde henne stark och hon fattar ett livsavgörande beslut som handlar om att inte låta rädslor hindra henne. Att det är hon som bestämmer vad framgång är för henne och inte någon annan. 

Boken handlar om tillit och förståelsen om att Hennes önskan inte styr de val som han gör och Hans val och önskningar inte längre styr hennes. Hon bestämmer sig att ha tillit till sig själv, det är där hon ska vara. Ett återfall till då lämnar hon honom. Den tilliten har hon till sig själv.

Boken är en sann historia och jag undrar förstås hur det gått för detta par.

Dagens reflektion är att det inte är så dumt att ge en bok man tycker är "si så där"en chans. Ser ju nu att jag fått med mig en hel del efter att ha läst denna bok.

Må så gott


Kommentarer
Postat av: Suss - Hemma på Sjuan

Tackar för boktipset, alltid extra intressant när det bygger på sanningen. Kram Suss

2015-03-17 @ 12:36:22
URL: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Att vara medberoende är tufft och ofta något som glöms bort! Finns det ett beroende i en familj så blir hela familjen sjuk! Många som mår dåligt i det! Tänkvärd bok! Har inte läst den själv.

Kram Anna

2015-03-17 @ 22:04:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0