Otrohet

Hallå där,

Otrohet är vanligt förekommande. De flesta av oss har någon form av erfarenhet av det. Har vi inte själva blivit utsatta eller utsatt andra så känner vi dem som drabbats eller drabbar. Det är jag ganska säker på.

Dagens boktips handlar om otrohet och hur man kan bli hel igen efter att ha gått sönder.


Den här boken är skriven av Laila, hennes otrogne make Jan är också med på ett hörn. Laila och Jan, ett par som var gifta med varandra i 25 år. De levde ett familjeliv med tre gemensamma barn. 

En dag berättar Jan för sin fru att han fått barn med en annan kvinna. Boken beskriver hur de tog sig igenom den krisen för att sen rasa igen efter att Jan ännu en gång varit tillsammans med en annan kvinna.

Boken ger de bådas bilder av samma historia, den är välskriven och den väcker en del tankar. 

Boken är på sitt sätt en självhjälps bok eftersom den ger hopp om att man kan bli hel igen fastän man gått sönder. Den här boken är läsvärd för alla. Oavsett om man drabbats av otrohet själv eller om man själv varit otrogen. I vilken livskris som helst tänker jag att denna bok har ngt att ge.

Dagens reflektion handlar om att kriser kan ge den kraft som man är i behov av att få OCH att rädsla kan ge en det mod man kan komma att behöva. Oavsett anledning till att man går sönder så tänker jag att lösningen finns i att vara sann mot sig själv.

En bra bok att tipsa om till någon som behöver läkas.

Må så gott

Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Det där lät inte som någon happy, happy bok! Ses till lunch :)

Svar: Verkligen ingen happy happy. Jag behöver happy happy nu efter några böcker utan romantik med lyckliga slut :-) vi ses snart.
Mammaxtre

2015-03-18 @ 08:50:55
URL: http://www.systermarie.blogspot.se/
Postat av: A House With A Viewa

Jag gillar det, att vara sann mot sig själv. Ibland undrar jag över hur livet skulle ha varit om jag anammat det från början av livet. Men jag gissar att livet måste levas innan den insikten ges, det kräver en tid av mognad. Vilken intressant bok du tipsar om, jag vill gärna läsa den.

Många kramar aka

Svar: Livet måste levas och man lär sig längs vägen. Kram
Mammaxtre

2015-03-19 @ 22:44:18
URL: http://ahousewithaview-aka.blogspot.se
Postat av: Ekenäsliv

Ja, det kan verkligen ta sönder en... Har själv varit med om det.. När jag skulle föda vårt barn berättar han det.
Kan säga att det har tagit mig många år att läka och att sluta bära hans skuld och skam... Tack o lov lever jag idag i en lycklig och sund relation där jag känner mig älskad och sedd..
Natti... Ha en fin helg!
Kram Anna

Svar: Tack rara du får att du delar med dig. Glad att du är hel igen. Kram
Mammaxtre

2015-03-19 @ 23:44:17
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Mia

Jag har fått dubbletter av en bok, vill du ha en av dem så skickar jag gärna, du läser mycket? Mejla mig gärna.

Svar: Tack rara du, vad snällt! Jag blev jätteglad över denna fina gest. Måste dock vara så oartig att tacka nej eftersom jag är försiktig med att lämna ut min adress till för mig okända. Tack ändå. Trevlig helg!
Mammaxtre

2015-03-20 @ 06:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0